Islamizacja Europy?
Kończę OT. Na resort i profity z nim związane jednak jestem za młody . Ot zwykła ofiara przemian 😁 Niestety musiałem sam zadbać o siebie. 😁
P.S Franciszkiem jestem zauroczony tak jak i byłem JP 2 . Ale cóż , ta reszta w ich otoczniu, to jest problem. 😎
Wracamy do tematu. Moje zdanie na temat islamizacji Europy już znacie , więc ciekaw jestem waszego . 😉 Polski Islam to chlubna karta historii narodu Polskiego i niech tak pozostanie. 😀
jeszcze mały OT
a były nuncjusz na Dominikanie Józef Wesołowski nie żyje
śmierć faktycznie naturalna, czy "oczyszczenie atmosfery"?
co do islamizacji to moje zdanie też znacie - jestem przeciwna, ponieważ ci ludzie nie tylko nie asymilują się z gospodarzami, ale i wymuszają na nich stosowanie swoich zwyczajów i sposobu na życie. A to jest po prostu chore.
Kończę OT. Na resort i profity z nim związane jednak jestem za młody . Ot zwykła ofiara przemian 😁 Niestety musiałem sam zadbać o siebie. 😁
P.S Franciszkiem jestem zauroczony tak jak i byłem JP 2 . Ale cóż , ta reszta w ich otoczniu, to jest problem. 😎
Wracamy do tematu. Moje zdanie na temat islamizacji Europy już znacie , więc ciekaw jestem waszego . 😉 Polski Islam to chlubna karta historii narodu Polskiego i niech tak pozostanie. 😀To samo co ty mówi człowiek resortu Turowski - komunistyczny agent, który pracował w Watykanie pod przykryciem - bo chronł papieża przed... Watykanem.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Turowski Ty po prostu kochasz resort i jego metody - w innym wątku pochwaliłeś proces pokazowy.
Od polskich muzułmanów to ty się odwal - oni nie potrzebują resortowych do obrony. A tych z ISIS to niech sobie Angela zaprasza.
Mam dla ciebie dobra radę. Zacznij się leczyć na nogi , bo na głowę już zxecydowanie za późno 😂
dla mnie dziwne jest jedno - od jakiegoś pół roku zaczepiają mnie na fejsie panowie "abdullahowie"
jako, ze ja z takich portali średnio korzystam, nie odpowiadam, nie dodaję do znajomych itd
ale skoro mnie zaczepiają - to zaczepiają setki kobiet - i one są indoktrynowane, mamione, słodzone
zobaczcie jak działają masowo na wszelkich polach....
BTW - przeraża mnie fakt, że Europa kompletnie poległa w sprawach emigrantów, nie potrafi obronić granic, nie ma pomysłu na cały ten bajzel
pokazuje to, że obojętnie czy pierdyknie w któryś kraj Europejski Władimir czy Inne ISIS to "Jewropa" sie kompletnie rozłoży i "wyrazi zaniepokojenie"....
Dodofon, ja też. mam kilkadziesiąt zaproszeń do grona znajomych od takich typów na fejsie. Dlaczego, skąd i po co? Nie mam bladego pojęcia.
Jakiś czas temu założyłam dobie profil na interpals.net żeby poużywać trochę angielskiego. W ciągu 15 min od założenia konta napisało do mnie kilkunastu facetów jak to ładnie nazwałaś ,,abdullahów". Pisali że szukają żony i takie tam pierdoły. Nawet nie odpisywałam, bo co im miałam odpisać? Wyśmiać, ładnie podziękować za komplementy i odmówić, zbluzgać? Masakra. Zrezygnowałam z tego portalu po trzech dniach. Muszę chyba założyć nowe konto jako.... facet 😉
dla mnie dziwne jest jedno - od jakiegoś pół roku zaczepiają mnie na fejsie panowie "abdullahowie"
jako, ze ja z takich portali średnio korzystam, nie odpowiadam, nie dodaję do znajomych itd
ale skoro mnie zaczepiają - to zaczepiają setki kobiet - i one są indoktrynowane, mamione, słodzone
zobaczcie jak działają masowo na wszelkich polach....
a mnie przeraża, że są setki o ile nie tysiące takich naiwnych, które dają się nabrać
a potem tylko strach, ból, poniżejnie i te gorące prośby o pomoc, bo przecież nie tak miało być
z jednej strony kobieca solidarnosc, współczucie, z drugiej strony, sameście sobie winne!
ja już dawno powiedziałam, że jak już to za Polaka, no w ostateczności Europejczyk, ale też nie każdy, na pewno taki rdzenny a nie napływowy
Pytanie czy dostaną odpowiedzi na te swoje propzycje. Jako facet dostaniesz pewno inną propozycję.
zawsze mnie mega zastanawiała głupota pewnego rodzaju kobiet, które się wiążą z muzułmanami a potem piszczą
Oczywiście na pewno jest wiele dobrych takich mix związków - ale jednak różnice religijne i kulturowe są ogromne.
Podobnie, jak to że rząd USA przetransportował niemieckich naukowców do siebie - a w Niemczech hitlerowcy pełnili funkcje w gospodarce i polityce - nie ma związku z tezami, jakie stawiasz.
To, co piszesz nie nadaje sie nawet na teorie spiskowe.
Ależ to nie jest teoria spiskowa tylko fakt🙂
Tak jak piszesz skazano kilku... a wiesz, że z tych "kilku" całkiem kilku nie odsiedziało wyroków bo wyszło szybciej "za dobre sprawowanie"🙂
Naprawdę polecam przeczytać troszkę więcej ze stenogramów niż akapit wstępu🙂
Przeczytaj sobie cześć o procesach medycznych i nazwiska oskarżonych. I sobie wygooglaj co z nimi potem się działo. Tego nikt nie ukrywa, bo przecież to osoby skazane w prawomocnych procesach i uwolnione na prawomocnych zasadach.
A co do Twojej uwagi na temat mojej nienawiści do KK.. ja ma ogólna awersję do systemów i ideologii. mam takie samo podejście do partii politycznych czy do organizacji religijnych usystematyzowanych (bramini itd.) jak do KK. Nie widzę różnicy po prostu. A, że akurat w temacie brudów ludzi z organizacji KK mam newsy z pierwszej ręki, to mogę przytaczać przykłady.
I wracając do tematu wątku - nie ma czegoś takiego jak Państwo Islamskie (jest nieludzka organizacja ISYS), bo Islam jest różny. tak jak nie ma czegoś takiego jak ogólny katolicyzm. nawet w krajach Europy różni on się znacznie. katolicyzm papieża Franciszka jest skrajnie inny niż polski katolicyzm, inny jest katolicyzm krajów skandynawskich gdzie kobiety np. mogą służyć do mszy.
Tak samo z Islamem. nie wiem dlaczego organziacje terrorystyczne odbiera się u nas jako religie.
kotbury zapewne dlatego, że terroryzm islamski jest jedynym mającym ścisłe podłoże religijne podejmowanych działań.
Tak jak pisze Dodo.. ciekawe dlaczego KK, który uznaje dziedzictwo sowojej organizacji nieprzerwanie nigdy za Inkwizycję nie przeprosił🙂
..ok, w Polsce mamy jeden wyjątek - kilka lat temu odprawiono w pewnej miejscowości mszę z pompą, w imieniu trzech dziewczyn (sióstr) spalonych na stosie jako czarownice. I zrobił to lokalny ksiądz na prośbę ludzi z tamtej miejscowości.
(...)
tzn., co jest faktem, że Reinefartha - to Watykan, czy miejscowy proboszcz przysłał do Polski z hitlerowska armią - a potem kazał mu mordować ludzi w Powstaniu Warszawskim? Tak? I to Watykan wystawił mu świadectwo moralności na proces w Norymberdze i załatwił synekurę burmistrza na wyspie Sylt? Nie Watykan? A kto, episkopat, kard. Wyszyński w porozumieniu z Gomułką, czy może proboszcz z Radomia? Potem dezinformował rząd RFN, że on w Warszawie robił zakupy w Tesco? Ty naprawde masz problem z głową.
