Re-voltowe Lobby Biuściastych
ekhem, można się jeszcze podłączyć?
zamawiacie bieliznę z Asos? Chodzi mi bardziej o majtki, body, szlafroki itd. niż staniki. Przeważnie noszę rozmiar 34 i nie wiem czy tutaj też w taki celować czy raczej wiekszy? Np. bieliznę z H&M zawsze mam XS/34. czy któraś z Was ma rozmiarowe porównanie Asos z H&M? :kwiatek:
Załamałam się. Byłam u brafitterki po nowy biustonosz, bo stary nie wytrzymał roku i puściły koronki przy ramiączkach. Wyszłam w rozmiarze 75 K. Do dziś nie rozumiem czemu sobie ze mnie los taki dowcip zrobił 🙁 masakra 🙁
Dziewczyny a stroje kąpielowe na większe biusty to zamawiacie czy znajdujecie stacjonarnie? Jutro chce się wybrać na poszukiwania, ale w sumie nie wiem, czy jest sens, żeby znaleźć mój rozmiar (ok. 75 G, w zależności od sklepu).
Sprawdz u Joli vis a vis kaskady🙂
Nawet tam nie dotarłam, bo znalazłam w Galaxy w Marylin. Oczywiście nastawiłam się na inny, brązowy, ale stanik mi nie pasowął i Pani mnie przekonała do przymierzenia fioletowego i okazał się strzałem w 10. W końcu coś, co mi cycki trzyma. 😁
jak dobrać prawidłowo rozmiar Shock Absorbera? to w ogóle wykonalne bez mierzenia? czy to prawda, że trzeba brać rozmiar mniejszy?
Gilian Zalezy jaki model powiedzialabym. Mialam chyba z 5 roznych, zostalam przy 2, przy czym jednego juz nie ma w sprzedazy. Czy masz na mysli obwod, czy miske? W porownaniu z Panache, ktory jest duuuzy i trudno go dopasowac, to jednak nosze przy Absorberze swoj rozmiar.
jedno i drugie 🙂 wzięłam swój z możliwością zwrotu, ale w ciemno. Mocno spłaszcza? wzięłam S.A. Active
Gillian one mają dziwaczną rozmiarówkę, nie ryzykowałabym bez mierzenia. Ja mam 70 i zapinam na najszersze haftki, a w każdym innym staniku 65 zapinam na najciaśniejsze..
Gillian a czemu Shock Absorber? Tak z ciekawości pytam, bo ja tylko Panache Sport przy moim rozmiarze (75G brytyjskie) i cyckach"styranych" dwójką dzieci.... 😁
Serio, żaden inny nie daje rady (nie dość, że oczy podbite, to jeszcze splaskacone wszystko). A w Panache, jak skrzyżuję (zepnę) ramiączka, to malo co lata , a jeszcze na dodatek widać, ze mam cycki, i to dwa!
Dziewierz Mam i Panache i Schock Absorber i zdecydowanie ten drugi jeszcze bardziej betonuje cycki 🙂
GillianHmm.. zamawialabym zdecydowanie mniejszy obwod, a miseczke nie wiem. Najwyzej odeslesz, jak sie zorientujesz w rozmiarowce.
Dziewierz, bo Panache nie ogarnia mojego ocyckowienia... Nawet brafiterka nic nie dobrała tej firmy. Mam specyficzny kształt cyca 🙂
Zamówiłam i czekam.
Gillian gdzie zamówiłaś? :kwiatek:
Allegro - run shop 🙂
Byłam w sklepie i już wiem, że będzie za duża miska. Trochę się przebudowałam, przytyłam ale cycki mi zmalały. Po dwóch godzinach przymierzania i łez brafiterka znalazła dla mnie coś pasującego. Niestety w esy floresy ale pod bluzką wygląda spoko i nie widać skali problemu 😁 przy okazji mierzyłam najpiękniejszy strój kąpielowy na świecie, niestety mój rozmiar był już nieosiągalny ale zapisałam się na dostawę w maju 😜
Ja też się dziś na przymierzałam.
Zakochałam się w tym
modelu, generalnie nie przymierzyłam swojego rozmiaru, bo nie było aż takiego wyboru, ale wiem, ze muszę zainwestować w 70C, co ciekawe normalnie noszę 70F 😉
IMO jest duży rozstrzał w obwodzie, 70 na ostatniej haftce ściska mnie bardzo mocno, 75 na najciaśniejszej nie trzyma nic.
Jakby ktoś z Warszawy chciał pojechać pomierzyć do Sklepu Biegacza na Powiślu, to nie polecam. Totalny mamwdupizm. A pojechałam tam specjalnie bo mają 3 albo 4 dziewczyny z tytułem braffiterki.
Można dołączyć? Ja i moje 75F witamy... 😵
Dziewczyny, potrzebuję na szybko taniego kostiumu kąpielowego. mam rozmiar 70F, ale ostatnio w część staników cycki przestały się mieścić (zależy od modelu).
znalazłam taki:
http://allegro.pl/george-kostium-kapielowy-basen-70e-70f-36-38-l823-i5690798963.htmlktoś pływał w tej firmie?
albo gdzie stacjonarnie mogę się udać? Katowice i okolice.
czy po prostu zainwestować w Freyę? choć to trochę boli.
madmaddie, nie pakuj takiego rozmiaru w miskę z gąbką IMHO bo kiepsko leżą na dużych cyckach. Ten taki troszkę koszmarkowy 😉 najlepiej stacjonarnie pomierzyć, od razu masz pewność, że pasuje i unikasz odsyłania 😉
u mnie wydarzył się cud nad Wisłą, cycki się przeformowały i jedyne co na nich leży to Panache... jak nigdy ta firma na mnie nie pasowała. Kupiłam kostium tej firmy i normalnie jestem zakochana, coś perfekcyjnego 😍 aczkolwiek na wiosnę jestem zapisana na strój AVA, mierzyłam i zabrakło dosłownie miseczki 👿 a są tak cudne, że płakać mi się chciało, że wychodzę bez niego 👿
Możecie mi polecić jakiś sklep z dobrymi stanikami? Najlepiej sportowymi, pseudosportowymi itp i idealnie jakby kosztowały 100-150 zł a nie 200 i więcej 🙄
Przejrzałam szafę, stwierdzam że nie mam nic idealnie dopasowanego. W sklepach byłam - albo nie ma rozmiarów, albo nie pasują totalnie, albo kosztują kosmiczne pieniądze.
magda, ja se już dawno dałam spokój, wymierzyłam idealny rozmiar i fason z jednej firmy (Triumph) i zamawiam via allegro. bo albo nie ma, albo beznadziejnie podtrzymują, albo mają jeden model, albo kosztuje zbyt dużo, a te są dla mnie wygodne, trzymają się długo. a sportowe na przecenach na zalando (lubię casalla).
Moim odkryciem jest cubus! Z kazdego fasonu nozna znalezc obwody 65, miseczki a-g. Dla mojego 65e idealne! (Ceny 40-50zl)
Załamałam się. Byłam u brafitterki po nowy biustonosz, bo stary nie wytrzymał roku i puściły koronki przy ramiączkach. Wyszłam w rozmiarze 75 K. Do dziś nie rozumiem czemu sobie ze mnie los taki dowcip zrobił 🙁 masakra 🙁
Z mega opóźnieniem, ale dopiero to przeczytałam. W sumie, to o tym samym rozmawiałyśmy osobiście. 😉
Ja myślę, że może załóżmy jakiś osobny wątek. "Biuściastych"... dla nas powinien być kącik MUTANTÓW. 😵
Firmy produkujące biustonosze wychodzą z założenia, że gigantyczne miseczki, czyli miski, a raczej balie... mogą być. Ale tylko pod warunkiem, że im większa balia, tym większy obwód i tym większe fiszbiny.
Cała szczęśliwa kupiłam na olx nieużywany Panache w rozmiarze 75 HH.
W pierwszym momencie, jak go przymierzyłam, było super.
Ale, jak go wieczorem zdjęłam, to okazało się, że odciski fiszbin mam prawie na plecach, pod pachami. 😵
Ja chcę mieć większą POJEMNOŚĆ miseczki, a nie większe/dłuższe fiszbiny pod cyckami!!!
I kto wymyślił, że ramiączka, w biustonoszach dla kobiet z tak dużym biustem, są przyczepione do miseczek pod pachami, zamiast na środku tych miseczek. Przecież to by rozwiązało prawie cały problem.
Co ja mam zrobić?
Dodam, że nie mam kasy! 😎
Julie Może spróbuj coś z serii Panache Cleo- to modele młodzieżowe- mają inny kształt fiszbin (węższe, czy jak by to opisać)- moje zmutowane cycki (zmęczone życiem 75G) czują się w tych modelach całkiem całkiem . No i fiszbiny nie wchodzą mi pod pachy... 😂
A w ogóle to ja już kolejny miesiąc chodzę na codzień w Panache Sport - nic nie ciśnie, nic się nie wbija, cycki widać.... (Znaczy że są, i to dwa, a nie jakaś plaskata buła)
mam strój kąpielowy Panache Cleo i szczerze to szału nie robi 🙂
Dziewierz, No właśnie wspomniany Panache to Cleo. I dupa. Pojemność miseczek jest ok, ale zewnętrzne końce fiszbin mam prawie na plecach i za wysoko. 😵
Witam można dołączyć?- ja i moje 60H 😵
Dziewierz, No właśnie wspomniany Panache to Cleo. I dupa. Pojemność miseczek jest ok, ale zewnętrzne końce fiszbin mam na prawie na plecach i za wysoko. 😵
No to faktycznie d... zbita... U mnie cleo się dosyć sprawdza... No a ostatnio to tylko Panache Sport na okrągło..