Islamizacja Europy?
buyaka, w jakim sensie? Masz takie niskie mniemanie o polskich miastach? Ja pochodzę z Łodzi, na której wszyscy wieszają psy za bycie biednym i brzydkim miastem, a dokładnie z całkiem obskórnej dzielnicy z niezbyt fajną opinią. Owszem - jakcyś żule się czasami pałętali, dwa razy próbowano mi ukraść torebkę i raz mi się włamano do mieszkania, ale nigdy, NIGDY nie miałam "przyjemności" jazdy takim autobusem. Nawet po tym, jak wysiadł z niego tłum kiboli wracających z meczu ŁKS-u
buyaka, a ja w życiu nie widziałam niczego podobnego do tego, co zobaczyłam w dzielnicach zajętych przez muzułmanów w przeróżnych miastach w Wielkiej Brytanii.
Dopiero przed chwilą dowiedziałam się, że uchodźcom Wojennym (przed wojną) NIE przysługuje AZYL. Nigdzie. Nie przysługuje, bo... to wojna. I żadne terytorium nie jest w stanie wchłonąć chętnych do ucieczki przed wojną.
Azyl przysługuje prześladowanym (ze względu na religię, przekonania polityczne, warstwę społeczną, orientację seksualną itd..
I teraz konia z rzędem temu, kto wymyśli jak to rozegrać. Jak odróżnić "who is who"? Wtedy byłoby dość prosto: Uchodźcy wojenni? - obozy "internowanych" tuż za granicą konfliktu, namioty/baraki, woda, mąka, sól, koce, lekarstwa...
Prześladowani? Kryteria kwalifikacji kogo, gdzie i po co (prześladowanych, mogących to udowodnić, nie jest dużo). A "piąta kolumna", "kolonizatorzy" - z powrotem. Z powrotem też (w tej sytuacji) chętni na migrację ekonomiczną.
Jednak to wymaga... zasieków. Itd.
buyaka zapraszam w takim raze o tej dzielnicy to moze zrozumiesz o czym mowie. Moge powiedziec smialo i z pelna swiadomoscia oni zachowuja sie gorzej niz zwierzeta. I mimo iz wielu z nich mieszka juz w uk kilka lat zdecydowana wiekszosc nadal zyje jak w dziczy a brak kultury, wszechobecny bród to tyko male detale.
Przyznam, że mam strasznie mieszane uczucia. Z jednej strony chcę żyć spokojnie i nie mieć za sąsiadów "innych", z drugiej, jak zobaczę w TV te dzieci i kobiety... 😵
I jeszcze tłucze mi się po głowie taka analogia do czasów, kiedy zwyczajni ludzie milczeli na temat innych obozów. Jest analogia czy mnie się już miesza w głowie? 🙁
Tania, za te dzieci i kobiety to na pierwszym miejscu powinno się surowo ukarać tych, co zrobili tą rozpierduchę i skazali je na taki los. Zamiast grać na sumieniach milionów ludzi, powinno się skupić na posprzątaniu tego bajzlu i sprawieniu, aby te kobiety i dzieci nie musiały nigdzie uciekać, żeby miały zapewnione bezpieczeństwo u siebie.
Tania, za te dzieci i kobiety to na pierwszym miejscu powinno się surowo ukarać tych, co zrobili tą rozpierduchę i skazali je na taki los. Zamiast grać na sumieniach milionów ludzi, powinno się skupić na posprzątaniu tego bajzlu i sprawieniu, aby te kobiety i dzieci nie musiały nigdzie uciekać, żeby miały zapewnione bezpieczeństwo u siebie.
Wiem. Połowa mojej głowy tak myśli. A druga myśli, że to jakaś próba jakiej jesteśmy poddawani.
A tak na marginesie to jestem ciekawa gdzie się podziewają ci wszyscy orędownicy multikulti? Mają już na swojej kanapie po dziesięciu migrantów?