Rozumiem, że ten "kontakt" to taki zwykły, a nie resortowy? Osoba, co ci znosi takie wieści budzi politowanie - nie może iść pracować do Biedronki? Chcesz powiedzieć, że jakaś gnida z popapraną osobowością wie lepiej, kto jest godny zostania błogosławionym czy świętym Kościoła? Tak? A biskup Kaczmarek otaczał sie kurwami - a Popiełuszko miał garsonierę, gdzie zabawiał się z Ukrainkami - zaś Kolbe nie był w Auschwitz, tylko na wczasach na Majorce?
To dobrze, że przynajmniej niektórych udało sie potrzymać w więzieniu czy zamordować, prawda, że dobrze? I ona to słyszała, ta twoja rodzina, bo podłuchiwała pod drzwiami? A pod którymi? Powiedz mi jeszcze, że jak Niemcy mordowali hurtem księży, to robili to na zlecenie Watykanu - i że papież podziękował Hitlerowi za zlikwidowanie siatki pedofili - tylko ten list jest tajny, a ty nie możesz go ujawnić, bo grozi ci śmiertelne niebezpieczeństwo z rąk Salezjanów, co gazowali żydów? Rozumiem, że wycieczki Niemców czy innych zacnych obywateli na Dominikanę to organizują parafie? Trójca Św. myli ci się z trypletem w wydaniu tajlandzkim?
Muzułmanie to fajni ludzie - tylko czasem któryś się zdenerwuje i kupi sobie w sklepie bombę i podłoży pod autobus czy pociąg. To bardzo inteligentni obywatele - bo ja np. nie wiem, gdzie jest sklep z bombami - a oni wiedzą. Nie zastanawia cię, jak to jest, że ktoś nie pracuje latami, ukrywa się, podróżuje po śwecie - a ma z czego żyć? Chyba ma te pieniądze od kogoś, kto jest grzeczny i miły - tak jak lubisz - bo przecież nie z Providenta. Chcesz powiedzieć, że to bank watykański im pożycza? A może proboszcz z Krosna - zbiera na tacę i ukrywa pieniądze w kamieniu koło meczetu - i nadaje SMS do terrorysty, gdzie są?
Po prostu żałość ogarnia na taki poziom bredni.
Ciekawe czemu Watykan po 2 wojnie pomagał nazistom w ucieczce po świecie i jeszcze im lewe papiery wystawiał ?
kiedyś była inkwizycja
I co w związku z tym?
(inkwizycja to protestancki mem, kontunowany przez bolszewię - powoływanie się na niego to ignorancja i intelektualne prostactwo, to tak, jakby napisać, że bitwa pod Grunwaldem była w obronie klasy robotniczej, albo w walce o pola ropy naftowej).
p.s.
pamiętam, jak kiedyś jedna z dyskutantek napisała, że nie podba się jej stosunek Polańskiego (znany żydowski pedofil) do tzw. wartości chrześcijańskich - a ty na to, jako moderator, że sobie nie życzysz rasizmu i antysemityzmu.
Mam w związku z tym pytanie - czy Polański jest czarny, że był to rasizm? I czy każdemu zaglądasz w metrykę (jak np. chodzący na niemieckim pasku red. Lis)- w tamtej dyskusji nikt sie nawet nie zająknął słowem - że Polański jest z pochodzenia Żydem. Jesteś Niemką z pochodzenia, że dla ciebie ważne, czy ktoś jest Żydem i musisz oddalać od siebie podejrzenia, że macie coś wspólnego z gazowaniem Zydów?
Widać że jesteś głęboko wierzący ( nie wiem tylo w co ) bo tyle jadu i nienawiści w jednej osobie rzadko się spotyka. Dla mnie to choroba, lecz się człowieku. 😲
Nestor, jako osoba reprezentująca intelektualne prostactwo nie odpowiem na Twoje dywagacje bo ich po prostu nie rozumiem.
Rozumiem, że ten "kontakt" to taki zwykły, a nie resortowy? Osoba, co ci znosi takie wieści budzi politowanie - nie może iść pracować do Biedronki? