Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia
Rudzik, i taka właśnie opinie widziałam na ich stronie. Były osoby, ktore pisały, ze ich jakos jest porównywalna z "diana" za 500zl z Allegro 😉
no i jedno (tylko jedno) zdjęcie zostało usunięte. to z najchudszym koniem. ciekawe, że z innymi chudzinami nie zostały usunięte, podejrzewam że przez to iż nie były komentowane. 🤔
Zresztą treści właścicielki firmy (oczywiście te, które są reakcją na krytyke) pozostawie bez komentarza - no i szkoda, że w Polsce mamy 'specjalistów', myślałam że jak sie na czymś człowiek nie zna to nie rusza tylko najpierw sie szkoli.. 🤔wirek:
szkolenie psa....
https://www.facebook.com/adam.psiolubny/videos/1645783655700175/nie chcę wiedzieć jak wygląda dalej jej szkolenie...
O losie. Leczenie psychiatryczne powinno być obowiązkowe.
O losie. Leczenie psychiatryczne powinno być obowiązkowe.
oczywiście masz na myśli tę niby trenerkę i pozostałe panie.
Odnoszę wrażenie, że ten pies jest strasznie wygłodzony 🙄.
Taaa, trochę mi to zdanie nie wyszło ale tak to bywa jak się robi 4 rzeczy na raz 🙂
Nie wiem w którym miejscu pies wygląda na wygłodzonego 😉 pani zdecydowanie wzbudza kontrowersje, ale jeśli myślicie, że szkolenie psów(zwłąszcza rozpuszczonych), to ograniczenie się do lekkiego szarpnięcia za smycz i upomnienia 'Pimpek, nie rób', to się grubo myslicie 🙂
Cała sytuacja nagrana na filmie prawdopodobnie nie miałaby miejsca, gdyby właściciel ogarnął, że ZAMIAST zapisywać się na agility, powinien zająć się podstawami posłuszeństwa. A że trenerka ich nie odesłała, to cóż..
kasska, a czego szkoleniowiec miałby tą parę pies+15latka nauczyć na szkoleniu z posłuszeństwa? 🙂
Zasad, na podstawie których pies miałby wykonywać polecenia na agility. Co ma do tego wiek włąścicielki ?
kasska, dobre. Dawno się tak nie uśmiałam.
Rudzik, i taka właśnie opinie widziałam na ich stronie. Były osoby, ktore pisały, ze ich jakos jest porównywalna z "diana" za 500zl z Allegro 😉
Ejjj :'😉 Ja mam Dianę i szczerze to nie narzekam, pierwsze kupione siodło, bo szczerze szukałam czegoś taniego, chodzi mi tu o jakość, spędziło jeden dzień na mrozie, deszczu, i nic nei widać, oczywiście jest regularnie pastowane i może dla tego wygląda jak nówka, może strzemiona dorzucone gratis nie są najlepsze bo obchodzą już rdzą, ale tak to jakościowo mi się bardzo podoba, może dla tego,że nie mam porównania do siodła typu Pfiff bo nie kupowałam jeszcze takiego nie niezbyt mnie ciągnie do niego ze względu na cenę a w tej chwili to jest mega ważne D: Więc ja jeśli chodzi o jakość to polecam i co najważniejsze jest tanie i jak coś się stanie to nie szkoda wyrzucić czy oddać a takiego Pfiffa za kilka tysięcy szkoda nawet wyrzucić jak coś sie złego stanie 🙂
Agness magness
Ja Cie blagam...
Nie wiem w którym miejscu pies wygląda na wygłodzonego 😉 pani zdecydowanie wzbudza kontrowersje, ale jeśli myślicie, że szkolenie psów(zwłąszcza rozpuszczonych), to ograniczenie się do lekkiego szarpnięcia za smycz i upomnienia 'Pimpek, nie rób', to się grubo myslicie 🙂
Cała sytuacja nagrana na filmie prawdopodobnie nie miałaby miejsca, gdyby właściciel ogarnął, że ZAMIAST zapisywać się na agility, powinien zająć się podstawami posłuszeństwa. A że trenerka ich nie odesłała, to cóż..
no nie wierzę 😲
Jessu, laski, ale Wasze oburzenie jest takie, jakbym broniła tej babki. Nie, nie bronię jej i uważam to jest nie fair w stosunku do psa
[quote author=Agness-magness link=topic=190.msg2468222#msg2468222 date=1450466459]
Ejjj :'😉 Ja mam Dianę i szczerze to nie narzekam, pierwsze kupione siodło, bo szczerze szukałam czegoś taniego, chodzi mi tu o jakość, spędziło jeden dzień na mrozie, deszczu, i nic nei widać, oczywiście jest regularnie pastowane i może dla tego wygląda jak nówka, może strzemiona dorzucone gratis nie są najlepsze bo obchodzą już rdzą, ale tak to jakościowo mi się bardzo podoba, może dla tego,że nie mam porównania do siodła typu Pfiff bo nie kupowałam jeszcze takiego nie niezbyt mnie ciągnie do niego ze względu na cenę a w tej chwili to jest mega ważne D: Więc ja jeśli chodzi o jakość to polecam i co najważniejsze jest tanie i jak coś się stanie to nie szkoda wyrzucić czy oddać a takiego Pfiffa za kilka tysięcy szkoda nawet wyrzucić jak coś sie złego stanie 🙂
[/quote]
zawsze myślałam, ze Diana i Pfiff to ta sama półka... ale to chyba prowokacja :P
kasska nie chodzi o to, czy jej bronisz czy nie, ale o to, że bzdury piszesz. Nie dziwie się wcale, że JARA się uśmiała, ja razem z nią 🙂
[quote author=Agness-magness link=topic=190.msg2468222#msg2468222 date=1450466459]
[quote author=Libeerte link=topic=190.msg2466740#msg2466740 date=1450216137]
[/quote]
zawsze myślałam, ze Diana i Pfiff to ta sama półka... ale to chyba prowokacja :P
[/quote]
Myślę, że chyba Agness-magness pomyliły się firmy. Może chodziło jej o np. Kieffer'a (tam też jest dwa F) 🤣
Agness-magness, piłaś coś?