Kobiety i dzieci to maly odsetek imigrantow którzy faktycznie zalewaja Europe. Media potrafia kreowac wiele naszych obrazow. Nikt nie chce powstrzymac wojny bo wojna=ogromne pieniadze, a ze cierpia przy tym ludzie to juz in na sprawa. Tragicznie jest jednak to ze teraz np w takiej Grecji zwykli obywatele czuja sie przesladowani i jak na wojnie. Boja sie o wlasne zycie. Ja sie teraz pytam czemu obywatele Europy mają czuc sie zagrozeni.
Obywatele Europy już się czują zagrożeni. Niemcy, Francuzi, Anglicy, Grecy... Tylko władze ich krajów nie mają najmniejszej ochoty nic z tym zrobić. A jak któraś władza chce swoich obywateli chronić - vide Węgry - to Europa wiesza na niej psy.
Nieuchronnie nasuwa się pytanie, dlaczego. W czyim interesie jest zniszczenie europejskiej cywilizacji, że pozwala się na takie rzeczy.
A może w niczyim, może po prostu Europa sama się wypaliła i to tylko konsekwencja... Upadek Imperium Rzymskiego.
Moim zdaniem powinniśmy pomagać, ale tam gdzie jest źródło konfliktu. Nie damy rady zapewnić tym ludziom u nas takiego życia jakiego oni by chcieli. Niestety, napiszę to, ale Ci emigranci to będzie koń trojański dla Europy. Przykro mi, bo miałam inne zdanie, ale po tym co się dzieje w Grecji, to zmieniłam zdanie. Niestety.
Rzecz w tym, że nikt przy zdrowych zmysłach nie powinien chcieć zapewnić im tutaj takiego życia, jakiego oni by chcieli. Bo, pomijając już wszystkie kwestie ekonomiczne, to oznaczałoby - wprowadzenie islamu z jego prawami, zniszczenie kultury europejskiej/chrześcijańskiej, koniec z równouprawnieniem, koniec z dobrze pojętą tolerancją (np. wobec gejów). Tego nie chcemy.
Wszystko się pomieszało. Obrońcy praw człowieka w ramach obrony wciskać chcą migrantów np.do Polski, gdzie oni nie chcą nawet stopy postawić. A już domek premiera Finlandii za kołem podbiegunowym to.... represje czy co? 😂
smok10 Z tymi zasilkami w Niemczech nie jest tak prosto, jak opisujesz. Oczywiscie istneje przepasc miedzy pomoca socjalna w PL i tu, ale az tak kolorowo nie jest. Wiele osob zyje na granicy ubostwa nie majac prawa do wspomnianych przez ciebie benefitow. Nie wiem, jak bedzie w przypadku azylantow, ale zaloze sie, iz panstwo wprowadzi jakies ciecia i regulacje.
Przyznam, ze tez nie rozumiem tego hurra-optymizmu Niemcow. Lapie sie za glowe sluchajac moich znajomych. Ba! W moim miescie nauczyciele jogi sie skrzykneli, ze beda prowadzic dla nich zajecia za darmo, "bo oni tyle przeszli i potrzebuja relaksu" 🤔 Juz widze babki w szmatach na matach do jogi 😂
Niedaleko mnie jest oboz dla uchodzcow. Mieszka w nim 1600 ludzi. Oboz jest namiotowy i wzbudza to protesty jego mieszkancow. Miasto dwoi sie i troi, zeby zapewnic im przyzwoite lokum, ale szczegolnie duzo mieszkan socjalnych u nas nie ma. Poza tym dwa (male) osrodki dla uchodzcow sa juz pelne przez wczesniejsza fale. Niestety ci sami ludzie zdemolowali wioseczke, w ktorej mieszkaja. Spladrowali sklep sieci Edeka i nasmiecili niemilosiernie. Akurat tutaj burmistrz poszedl po rozum do glowy i zaprzagl wszystkich do prac porzadkowych. Jak to dalej bedzie? Nie wiem. Dziwnie! Tak jak jestem przeciwna manipulacjom przez mocherstwo w Polsce, tak samo nie chce aby ktos narzucal mi wartosci muzulmanskie.
