właśnie jestem w trakcie szukania jakiegoś pomyłu na wesele, żeby było ślicznie 😉
i zastanawiam się nad gołębiami, ale obawiam się, że któryś zostawi po sobie ślad. Czy któraś z Was próbowała?
znalazłam jeszcze wycinanie serca z prześcieradła przed wejściem i piłowanie drewna 🙂
_kate, my wypuszczalismy gołębie
Ja już z niecierpliwością czekam na relacje repki.Oby się nie ociągała 😅
Sznurka
pięknie wyglądaliście! skąd wziełaś gołębie?
co się z nimi dzieje po wypuszczeniu? 😡
Jeśli od hodowcy, to podejrzewam, że wracają sobie spokojnie do gołębnika, który jest gdzieś niedaleko 😉
Dziękuję, dokładnie tak jak Dworicka pisze!
Sznurka ślicznie wyglądałaś i ta sukienka ahhh 😀
Dlaczego nie widze sukienki Sznurki?🙂
własciwie to moze dopisac sie do watku
Nasz termin to 21.08.2010.🙂😉
http://nasza-klasa.pl/profile/3790981/gallery/album/2/17 jeszcze tu sukienkowe
jak pomyslę ze w czerwcu będzie 6 lat to az wierzyc się nie chce
Sznurka- Gratulacje 🙂 W takim razie prosimy o przepis na udany związek :P
Macie jakieś ciekawe pomysły na niekonwencjonalny prezent na wieczór panieński? Jakoś z weny opadłam 😉
sznurka, aj śliczna jestes 😡
kojarzysz mi sie troche z anią dąbrowską
sznurka super. Myślę że nie będę odosobniona w swojej prośbie...poproszę więcej fotek 😉
Sznurka-pieknie wygladaliscie!!
Cenciakos dzieki🙂 (swoja froga chyba ostatnio za Nami jechalas🙂😉
landi GRATULACJE! I ślubu i dzidzi..... 😅 😅 😅 😅 😅
landi - kop w tylek ze sie nie chwalilas! Toc to ciotki wroclawianki nie mialy nawet okazji zeby sie maluchem pozachwycac 🤦 Gratulacje i calusy od tylkieskiej :kwiatek:
sznurka uwielbiam foty z Waszego slubu- szczescie z nich bije na kilometr, przesliczne!
Dlaczego nie widze sukienki Sznurki?🙂
własciwie to moze dopisac sie do watku
Nasz termin to 21.08.2010.🙂😉
Landi to będziemy się przygotowywać razem, bo my tydzień wcześniej 😉
dokładnie tak 🙂 od koniny wracałam 🙂
Opolanka oprocz rezerwacjisali zalatwiasz juz cos jeszcze, wiem ze to jeszcze duzo czasu, ale wiedzac jaka jestem zakrecona boje sie ze cos pomine
Mamy już salę, orkiestrę i fotorgrafa wraz z kamerzystą.
Kilka stron temu pisałam, ze u mnie w regionie to jest szał, bo sal nie ma zbyt dużo. Udało nam się wstrzelić w jedyny wolny termin orkiestry, którą chcieliśmy.
W tym roku w sierpniu chcemy też wybrać się do księdza, bo nasz ślub może być z lekka skomplikowany 😉
A tak poza tym na razie cisza.
Musisz się zorientowac, jak u Ciebie w regionie z salami, orkiestrami etc. Wszystko tez zależy od tego, jaki ślub i wesele planujesz (kameralne czy z pompą), na ile ludzi, czy masz wymarzoną salę czy orkiestrę.
landi w Warszawie na przykład fajniejsze miejsca, zespoły i fotografowie już obłożeni na przyszły rok. o czerwcu mogliśmy zapomnieć. mamy już na 99% salę i DJa. bo jedyny zespół, który mi się podobał kosztował 6-7 tysięcy. reszta fałszowała/ przygrywała na keyboardzie, ogólnie trochę wieśniacko. dlatego będzie DJ, a kasa zaoszczędzona na zespole pójdzie na inne atrakcje - zimne ognie itp.
jak potwierdzimy na 100% termin (wybieramy jeszcze wśród 2 DJów) to zajmiemy się fotografem. nad kamerzystą się zastanawiamy czy w ogóle brać.
obrączki, suknia, garnitur - jakieś pół roku przed planujemy. to samo z zaproszeniami.
za to za butami i bolerkiem już się rozglądam 🙂
ciekawa jestem jak u Was wygląda sprawa dofinansowania/ finansowania wesela przez Rodziców? co jeśli jedni dadzą więcej niż drudzy? wtedy wkład własny Młodych też jest nieproporcjonalny? czy dodajecie kasę od Rodziców a to co zostanie do zapłacenia dzielicie na pół?
ja już trochę ochłonęłam, już się tak nie emocjonuję i tak mi się przez 5 dni z rzędu śniły ślubne koszmary 😉 trochę mi szkoda, że to za ponad rok...
edit: _kate można tez puścić pokaz slajdów na sali weselnej - Młodzi od początku życia, ich wspólne zdjęcia, pasje itp. fajne też są skrzypce przy składaniu zyczeń czy witaniu chlebem i solą. mi się marzą jeszcze druchny 💘
wczoraj oglądałam film Wesele - polecam przed ślubem 😉
jakie tam były zabawy! żenujące, ale czego to ludzie nie wymyślą 😉
Ja bardzo bym chciała zrobić prezentację ze zdjęciami, ale nie wiem czy mój luby sie zgodzi. Pod tym względem - sentymentalności - nieco się różnimy 😉
Co do płatności za orkiestrę, kamerzystę oraz fotografa płacą Rodzice po połowie.
podobnie za wódkę, soki, owoce - czyli wszystko to, co na salę.
Zaproszenia również, a także wszystkie takie drobiazgi jak zawieszki na wódkę, zdobienie samochodu, autobus/bus etc.
Oczywiście my mamy zamiar się dokładać, nie za wszystko będą płacić rodzice (np. zaproszenia powinniśmy moim zdaniem kupić sami).
Pan Młody płaci za obrączki (prawdopodobnie) oraz za bukiet.
Ubrania każdy sam (znaczy się Rodzice), płacimy też każdy za swoich gości, za znajomych/przyjaciół wspólnie. podobnie z hotelem.
Oczywiście Rodzice są głównymi sponsorami, ale mamy zamiar dołożyć się i część rzeczy kupić samodzielnie.
JA byłam znowu na naszej sali i od nowa zakochałam sie w tym miejscu
W&W my też prawdopodobnie tam będziemy mieć wesele!!! szczenę zbierałam z podłogi jak to zobaczyłam 😜
super, będę miała od Ciebie relację z pierwszej ręki 😀 na ile osób macie weselicho? bierzecie jakieś opcje dodatkowe (mięsa, wianki, pierogi itp)?
na nie więcej niż 120
w niedziele ustalam menu więc wszystko będę wiedzieć
na pewno weźmiemy z dodatków szynkę z nogą.
Moje gratulacje sznurko u nas w sierpniu dopiero roczek stuknie 😁
Jezeli chodzi o platnosci to dokladnie tak jak wiekszosc, kazdy placi za swoich zestrony mojego mena jest praktycznie cala rodzina dojezdzajaca wiec wszystkich na penwo nie uda nam sie przenocowac, alko, napoje, ciasta i owoce po polowie, stol staropolski rowniez, jezeli chodzi o zaproszenia i winietki planowalam zrobic sama, co do sukienki, garnituru i innych pierdolek penwie wyjdzie w praniu.
ale apartament mamy bossski...juz sie nie moge doczekac!! 😜
dzięki dziewuszki za miłe słowa!
a przepis na udany zwiazek? kochac się i spędzac razem jak najwiecej czasu!
cieciorka, kim jest Ania Dąbrowska?
edit juz wiem
dzięki za miłe słowa!
Macie jakieś ciekawe pomysły na niekonwencjonalny prezent na wieczór panieński? Jakoś z weny opadłam 😉
hmmm ja dostałam m.in komplecik seksownej bielizny, plecaczek z krowka wypełniony lizakami:P, wałek na przyszłego męża i wielki wibrator....wpedził mnie trochę w zakłopotanie ale to chyba zależne od czlowieka 😉
P.S co z ta relacja REPKI....... 😀iabeł: