Islamizacja Europy?

Tyle że nawet gdyby, to Chińczycy przestrzegają chińskiego prawa, a muzułmanie europejskiego przestrzegać nie będą.
No i nie można wprowadzić prawa ograniczającego coś z kategorii praw człowieka (jak prawo do posiadania dzieci) tylko wobec jednej grupy społecznej, obojętne jakiej.

- czy ktoś mi objaśni znaczenie?
Pacyfa jest symbolem pokoju.
Nie pozwalać im rodzić więcej niż 1 dziecko

O rany serio? Zapraszam cie, egzystuj ale sie za bardzo nie rozmnazaj bo twoje potomstwo nie jest tak mile widziane jak moje. Czlowiek tak traktowany z pewnoscia sie zintegruje.

Myślisz, że tego nie wiem?
Pytam o obecny kontekst.
Takie eugeniczne wypowiedzi są bardzo nie na miejscu, stąd już tylko krok do nazizmu, a kto jak kto, ale Polacy powinni o tym pamiętać 🙁
[quote author=espana link=topic=91143.msg2450098#msg2450098 date=1447595454]

Myślisz, że tego nie wiem?
Pytam o obecny kontekst.
[/quote]
Tak, myślałam, ze nie wiesz. Nie dopatrywałabym się głębszego kontekstu, ot, pokój dla Francji.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Post pod postem (brak edycji)
Z racji wieku to chyba "pacyfa" jednak mnie bliższa niż Tobie.
Precyzując pytanie:
- jaki POKÓJ??? w tej sytuacji? Gdzie są francuskie koguty? Ja widzę kapłony. O.
Dla mnie to życzenie pokoju. Co mają życzyć Francji inni? Wojny?

No może. Ja tego nie rozumiem. Nie rozumiałam kiedy każdy "był Charlie" i tamtego marszu w obronie... paskudnej gazetki, która żywi się świństwami. I tej "pacyfy" nie rozumiem. Nie czas na: make peace not war. Czas na jakieś stanowcze ruchy. Ta cała PC mi już wychodzi nosem.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
15 listopada 2015 14:57
Tania, to droga wolna, jedź wojować.
A to nie wieża Eifla w pacyfie ?  🤣
Oni się nigdy nie zintegrują, ale jak posłuchałem Waszczykowskiego to kryteria jakie będą musieli spełnić żeby dostać u nas azyl są nie realne do spełnienia. Poz tym nie przypuszczam zeby chcieli się u nas osiedlac. Ekonomicznie dla nich bez sensu a w dodatku wszędzie łatwiej niż u nas , zwłaszcza teraz. 😁
Jaką to strach ma siłę magiczną. Nagle i narodowcy i Waszczykowski mili sercu leminga. Ciekawe.
Takie eugeniczne wypowiedzi są bardzo nie na miejscu, stąd już tylko krok do nazizmu, a kto jak kto, ale Polacy powinni o tym pamiętać 🙁

Zraz, zaraz - POLACY powinni pamiętać że pomysły eugeniczne i nazizm =  🙁? POLACY???
Nie Niemcy, nie Skandynawowie, którzy całkiem niedawno mieli u siebie eugenikę w najlepsze, nie Żydzi, którzy ocaleli z Holocaustu tylko POLACY?

Lena, twoja wypowiedź brzmi bardzo rozsądnie ale niestety jest w sobie sprzeczna i błędna.
To Nie Wszystko Jedno w co kto wierzy, ani jak postępuje.
Tak, wystarczyłoby, żeby obywatele i "goście" przestrzegali prawa. Ale nikt nie ma w naturze przestrzegania prawa. Jeśli przestrzegamy to dlatego, że:
a) zostaliśmy tak ukształtowani na konkretnej podbudowie, np. "nie rób nikomu co tobie niemiłe" b) cenimy sobie to prawo (w PL powszechnie kierowcy nie przestrzegają znaków ograniczenia prędkości np.) c) za nieprzestrzeganie prawa spotyka szybka, nieuchronna i dotkliwa kara (z tym od dawna jest kłopot).

Nie ma najmniejszej szansy, żeby przybysze przestrzegali "naszego" prawa, bo jego podstawy są im obce, co innego uważają za złe, naganne, domagające się kary. Tak jest i już. Zabijający niewiernego nie naraża się na potępienie, gromadzi sobie zasługi, staje się bohaterem i zbawionym.

A my jesteśmy bezbronni, bo... nie cenimy własnej kultury i cywilizacji, od korzeni tego "drzewa" po koronę. Nie cenimy w sposób aktywny.
Skrajny indywidualizm i relatywizm czyni ludzką zbiorowość bezbronną wobec zagrożenia przez grupy, które indywidualizmu i relatywizmu nie cenią W OGÓLE.

Mam wrażenie, że większość z nas w ogóle nie pojmuje powagi sytuacji. Że Już Mamy Wojnę. I to od lat. Wojnę dwóch cywilizacji, nie rozgrywaną według reguł Świata Zachodu. Za to bezbłędnie rozgrywaną wg reguł Wschodu. Niewykluczone, że Europa zachodnia już tę wojnę przegrała. Europa wschodnia, w tym my - możliwe, że obejmie nas łaskawy protektorat "chrześcijańskiej" Rosji. Choć wątpliwe, patrząc w jakim tempie w Rosji rozwija się islam. Świat islamu w ogóle nie jest zainteresowany Szybką wygraną, po co? Ale jest zainteresowany wygraną W Ogóle. Żeby ludzkość mogła sięgnąć po zbawienie w imię Allacha, pod wodzą następców Mahometa.

Bo "my", drodzy dyskutanci, myślimy, że jeśli sami mamy w d* kto w co wierzy i czym się kieruje, to Wszyscy mają w d*. A to nieprawda.
W d* mają szarzy ludzie, i to nie wszyscy. Ci, których władza, w zasadzie samowładna i dająca niemożebne bogactwo płynie właśnie z "uwarunkowań kulturowych i religijnych" na pewno nie mają w d*. Może sami tak. Ale ich poddani mają wyznawać to, co im zapewnia władzę. I wystarczy pograć w pierwszą lepszą grę komputerową, żeby się zorientować, że ogólne bogactwo zależy od liczby poddanych. A kostiumy (i znaki) "drużyn" nie są bez znaczenia.

Strzyga, może już zmienisz sobie awatar na taki w burce?

ElMadziarra   Mam zaświadczenie!
15 listopada 2015 17:43
Australia pokazała nam skuteczną politykę imigracyjną. Pytanie, kto w europie miałby jaja podobną wprowadzić? Czy w Europie byłaby skuteczna, wszak nie nasz kontynent to nie "wyspa"?
Poza tym, tej polityce daleko do"nie rób drugiemu co tobie nie miłe", choć jest dużo skuteczniejsza nić europejskie "drzwi otwarte".

Ja tam po tych zamachach, w moim małym rozumku zaczynam się zastanawiać, czy to, że wybory wygrał PiS, nie jest działaniem "siły wyższej/opatrzności/przypadku/wstaw cokolwiek", żeby uchronić nasz kraj przed tym, z czym boryka się obecnie Francja?
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
15 listopada 2015 18:24
halo,

Strzyga, może już zmienisz sobie awatar na taki w burce?

Aleś błysnęła ciętym dowcipem. Całą mszę nad tym myślałaś? Może byś takich pierdół nie pisała, jakbyś Ewangelii posłuchała, zamiast dłubać w zębach.
Dava   kiss kiss bang bang
15 listopada 2015 18:36
Halo poniżej krytyki Twój komentarz, serio...
[quote author=espana link=topic=91143.msg2450101#msg2450101 date=1447595807]

Zraz, zaraz - POLACY powinni pamiętać że pomysły eugeniczne i nazizm =  🙁? POLACY???
Nie Niemcy, nie Skandynawowie, którzy całkiem niedawno mieli u siebie eugenikę w najlepsze, nie Żydzi, którzy ocaleli z Holocaustu tylko POLACY?

[/quote]

halo ja prdl, nie załamuj mnie  🙁 Właśnie Polacy, którzy doświadczyli tego podczas II wojny światowej, którzy byli eksterminowani na równi z Żydami i innymi słowiańskimi nacjami, takiej "starej babie" mam wyjaśniać jasny skądinąd przekaz???
[quote author=espana link=topic=91143.msg2450106#msg2450106 date=1447596348]

No może. Ja tego nie rozumiem. Nie rozumiałam kiedy każdy "był Charlie" i tamtego marszu w obronie... paskudnej gazetki, która żywi się świństwami. I tej "pacyfy" nie rozumiem. Nie czas na: make peace not war. Czas na jakieś stanowcze ruchy. Ta cała PC mi już wychodzi nosem.
[/quote] Ja też nie rozumiem. Przypomniała mi sie rozmowa z rodowitym Francuzem ( rozmowa z czwartku ) bal sie o siebie i o rodzinę. Mieszka blisko szwajcarskiej granicy. Dziwił sie ze wszyscy milczą o gwałtach, rozbojach i morderstwach. A to się dzieje. Dlaczego o tym sie nie mówi ?
Poniżej krytyki to jest "odpowiedź" Strzygi.
I poniżej krytyki było jej do tani:
Tania, to droga wolna, jedź wojować.

Strzyga jest moim wrogiem, nie mam pojęcia z jakich przyczyn, ale jest, szkodzi mi jak może, i nie zamierzam być dla niej milutka. Dobra, domyślam się czemu Strzyga jest moim wrogiem, ale gdybym napisała czego się domyślam, dlaczego, to dopiero byłby dym, bo taki "dziwny" powód.

Przemyślałam sobie parę rzeczy i zmieniam zdanie. Należy przyjąć jak najwięcej imigrantów i jak najszybciej. Należy też zmienić konstytucję i wiele "głupich nawyków", do których jesteśmy przywiązani/e. Ponieważ doszłam do wniosku, że już jest "po ptokach". Że będziemy mieć zintegrowany, kosmopolityczny świat pod subtelną i miłosierną wodzą islamu. To tylko kwestia czasu. I wobec takiej nieodwołalnej perspektywy - kto pierwszy ten lepszy. Może i stąd "dziwna" decyzja Merkel. Nie, to nie będzie działo się szybko, nikomu nie zależy na tym, żeby szybko. Zapewne zdążę umrzeć zanim "nowa jakość" stanie się powszechnie obowiązującą. Ale tak się stanie - bo w skali świata nie ma innego wyjścia, bo nie da się dłużej utrzymywać prymatu "Świata Zachodu " i jego niesprawiedliwości. I, na tle koniecznych zmian, takie "drobne" zamachy to i tak niski koszt ludzki zupełnej zmiany cywilizacyjnej, znacznie niższy niż otwarta, militarna próba "wrogiego przejęcia". Pod wodzą Allacha (Allach miłosierny, nierychliwy, ceniący pokój) będziemy mieć na świecie pokój, nareszcie. Do takich wniosków doprowadziło mnie zwykłe "follow the money". Nie wiem, jak z Australią, ale przecież, choć jest wyspą, będzie musiała istnieć w finansowych strukturach całego świata. A one (struktury finansowe) JUŻ są jakie są.
A ponieważ dla obywateli świata, po różnych "niby - stronach" jest absolutnie obojętne jaki bóg, bo przecież boga nie ma, prawda?, albo jest zupełnie nieistotny, albo jest Jedyny, Niepojęty i Nienazwany (to przecież czemu nie Allach?) to przecież nic się nie stanie. I żadnych zamachów nie będzie, ani wojen. Będzie peace & love.
Ja najzupełniej poważnie. To może być dobre dla świata. Psów trochę szkoda 🙁, ale ojtam.

espana, ok  :kwiatek: dobrze, że wyjaśniłaś niejasność.
halo w Polsce od lat żyją imigranci z różnych krajów i kultur, którzy jednak się wpasowali. Kilkoro znam osobiście, w tym muzułmanów. Mieliśmy miłe, sąsiedzkie stosunki i złego słowa nie można było na nich powiedzieć. Wydaje mi się, że jeśli ktoś podejmuje decyzję o wyjeździe do innego kraju w poszukiwaniu lepszego życia, będzie chciał pracować, przestrzegać prawa i panujących zasad i jest w stanie to zrobić pomimo innej kultury czy religii. Obawiam się, że te tabuny, które napływają w ostatnich miesiącach do Europy, nie mają takich zamiarów ani trochę.

