xxagaxx, z tą różnicą, że u Was jest jedna szkółka = jeden instruktor. W Sopocie na hali szkółkowej bywało że i 4 szkółki były (=4 instruktorów) każdy inna koncepcja, każdy miał jeźdźców na różnym stopniu zaawansowania (i różnie sam ogarniał... ;-) ). Plus jeszcze czasem lonże w środku się zdarzały.
Fugam, na zimę niestety kiepska opcja. Jeśli jesteś bardziej dyspozycyjna możesz próbować umawiać się w mniej obleganych godzinach, ale niestety cały sezon halowy godz 16-18, to jest zawsze full.
Słuchajcie, rozmawiałam z koleżanką, forumową kotlet, z którą pracowałam w zeszłym roku w Kielnie.
Tzn. ona nadal pracuje, a teraz ma magisterkę i ma problem ze znalezieniem zmienniczki.
Nie znacie kogoś, kto chciałby sobie poinstruktorować kilka razy w tygodniu po południu? 👀
Papiery instruktorskie nie są konieczne, ważne żeby była to osoba ogarnięta, przyzwoicie jeżdżąca, sympatyczna i doświadczona w prowadzeniu jazd rekreacyjnych.
Kameralna stajnia, miła właścicielka, niezłe warunki. Osobę niezmotoryzowaną mogą odbierać z Chwaszczyna.
Ciach
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Reklama na forum
moniajackiewicz, gdybyście byli tak z połowę bliżej, ehh... 😉
Zimą nie ma żadnych problemów z dojazdami a latem też dla wtajemniczonych są objazdy 🙂 🏇
Witam,
Poszukuję konia do jazdy w Trójmieście, za darmo bądź za niewielką dopłatą. Jestem studentką, zatem nie dysponuję wielkimi funduszami, więc nie stać mnie w chwili obecnej na płacenie 80 zł za trening. Jeżdżę praktycznie od dziecka w wieku od 14-17 roku życia startowałam w zawodach kategorii pony, później z powodu problemów finansowych zajęłam się szkoleniem młodych koni do pierwszych startów i pierwszymi startami. W przerwie pomiędzy studiami luzakowałam w Danii, trenując 2 razy w tygodniu, kilka razy miałam możliwość pobrania lekcji od Bruce'a Goodin'a. Później przeniosłam się bliżej ze względu na potrzebę skończenia studiów i pracowałam w stajni Schockemöhle, jeżdżąc 3-4 latki. Teraz wiecie dlaczego szkółki jeździeckie raczej mnie nie interesują. Szukam możliwości do rozwijania się. Zajmę się koniem zarówno młodym, starszym jak i problematycznym. Wszystko jest do dogadania się. Posiadam praktycznie cały sprzęt swój, także jeśli będzie gdzie to wszystko upchnąć to mogę z niego korzystać 😉
Jeśli ktoś chciałby podjąć współpracę to zapraszam do kontaktu albo na priv albo maila( ta opcja lepsza): kasztelanjessica@gmail.com
P.s jeśli może znacie jakieś stajnie do których mogłabym "uderzyć" w celu jazdy to proszę piszcie. Oszaleję chyba bez możliwości jazdy...
moniajackiewicz, nie wątpię, że nie ma problemów z dojazdem, ino jednak z Sopotu do Połchowa to się robi deko kilometrów codziennie... ;-)
lusia722, jasne - zawsze jest coś za coś, nie ma stajni idealnych, nawet jeśli jedyną wadą jeet odległość od domu 😉
moon gdyby zawsze chodziło tylko o odległość to było by cudownie.
Słuchajcie, marzy mi się porządna dosiadówa. Polecicie kogoś na pomorzu kto prowadzi jazdy (na swoich koniach, warunek konieczny) i mogłby się nade mną poznęcać i trochę mnie pousadzać?
Poszukuję dobrego, już z jakimś doświadczeniem masażysty końskiego. Czy ktoś z Was może coś mi podpowiedzieć, doradzić w tej kwestii?
czeggra1, ale w pomorskim u nas?
Chyba tylko
p. Aneta Worontkiewicz mi do głowy na szybko przychodzi...
Do nas przyjeżdża Paulina Puchała, ale ostatnio nie bardzo ma czas dojechać w nasze rejony.
Moon, Klami - bardzo dziękuję :kwiatek:
Będę działać, kontaktować się. To moje nieszczęście wygląda na to, że potrzebuje (tego i paru innych spraw) na wczoraj i raczej na jednej sesji się nie skończy 🙁.
Jest jakiś wątek o rekreacji w Trójmieście? Konkretnie chodzi mi o szkółki jeździeckie na Hipodromie, czym one się różnią, bo ze strony internetowej wynika że jest ich 6? 👀 Gdzie najlepiej wysłać dorosłą osobę początkującą (na etapie nauki galopu)? Potrzebny konkretny instruktor, który nauczy solidnych podstaw. Może ktoś z Was będzie umiał podpowiedzieć coś sensownego? :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
gryglodor, ale tylko hipodrom czy ogólnie trójmiasto?
xxagaxx generalnie szukałyśmy też trochę w innych miejscach, tylko ważny jest też łatwy dojazd komunikacją. no i tak padło na Hipodrom, a że okazało się że tam jest 6 szkółek to się pogubiłyśmy trochę... chyba że jest coś innego wartego polecenia? 😉
gryglodor, szkołkę zawsze będę polecać "naszą" bo uważam że poziom i możliwości są naprawdę duże, nawet i konie mojej trenerki czy mój własny chodzą czasem w szkołce bo wiadomo, że nasi podopieczni są na tyle wyszkoleni że sobie poradzą a i nawet trochę z koniem popracują 😉
Nasza stajnia jest w Owczarni (jest dojazd komunikacją miejską) na facebooku wpisz: black horse team
W Sopocie szkołek aż tak nie znam, jakbym miała w ciemno strzelać to poleciłabym szkołkę Agnieszki Eliks i PSK, bo znam osoby które to prowadzą.
ekhem, Ponia?
Moon :kwiatek:
xxagaxx dzięki ogromne! właśnie polecałam jej Owczarnie, ale mówi, że to trochę za daleko od niej, a mieszka Gdyni. pisząc PSK masz na myśli Profesjonalną Szkołę Jazdy Konnej Agnieszki Racki?
A mnie mocno w PSJK drażnią takie obrazki:
klikgryglodor, kiedyś zdecydowanie poleciłabym na hipo szkółkę Agi Eliks, ale dziś nie jestem wcale pewna, czy te szkółki nie są mocno powiązane ze sobą?
gryglodor, jak na hipo, to może Oświata Lingwista, czy jakoś tak.
edit... :
http://www.jazdakonna.oswiatalingwista.eu/
Dzięki ogromne! Koleżanka przejdzie się w każde z tych 3 miejsc i wybierze to które jej się najbardziej podoba! 😉
Pilne! Kto oprócz Pani Justyny, Pani Anety i Pani Oli jest często w pomorskim lub tutaj masuje na co dzień konie?
Monika Tołkacz masuje konie metodą Mastersona.