Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

maleństwo   I'll love you till the end of time...
04 listopada 2015 20:20
CzarownicaSa, o rany! Zjawiskowa jest!

Aaa, ja chcę żeby Kaliszek był już taki duży!
Nie udzielam się w tym wątku, bo dziecka nie posiadam, ale czasem Was czytam. I nie mogłam się oprzeć
CzarownicaSa Twoja córeczka jest przepiękna!  😍 jaki uśmiech, jakie oczy! Jedno z najładniejszych dzieci jakie w życiu widziałam. Gratuluję  😅
C1erpienie, ja oglądam codziennie nałogowo 🙂 A co chcesz zrobić?
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
04 listopada 2015 20:36
Jolaa dziękuję 😡  :kwiatek:
Najważniejsze, że zdrowa- resztę się dopracuje 😉
Chce zróbic akcje paczka dla Matyldy. Mam bezpośredni kontakt do Asi mamy Matyldy I Melanii która niestety zmarła  😕 Jak wiadomo obie dziewczynki urodziły się w 24 tygodniu. Matylda jest niepełnosprawna i jej młoda mama sama ja wychowuje. Niestety mają problemy finansowe. Sama dziś kupiłam zestaw filiżanek talerzyków, dzbanki itd... z wizerunkiem myszki minnie która Matylda uwielbia mam nadzieje, ze jej się spodobają.  Dostałam adres wiec pomyślałam by zrobić na Mikołaja taka akcje. Co wy na to?
Chciałam przesłać pieniądze na rehabilitację niestety Asia nie ma konta gdyż ma komornika i raz już zabrał jej pieniądze z konta co miała na leczenie Matyldy wiec zrezygnowała. 

Matylda lubi myszkę minnie i hello kitty. Nosi ciuchy na rozmiar 98 obecnie, wiec jak ktoś ma po dzieciach 98, 104, 110 to tez byłoby wspaniale jakby obdarował właśnie ta dziewczynkę. 

Vill wielkie gratulacje  🏇
Cierp1enie, fajny pomysł! A wy mieszkacie jakoś niedaleko? Bo pewnie najbardziej potrzebna jest kasa i mogłabyś na swoje konto zebrać i po prostu tej mamie przekazać gotówę 🙂 Biedna strasznie jest, na maksa jej współczułam i dało się wyczuć, że ma sytuację mocno nieciekawą :/
Cierp1enie, zupelnie nie wiem o co i o kogo chodzi, ale grosz z mojej strony zawsze sie znajdzie co by pomóc
Dzionka niestety mieszkam daleko..  ja okolice Wrocławia, Asia z Krakowa. Tez myślałam co by tu zrobic by finansowo pomoc. Z okazji mikołaja kupiłam prezent by sprawić radość małej Matyldzie. Także pomyślałam że może nie tylko ja chciałabym zrobić małej prezent.

Aszhar  na TVP 2 leci program "Moje 600 gram szczęścia" ówcześni aktach.  Jest to dokument. Jest tam wątek mamy Joanny i malutkiej Melanii urodzone w 24 tyg. Malutka doznała wylewy w 4 i 5 stopnia.  Niestety w połowie września zmarła.  Druga córka Joanny Matylda jest również urodzona w 24 tyg ciąży.  Doznała również wylewy w do mózgu.  Jest niepełnosprawna I non stop potrzebuje rehabilitacji. Joanna sama wychowuje córkę. Mają ciężko sytuacje finansowa. Dodam, że jest to bardzo młoda mama która po prostu zachwyca mnie swoją siła I miłością. Oglądałam ten program I jiz wcześniej rodził sie w mojej głowie plan pomocy, wsparcia.
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
05 listopada 2015 08:32
CzarownicaSa, jest piękna!
deksterowa, blue_angel pokażcie maluchy!
Cierp1enie, jak juz bedzie jakas organizacja grosz doloze. Mysle ze kasa chyba najbardziej sie przyda
Pokażę wam kilka zdjęć z zajęć grupy "Pisklaki" w naszym Puszczyku.
W tym tygodniu były zajęcia sensoryczne, na boso. Najpierw chodzenie po specjalnych jeżykach, potem wchodzenie do pojemników pełnych różnych rzeczy. Tu coś w rodzaju styropianu:

Kulki żelowe:

I farba. Gabryś nie chciał wejść, więc Pani mu posmarowała girę:

Jestem zachwycona tymi zajęciami, mam nadzieję, że właścicielka i prowadząca te zajęcia znajdzie kogoś, kto będzie to prowadził tak fajnie jak ona, na czas jej końcówki ciąży i urlopu macierzyńskiego.
Często zdarza mi się coś odgapić z tych zajęć i robić Gabrysiowi w domu.
Właśnie myślę, czy by nie kupić mu czegoś takiego do zabawy: klik i nasypać do dużego kartonu, przeciętego na pół.

A tak wracamy z Puszczyka 😁 :

Mazia   wolność przede wszystkim
05 listopada 2015 09:56
Julie boskie  😉
Julie - boskie🙂 nasze Ciocie w klubie też działają z tymi kulkami i z farbą i jest fun, że hoho🙂
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
05 listopada 2015 12:23
Julie, uśmiałam się z Gabika na ostatnim zdjęciu 😀 I zazdroszczę takiego miejsca. U nas w okolicy niestety nie ma niczego podobnego.
maleństwo   I'll love you till the end of time...
05 listopada 2015 12:44
Też bym chciała takie zajęcia... Coś nawet ostatnio koleżanki podrzuciły, ale daleeeeko ode mnie i w godzinach mojej pracy 🙁
Gabik boski. Nam Kalina tak ostatnio usnęła wracając z Carrefoura, z suszonym jabłkiem w paszczy 😀
Mam wynik: RhD+, fenotyp: D C+c-E-e+K-
Alloprzeciwciała anty-E z układu Rh miano 4
Cokolwiek to znaczy  🙄
Edit
doczytałam nieco.
Generalnie Bąblowi grozi niedokrwistość i transfuzje do płodowe...
🙁

A co na to mówił lekarz?
Wizytę mam w poniedziałek 9.11.
czy ktoras z was ma/miala fotelik samochodowy Cybex Aton? czy rzeczywiscie ma bardziej plaskie "plecy" od innych fotelikow?
RaDag mnie to przerasta, nic mi nie mówi. Nie czytaj głupot w internecie pliz i się nie nakręcaj  :kwiatek:

Czarownica śliczna Raissa 🙂

Julie chyba Ci synu wyrósł z fotelika 😉
leosky   im więcej wiem, tym bardziej wiem, że mało wiem.
05 listopada 2015 14:41
nerechta ja miałam Atona 2. Dla mnie ten fotelik jest ok. Wydaje mi sie normalny. Co znaczy płaski?  Nawet jestem z niego zadowolona. Musze go właśnie sprzedać, bo już mi nie potrzebny. Mała jeździ teraz w Klippanie.
Dzionka niestety mieszkam daleko..  ja okolice Wrocławia, Asia z Krakowa. Tez myślałam co by tu zrobic by finansowo pomoc. Z okazji mikołaja kupiłam prezent by sprawić radość małej Matyldzie. Także pomyślałam że może nie tylko ja chciałabym zrobić małej prezent.

ja jestem z Krakowa, mogę "jakoś" pomóc. Też nałogowo oglądam, tym bardziej że to "mój" szpital.
Jesteś Pewna, że sprawy u Asi są "czyste"? Kiedyś zaangażowałam się w podobną pomoc i mam dużą dozę ostrożności przy takich akcjach, jedynie cieszę się z tego, że tamte dzieci (mam nadzieję) miały potem co na siebie ubrać, bo kasa poszła w kanał.
wlasnie od atona 3, i 4 i Q sa niby bardziej plaskie od innych. Chcialabym zeby dziecko nie mialo glowki przygietej do klatki piersiowej... Jutro sie chyba przejade do Smyka poprzymierzac.
Nerechta, ten moj cybex rozklada sie na plasko, ale tylko poza samochodem. I to fakt, ze cybexy fajnie ustawiaja dzidziom glowki, ale to wazne tylko w przypadku noworodkow podobno, bo pptem dzieci same dobrze glowki trzymaja i oddychaja. Na plasko w samochodzie rozklada sie kiddy evo cos tam 🙂
[quote author=Cierp1enie link=topic=74.msg2444821#msg2444821 date=1446673752]

ja jestem z Krakowa, mogę "jakoś" pomóc. Też nałogowo oglądam, tym bardziej że to "mój" szpital.
Jesteś Pewna, że sprawy u Asi są "czyste"? Kiedyś zaangażowałam się w podobną pomoc i mam dużą dozę ostrożności przy takich akcjach, jedynie cieszę się z tego, że tamte dzieci (mam nadzieję) miały potem co na siebie ubrać, bo kasa poszła w kanał.
[/quote]

tak tak czyste. Sami twórcy programu na fejsie w linku udostępnili namiary na Asie.
Dodam że Asia mi napisała dziś ze chcą nakręcić o niej i Matyldzie reportaż i zgodziła się.

Aszhar - super. Właśnie Bobek wpadła na super pomysł byśmy zebrały kasę i opłacily rehabilitację.
ash   Sukces jest koloru blond....
05 listopada 2015 17:03
Macie moze puzzle piankowe na podłodze? Chciałabym kupić, bo Tymek zawzięcie wali głową w parkiet ale wszędzie są albo bez atestów albo małe i drogie
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
05 listopada 2015 18:43
ash - ja mam. Dosyć duze, bardzo ładne, ale niestety dosc drogie z tego co pamietam.

Ner - ja miałam atona Q z zeszłego roku. Wszystkie fajnie, ale moim zdaniem był bardzo ciasny. Niby jest do 13 kg, a mojej córce w wieku 5 miesięcy i ok 6 kg było juz ciasnawo. Nie wyobrażam sobie jej wsadzić tam teraz. Dosc szybko przesiadlysmy sie do be safe izi combi x4.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
05 listopada 2015 19:31
Cierpik do kiedy będziecie robić zbiórkę na rehabilitację ?
ner my przymierzaliśmy ostatnio cybexy i maxicosi. Aton q juz jest ok i 4 chyba tez, najgorzej bylo w wersji basic - strasznie pogięte to dziecko w nim:/ nastawilam się na cybexa właśnie, ale maxi cosi mi się bardziej po przymiarkach podobały - oczywiście te droższe modele, bo np. w citi juz niezbyt. I maxi cosi wydają się większe.
My bierzemy cybex cloud Q. Chyba najdroższy z dostępnych, bo 1100 zł, ale  wypasiony i świetnie wypada w testach bezpieczeństwa. No i właśnie się kładzie zupełnie na płasko, więc mogę wpinać w stelaż i wio 🙂 Tylko bardzo ciężki jest, o tym też trzeba pamiętać.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się