Pomimo wielu przeczytanych tekstów czy poglądów, ja nadal nie wierzę, że te napływające do Europy grupy to są ludzie uciekający przed wojną. Może jakiś znikomy procent wśród nich tak. Nie mieści mi się w głowie, że ktoś w takiej sytuacji będzie agresywny, roszczeniowy, jawnie okazujący pogardę swoim potencjalnym dobrodziejom. Nie wspominając już o wandalizmie, kradzieżach czy gwałtach i to na taką skalę. Nie trafiają do mnie teorie o tym, że mężczyźni wyruszyli pierwsi, żeby się osiedlić i potem sprowadzić swoje rodziny, aktualnie zostawiając żony, dzieci i osoby starsze w ogarniętym wojną kraju. Ten exodus bardziej przypomina inwazję i nie widzę żadnego powodu, dla którego Polska miałaby się godzić na coś takiego.
busch   Mad god's blessing.
15 listopada 2015 19:25
Majowa, to jest moim zdaniem w tym wszystkim najgorsze. Że strona 'entuzjastyczna' ucina wszelkie dyskusje i pytania epitetami ad personam typu "ty pozbawiony empatii troglodyto!". Tak, żeby zamiast rzeczowej dyskusji 'pesymista' poczuł się choć trochę nieczułym potworem, ale broń Boże nie przyznawać mu racji chociaż raz. Wg mnie takie podejście to dodatkowa woda na młyn dla opcji skrajnie nacjonalistycznych, ponieważ ich przedstawiciele mogą argumentować, że 'entuzjaści' kłamią, ignorują fakty i obrażają całą resztę.

Jak tak się boicie drugiego holocaustu, to dlaczego doprowadzacie do tego, że 'pesymiści' są ignorowani, a ich strach i pytania tylko sobie narastają i bulgocą pod przykrywką politycznej poprawności? Wg mnie to fatalny pomysł na nawracanie nieprzekonanych, przede wszystkim dlatego, że nie wierzę że wszystkie te lęki są tylko przejawem rasizmu. Dlaczego jak Kaczyński powiedział o potencjalnym zagrożeniu epidemiologicznym, to wszyscy się oburzyli na jego rasizm? Naprawdę ludziom już całkiem się poważne problemy pomyliły z urojonymi, skoro uważają, że lepiej nie zadać epidemiologicznego pytania, niż być nazwanym rasistą. Zwłaszcza że tylko 20% to są uchodźcy z Syrii, reszta jest z szerokiej rzeszy krajów, np. Erytrei czy Sudanu, gdzie naprawdę dostęp do opieki zdrowotnej jest żałosny bądź nieistniejący i naprawdę ci ludzie mogą być na coś chorzy.

Podobnie te wszystkie doniesienia o "no go zones", patrolach islamskich itd. Nie lepiej przyznać, że coś takiego istnieje i na przykład wskazać, jak do tego nie dopuścić u nas? Albo powiedzieć - no dobra, raz tak się stało w Marsylii, ale to dlatego, że X, Y, Z, tak się nie stanie u nas. Bo jak na razie to co najwyżej pesymista usłyszy, że wierzy w "no go zones" bo jest rasistą, a tak naprawdę nic takiego nie ma. Kiedy o tym piszą naprawdę nie tylko ultraprawicowe serwisy:
http://natemat.pl/125357,islamskie-patrole-strefy-zakazane-dla-bialych-wszechobecne-gangi-marsylia-muzulmanska-stolica-europy
Przed chwilą był wywiad z sąsiaxem tego ,, francuza'' co się wydadził . Sąsiad mówił o nim w samych superlatywach, jaki to on nie miły i sympatyczny, ot psikus ale się wysadzil. Może to jakiś cud i sam z siebie eksplodował ? Znane są przypadki samospalenia , więc czemu nie samoeksplozji  🙄
bush Przylaczam sie do Twojej opinii! Mistrzami w tuszowaniu spraw i dzialaniu wbrew sceptykom imigracji stal sie moj obecny kraj zamieszkania. Moj maz ma np. zakaz wypowiadania sie negatywnie o emigrantach w pracy pod grozba natychmiastowego zwolnienia (  :ke🙂. W mediach notorycznie nagina sie fakty i podaje niepelne statystyki. Wczoraj slyszalam, iz np. gwalty to sprawa marginalna. Tja, tylko najbardziej dotkniete problemem landy nie zostaly w ogole ujete (?!).

Mijalam przedwczoraj wejscie do obozu dla 470 luda. Wychodzili z niego normalni ludzie i takich jest mi szkoda, takim nalezy sie prawo do schronienia. Natomiast wieczorami przy glownej drodze w poblizu owego miejsca stoi lub siedzi na kraweznikach cala banda chlopa i wymachuja dziwnie na samochody, zaczepiaja kobiety stojace na czerwonym na skrzyzowaniu. Abstrahujac od zdarzen w Paryzu- WTF?! Naprawde mam to akceptowac??
busch   Mad god's blessing.
15 listopada 2015 20:12
Pandurska, słyszalam też że mają wprowadzić karę grzywny 5000 euro albo 120 dni w więzieniu za "imigrantosceptycyzm"... robi się to coraz bardziej nieprzyjemnie. Co ta Merkel knuje? Przecież ona wielokrotnie pokazała, że jest politykiem pierwszej próby, który nie ogląda się na innych, tylko patrzy co jest najlepsze dla jej kraju (nordstream, wprowadzenie euro itd.) a teraz co? Aż włos się jeży na głowie na myśl o tym, jaki jest jej prawdziwy cel. No chyba że faktycznie liczyła na pokojową nagrodę nobla? Albo to ten słynny przymus nieustannego przepraszania za Hitlera?
No cóż , wybrałaś wolny i otwarty kraj , nie to co Polska. U nas jak by się zdarzył przypadek gwałtu z udziałem imivrantów to nawet bałbym się pomyśleć co by się działo. Ja nawet nie wierzę że oni zgłoszą się dobrowonie żeby tu się oziedlić. 😁
Poniżej krytyki to jest "odpowiedź" Strzygi.
I poniżej krytyki było jej do tani:
(...)

Spoko. To dyskusja. Ja się nie obrażam.  😉 Każdy ma prawo wyrazić pogląd. Francja zrobiła naloty może jednak są jakieś koguty?
Ja się obawiam, że ten scenariusz skończy się nieciekawie. Bo Francja zapowiada, że aby dać sobie radę z ISIS, potrzebna jej będzie pomoc "wszystkich sojuszników", w tym USA i Rosji. Nietrudno sobie wyobrazić, że Rosja łaskawie się zgodzi pod warunkiem zdjęcia z niej sankcji za Ukrainę, wtedy Francja przepchnie tę opcję, głosząc, że to "dla wyższego dobra", i sprawa Ukrainy zostanie poświęcona i zapomniana, a Rosji wszystko zostanie wybaczone. Tym samym zyska pozycję wielkiego sojusznika Europy w słusznej sprawie. Kiepsko to wygląda.
I naprawdę nieodparcie nasuwa się myśl, że za tym ktoś stoi, kto realizuje dokładnie przemyślany plan i rozgrywa sobie wszystko jak szachy na wielkiej planszy, którą jest Europa.
Rosja może sobie odpuścic Ukrainę jak dorwie się xo Syrii. Syria to zawsze był ich bastiin , zwłaszcza do upychania uzbrojenia. 😉 Już wczoraj były przyjacielskie rozmowy Obamy z Putinem i Ławrowa z Kerrym. Wtedy my będziemy przyjmoeać imigrantów z Ukrainy, czemu jak myślę Polacy specjalnie się nie będą sprzeciwiać , zwłaszcza jeżeli będzie to w zamian za imigrantów z Syrii.
Syria Syrią, ale nie sądzę, żeby Rosja sobie odpuściła Ukrainę, przecież oni od zawsze uważali, że te ziemie są ich. I nie tylko te zresztą.  😤
Raczej będą sobie tam robić, co chcą i jak chcą. Europa już przestała się tym zajmować, terroryści i uchodźcy skutecznie odwrócili uwagę od bezprawnych rosyjskich działań.
Jak jeszcze Rosja pokaże się jako wielki-i-grożny-przeciwnik-terrorystów, to Europa już w ogóle zamknie oczy na wszystko.

Imigranci z Ukrainy - a proszę bardzo. Przyjadą, poszukają sobie pracy i ogólnie będą żyli jak cywilizowani ludzie, starając się znaleźć tutaj swoje miejsce.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się