Chyba nikt, bo kucykowa pytala. Tam tez miejsc nie ma :/
Raany. A jak na partynicach z takimi rzeczami jak moczenie siana i padokowanie?
Escada stajnia nad stawem a dwa stawy to 2 inne stajnie nie pomylilas sie?
Chociaz nie wiem gdzie jest stajnia nad stawem 👀
escada w Wilkszynie vampiria kończy stawiać angielskie boksy. Konie na dworze do zmroku, możliwość ścielenia trocinami, z moczeniem siana nie ma problemów, owies też moczony. Może jej zapytaj?
Pilnie potrzebuje kupic od kogos vagotyl :kwiatek:
Escada stajnia nad stawem a dwa stawy to 2 inne stajnie nie pomylilas sie?
Chociaz nie wiem gdzie jest stajnia nad stawem 👀
Stajnia nad Stawem - w Zbytowej (okolice Jelcza-Laskowic, z Oporowa to faktycznie kawałek, ja mam z Zalesia chyba 35km). Dwa Stawy z kolei to stajnia w Lutomii Dolnej (okolice Świdnicy). Obie mogę polecić dla emerytów, koni które potrzebują indywidualnego traktowania i ogólnie dla każdego, kto szuka dobrych warunków dla konia, a nie potrzebuje hali, itd 😉
Tyle ze obie kosmicznie daleko a mój kon musi chodzić pod siodłem, nawet w krzaki ale musi chodzić wiec musze tam dojeżdżać przynajmniej 5x w tygodniu. 60 km to o wiele za dużo. pytałam o Romnów bo mam 15 km.
Espana niestety Wilkszyn dla mnie odpada niezależnie od warunków i osoby prowadzącej.
No czarna de po tej stronie Wrocławia niestety :/
Najblizej chyba jeszcze Warzyna. Jest jeszcze stajnia jakas w Bukowku, 34 km z Oporowa. A tak to kaszana...
Ile teraz kosztuje pensjo w Amazonce w Chwałowicach ?
subaru po otwarciu hali chyba skoczyło na 700 albo 750, nie wiem czy ostatnio sie cos zmieniło
No czarna de po tej stronie Wrocławia niestety :/
niestety lipa...
mnie zastanawia taka stajenka przy zjeździe z AOW oporów. Ktoś napisał, że to nic komercyjnego ale koniki w dobrej kondycji i mają sporo miejsca do chodzenia- na terenie jakiegoś zakładu.
w romnowie siano było raz dziennie i max 4 miarki owsa w cenie.
padoki duże trawiaste ale siana w zimie chyba na padok nie dają.
ogólnie pozytywne wrażenie, dziewczyna pracowała na partynicach
przy wyścigowcach, tereny super, łąki 4ha, w stodole gdzie są 4 boksy jest miejsce na lonżowanie koni. tylko to jedzenie...
2 lata temu w pensjonacie był długi czas tylko jeden koń w sumie były tam cztery boksy (w stodole z lonżownikiem) na 2 koniki polskie, 1 pen, jeden chyba właścicielki. boksy ok, czysto ale to takie pudełko wstawione do stodoły, korytarz szerokości 1,2 m i niskie. Właścicielka mówiła, że w miarę zainteresowania przeniesie boksy do innego budynku gdzie jest miejsce chyba na 15 koni(ale mogę się mylić) z szerokim korytarzem.
edit.
branka możesz ciut więcej opisać stajnię w lutyni, daleko od wrocka, pewnie wylotówka od leśnicy?
wrocek takie fajne miasto tylko drogi wyjazdowe i wjazdowe bez nerwosolku nie do pokonania 🙄
rosek0 a nie możesz w aptece? Jak mówiłam, że dla konia to czasami dawali bez recepty 🙂
Frans to nie Lutynia, tylko Lutomia koło Świdnicy 😉
Frans to prywatna stajnia bez pensjonatu niestety, chociaż może przejdę się tam po starej znajomości 😉
W Dwóch Stawach w Lutomi stoi mój emeryt 🙂
rosek0 a nie możesz w aptece? Jak mówiłam, że dla konia to czasami dawali bez recepty 🙂
wlasnie bede kupowac w aptece , wetka ma mi dac recepte 😉
[s]tulipan dojazd znośny czy trza przebijać się przez leśnicę[/s]
potrzebuję chociaż łąki do jazdy większej niż wolta.
edit. Google wypluło odległości 😵 w h... daleko na regularne dojazdy.