Jest u nas duzo Turkow. Niefortunnie moj uniwerek lezy w poblizu dzielnicy tureckiej i nie raz bylam nagabywana przez wymuskanych panow. Kilka razy nawet obrzydliwie sledzona az do autobusu mimo protestow :/ Fuj! Nie chce wiecej takich sytuacji, chociaz tez mam zagwozdke moralna. Sama jestem na emigracji, ale pomijajac nieuczestniczenie powiedzmy w spedach ludzkich typu Oktoberfest, staram sie w 100% integrowac z otoczeniem. Chodze do teatru, znam jezyk i wnosze swoj wklad w rozluznienie mentalne, ew.tezyzne fizyczna Niemcow 😉
I podswiadomie sklaniam sie ku zdaniu nt. azylanci= kon trojanski 🙁
Mogę "powiedzieć " jak to wygląda w Francji, konkretnie Paryżu. Część z Was oglądała może film Niezniszczalni, były tam pokazane takie ogromne bloki, ich pod Paryżem są tysiące. Mieszkają tam najczęściej przybysze z Iraku, Afganistanu, Syrii... itp. Nie życzę żadnej kobiecie przebywać samej w tamtych okolicach. Tam są zazwyczaj ulokowane największe markety i chcąc zrobić konkretne zakupy najczęściej trzeba udać się poza obwodnicę. Nigdy, przenigdy mój mąż nie pozwolił mi tam jechać samej, pomimo tego, że byliśmy zawsze razem a mój facet jest duży i wygląda dość groźnie i tak byłam zaczepiana, słuchałam głupich odzywek itp. Kilka razy zdarzyło sie, ze moj mąż został zaatakowany, grozili mu nożem. Zawsze kończyło się to szszczesliwie, bo on wie jak postępować z takimi ludźmi i w takich sytuacjach.
Oni przyjeżdżają tam po to żeby pobierać sosocjal, który w Francji jest bardzo wysoki. Ci ludzie najczęściej nie pracują. , oni kradną. Są niniebezpieczni, przykro mi to pisać. , ale taka prawda, że żerują na nas.
Mój S był w różnych zakątkach świata i dużo czasu spędził np. w Iraku. Mówił. , że ich kultura i obyczaje się nie zmienia. Oni urodzili się po to żeby walczyć o "swoje" . Te kraje nie mają problemu z rozwojem przez toczącej się tam wojny, a przez mentalność ludzi którzy tam żyją.
Może teraz zabrzmie brutalnie, ale chcą przyjezdzac? Bardzo prosze, zapraszam pod warunkiem sterylizacji. W pewnych przypadkach eugenika bywa konieczna.
kassaja sterylizacja brzmi dla mnie zbyt brutalnie, za bardzo ostatecznie. Niech będzie obowiązek pracy dla dorosłych, szkoły dla dzieci. Oni zbyt bardzo się panoszą po osiedleniu, nie chcą się dostosować. Wszystko co piszesz przekonuje mnie, ze im więcej o tym wiem, tym mniej ich chcę tu. Pomagajmy im tam.
Tania - Oni wpadną z deszczu pod rynnę . 😁 Zamiast do ziemi obiecanej ześlą ich na białe niedźwiedzie 😁 😁 😁 Odechce im się tego raju. 😵
Pandurska - Ich nie chą wysyłac do Kassel tylko fo Szwedt ( przygraniczna z Polską , opuszczona przez Niemców dziura ). Oni dopiero z tamtąd wypaką do rodzin w centralnych Niemczecj , Belgii i Holandii. Narazie muszą sie dostać do ziemi obiecanej ( czyt, Niemieckiej ) . Co do socjalu to sobie poradzą , bo będą krzyczeć głośniej od Niemców. Te ich Islamskie enklawy będą protestować , i krzyczeć że oni biedni i trzeba im pomagać . Póki co wszyscy powinni popierać Polski rząd jeśli nie chcemy takich gości u siebie . 🤔
Obowiązek pracy 😲 😲 😲 Chyba sobie żartujesz .
Wiadomosc od mojej kolezanki greczynki z przed 20 minut. Nie mam juz domu musielismy uciekac bo banda uchodzcow wtargnela do srodka. Blagam pomozcie.
edit
I tak ma wygladac ta pomoc! Martwie sie o nia I jej rodzine.
[quote author=ikarina link=topic=91143.msg2416590#msg2416590 date=1441557037]
Wiem. Połowa mojej głowy tak myśli. A druga myśli, że to jakaś próba jakiej jesteśmy poddawani.
A tak na marginesie to jestem ciekawa gdzie się podziewają ci wszyscy orędownicy multikulti? Mają już na swojej kanapie po dziesięciu migrantów?
[/quote]
Bo oni chcą tego mętliku w głowie u zwykłych obywateli. Nic nie topi serc bardziej, niż zdjęcie małego aniołeczka i płaczącej koło niego matki. A jak taki mały aniołeczek nie żyje, to już w ogóle chwyta za serce i sumienie. Realia współczesnego świata są obrzydliwe - na pewno była spora grupa osób, która zacierała rączki i bardzo się cieszyła z martwych dzieciątek leżących na brzegu. Takie to pomocne i wygodne mieć kilka takich fotek i kilka sytuacji tego typu.
slojma, o rany Boskie!!! Co teraz twoja znajoma pocznie??? 🤔 😕
Jagoda, przymus pracy? !
Prawo zabrania zabijać a i tak to robią. , to , że ktoś im powie idźcie do pracy a oni ochoczo rusza?
Przymus pracy, pod rygorem deportacji całej rodziny.
Jaki przymus pracy, jak pracy nie ma dla Polaków, to niby się nagle znajdzie dla nieznających języka i polskiego prawa tysięcy imigrantów...
No i to nie fair wobec współpracowników - jak się z takim kimś porozumieć i co, jeśli trafi im się ktoś agresywny?
ikarinanie wiem taki post byl na jej fb
Akurat w kwestii tych 10 tysięcy, których kazała nam przyjąć p. Anielica Merkel to nie trzeba nic specjalnego robić. Przyjmiemy, ulokujemy w tych samych ośrodkach co pozostałych - za trzy miesiące wszyscy i tak będą w Niemczech. Głupi by byli, gdyby zostali w Polsce! No, chyba że ich będziemy za drutami trzymać. To się bez strajków głodowch i rozruchów nie obędzie, bo bardzo wątpię, żeby się im nasze obozy dla uchodźców spodobały...
Nawet ci (rzekomi - bo w sumie, jak to sprawdzić..? Świadectwa chrztu nikt od nich nie wymagał, zdaje się..?) chrześcijanie, których jakaś prywatna fundacja sprowadzała, już w sporej części uciekają do Niemiec, bo w Polsce raz, że nie ma dla nich żadnej pracy a dwa, że bez jakiejkolwiek pracy (której nie są w stanie zdobyć...) nie da się przeżyć, bo zasiłki na to nie wystarczają.
I po kłopocie...
slojma, a czy twoja znajoma ma w ogóle dokąd pójść? Czy takim poszkodowanym ludziom jest oferowana jakakolwiek pomoc?
slojma, a gdzie policja? Jak to przychodzą i wywalają ludzi z domu?
slojma, a gdzie policja? Jak to przychodzą i wywalają ludzi z domu?
Wy chyba sobie żartujecie ??? Co kogo obchodzi jakaś ograbiona rodzina Grecka jak tu cierpi cały naród. Kto o tym wie i kogo to interesuje . 😤
Tak samo nikogo to nie będzie interesować u nas. Jak zgłosisz komuś to powiedzą że jesteś rasistą i wyżywasz się na biednych emigrantach. Oni są tacy biedni i wspaniali a wy wszyscy się na nich wyżywaćie. 🤬
http://www.tvn24.pl/berlin-przeszukano-mieszkanie-mezczyzny-szydzacego-ze-smierci-aylana,574848,s.htmlWpis durny ,ale inwigilacja jeszcze gorsza. 😵
Policji jest mniej niz imigrantow niestety. Z tego co wiem sa teraz gdzies u znajomych ale tam tez nie czuja sie bezpiecznie. Edit pomoc jest potrzebna ale brakuje osób do pomocy.
Ci ludzie w Grecji przeżywają horror. Wyspa Lesbos praktycznie w ruinie , kto tam teraz przyjedzie na wakacje . Wszyscy się martwią o imigrantów a w dupie mają tych którym oni rujnują życie . 😤