czy stosowaliście zele na owady np taki http://animalia.pl/produkt,11137,541,FM_Italia_Fly_Stop_Gel.html lub ten z veredusa ? jak sie sprawdzaja ? chodzi mi głównie o to aby takim żelem smarować okolice brzucha wymion - czyli wszędzie tam gdzie delikatna skóra
no cóż moj veredus w zelu własnie "wyszedł" ze sklepu proponują mi NAF-Deet Gel - miał ktoś ? zuź ty sie dobrze zastanów - oby sie nie okazalo ze jak sie lato skończy to te moskitiere dostaniesz ja zamawiałam z Mark todd prezent na święta i wiesz co ...nie doczekałam sie ja polecam tę moskitiere do której linka wkleiłam powyżej z losedau (o dziwo ta z pfiffa wyglada identycznie )
Absorbina czarna nie spełniła moich oczekiwań niestety ale są tacy co ja chwalą 🙄 jednak musze mieć tez cos do smarowania brzuszka dla mojej młodej jest po operacji a wiec skóra była szyta i jest tam troszkę "zakamarków" w które lubią przebrzydłe meszki włazić 😤
Po zmianie stajni stwierdzam ze tutaj czarna absorbina jest do D.. Muchy nawet zaraz po wypiskaniu prawie nic sobie nie robią.. Już mi się pomysły skończyły jak uchronić moego zwierza..
aga a używałaś phazera firmy lovet moim koniom pomaga żadna mucha ,komar meszka ani kleszcz się nie ima ;]
Miałam to jak stałam w Sopocie.. i działało 😀 przynajmniej na troche, potem kupiłam absorbine i działała nawet dłużej... a teraz stoje w stajni która graniczy z lasem i te muchy jakeiś dziwne są 🤔wirek: może jeszcze raz wrócę do leaoveta.
Sznurka jest naprawdę fajna ta maska... w sumie jakbyśmy się zebrali jakąs grupą to można coś z hooksa zamówić...to jest ten szwedzki sklep tak??
tak www.hooks.se xxagaxx, podejrzewam ze zanim by akcja ruszyła to bedzie po ptakach... szukam w polskim sklepie cena nie gra roli mam podobna dla Pluszito z shires
Powiem Ci tylko że przesyłka by sama trafiła do polski (znajomy jest szwedem i pratycznie non stop jest w polsce w interesach) więc w sumie możemy zrobić nawet mini akcję. Dowiem Się tylko kiedy będzie teraz w polsce.
ale skoro mam możliwość zakupów w hooksie to chyba na tym stanie... Szwedzi jak już coś robię to pożądnie i z sensem. Kupie chyba 2 moskiteiry bo nie mogę sie zdecydować 🤔wirek:
A ja właśnie zamówiłam maskę na oczy z nausznikami Equilibrium, mam nadzieję, że warta swojej ceny. xxagaxx moskitierę z pierwszego linku widziałam ostatnio w którymś z internetowych sklepów. Mam wrażenie, że identyczną. Zaraz poszukam🙂
777 a jak ona przylega? Bo ja się boje, że jakaś mucha wlezie pod maskę, a wole nawet nie myśleć jak będzie reakcja konia na to 🤔 No i, czy łatwo się ją zakłada? Bo ja niestety nie dam rady przyjeżdżać rano żeby założyć, a zdaję sobie sprawę, że u mojego konie mogą być problemy z zapakowaniem tego ustrojstwa na łeb 😉 Nie chcę utrudniać życia stajennemu 😁