No Lutomia daleko natomiast wlascicielka wspaniala,dobrze dogląda koni. Jest dużo trawiastych padokow, czyste boksu,karmienie wg zaleceń właściciela. Ja tam z Zalesia jade z półtorej godz - bo najgorzej to sie przebić przez miasto do A4.
Obok w Lutomii Górnej jest tez stajnia Suslowskich - 20-kilka ha lak, dokładane siano o tej porze roku, ale brak stajni - żyją wolnowybiegowo (maja oslone od wiatru przez ukształtowanie terenu), ale Adam mowil ze zrobi kilka angielskich boksow dla pensjonatowych koni. Dla mnie jest tam suuuper, do tego profesjonalna ujezdzalnia i tereny. Tylko odległość...
dzięki branka :kwiatek:
o Susłowskich słyszałam same superlatywy 😉 tereny boskie.
ja na razie nie mogę wydać więcej niż 600zł na pen ale może od nowego roku coś doskrobię. Lubię bardzo obecne miejsce ale ciasno mi na ujeżdżalni a koń nie żarł trawy z 5 lat.
myślałam nad szewcami i bardzo mi się podobają rościsławice
ale z fatu zanim się przebije ok 17:30 to na paliwo nie wyrobie.
vampiria tże ma konkretną ofertę ale niestety dzierżawa krótkoterminowa i też brak wybiegów trawiastych i ujeżdżalnia podobna wielkością więc szczególnie bym sobie nie polepszyła a cena wyższa.
dojazdowo romnów byłby spoko ale tam chyba nikt nie zdecydował się na pensjonat bo już od dwóch lat podpytuje znajomych i nikt nic nie wie prócz tego że takowa jest.
edit.
a na trasie do Sobótki coś jest wartego uwagi?
A repka działa coś z pensjo w Lisowicach ?
Ktos cos moze napisać o tej stajni w bukowku ?
Do Bukówka przenieśli się dzierżawcy stajni w Mokrej. Po tym, jak w Mokrej wyglądały konie pensjonatowe nikomu nie polecam. Zairka tam stała z Grotą.
frans Emirat w Maniowie. 600zl. W planach hala, solarium, karuzela. Super zarcie, konie caly dzien na dworze, w lecie laka.
Tylko miejsca brak, póki nie stanie nowa stajnia, zapomniałaś dodać 😉
Jedno miejsce od kwietnia bedzie 😉
Toż to jeszcze minimum 4 miesiące 😁
Na miejsce w dobrej stajni sie czeka 😁 przede wszystkim w takiej zdominowaniej przez nasze konie 😁
dzięki rosek0 :kwiatek:
już nie raz poruszałam z kumpelą temat polecanej stajni, tylko [s]przejazd przez leśnicę to masakra.[/s] oporów 😡
a z tymi wszystkimi wypasami to raczej cena przewyższy 750zł ?
edit.
rosek a trzymasz tam qnia? chodzi mi jak wygląda dojazd w szczycie?
bo odległoścowo bym miała podobnie. mniej tłoczenie nie byłoby przez pietrzykowice?
a z tym romnowem serio nikt nic nawet na pw.
Przez oporów akurat jedzie się znosnie nawet w godzinach szczytu, gorzej jak się wraca to za obwodnica jest masakra.
A jak w maniowie z no moczeniem siana? Są boksy angielskie? Albo będą te nowe? 30 km ale autostrada sporo to szybciej niż na drugą stronę miasta...
zanim dojadę, ogarnę się to powrót jest ok 21 to chyba korków by nie było?
w takim razie jaka będzie cena ostateczna?