Babydow gra ;)

Kami   kasztan z gwiazdką
01 maja 2009 13:51
Dzięki Edytce znalzałam nową grę http://www.babydow.com/?referer=Diafora - narazie średnio mnie wciąga, bo jest dla mnie mniej "intuicyjna" od howrse.
Zakładam osobny wątek, bo w howrsowym zaczęło nam się mieszać  😉
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
01 maja 2009 13:58
ja tam zrobilam to cale zamieszanie  😡

juz sie zorientowalam co i jak, moge pomoc gdyby ktos mial klopoty z nakarmieniem czy kapiela bobasa  😀

pamietajcie tylko, ze to jest wersja Beta, wiec nie wszystkie funkcje dzialaja, no i moga wyskakiwac jakies bledy 😉 o kazdym bledzie informujcie na babydow -> forum -> bugs, zeby admini wiedzieli co jeszcze wymaga poprawek 😉

PS. link do mojego profilu http://www.babydow.com/?referer=edytka.mgz 🙂
01 maja 2009 14:04
Edytka a da się tam jakoś zarabiać pieniądze? Bo narazie do tego nie doszłam, a chciałabym kupić parę rzeczy...
I są jakieś achievements jak na howrse  👀
I powiedz skąd masz dwójkę dzieci - ja mam tylko jednego  🙁
01 maja 2009 14:13
pieniedzy sie nie zarabia, codziennie przy logowaniu dostajesz cos a la zasilek  😁 mozesz tez sprzedac niepotrzebne rzeczy, co raczej odradzam, bo predzej czy później będą Ci potrzebne.
achievements na razie nie ma, moze wkrotce wprowadza.

kazdy na poczatku moze miec 2 dzieci- powinnas miec magiczne nasionko, z ktorego od razu dostajesz bejbika. 3 nasionko rosnie sobie w Twoim ogrodku i tego 3 dzieciaczka bedziesz miala za jakis miesiac (chyba, ze kupisz nawoz). kolejne dzieci mozesz sobie dosadzic, ale jedno ziarenko kosztuje 1000 koralikow, a poza tym im wiecej masz dzieci, tym mniej koralikow dostajesz. wiecej niz 5 dzieci bedzie bardzo ciezko utrzymac 😉
01 maja 2009 14:34
Znalazłam fasolkę i mam drugiego bobasa  🤣 tylko nie mogłam wybrać płci i mam dwóch chłopaków...
slojma   I was born with a silver spoon!
01 maja 2009 14:49
Ja tego nie rozumiem 🙄 Mam jedno dziecko i teraz śpi. Jak mam nakarmić swojego bobasa jest głodna;/
01 maja 2009 14:56
spi bo ma drzemke czy polozylas go spac? jezeli juz spi to z karmieniem musisz poczekac do nastepnego dnia 😉
na poczatku gry masz 5 Elfin slippers'ów dzieki ktorym mozesz sztucznie postarzyc bobasa o 2 tygodnie
01 maja 2009 15:00
A czym się zwiększa poziom satysfakcji bobasów?
01 maja 2009 15:07
m.in zabawa, przytulaniem, czytaniem ksiazki 🙂 poza tym wszystkie te czynnosci (lacznie z karmieniem i kapaniem) wplywaja na rozwoj- zarowno ogolny jak i ten szczegolowy (chodzenie, higiena itd).
warto jest zmieniac zajecia, czytac rozne ksiazki, miec pod reka rozne zabawki, bo kazda rozwija cos innego 🙂
01 maja 2009 19:03
rozumiem ale jeszcze nie wiem jak mam cokolwiek kupować ale ok
01 maja 2009 19:38
wchodzisz do butiku i tam jest podzial na kategorie 😉 przyciskami + i - regulujesz ile sztuk danego produktu chcesz kupic. klikasz na koszyk i juz.
mam juz dwojkę
Figofago i Fikumiku
SilverMercury   Slay'em all, God will know his own...
01 maja 2009 19:47
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, a ja mam dalej tylko jedneeeeegooooooooo 😕 Ale za to jaki fajny 😀 Po tatusiu pewnie 🤣 🤣 🤣
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
01 maja 2009 19:49
SilverMercury,  Łysy i bez zębów?
01 maja 2009 19:50
Sznurka ale cudne imiona  😜 trzecie bobo rosnie Ci w ogrodku, mozesz kupic nawoz w sklepie i podsypywac nim kwiatek, to dzidzia szybciej wyjdzie. bez nawozu zajmuje to 30-31 dni, z nawozem jeszcze nie wiem

Mercury tez mozesz miec 2 dzieci. wejdz do swojego ogrodka, powinienes miec jedno magiczne ziarenko, z ktorego od razu 'wykluwa' sie bobas 😉
01 maja 2009 19:56
Strzyga, normalnie jakbys na mnie patrzyla- lysy, bez zebow i do tego z wrednym charakterem 🤣 🤣
Edzia, wiem, co prawda zasialem kapuste i bedzie chlopaczysko za jakis czas (bo oczywiscie, jak to facet, nie zerknalem co mam w inwentarzu i kupilem u grocer'a:/) . A magicznego  nasionka na razie nie zuzyje- nie mam "miedzi" na nowa kolyske i caly ten balagan 🤣 🤣 🤣
Taaaaa  Mercury... 😂
Boisz sie odpowiedzialnosci za dwojke 😉 Caly czas slysze - bedzie jedno i koniec z dalszym potomstwem  🤣 🤣 🤣
A jak bedzie lyse i szczerbate to reklamacje zloze !!! NA pismie !!! I klapy beda  🤬 😁

A na razie sie ucz dalej - moze co z Ciebie bedzie  😉 😎
01 maja 2009 20:37
tutaj jak ktos sie nie sprawdza w roli rodzica, to przychodzi ogrodnik i zabiera dzidzie  😂
01 maja 2009 21:57
NIE ODDAM!!!!!!!!!!!!!!!! 🤣 🤣 🤣
01 maja 2009 22:00
przyjda w nocy i ukradna. nawet nie zauwazysz  🤣
01 maja 2009 22:12
Bede walczyl jak lew, a przynajmniej jak dziki "dachowiec" 🤣 🤣
Oplacze kolyske linkami, przywiaze dzwoneczki, zaloze pole minowe- nawet mysz sie nie przslizgnie, o ogrodniku nie mowiac:P Inna sprawa, ze pewnie sam rano wdepne w te zabezpieczenia 🤣 🤣 🤣
😵 😂 😵

Z twoja pamiecia to bardzo mozliwe !!!! I bedzie wielkie "buuuuum", i sie sasiedzi z gory obudza  😁
Ja mam Janka i Antosie  😉
Ale jakos nudzi mnie ta gra  😎
01 maja 2009 22:33
Domi, siedz i graj, masz zaszczyt byc jedna z pierwszych, ktore w ogole w to graja 🤣 🤣 Wyobraz sobie, ze za rok bedziesz senior player i na forum bedziesz udzielala blyskotliwyh rad noob'kom, a Twoje imie zapisze sie zlotymi literami w annalach gry 🤣hehehe 🤣
02 maja 2009 08:15
Ja mam Madzię i Monisię, ale zapomniałam je wczoraj położyć spać i już info miałam, że to niedopuszczalne 🙄
02 maja 2009 10:36
mojemy bobasowi wyrósł pierwszy zabek 🙂

Slojma, to nic, tylko nastepnym razem pamietaj zeby polozyc spac 😉
02 maja 2009 10:44
Niedobra ze mnie mama 🙄
Antosi zgubil sie snuggly,nie mam pojecia,gdzie tego szukac  😎

Jak mozna zdobyc te magiczne rzeczy i jest tutaj wogole jakas praca?
02 maja 2009 11:56
szukaj po roznych stronach, jak np gra, kapiel itd. przytulanka bedzie latac jak ufo na howrse i sprobuj ja zlapac.
pracy nie ma, codziennie dostaje sie koraliki (100 karalikow na dziecko, jezeli ma sie 5 dzieci to na jedno dziecko dostaje sie mniej).
magiczne rzeczy albo kupuje sie za passy, czasami lataja po ekranie, albo wyskakuja razem ze znaleziona przytulanka (wczoraj w ten sposob 2 razy dostalam elfie buciki)  😉

edit: moja dzidzia zaczela mowic  😜 i nawet poprosila o nocniczek, te starsze dzieci sa fajniejsze
Dzieki Edytka  :kwiatek:
A mozesz mi jeszcze powiedziec,czy jest tutaj jakis zegar,bo nie moge znalezc albo czy da sie przesuwac czas?Nie mowie tutaj o przejsciu do nastepnego dnia.
Chodzi mi o to,ze polozylam teraz bachorki spac,no i spia..Tylko ile jeszcze beda?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się