Ja mam problem z
Equi-Platon, w sensie, że nie budzi mojego zaufania ta firma, bo generalnie dziwnie się zachowuje. Szybko te ogłowia przykuły moją uwagę, bo zwyczajnie są prześliczne (choć troszkę obawiam się sztywności nachrapnika, że nie będzie się miękko układał). Jak się pojawiły te ogłowia, to wyglądały tak pięknie, że byłam ciekawa, jaka to firma. Ze strony na fb nic nie wynikało, jakieś takie tylko zdjęcia nie wiadomo skąd. Więc zapytałam pod ogłoszeniem, co to za firma. Dowidziałam się tyle, że szyte na zamówienie z angielskich skór. Cena takiego czarnego z blink naczółkiem i szerokim biało-podszytym nachrapnikiem wtedy była podana 250 zł. Też wydała mi się dziwnie niska, jak na takie ogłowie. Inni też pytali o markę ale nie było odpowiedzi. Zdjęcia w ogóle były jakoś tak dziwnie w ogłoszeniu podane, że ogłowie czarne a zdjęcia i czarne i brązowe, i że rozmiar full a na zdjęciu było ogłowie z metką cob (z metką a przecież szyte przez jakiegoś tajemniczego podwykonawcę, później już poznałam metkę). Postanowiłam, że będę obserwowała i tak też zrobiłam. Dziś patrzę jakieś nowe zdjęcia ogłowi. Znowu śliczne ale pod jednym komentarz, czy to nie Otto Schumacher. Poszukałam w necie i rzeczywiście. Nawet znaczek był na ogłowiu, co skomentowałam. Jakiś czas później zniknęły te zdjęcia razem z naszymi komentarzami dotyczącymi marki. Została tylko sama informacja, że niedługo w sprzedaży (ale nie wiadomo co, bo nie ma już zdjęć). Spokoju mi nie dawały te ogłowia, bo takie ładne a takie to dziwne wszystko. I tak po tych napisach na czarnych objemkach trzymających spakowane ogłowie razem (widać to na zdjęciu wstawionym przez Platynka17 i było jeszcze na kilku innych, które już zostały pousuwane z fb) znalazłam nie tylko firmę
Al Rahman Tacks ale i nawet po zdjęciach ogłowi tej firmy pokazywanych na ich fb widać, skąd Equi-Platan te zdjęcia bierze.
Wszystko super, piękne ogłowia w atrakcyjnej cenie i fajnie, że nowe firmy się pojawiają i rozwijają ale po co te tajemnice? Jeśli Equi-Platon rozprowadza ogłowia Al Rahman Tacks, to dlaczego marka jest "tajemnicą"? Jeśli ktoś w PL im szyje ogłowia na wzór tamtych to chyba też to powinno być jasne? No przyznacie sami, że dziwne to wszystko. Do właścicielki już nie zamierzam się zwracać po jej lakonicznych i wymijających wypowiedziach wcześniej. Jeszcze po usuwaniu postów. Niesmak tylko. Ludzie no, trzeba zgrabniej wchodzić na rynek.
Anai, Ty coś wiesz? Ktoś już dostał takie ogłowie? Z matką, czy bez metki?
http://www.alrahmantacks.com/ https://www.facebook.com/ALRAHMANTACKS