termobuty

Rzeczywiście, wyglądają świetnie tylko martwi mnie rozmiarówka, dla mojego rozmiaru stopy szerokość termo to 37 cm  😵 chyba, ze szybko schudnę  😁
A jak jest w ich przypadku z przepuszczaniem wody ? Dają radę?
W śniegu tak, ale kalosze to to nie są :P
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
29 sierpnia 2015 12:04
Z tylu przy zamku czasami woda się wylewała, ale to jak chodziłam po wielkich kałużach 🙂 na deszcz i śnieg moim zdaniem super, ale wiadomo, ze tak jak koleżanka mówi kalosze to nie są, ale nigdy mi nie przemokły 😉
Witam,
A czy jesteście w stanie mi może jakieś polecić termobuty ?
Bardzo mocno rozważam kupno  HKM "Country Arctic" może mi powiecie coś więcej o nich albo macie zdjęcie jak wyglądają na nodze ?
Pozdrawiam.
09 września 2015 07:41
Powyżej o nich piszemy... Wystarczy wpisać w szukają na górze po prawej będąc w danym wątku i Ci wyskoczy wszystko o nich, bo ich temat był tutaj poruszany ze sto razy 😉
xequus A jesteś w stanie polecić coś podobnego ?
09 września 2015 13:16
Nic lepszego w takiej przystępnej cenie nie znalazłam, co wyglądałoby elegancko na nodze, było ciepłe i wygodnie się w nich jeździło 😉 poza tym ja szukałam koniecznie czegoś brązowego.

Zdjęcia po roku użytkowania, ogólnie nie mam zastrzeżeń - miały turbo testy, bo wtedy akurat pracowałam w stajni, więc używane w pracy, potem do swoich koni, więc prawie cały dzień przez całą zimę były na nogach 😉 . Z kolorem wszystko w porządku tylko tutaj są po smarowaniu, a skóra naoliwiona jest coś jak zamsz, czyli zmienia odcienie w zależności jak się przejedzie paluchem.

Dzięki, I chyba zostanę przy nich 🙂
Mnie też przekonałaś, wyglądają fajnie. Zamówiłam, oby dały radę  😉
Ja chyba york aktea jednak wciagne...
Moje Aktea miały dwie zimy, w jedną tylko w nich chodziłam i bardzo mało jazdy a potem druga normalna. Popękane na zgięciach, do śmieci. Nawet nie wiem jak to skomentowac.
blendzior95, mam drugą parę  HKM Country Arctic. Kupiłam drugą TYLKO dlatego, że zakochałam siew tym brązie. Pierwsza para nadal działa, pomimo użytkowania do jazdy, chodzenia, sprzątania boksów w pogodę każdą - od błota po śniegi. Buty są super wygodne, super wytrzymałe, ciepłe i na prawdę warte swej ceny
Ba w zeszłym roku jakoś w czerwcu w nich jeździłam, jak mi strzeliły zamki od Hippicowych oficerek 😉 i też dało radę 🙂
11 września 2015 09:44
Ja dodam jeszcze, że buty są tak ładne, że w zimie chodziłam w nich na codzień 😀
Ja tez mam brazowe hkm arctic i tez ja uwielbiam:-) kupiłam rok temu, ciorałam codziennie i żyją. Nigdy mi nie przemokły.
Kupiłam tylko ze względu na kolor bo koniecznie chciałam brazowe a nic innego w podobnej cenie nie znalazłam a okazało sie, ze to najlepsze termobuty jakie miałam do tej pory.

Xequus a czym nacierasz swoje? Jakimś specjalnym mazidlem do zamszu?
11 września 2015 11:38
Chciałam kupić specjalny plyn do skór olejowanych(naoliwionych), bo one nie są zamszowe, ale w końcu stwierdziłam, ze nie będę wydawać kasy i zrobiłam je smarem bezbarwnym z rapide i super efekt  🙂
Ja chcę kupić fp husky. Polecacie?
Dziewczyny szukam termobutów na najbliższą zimę.
Moje wymagania:
cieplutkie - jestem strasznym zmarźluchem
krótkie albo na szeroką łydkę

Widziałam że bardzo chwaliłyście HKM Country Arctic ale problem jest właśnie z tą łydką. Mam małą stopę i wszystkie oficerki są na mnie za wąskie.

Poratujecie jakąś radą?

Wcześniej miałam takie zwykłe termobuty zapinane na rzepy z gumowym dołem ale nie było mi w nich ciepło :/
Sankaritarina, mam krótkie buty robocze z Juli, sprawdzają się idealnie na takie warunki jak teraz 🙂 Dół gumowy, więc nie przemakają, w środku futerko. Wszystko w nich robię, łącznie z jeżdżeniem 🙂 I cena przyjemna, 60 zł.
Te dokładnie:
https://www.jula.pl/catalog/odziez-i-artykuly-bhp/obuwie/trzewiki-i-buty-wysokie/trzewiki/buty-zimowe-905338/

Czyli jeździć się w nich da-to duży plus, a jak w minusowych temperaturach się sprawdzają? jest ciepło? Bo ja strasznie w nogi marznę 🙁
czy te hkm country arctic beda się nadawały do pracy na dworze? zakladajac ze bedzie jakas zimniejsza zima lub np błotko? (typ osoby która do termobutów wklada grube skarpety, wkładkę polarowa z gumiaków i oprócz bryczesów ma rajstopy lub dlugą termobieliznę)

ps jakieś opinie o termobutach covalliero Classic ?
Grene ma termobuty Villa Horse w dobrej cenie. Za 99 zł zima nie straszna :-)
Grene ma termobuty Villa Horse w dobrej cenie. Za 99 zł zima nie straszna :-)

A gdzie można zobaczyć te buty?  🙂
Livia   ...z innego świata
12 października 2015 09:23
Mosewa, na minusy bym tych butów z Juli raczej nie polecała. Na ciapę i lekki plus tak, ale one są gumowe, więc jak jest minus to noga marznie.
Mosewa, No chyba w sklepie grene 😉

Moim odkryciem są kapciobuty do pracy w stajni 🤣 w tk-maxx można kupić za ok. 200zł innych firm niż emu, ale równie ciepłe i dobre jakościowo. W sumie jak w weekend je założyłam, to było mi ciepło tylko w nogi. Do jazdy oczywiście się nie nadają, ale jeżdzę w skórzanych butach firmy rieker (nosiłam je tak normalnie, ale w końcu trafiły do stajni). Nie miałam porządnych termobutow nigdy, tylko takie tańsze, z gumowa podeszwa, ale myśle, ze te rieker mogą się równać z tymi lepszymi (a kosztowały tez ok 250zl). Po prostu jest w nich ciepło 😉 jedyny minus, to ze sięgają tylko z 20cm za kostkę.
hmm czy te hkm arctic trochę opadną? Dotarły do mnie właśnie w rozm 37 i jakby były tak 2 cm niższe to by było super  🙁
A słuchajcie jak wypada rozmiarówka tych hkm country artic? Raczej standardowa czy brać rozmiar większe? :kwiatek:
akselka, standardowa , czy tez raczej in plus, tj. są mikro większe. Ale na zimową skarpetkę idealne 🙂
Dzięki wielkie! 😉
Drabcio na pewno pozaginają się w kostkach więc trochę opadną.
Julita, moje Artici nie opadły... Ani pierwsza, ani druga para...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się