KĄCIK PUCHNĄCYCH Z DUMY

[quote author=Szafirka link=topic=4050.msg2435845#msg2435845 date=1445170893]
Tolkowata nie ten temat do oceny 😉 tu puchniemy z dumy z naszych małych i dużych osiągnięć 😀

Myślę że jak na 4 msc różnica jest spora 🙂
[/quote]

Różnicy nie mówię "nie" 😉 po prostu chciałam zwrócić uwagę, że w tym wątku puchniemy z dumy, a nie prosimy o oceny  😉
kukusiowa   rude szczęście :)
22 października 2015 13:02
Puchnę bo w roku 2009 czyli nasze początki- koń nie miał siły żeby iść stępem pod jeźdzcem, kładł się ze zmęczenia i wyglądał jak wyglądał. Dwa pozostałe zdjęcia z października 2015- 6 lat i hasa ta moja kiełbasa  🏇
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Wielkość zdjęć
kukusiowa, z całym szacunkiem - nie wyobrażam sobie wsiadania na tak wyglądającego konia. Dlaczego był jeżdżony w tym stanie?  😲
22 października 2015 13:14
To jest mój pierwszy koń- wtedy bardzo źle dobrany, 6 lat temu jak miałam zerowe pojęcie o jeździectwie i zaufałam niewłaściwej "instruktorce", która sprzedała mi go, poleciła jeździć i wmawiała, że z nim "wszystko jest w porządku i on tak po prostu ma".  Szybko został przeniesiony do innej stajni gdzie odżył i gdzie spotkałam bardziej właściwych ludzi. Teraz w życiu bym nie wsiadała na konia w takim stanie  🙁
Rozumiem, tak w życiu bywa. Teraz wygląda super  :kwiatek:
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
22 października 2015 13:22
kukusiowa możesz być dumna z siebie, że podjęłaś odpowiednią decyzję  😉
24 października 2015 15:19
dziękuje dziewczyny :kwiatek:
Popuchne sobie, na dobry poczatek tygodnia  💘 Uwielbiam mojego mini-PRE, to juz ponad 2 lata minely, od sledzika do pulpeta  😍
Kolejny tydzień za Nami. Kopyta zrobione, koń przebadany przez Weta. Zęby zrobione, odrobaczenia itd.
Było
Jest
26 października 2015 15:13
anil22 super, oby tak dalej 👍
dzięki 🙂 Pare osób uwierzyło w tego konia i chyba nam się odwdzięcza  🙂
Chryzantema   Sięgamy dna, po to by się od niego odbić.
26 października 2015 16:09
Kurcze dziewczyny, wiara wraca w ludzi!  😅
:kwiatek: bylo jeszcze gorzej , ale wszystko idzie ku dobremu.
Strasznie pozytywny ten wątek  🙂 tyle tu zmian na lepsze  😍 Aż sama odszukałam zdjęcia sprzed roku, bo i u nas nie było już z sierściuchem ciekawie...
Pierwsze listopad 2014 a drugie wrzesień 2015
anil22, to jest ten koń, którego ostatnio wykupiłaś wraz ze znajomą?  😲 Super, że się nim zajęłyście  :kwiatek:
AnetaW Teraz by mu się odchudzanko przydało  :kwiatek:
Milla Tak to ten 🙂 fajnie patrzeć na wasze koniki, jak można konia wspomóc i poprawić jego wygląd.
AnetaW Teraz by mu się odchudzanko przydało  :kwiatek:

A to już nie będzie takie proste  🙁 Biorąc pod uwagę przymusowy stały dostęp do objętościówki ze względu na dość zaawansowane jeszcze niedawno wrzody (siano w siatce 3x3, żeby za szybko nie pochłaniał bo on znów tyje mam wrażenie od samego zapachu i widoku dobrego siana) wredny  😉 charakter (ostatnio złożył pół przegrody między boksami bo on skończył już swoją garstkę a sąsiad jadł i jadł pachnące wysłodki) i szemrane pochodzenie okraszone prawdopodobnie ziemniakiem (nawet jak był chudy to był hmmm duuuży i szeroki  😉 ) więc to naprawdę nie jest proste... Ale słusznie przydałoby się ciut zgubić  :kwiatek:
AnetaW, to jednak proste: wystarczy więcej ruchu i ... np. nie podawanie tuczących pasz np. wysłodków...
Na więcej ruchu nie ma szans, doba za krótka... I tak teraz się spięłam i wsiadam lub lonżuję go 3,4xtyg, poza nim do ogarnięcia jeszcze 5 koni, boksy, logistyka szkolna i domowa synka itd... Ależ nie napisałam, że on je wysłodki  wysłodki je sąsiad dziadziuś bo z kolei ten ma problem z utrzymaniem masy :-) Garstkę (serio garstkę do leków lub gluta) musi dostać ale zamiennie musli niskoenergetyczne lub trawokulki.
AnetaW jakiś taki strasznie tłusty nie jest, mi się podoba  😍 Pokaż zdjęcie bez siodła, wtedy łatwiej ocenić, czy koń potrzebuje odchudzania 🙂
espana dziękuję  :kwiatek: no i dziś się pół godziny stałam i przyglądałam i macałam  😁 no nie on zapasiony nie jest tak strasznie... jednynym zapasionym do granic przyzwoitości koniem jest hucułka... Hrabciowi nawet żeberka czuć, nie widać ale czuć. Fotek dobrych takich bez siodła nie mam, na tych z tel to nic nie widać  🙂 jak się dorobię zdjęć to wrzucę.

edit: mam jeszcze takie mniej napompowane  😉
Normalny koń, na obu zdjęciach jest w takiej fazie ruchu, która sprzyja "napompowaniu". Zupełnie inaczej by wyglądał, gdyby ktoś mu zrobił zdjęcie z drugiej strony 🙂
Chryzantema   Sięgamy dna, po to by się od niego odbić.
29 października 2015 12:31
Jak dla mnie wygląda elegancko!  😍
Zamrucz   Gdziekolwiek iść chcesz, hej, pójdę tam i ja:)
07 listopada 2015 13:02
Puchnę z malucha, bo zaczyna wyglądać jak koń mimo jego wad budowy. Zdjęcia koniec wakacji 2013 i 2015 🙂
PS wielkim futrem babcia obszyła kantar .  😂
srokate Blood wygląda przepięknie!  :kwiatek:
Dziewczyny dajecie mi nadzieję, że mój koń też kiedyś będzie odpowiednio "utuczony"
maliniaq   Just do your job.
08 listopada 2015 16:06
Mało się udzielam na forum, ale pozwolę sobie popuchnąć... Między zdjęciami 1,5 roku różnicy, koń odkarmiony od 2 dnia życia na butelce, do tego jak się urodziła to miała bardzo miękkie pęciny. Nie każdy dawał nam szansę na powodzenie i często patrzyli z politowaniem jak z nią spacerowałam, a tylne nóżki uciekały jej w każdą stronę, ale w końcu zaczyna powoli przypominać konia  😉
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
08 listopada 2015 16:22
maliniaq puchnij, puchnij, masz z czego  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się