Evson Ja poszerzałam Henniga w Daw-Magu i byłam bardzo zadowolona 😉 Aczkolwiek zmiana rozstawu łęku w equishopie jest teraz jakoś śmiesznie tania, więc może warto spróbować tam.
shade, spróbuj jeszcze zrobić taki test: połóż samo siodło na grzbiet, włóż rękę z przodu siodła pod panele i przejedź od przedniego, do tylnego łęku - ucisk wszędzie powinien być równomierny. Jeśli tam gdzie zazwyczaj masz suche plamy siodło mniej przylega czyli mniej będzie naciskać na Twoją rękę - znaczy że to kwestia wypełnienia się mięśniami. Mam ten sam problem bo też zmieniałam łęk na szerszy jakoś miesiąc temu. Jak źle mówie to niech mnie ktoś poprawi🙂
To że zjechało w galopie na szyję tylko dowodzi że nie do końca prawda. Inne powiedzenie mówi : jak podciągniesz, tak pojedziesz. Też nie znaczy że dociągasz popręg aż konio oczyvwywali 🤣
RomanAG, siodło nie spadło, bo koń wygłębiony mocno, kręgosłup praktycznie na wierzchu to i ma się na czym trzymać bocznie. Jakby koń był okrągły i umięśniony byłoby spoooro gorzej.
Mogę zapytać Roman za ile sprzedajesz te swoje cuda? Strasznie trudno uwierzyć, że ktoś kupuje kulbakę skręconą sznurkiem skoro używane siodło ze średniej półki można kupić za paręset złotych...
Jakich modeli siodeł szukać na okrągłego konia, praktycznie nie wykłębionego? Do tego z nie najmniejszym brzuchem. Wszystko leci mi na przód (czyli popręg ciągnie?). Koń nie akceptuje podogonia.