Dopasowanie siodła

mirti2 może Ola z Equishopu z Katowic?

basidor - ktoś Ci źle polecił z ogłaszaniem się tutaj. Tutaj wiele osób ma większą wiedzę o pasowaniu siodeł od Ciebie, sorry nie ta grupa docelowa.
BaŚ, serio? Widziałam siodła pasowane przez Equishop i mam wrażenie, że to była pomyłka. P. Ola z Equishopu twierdzi, że łęk 33 Prestiga pasuje na wszystkie konie...
Na pewno i tak lepiej pasuje siodła, niż owa wrocławska firma z facebooka...
To kto est konpetentny w temacie pasowania i remontu siodla skoro kazdy BE? Chodzi mi o polske południowa, albo ktoś to jeździ co by dopasowanie nie kosztowalo tyle co siodło...
Może Maciek z Cwału albo Beata od Equipa? Oni chyba jeżdżą po całej Polsce...
Jaki jest czas oczekiwania poszerzenia siodła u Pana Andresza? Mniej więcej?
kozdanda, 12 godzin, czasami 18... 😉
Ale tak serio? Powiedzmy, że w 3 dni się wyrobie ze wszystkim czy może ma spore obłożenie?
Tak tak, napisałam do niego maila ale chciałam się zorientować mniej wiecej.
kozdanda, - mi napisał, że od ręki.
Jeżeli chodzi o p. Andersza to potwierdzam że tempo jest "ekspresowe" i dobry kontakt. Też wysyłałam do poszerzenia.
Czagarnot i w jakim czasie cała operacja się odbyła? Chodzi mi od momentu wysłania do odebrania siodła?
Gillian   four letter word
13 stycznia 2016 21:06
hehe to moje siodło chyba go zagięło, dobry był kontakt mailowy, wysłałam zdjęcia i od świąt cisza 🙂
kozdanda U mnie zajęło tydzień ale tylko dlatego że kurier którym siodło zostało wysłane do mnie nie mógł znaleźć adresu (bardzo mała wioska), musiałam poszukiwać go w tej firmie kurierskiej. Siodło u p. Andersza było dwa dni. Ja raczej polegałam na kontakcie telefonicznym, zawsze odbierał lub oddzwaniał.
LatentPony   Pretty Little Pony :)
13 stycznia 2016 22:33
A mi p. Andersz wprost napisał, że czas oczekiwania to około tygodnia i tak też było. Ale ja chciałam od razu załatwić jeszcze inne, kosmetyczne sprawy 🙂
A ile wam powiedział za poszerzenie? Ogólnie w 100 się zmiesze?
LatentPony   Pretty Little Pony :)
13 stycznia 2016 23:35
kozdanda, cena zależy od marki siodła.
kentaur
A ile wam powiedział za poszerzenie? Ogólnie w 100 się zmiesze?
z wysylka? Nie.
kozdanda, zadzwoń do Pana Ryszarda. On najlepiej wie ile ma aktualnie pracy. Jest przesympatyczny i udziela od ręki konkretnych informacji. Czas i koszt przeróbki wiele zależy od tego na ile siodło trzeba rozebrać, ile się namęczyć aby coś pozmieniać. Poza tym Pan Ryszard nie ma wpływu na kurierów czy pocztę, szczególnie teraz gdy warunki drogowe są różne i przesyłki się lubią przeciągnąć... Mój najkrótszy czas oczekiwania na przeróbkę (zszycia poduszki + dopchanie paneli) z przesyłkami w obie strony to - poniżej doby (poniżej 24 h) przy opcji kurier express z mojej strony i telefonie: Panie Ryszardzie spieszy mi się bardzo. Najdłuższy: tydzień - paczka zaginęła na poczcie i zamiast 24 h szła do Pleszewa z 5 dni 🙁 Sam serwis siodeł generalnie ekspresowy o ile jednego dnia do Pleszewa nie przyjdzie 50 siodeł do remontu 😉
Witam
Jeżeli jest metal to nie ma problemu koszt 140 zł robimy od ręki
Pozdrawiam
Ryszard Andersz

Tak mi odpisał na maila, ale skąd ja mam wiedzieć czy to metal w środku czy nie  🤔
kozdanda najlepiej poczytaj na stronie producenta/ przedstawicieli. Jeśli siodło jest w miarę "świeże", to powinno się zgadzać z obecnymi standardami wykonania przez firmę. Jeśli ma swoje lata, nie można wykluczyć zmiany technologii. Co to za model?
Kentaur Onyx

edit: Jak mam od D do D 22cm to jaki rozmiar łęku to jest?? Bo zapomniałam jaki mam rozstaw ;/
kozdanda,
Kentaur szerokość łęku oraz nr seryjny siodła wybity ma od spodu. Także siodło odwróć "na plecy" i znajdziesz wszystko 😉
O ile łęk już nie był zmieniany...
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
15 stycznia 2016 08:13
Potrzebuje pomyslu bo zwariuje chyba. Potrzebuje siodla na konia b. Krotkiego grzbietem, cybatego a zarazem okraglego (34-35 prestige lek)
Juz sie pogodzilam z faktem ze z moim kochanym kentaurem bede musiala sie pozegnac bo ma lateks wiec raczej nic z tym juz nie zrobia, ale jednoczesnie ciezko byloby mi sie pogodzic z przesiadka z kentaura na passiera..
Ktos ma pomysl?

Co to znaczy "cybaty"?
Niższy zad niż przód, widać to wyraźnie na pierwszym zdjęciu. Współczuję próby dopasowania siodła na tego konia, Zairka może Bogdan z HBC Ci zrobi na zamówienie? Bo z gotowych modeli chyba się nie uda...
To pierwsze zdjęcie moim zdaniem jest przekłamane, bo koń podkurczył tylna nogę i stoi wogóle wygięty. Na drugim zdjęciu stoi prosto i ja nie widzę żeby był cybaty.
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
15 stycznia 2016 09:47
Palemka Jest cybaty, jest  😉

BaS no niestety nie mam roku czy pol zeby czekac na siodlo wiec odpada
Zairka jest takie coś http://www.mdsiodla.pl/ tylko cena 2xKentaur
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się