Podziękowania
Witam pięknie wszystkich z mojego bardzo mrożnego Ciechocinka na termometrze -15 stopini no ale cóż jest zima i ma być zimno . Współczuję wszystkim jeścom co muszą pomykać z rumakami na powietrze pamiętajcie ubierajcie się jak najbardziej lużno i ciepło . Jak już pisałem kiedyś dla nas jeśców zawodowych , amatorów i jeśców trenigowych zima to poprostu był choror . Młode konie jeszcze mało podjeżdżone trza było na torze za starym koniem jechach 2-3 kółka a koło na torze roboczym to grubo ponad 900 m . Otwarta przestrzeń dwie pary rękawic , skartpet , rajstop do tego trzeba było dobrze siedzieć w siodle aby koń nie zrobił jakiegoś chop sztosika czyli bryknął , uskoczył w bok . Po zawsze jednej przejasce nasz trener Walicki ganiał nas abyśmy wypili gorący kubek zubki zawsze mój trener Walicki o nas bardzo dbał abyśmy ten okres zimna przedfali . Życzę readkcji i szczególnie wam aby ten okres zimna przedfali . Jestem bardzo dumny że jestem z wami i mogę tu pisać swoje wspomnienia , porady dziękuję pięknie wszystkim za wszelką pomoc . 💘 💘 💘 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim . Takie moje myśli mnie dziś naszły . Człowiek uprawiając zawodowo jazdę konną np; wyścigi ,itp nigdy nie myślałem co będzie dalej po skończonej karjeże ot tak tylko żył chwilą . Wiem że postąpiłem bezmyślnie ze swoim życiem . Nie każdy z was o tym myślał ale gro sportowców tak rozumuje żyje tylko chwilą danego dnia . Szybko się można obudzić ręką w nocniku jak nastąpi jakiś wypadek czy to na zawodach , wyścigach itp. Sam jestem dowodem jałowego myślenia tylko o tym co jest teraz i dalszy proces myślowy się już samoczynnie się blokuje pod wpływem sukcesów na zawodach podczas jady na trenigów . Poprostu wszystko się rozmywa ulatuje nie myśląc co będzie jutro , pojutrze itp . Bije się w piersi nie mam rodziny , jestem sierotą i tylko takim wspaniałym ludziom z Re-Volty i netu mogę istnieć na tym łez padole . Proszę szczególnie młodych jęśców aby wasza cudowna , bajkowa przygoda jazdy na waszych wspaniałych rumakach nie skączyła się jak moja smutna historia czego wam wszystkim życzę z całego serca , dopowiem teraz wy wszyscy jesteście moją rodziną ........... 💘 💘 💘 💘 💘 :kwiatek:
Witam pięknie wszystkich . Tak mróz zelżał no ale pamiętajcie jest wiele zdradliwych sytuacji podczas waszych trenigów , jazdy w teren . Na sam początek co mi przychodzi mi namyśl aby was uchronić przed wypadkami to; prawidłowy dosiad na waszych wspaniałych rumakach , czyli pięta w dół , kolano zawsze powinno dolegać do poduszek siodła , kęgosłup wyluzowany tak jak byście siedzieli na fotelu . Ponieważ rumak zawsze wyczyta nasze napięcie i siedzimy na jego grzebiecie jak jakiś kamień a konik za welkom cenę chce się pozbyć nie potrzebnego obciążenia . Prawidłowy dosiad wasz zawsze przywołuje waszego rumaka do posłuszeństwa , reakcja odpowiednia na wasze pomoce; krzyż , łydka , stabina mięka ręka na wodze itp. Jak już wielokrotnie pisałem nie myście sobie że wiem już wszystko w dziedzinie jazdy na koniach nic z tych żeczy człowiek uczy się całe życie . Są wśrud was wspaniali jeścy wiem to napewno . Głownie mi chodzi pisząc tego posta głównie o młodych jeśców i ich bezpieczeństwo w tym okresie zimowym . Ziemia jak beton a upadek nie należy do pełnej przyjemności . Życzę wszystkim bez wyjątku ; tyle wsiadów i zesiadów z waszych wspaniałych rumaków . Wiem jak mnie pamięć nie zawodzi już pisałem o tym temacie ale w ramach przypomnienia może się te uwagi przydadzą . 💘 :kwiatek: 🏇 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim . Jak czasem człowiek pokona górkę to już przed nim wyrasta następna . Jutro idę do notariusza po uprzednim złożeniu dokumentów u urzędnika np; akt zgonu śp brata itp. Będę miał dokument o zrzeczenie się majątku po śp bracie . Był dobrze zadłużony więc aby uniknąć przez sądy nakazu spłaty będę się czuł wyluzowany bez żadnych obiciążeń finansowych . Dziś mi się odkleiła okronka na zębie która miałem kilejoną 7 dni temu . Pani stermatolg powiedziała że musżę zrobić nową koronkę do zęba . Koszt nie mołsierny 300zł daj BOŻE aby się zgodziła zapłaty 5 lutego gdyż mam rentę do 5 każdego miesiąca . Każdy z was ma jakieś swoje problemy i wiecie jak to jest . Przepraszam że wciąż was karmie nie pozytywną energią ale komuś trzeba się wyżalić a wy zostaliście moją wspaniałą rodziną . Życzę wam ; rodzinnego , miłego wieczorku.......
