Sivens, miał być jeden, żeby było schludnie. Teoria głosiła, że będzie wtedy również prościej, ale pomysł zdążył już umrzeć śmiercią naturalną.
Nigdy nie zadam pytania "Czy ten czaprak pasuje do Bąbelka", bo to właśnie ja się na niego godzinami lampię, więc to mnie ma pasować. Chodziło mi jednak o znalezienie zdjęć, które oddają kolor, bo nie chce mi się bawić w sprzedawanie czapraka po jednym założeniu. Nie lubię też handlu rzeczami jeździeckimi, zbyt wiele "Proponuj", "Jak mnie cena zadowoli, to sprzedam", "Info na priv". Jestem wychowana w postawie handlowej a'la "Kto proponuje, ten daje warunki". A tu czasami zero informacji, marnowanie mojego i cudzego czasu. Spotkałam się z czymś takim na taką skalę jak na razie tylko w światku jeździeckim - jakaś, kuźwa, moda.
Chciałam też jeden kolor, żeby się nie musieć chrzanić z dobieraniem - którykolwiek czaprak capnę z domu, ten będzie pasował. Tak, jak z moimi prywatnymi ubraniami :P. Mam również swój ulubiony kolor ubrań, który jednak nie pasuje mi do Scar'a i tutaj dopiero zrobił się problem. Bo nie potrafiłam wybrać takiego, który pasowałby jemu i podobał się mnie :P. Wybrane są już więc dwa - Burgund i Koralowy Róż od Jarpola, pozostaje wybrać jeszcze trzeci z Caballa - chciałabym je porównać.
Harja, tak właśnie po długich przemyśleniach stwierdziłam, różowy też ma prawo być ładny! Byłam raczej babochłopem za młodu, więc różowy był wrogiem publicznym numer jeden, ale teraz... Czemu nie? Bąbel już został dzisiaj poinformowany, że zostanie ubrany na różowo i ma z tym handlować 😀. Może go z tym różowym wyślę na wyścig na Służewiec, niech pokaże, jak nosić z godnością różowy!
Nie wiem, czy to offtop, ale może nie znacie tego cuda. Niejaki Star Poker na Służewcu, ma dwa rekordy toru. Biega w różowym, jego dżokej specjalnie dla niego kupił sobie różowe podkolanówki.

Niestety kolory szmat są odgórne dla gonitwy (złota, którą tu ma to chyba Derbowa), więc nie może nosić różowej 😀.