Agness-magness, piłaś coś?
18 lat nie mam więc nie możliwe :'😉 Chodziło mi tu o jakość, mi tam ona odpowiada bo tak jak napisała, nie miałam osobiście siodła z wyższej półki, może pomyliłam marki, nie znam się tak na tych siodłach, ale ja osobiście do jakości nic nie mam, całe siodło może nie jest ok, ale chodzi mi tu o... Wytrzymałość! tak! tego słowa mi zabrakło! ;'😉 nie jakość a wytrzymałość ;'😉
Agness-magness-błagam, zainwestuj w coś lepszego, niż Diana czy Pfiff, chyba, że bardzo nie lubisz pleców swojego konia... 😵
Ona ma kuca, nie konia. A przecież wszyscy wiemy, że kucom się kopyt nie werkuje a tym bardziej siodeł nie dopasowuje. To maskotki.
No fakt, zapomniałam. Kucyki jeszcze żywią się powietrzem i mają stalowe plecy. Ale ze mnie głuptas
dziewczyny wy naprawdę nie pamiętacie postów Agness?
Ona ma kuca który żywi się karmą dla psów, a na dodatek ma przewlekły ochwat i jest za mały, dla tak dużej dziewczynki nigdy nie będzie się nadawał pod siodło.
ale siodło Diana ma.
Pamiętamy. Ale dziwi nadal 🙁
Ona ma kuca który żywi się karmą dla psów, a na dodatek ma przewlekły ochwat i jest za mały, dla tak dużej dziewczynki nigdy nie będzie się nadawał pod siodło.
ale siodło Diana ma.
Kurde serio juz mam Ciebie dosyć!!! Z karmą była jednorazowa sytuacja bo wszedł do kajca psa, kic MUSI chodzić! Niekoniecznie pod siodłem ale musi! Nie pisze wszystkiego o jego zdrowi na forum wiec nie wiesz co z nim dokładnie jest, i proszę, nie wypowiadaj sie na mój temat bo nie macie Wy wszyscy o niczym pojęcia, gdybym serio go traktowała jak maskotkę to dla jego dobra bym go nie odstawiali od siodła, kurde nawet boje sie cokolwiek tu podać
Ja bym za darmo nie wzięła. 😲
[quote author=Agness-magness link=topic=190.msg2468485#msg2468485 date=1450539539]
ale siodło Diana ma.
Kurde serio juz mam Ciebie dosyć!!! Z karmą była jednorazowa sytuacja bo wszedł do kajca psa, kic MUSI chodzić! Niekoniecznie pod siodłem ale musi! Nie pisze wszystkiego o jego zdrowi na forum wiec nie wiesz co z nim dokładnie jest, i proszę, nie wypowiadaj sie na mój temat bo nie macie Wy wszyscy o niczym pojęcia, gdybym serio go traktowała jak maskotkę to dla jego dobra bym go nie odstawiali od siodła, kurde nawet boje sie cokolwiek tu podać
[/quote]
Owszem, traktujesz swojego kuca jak zabawkę. Koń po ochwacie potrzebuje ruchu, tutaj się w pełni zgodzę, ale absolutnie nie może to być ruch pod siodłem! Jesteś na tego kucyka zdecydowanie za duża, koń ma problemy zdrowotne i jeszcze się chwalisz, że kupiłaś siodło Diana... No litości dziewczyno! Ja rozumiem, że nie każdego może być stać na drogi sprzęt, ale naprawdę starszego stubbena, kieffera czy chociażby pleszewa można dorwać taniej niż nowe siodło marki krzak. Więc w okresie rekonwalescencji konia po ochwacie kiedy i tak nie możesz jeździć, powinnaś po prostu odkładać pieniądze i szukać w ogłoszeniach fajnej okazji, a nie chwalić się zakładaniem na konia czegoś, co ledwo można nazwać siodłem.
Koń po ochwacie powinien mieć zapewnione jak najwięcej ruchu, ale nie może to być ruch na chama wymuszony. Jak najbardziej całodobowe padokowanie, jeżeli stan konia na to pozwala to także spacery w ręku. Ale nie uwierzę, że koń dopiero co po ochwacie już może bez konsekwencji dla zdrowia zasuwać pod siodłem.
Zacznij myśleć przede wszystkim o zdrowiu konia a dopiero w drugiej kolejności o swojej przyjemności, to wszyscy dadzą ci spokój i będą chwalić. W przeciwnym razie musisz liczyć się z krytyką.