Dobry wieczór wszystkim .Pamiętam bardzo dobrze jak z tęskniliśmy w klubie jeżdzieckim w Ciechocinku za śp trenerem majorem Leonem Burniewiczem gdzie codzinie pomimo swojego już sędziwego wieku dojeżdżał z Torunia do Ciechocinku . Gdzie my jeścy wyjeżdżaliśmy po niego bryczka przed przystanek PKS . Zawsze po trenigu słuchaliśmy jego cudownych opowiadać jak sam kiedyś jeżdził konkursy skoków z ; Hubalem czyli Henrykiem Dobrzańskim , Mickunasem , Rojcewizcem , Królikiewiczem . Nie raz mnie i śp Pawełem C jechaliśmy do jego domu w Toruniu na ulicę Sztejborna na jego zaproszenie . Jego cudowne opowieści jak przed wojną bywał na zwodach w skokach , swoje piękne analizy , a jedził przed wojną w Grudziądzu . Kiedyś była taka piosenka ; my ułani z Grudziadza mamy dupy z mosiądza , przepraszam że takiego nie cenzuralne słowa przytoczyłem ale są one orginalne w swoim przekazie tej piosenki . Zawsze nasz częstował herbatką , kawą i gaworzyliśmy też o bieżących sprawach w klubie Kawalkada w Ciechocinku . Dziękuję pięknie każdemu z osobna że doczytał do końca moje wspomnienia o tak wspaniałym , prawym śp tr. B dziękuję i życzę wam aby był was ogromny szacunek do swoich trenerów , instruktorów i do tych co przekazują wam swoją wiedzę z jady na waszych kochanych rumaków . 🏇 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim . Chciałbym poruszyć następujący temat . Zawsze nasz trener , instruktor , czy ktoś co wam podpowiada w waszej pracy na trenigach pamiętajcie że i wy musicie coś zawsze podpowiedzieć waszym trenerom itp co wasz rumak czym ma problem . Dopiero wasza obopulna opinia zawsze jest najbardziej trafna co do waszych wspaniałych rumaków . Powiem nie skromnie że moi trenerzy z uwagą słuchali moich spostrzeżeń odnisile rumaka na którym jeżdziłem . Musicie wiedzieć że to wy jesteście głównym recenzetem waszego rumaka na którym jeżdzicie . Nie podlega też żadnej dyskusji że z dołu jak patrzy wasz trener itp o wiele więcej widać jaki element w ruchu żle zrobił wasz koń . Aby przejść do sedna sprawy to własnie wy odniośle stanu psychicznego waszych rumaków jesteście najbardziej miarodajnym recenzetem . Nie odnieście takiego wrażenia że was buntuję przeciw waszym trenerom , instruktorów nic z tych żeczy . Główne decyzje podjemować ma wasz trener i koniec . Pamiętajcie szanujecie swoją wartość jako jeżdziec ale zawsze pamiętajcie że waszymi największymi mentorami jazdy konnej są wasi trenerzy , instuktorzy , ci co wam dobrze podpowiadają . Życzę redakcji i wam wszystkim aby wasze dokonania jad na waszych cudownych rumakach dała wam ogromny plon w postaci dobrych waszych relacji z trenerem i rumakiem . 💘 💘 :kwiatek: :kwiatek:
Witam wszystkich pięknie :kwiatek:. Pisząc ten post nie myślcie sobie że myślę o was górnie lotnie . Tak nie mam rodziny , jestem sierotą teraz wy drodzy przyjaciele jesteście moją rodziną . Muszę przelać swoje myśli . Otóż nie popełnia błędów ten co nic nie robi . W listopadzie pisałem o dotacje a energię dla mnie to być albo nie być mam ogrzewanie na prąd piec elektryczny podrzewa mi wodę do kaloryferów , mam bojler który mi podgrzewa wodę w całym moim małym mieszkanku i dostałem z MPOS 200zł ale to stanowczo zamało napisałem trza było więcej . Otóż najgorzej prądu ciagnie piecyk elektryczny co rozprowadza ciepłą wodę do kaloryferów . Wyłączam piecyk jak idę do miasta . Byłem zeszłym tygodniu w MOPS u pani magister co się zajmuję tymi sprawami dofinasowania osobą potrzebującym i mi oznajmiła że dodacja na energie za czym by przyjechała do mnie spisać nowy protikół i przekazać go do akceptacji burimstrza miasta potfało by to z miesiąc a po drugie dotacja taka jest z godnie z ich przepisami raz do roku . W tym roku na jesień napiszę taką kwotę aby mi prądu nie zabrakło . Człowiek się uczy na swoich błędach a kto ich nie popełnia miałem tyle kłopotów np; z pochówkiem barta , z notariuszem aby mi dał akt z żezcenia się majątku po śp bracie a był zadłuzony więc musiałem działać w tej materii . Życzę redakcji i wam wszystkim aby ten dzioneczek przyniósł wam samych sukcesów .... 💘 💘 :kwiatek:
Witam pięknie was wszystkich . Zawsze się starłem być systematyczny do treningów bez względu na pogodę . Wiem że teraz są kryte hale , namioty itp . Kiedyś nie było takich konfortowych warunków . Najgorzej przeżyć okres zimowy był na torze wyścigowym Służewiec pisałem już o tym . Pamiętajcie sytematyczność w przychodzenia na treningi czy one się odbędą w okrojonym , krótszym czasie niż latem wyrabia w was poczucie własnej wartości , dyscypilny , wolności , poprawi ogromnie wasz stan psychiczny . Życzę wam aby wasz pozytywny upór i wasze samozaparcie dało wam wymierne piękne wyniki podczas waszej pracy na treningu z waszymi kochanymi rumakami . Gwaratuję wam że wasz pozytywny upór w przychodzenia na trenigi zaowocuję pięknymi waszymi sukcesami sportowymi ,rekraxyjnymi żeyczę wam tego z całego serca ......... 💘 💘 :kwiatek:
Witam wszystkich . Staram się żyć jak najlepiej żyć ponieważ w 2005 roku podczas makabrycznego wypadku podczas gonitwy płotowej pod wpływem ogromnych moich emocji czy prze żyję miałem udar połowy ciała . Dopiero intensywna rok rocznie moja terapia pozwala mi funkcjonować na tym łez padole ostatnio byłem ciężkiej sytuacji życiowej dzięki Marcie Goch , Luizie D , Monice S wsparły mnie abym mógł przetfać cieżki orkres bytowania na tym łez padole wiele tym osobą zawdzięczam . 💘 :kwiatek: 💘
Dobry wieczór wszystkim . Zawsze jak pamiętam jak był trudny rumak do jazdy i miałem siąść na niego pierwszy raz zawsze go obeswowałem w boksie w kubie jeżdzickim Kawalkada w Ciechocinku na na wyścigach . Dobrze jest właśnie dobra obserwacja rumaka w boksie , pużniej pewne jego odruchy dam na po części pewnien obraz czego możemy się po nim spodziewać podczas treningów , jazdy w terenie . Głęboka taka analiza zapewniam wielce wam pomoże do bardziej efektywnej jazdy na waszych rumakach , i potrafi znaleść jego mankamenty w jego psychice . Wiem że pisze ten post dość nad rakiem no ale nie mogę cosik zasnąć wystarczy że pobuszuje w necie o tej porze 1 godz i sen wraca . Życzę wam aby wasze wnioski przy obeserwacji waszych kochanych rumaków da wam nadzieje na progres was i waszych koni . 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim . Może już pisałem w tym temacie no ale w ramach przypomnienia tego zapewne wam się takie porady przydadzą . Otóż jeżdżąc konno konkursy , jazd rekracyjnych musimy zawsze pamiętać i przestrzegać takiej porady to powinni wiedzieć dobrzy jeścy , trenerzy itp. Przejdę do sedna sprawy . Otóż zawsze wodza musi być lekko naprężona oczywiście trzeba mieć jedwabną rękę i wyczucie czy wasz rumak odpowiednio przyjał wędzidło czy je przerabia w pysku i się im bawi . Ponieważ mało doświatczeni jeścy nie raz z panikują i całkowicie oddają wodzę rumakowi , a ten nie długo muśląc wie że incjatywę decyzyjną zoztawia jemu czyli koniowi . Nigdy nie można w taki sposób reagować oddawać wodze koniowi czyli wyzwalamy u niego prawo decyzji na podejmowaniu różno jakich wygodnych dla waszego rumaka decyzji . Mój śp trener major Leon Burniewicz zawsze mawiał daj wsiądę na twojego konia to powiem ci kim jesteś . Cały dowcip tych słów polega na tym że jeżdziec przekazuje swój charakter w postępowaniu do konia np; jak jest jeżdziec zdanerowany to przekazuje mu że reką jest nie stabilna itp. Rumak zaraz wyczuje jak siedzimy w siodle , czy jesteśmy spięci . Zawsze w siodle siedzimy lużnitko jak byśmy siedzieli na fotelu bardzo rozużnieni , krzyż nie spięty . Życzę wam wszystkim aby wasze podejście do waszych wspaniałych rumaków było jak najbardziej pozytwnie nastawione w waszych jazd . Poprostu to napewno zaraz do was nie przyjdzie minie parę lat że już będziecie czuli jak podczas wykonywania danego elemetu jazdy drezarzowej , skoku , jazd w terenie wyzawala się nie widzialna nić poruzumnienia między człowiekiem a koniem czego wam życzę z całego serce abyście przeżyli to cudowną wymianę pozytywnych fluidów między wami .
Witam pięknie wszystkich . Muszę kapkę powspominać . W moich bardzo dawnych czasach w klubie jeżdzieckim w Kawalkada w Ciechocinku którego konie i sprzenmd jeżdziecki był RSSW , czyli Rolicza Spłódzielnia Sadownicza Rolicza . Od nich były wszelkie decyzje czy wyjedziemy na zawody , czy w ogóle klub przetrfa . Konie głownie im były porzebne bo miała RSSW hotel , i ogromnie pomiszczenia do upraw pieczarek . Mój śp trener major Leon Burniewicz zawsze do nas mówił koledzy tak jak mówiono za czasów śp majora w szkole kawalerzystów w Grudziącu wszyscy większym stopniem do swoich podwładnych mówili koledzy . I tak do nas się zwracał śp trener major L. Burniewicz jak chciał coś od nas . Jak przyjechali jacyś dygnitarze promniętni do hotelu i ważyły się nasze dalsze losy klubu zawsze nasz trener prosił abyśmy dla nich u żadzili pokaz skoków na jueżdżali przed hotelem . Śp trener ustawił 3-4 przeszkody np; duble barr , trypelbar , oxser . I tak jak zabrali się porominięci którzy chcieli obejżeć nasze poczynania skokowe i było mnóstwo ludzi obejrzeć ten pokaz śp major trener pięknie objaśniał prominietom i zebranym ludziom co będziemy wykonywali , oraz miał śp major krasomówczą mowę aż dech zawsze zapierał jak pięknie wykwitnie , treściwie z humorkiem przemawiał . Powiem nie skromnie zawsze takie pokazy kończyły się ogromnymi brawkami zebranej publiczności . Uzykaliśmy od tych promniętnych osób a byli prezesi , dyrektorzy akcepatcję na naszą działaność i dotacje od nich jak my się ogromnie cieszyliśmy że będziemy mogli wyjeżdzać na zawody w skokach , wkka . Przyznam wam się szczerze ludzie znający mnie z pobytu mego u państwa Rybaryczyk właścieli mojego kochanego byłego championa gonitw płotowych Viritima i z ośrodka agroturystycznego za Jelenią Górą u Luizy w Mysławkowicach mieli próbki mego gawożenia nabyłem tą umiejętność od śp trenera majora Leona Burniewicza . Chciałem wszystkich ich i was przeprościć że jestem taki Romek gawędziasz .
Witam wszystkich . Największą kasę zbijają strermatolodzy . Robię sobie koronkę na 2 z przodu dostałem informacje że można to zrobić na kasę chorych . Nie stety już nie przepisy się zmieniły teraz każą sobie płacić ja mam do zapłaty na nastepnej wizycie 350zł ale 200 zł mam odłużone . Wizieła pani stermatolog odciski dziąseł , oszliwowała ząb na koronkę . Następna wizytę ma 2 lutego . Powiem wam płacimy na służbę zdrowia podatki a prawie my pacjęci nie mamy żadnych korzysici astronomiczne kolejki do lekarzy nie wiadomo gdzie się upchać . Życzę wszystkim miłego , rodzinnego wieczorka ........ 💘 :kwiatek: :kwiatek:
Witam wszystkich . Tak już jest że w życiu aby odejść od monotonności dnia codziennego zawsze wprowadzić trzeba jakiś nowy element aby nasza siła witalna nabrała chęci do dlaszej egzystęcji na tym łaz padole . Wiem że kiedyś pisałem podobny wątek ale nie raz trzeba powrócić do tego tematu zwłaszcza gdy jeżdżcie na swoich wspaniałych rumakach . Zawsze musicie pamiętać i wasi trenerzy , instruktorzy i ci co chcą wam pomóc że zawsze jakieś 2-3 nowe alementy wprowadzamy do pracy trenigowej do koni i jeśców aby nie popaść w rutynę i monotonności która wam by zabrała większą motywację do pracy nad waszymi końmi . Naprzykład podczas treningu dresażowego dodajecie np; pół voty w prawo w lewo , łopatką na zewnącz itp. Sami napewno stwierdzicie a wiem że w śrut was są wspaniali jeścy ale głownie ten mój pościk dedykuję mniej jeśców doświatczonych . Nie myście sobie że poprzes pisania swoich mądrości życiowych z jady na rumakach byłem jakimiś mistrzem od taki typowy mały średniaczek który z nie jednego chleba jadł jako jeżdziec . Powiem wam człowiek sie uczy całe życie i ja też nie raz nie wiem o pewnych nowinkach sprzętowych itp . Warto się zawsze dobrze wsłuchać w czyjś głos co ma coś do powiedzenia w kwestii jazdy na koniach . Życzę wam aby wasza mądrość życiowa szczególnie jady na waszych kochanych rumakach była obwarowana mądrymi radami trenerów , istruktorów i ludzi którzy cosik wam podpowiadają by się przełozyła na wasze wspaniałe sukcesy sportowe , rekreacyjne bądzcie dzielni jak i jesteście ... 🏇 🏇 🏇 💘 :kwiatek:
Witam pięknie was wszystkich . Może swoim poglądem ,mogę się co nie którym koniarzom narazić a co mi tam piszę co mi w sercu gra i brzydzę się kłamastwa . Wielu zagorzałych koniarzy zwłaszcza na różnych forach o rumakach pisze że ; konie bez których nie mogę żyć itp. Zawsze w moim życiu rumaki były bardzo ważnym czynnikiem w egzystęcji jako sportowiec ale zawsze na pierwszy plan wynużał się temat rodziny i mieć osobą , partnerki życiowej . Kocham rumaki na zabój ale zawsze trzba powciągnąć swój tok myślenia że konie to nie wszystko aby dać szczęście życiowe . Sam jestem tego przykładem rodzice nieżyją , brat zmarł 24 listopada zeszłego roku i obudziłem się z rękom w nocniku . Nie mam rodziny jestem sam na tym łez padole . Powiem nie skromnie wielu ludzi mnie podziwia że pomimo ze jestem osobą nie pełno sprawną turlam swoje brzmienie życiowe całkiem nie żle . Dzięki też ogromnej pomocy ludzi o ogromnym sercu którzy mnie wspierają może bym wszystkich wymienił z imnienia i nazwiska ale wiem że tego by sobie nie życzyli i nie robia tego dla poklasku . :kwiatek:.Wiem że czasem jestem monotematyczyny w swoich wywodach gro moich wspaniałych przyjaciół na Re-Volta.pl zna moje perypetie życiowe . Reasumując moje wywody myślowe na temat kochnia koni na zabój chciałem wam naświetlić ten temat z innej perspektywny człowieka takich jak ja wam temat abyście nigdy w życiu nie zatracili najwspanialszej wartości jakim jest rodzina . A teraz to wy wszyscy jesteście moją rodziną . Jestem człowiekiem wyścig i nigdy się nie poddają nie myście sobie że cały czas siedzę w domu i sobie klikam . Otóż lubię spędzać aktywnie czas trzba wychodzić do ludzi bo można by dostać depresji . Życzę redakcji i wam moi wspaniali przyjaciele abyście czasem zaciągneli mały chamulec w sprawie narkotyku jakim są wasze cudowne rumaki nikt i nigdy nie zabroni wam je kochać i jestem za tym cudownym uczuciem ale bez przesady nie zatracjcie głównych wartości jakim jest rodzina czego wam życzę z całego mojego małego serca ... 💘 💘 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim . Jest w nas starszych jeśców bardziej doświadczonych poczucie swojej wartości doświatczń z jazdy na rumakach . Ale musimy my starzy wyjadacze się czasem wsłuchać głos jeśca któremu przekazujemy swoją wiedzę w ich głos . Tak z dołu więcej widać wady i zalety jeśca i konia ale najbliszym barometrem i swoich odczuć ma jeżdziec siedzący na koniu . Czasem przy zderzeniu dwóch opcji trener i zawodnik następuję ogromne sprzężenie emocji na dany wykonywany element przez jeśća i może popsuć relacja się między nimi . Ale zawsze uczący swoich podopiecznych zawsze musi przyjąć uwagi jeśca i szybciutko podjąć decyzje aby była odpowiednia chemia między nimi czyli jeśca , rumaka , trenera . Sam czasem gdy przekazywałem swoją wiedzę innym zawsze się kierowałem zasadami trenigu śp tranera majora Leona Burniewicza który zawsze się kierował djalogiem mięzdy jeścem na rumakiem . Ale zawsze mój śp trener major kierował się swoim ogromnym doświatczeniem i nie pozwalał na jakieś swoje fochy np; że już nie mogę itp . To zawsze wpajam jeścom aby ich zdomotywować głosem , dogłębną reprymetę ale też i pochwałami . Dyscylina jeżdziecka wymaga od nas pełnej dyscylimny wenęczenej , karości swoje osobowości podczas czerpania nauk od swojego nauczyciela wiedzy . Zawsze miałem i mam ogromny szacunek do swoich trenerów i zawsze chcę się kierować ich wartościami , wiedzą innymi . Nie wyobrażacie sobie jak ja się cieszę że mogę komuś przekazywać swoją wiedzę np; jak byłem w ośrodku agroturystycznym u Luizy , jak byłem u właścieli mego byłego championa gonitw płotowych Viritima i mogłem się tam ralizować wewnęcznie przekazując swoją wiedzę innym . Błagam jak to zawsze podkreślam nigdy nie byłem jakimś super jeścem od taki mały średniaczek co z nie jednego chleba jadł jako jeżdziec . Życzę redakcji i wam wszystkim ; rodzinnego , miłego , spokojnego wieczorka . 💘 :kwiatek:
Wchodzę na wątek chcąc podziękować i nasuwa się mi jedno pytanie - czy to jest osobisty blog Virtim...?
EDIT: treść podziękowań przesunęłam do odpowiedniego wątku.
aien To jest wątek, w którym wypowiada się głównie Viritim, wątek podziękowań dla revoltowiczów jest w towarzyskich.
Zapewniam że nic się nie stało i tak tworzymy jedna rodzinkę i jest oki . Czasem się żle kliknie i małe nie poruzomnienia ale zapewniam że jest oki ? :kwiatek:
Witam pięknie was wszystkich chcę się podzielić z wami miłą dla mnie informacją . Dostałem wiadomość od właścielki ośrodka agroturystycznego u Luizy ażebym znowu święta Wielkanocne nie spędzał sam żebym do nich przyjechał i tak uczynię . Byłem już w tym ośrodku bajkowym 2 razy gdzie są wspaniali ludzie i rumaki . Chodż mam szmat drogi 470 km i muszę jechać z Torunia do Bydgoszczy gdzie mam o godz 4 rano bezpośredeni pociąg do Jeleniej Góry . Jak ja się ogromnie cieszę że są na tym łez padole cudowni ludzie np; Luiza D , Monika S , Marta G i inni choć jestem sam na tym łez padole ale wiem że z wami nie mogę być sam . Dziękuję pięknie wszytkim ludzom którzy mi pomogli i pomagają w codziennym zmaganią na tym łez padole . Dziękuję opatrzości i pewnej osobie że mogę tu sobie pisać w waszą duchową obecność ze mną nikt i nigdy nie dał mi co wy jesteście wspaniali . Życzę wam i waszym rodziną miłego , udanego , pełnego sukcesów dzioneczka . :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: 💘 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór moi przyjaciele znajomi , redakcjo . Nie raz jechaliśmy na zawody okręgowe z mojego klubu sportowego w Ciechocinku z moim śp trenerem majorem Leonem Burniewiczem i bardzo często my zawodnicy byliśmy bardzo głodni w podróży więc śp trener major L.B wyciągał z aktówki swoje kanapki i nas częstował wiecie jak myśmy byli śp trenerowi bardzo wdzęczni za okazane serce . Każdy z zawodników nie miał majętnych rodziców a dyjety z okzj były na tyle małe że pożal się BOŻE . Wiem co to znaczy jak człowiek szczególnie zawodnik jest bardzo głodny i nieraz na różnych portalach np; Facebooku jak ludzie piszą o swoich nieszczęściach aż serce boli . Wiem nie kiedy są to naciągane historie . Powiem wam wiem że jestem starym ramolem ale co wemnie zaczepił śp trener major Leon Burniewicz wartości , kodeksu życiowego jeśca i jako człowieka mogą mi inni zadościć że miałem takiego cudownego śp trenera , majora o takim cudownym sercu dla swoich zawodników . Te podobne cechy ma mój były trener na wyścigach na torze Służewiec Andrzej Walicki nigdy mu tego nie zapomnę jak życie i zdrowie miałem ratowane po wypadku podczas gonitwy płotowej na Służewcu był u mnie klika razy choć byłem na ojomie i już prawie umierałem , powiedzili mi to lekarzw ze szpitala MSW-ia w Warszawie . Powiem nie skromnie miałem na swoje drodze życiowej jako jeżdziec wspaniałych trenerów za co im pięknie dziękuję za cudowną , magiczną , bajkową przygodę jako jeżdziec . :kwiatek: 💘 💘 :kwiatek: :kwiatek:
ciesze sie, ze Wielkanoc nie spedzisz sam Viritim 🙂 🏇
Dziękuję pięknie Cierpienie . :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim . Nie wile osób docenia to co ma . Ja ogromnie doceniał co ma choć niezbyt wiele mam . Ale ma swoje mieszkanie choć komunale nie duże mam 2 kokoje , mini kuchnie , łazienkę . Mam wspaniałych przyjaciół na re-volcie .pl . Uwierzcie mi że wciąż mam nadzieję że znajdę drugą połowę abyście nie mieli wciąż zemna kłopotów . Mam duszę wyścigowca i nigdy się nie podaję . Nie myście sobie że cały dzionek przesiaduję w domu nic z tych żeczy zawsze spędzam aktywnie czas . Nie którzy zapewne wiedzą ile potrzeba czasu samemu wszytko załatwić aby dobrze funkcjonować w swoim domku np; zakupy , opłaty , wyjście do ludzi , itp. Wiem że temat bardzo płyciutki ale uwieszcie mi jak człowiek z kimś się może podzielić swoimi troskami , problemami od razu człowiek wewnęcznie się spaja . Życzę redakcji i wam wszystkim ; rodzinnego , miłego , spokojnego wieczorka ......... :kwiatek: 💘 :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Witam wszystkich . Zawsze nasz trenig u śp trenera majora Leona Burniewicza był zawsze pełen uzrozmaiceń np; trening skokowy był wplatany z różnymi koncepcjami na jazdu na różne przeszkody np; na skos , itp. Miało na celu ten trening wytwarzanie u siebie koncepcji jak jechać przeszkody w rozgrywce i wielce było to pomocne dla rumaków czego mogą się spodziewać od swojego jeśca w trudnych , skąplikowanych sytuacjach na rozgrywce na parkurze . Wiecie jak ja się ogromnie cieszyłem na nadchodzący trening śp trenerem majorem Leonem Burniewiczem nie wiadomo jaką on nam sprawi nie spodzianki z koncepcją swojego treningu .Powiem nie skromnie to co mi śp trener przekazał , wpoił piękne zasady jazd na rumakach i zachowań jako zawodnik do tej pory je posiadam . Może wielu którzy się spotkali zemną mają mieszne uczycia np; do stanowczych moich metod , przestrzegania zasad jazdy na rumakach ale wielu po trenigu mi ogromnie mi dziękowało że wykonali dobrą pracę na ujeżdzali ze swoim wspaniałym rumakiem . Wiecie dla ternera , instrukora choć nie mam tych tytułów wystarczy po treningu jeśca uśmiech który jest więcej wart niż sztaby zołota i życzę wam wszystkim aby wasze postępy na waszych wspaniałych rumaków były zawsze przesiąkniete waszym uśmiechu w sercu i na waszych twarzach . 