NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
20 października 2015 07:59
Kupno psa, kota, samochodu, konia i każdej innej rzeczy powyżej 1000zł, gdzie nie została wystawiona faktura należy odprowadzić podatek 🙂
Urzędy nie są w stanie ściągać wielomilionowych długów, nie będa się zajmować bryczesami za 200zł. Ale! Jeśli donos złożyłoby kilka osób, w jednym urzędzie, podpisując się pod tym imieniem i nazwiskiem to urzad mógłby rozważyć kontrolę. Ale czy ta kontrola coś da? 😉 Może nie zaowocować zwrotem pieniędzy czy wysłką paczki, a zmusi takiego oszusta do lepszego ukrywania się i kombinowania.
JARA, ja o tym wiem (vide podatek) tylko tak szczerze z łapką na sercu - ilu z nas zapłaciło podatek od kupna używanego siodła?
Witam,

Dziś zgłaszam użytkownika WSPÓLNA na policję, na ogłowie czekam już 3 tygodnie, od piątku nie ma z tą Panią kontaktu, nie odbiera, nie odpisuje na sms-y
.. a w jej ogłoszeniach nadal jest ogłowie, które od niej KUPIŁAM! i dużo innego sprzętu, więc teraz już na serio OSTRZEGAM! Pozdrawiam 
link do ogłoszenia: [[a]]http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/194705?q=wsp%C3%B3lna&kategoria=&stan=&lokalizacja=&sortuj=0&widok=0&strona=[[a]]
bajla12, zobacz na to:
Ostatnio aktywny: Dzisiaj o 10:42😲4
Taak czyli Pani Wspólna nadal śmiało handluje i pa się dobrze- może to przeczyta- "pozdrawiam, proszę oczekiwać na kontakt ze strony policji, miłego dnia!"

EDIT:
Dzisiaj przed 20 kurier dostarczył ogłowie! było w stanie podobnym jak na zdjęciu, nie nazwałabym tego "bdb" ale się spodziewałam, więc nie mam zarzutów. Ogłowie zostało nadane w dzień w którym wysłałam sms-a: "jutro idę na policję", ale nie dostałam w tej sprawie żadnej informacji, więc na policję następnego dnia poszłam. Jutro wyjaśnię sprawę, choć dostałam wiele sygnałów np. na FB od ludzi którzy też mieli problem zw sprzedawcą "Wspólna". Nadal NIE POLECAM.
Paczkę od pani Imagine1983 dostałam, ale kompletnie niezgodną z opisem.
Strzemiona miały być "nowe" (użyte trzy razy, zero śladów użytkowania), firmy freejump.
Niestety dostałam jakieś stare obdrapane podróby jinów.
Co mam teraz robić? Policja raczej nie chce zajmować się takimi sprawami(?), a ja nawet nie wiem, gdzie dziewczyna mieszka, bo podała fałszywy adres!
Polisja takimi sprawami także się zajmuje, z płytą ze zdjęciami i opisami (prnt screeny) na komisariat pomaszeruj. Najlepiej jeśli jest Was więcej- my sprawę załatwiliśmy, co prawka dopiero po około 6 miesięcy, ale kasę odzyskaliśmy.
No sprawa jest na policji.
Powiedzieli, że zajmą się sprawą.
Narazie czekam, bo podobno dostanę zwrot pieniędzy od pani, która mi sprzedawała strzemiona.
Jeżeli chodzi o panią Imagine1983.
Dostałam od niej maila w potwierdzeniem zwrotu przelewu, więc liczę, że pieniądze dojdą i sprawę zakończymy.
Jak narazie PLUS dla pani Imagine za szybką reakcje i szybki zwrot przelewu. Oby pieniądze doszły 🙂

Nie polecam pani maajaa22 / siwesiwe - dokładnie od 5.10 zwodzi mnie, że zrobi/zrobiła przelew. Jeszcze nie spotkałam się z przelewem idącym 10 dni. Nic na tym nie straciłam, ale nie uważam tego za uczciwe zachowanie.
Coś chyba jest nie tak, bo podobno pani Imagine1983 wysłała mi przelew w piątek tydzień temu, ale do dzisiaj go nie mam!!
Wysłała go przekazem pocztowym i wysłała potwierdzenie (zdj karteczki). Niby wszystko sie zgadzało, ale pieniędzy brak.
Wam tez tak długo szedł przelew?
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
31 października 2015 11:32
A masz pieczątki pocztowe na tym przekazie?
przelew z poczty polskiej potrafi iść dłuuugo do odbiorcy
Tak pieczątka jest.
U mnie to samo, 2/3 kasy juz odzyskalam, a pozostala czesc poszla przelewem z poczty i tez czekam juz dlugo dosc... jest wlasnie pieczatka niby.
Nie wiem gdzie o tym napisać,  więc sobie pozwolę tutaj.
Mam problem, dałam dziewczynie siodło do przymiarki, po dwóch tygodniach nie odzywania się napisałam,  że jeśli nic się nie odzywa, a tyle trzyma siodło to rozumiem,  że siodło sobie zostawia. Dla mnie nie problem, bo kaucją było wypłacenie całej kwoty za siodło. Minął tydzień i dzisiaj dostałam wiadomość,  że siodło jednak nie pasuje i czy zgadzam się na zwrot bądź jeśli mam drugie siodło na sprzedaż (a mam) to z ewentualną dopłatą z jej strony mogę jej te sprzedać. Jestem w dołku finansowym i zastanawiam się czy mogę zrobić tak, że dam jej do przymierzenia te drugie siodło i albo te drugie bierze albo te, które ma teraz?
Pursat   Абсолют чистой крови
06 listopada 2015 20:55
A umówiłyście się na jak długo zostawiasz jej to siodło? Spisałyście to? Inna sprawa, że skoro miała siodło 3 tygodnie, to mogła je używać ile wlezie przez ten czas. Trochę słabo.
Dopisuję do wątku użytkowniczkę: Perlica_pl
Chciała zakupić ode mnie derkę, nie wpłaciła pieniędzy i zero sygnału że rezegnuje, a miałam wielu chętnych w międzyczasie.
Użytkowniczka loguje się na forum, ale nie raczy napisać prostego : rezygnuję, co uważam nie jest fair.
A umówiłyście się na jak długo zostawiasz jej to siodło? Spisałyście to? Inna sprawa, że skoro miała siodło 3 tygodnie, to mogła je używać ile wlezie przez ten czas. Trochę słabo.

Nic nie spisywałyśmy, bo ja miałam całą kasę,  a ona siodło. Umawiałyśmy się na tydzień,  ale przez pogodę przedłużyłam jej o 2 dni i później była kompletna cisza.
Absolutnie nie polecam użytkowniczki Justy Jipp. Proponowała mi ceny za 2 siodła, na które się zgodziłam, jedno przyklepała jednak ostatecznie przestała się odzywać. Po kilku dniach napisała że chce puśliska. Pisałam do niej z potwierdzeniem czy na pewno, po ustaleniu co i jak wysłałam je za pobranie i do mnie wróciły! Szanowna Pani nawet nie pofatygowała się na pocztę aby odebrać paczkę nie mówiąc o tym że zapłaciłam  za paczkę w dwie strony!
Perlica i Perlica_pl ??? Ale zbieżność  😲
ten sam problem z Justy Jipp, nie odebrana paczka i musialam zaplacic za przesyłke w obie strony. Nie polecam
Od slowa do slowa na pw z Olga zostalysmy oszukane przez jedna osobe! Mnie oszukal facet, ja dzoewczyna, inne ulice, jedno miasto i jeden numer konta bankowego... to jakas poracha doslownie!

Nasza sprawa poszła do przodu!!! Sprawa przeszła już na prokuraturę, bank udostępnił dane na temat tego kto jest właścicielem konta, osoba przestała być już anonimowa. Mam nadzieje, że teraz będzie już z górki.

Osoby oszukane nie poddawajcie się! Zgłaszajcie na policję, niech osoba nie zostaje bezkarna!
Nie polecam użytkownika pAsiczek OSZUSTKA !!!!
koniara19987, możesz rozwinąć swoją wypowiedź?
Miałam kupić od niej kurtkę, przelałam pieniądze. Za paczką czekałam 2 tygodnie. Otwieram a tam kamizelka. Pisałam do niej chciałam wysłać email, ale okazało się że taki email wgl.nie istnieje. Zagroziłam policją, po czym odpisała, że zaszłą pomyłka i wyśle mi kurtke a ja odeśle kamizelkę. Czekałam 2 miesiące za kurtką i ani kurtki ani pieniędzy również brak kontaktu z użytkownikiem. Stwierdziłam, że skoro nie odpisuje to sprzedam kamizelkę i odzyskam pieniądze. Na szczęście udało mi się to zrobić.-
koniara19987, może pAsiczek czekała na odesłanie kamizelki. Ja bym tak zrobiła przy pomyłce...
Ale brak kontaktu rzeczywiście uczciwy nie jest w takiej sytuacji 🙁
Potem napisała mi żebym sprzedała kamizelkę. I potem nie było z nią już wg kontaktu, a była dostępna na revolcie.
_Gaga, mimo wszystko to do sprzedającego jak ma kasę należy dopełnienie obietnic. Jak nastąpiła pomyłka nawet to sprzedająca powinna dbać o kontakt i zadbać by wywiązać się z umowy.
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
11 listopada 2015 11:37
A z pAsiaczek nie było tutaj już jakiejś akcji?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się