🏇 😅 :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Dobry ranek wszystkim . Tak nie raz bywa że człowiek mający duże doświatczenie nie raz pewnych żeczy musi się uczyć od innych np; technika sprzętowa poszła tak daleko że czasem człowiek nie ogarnia pewnych tych spraw , ogromny postęp w medykamentach dla rumaków . Nigdy się tego niewsydzę że nie jestem biegły w takich nowinkach . Co się nigdy dla mnie nie zmieni zasady jazdy powiem nie skromnie czerpałem tą wiedzę od najleprzych trenerów np; skoki , wkkw śp trener major Leon Burniewicz , wyścigi od trenera mistrza Andrzeja Walickiego . Przepraszam że dmucham swój balon jako jeżdziec co zawsze podkreślam byłem typowym małym średniaczkiem nie przemawia ze mnie pycha skromności od brzydzę się kłamstw , nadmienię że nie jedngo pieca jadłem jako jeżdziec . Dziękuję wszystkim co czytają moje wynurzenia moich porad , wspomnień . Życzę wszystkim aby wasza jazda zawsze wam przynosiła wspaniałe piękne , wymierne efekty .. 🏇 💘 :kwiatek: 🏇
Dobry wieczór wszystkim . Zawsze podczas zawodów skoków przed konkuresem dzieliliśmy sie z zawodnikami swoim spostrzeżeniami na temat parkuru . Nie kiedy można było wyłowić od zawodników pewność siebie że to oni maja zawsze rację głównie zawodnicy markowych klubów np; Stargart , zt Kwidzyń itp , ale zawsze miałem przekonanie i zufanie do mojego śp trenera majora Leona Burniewicza . Owszem posłuchałem jednym uchem co zawodnicy prawili swoje mądrości itp . Pamiętajcie że zawsze trzeba ufać waszym trenerom , instruktorom i tym co chcą wam pomóc swoimi uwagami . Zawsze miejcie wewnęczną dyscyplinę i swoje przekonanie że wasi trenerzy , instruktorzy was nie zawiodą . Życzę wszystkim dobrej nocki ..... 💘 💘 :kwiatek: :kwiatek:
Witam wszystkich . Muszę wam się przyznać że zawsze jak wspominam te takie chwile aż serce pęka . Zawsze jak były jakieś przemarsze po ulicach mego miasta naszego klubu sportowego Kawalkada z Ciechocinka zawsze prowadziłem swój klub ulcami miasta . Miałem piękny mundur szyty na miarę w Pleszewie jak i wszyscy zawodnicy mieli fraki szyte w Pleszewie . Wyobraście sobie jak rząd 25 jeśców jadących dwójkami prowadziłem ulicami miasta w godzinach szczytu policja wstrzymywała ruch na ten nasz przemarsz . Wylegało i patrzyło mnóstwo kuracjuszy , mieszkańców Ciechocinka . Byłem bardzo dumny że właśnie mój śp trener major Leon Burniewicz powierzył mi prowadzenie pod moja komendą klubu . Powiem wam nie skromnie wiele w życiu przezywałem cudownych chwil jako jeżdziec i nikt nie wymaże z mojej pamięci tych cudownych chwil jakie doznałem w klubie i na wyścigach na Służewcu . Życzę każdemu z was abyście doznali i mieli pełne cudowych wspomnień z waszej karjery jako jeścy .
Dodaje w imieniu Viritima
cz1.
cz2.
cz2.
Ja niżej podpisany Roman Śmigielski zamieszkały w Ciechocinku przy ulicy ; Słońsk Górny 7a m 8 oświadczam że wrazie mojej niemocy zdrowotnej i innych następstw życiowych wszystkie pomnie linnki , fimiki itp przekazuję redakcji wspaniałego portalowi i jej wszystkim użytkownikom do dowolnego waszej całkowitej dyspozycji wiem że jeszczę się nie wybieram na tamten świat ale jestem wam wszystkim to winien za wszelkom pomoc i wspaniałej mojej radości że mogę sobie u was pisać moje wspomnienie poprostu wszystkich was bardzo kocham i chcę nadal być z wami . 💘 💘 💘 💘 💘 💘 💘 💘 :kwiatek: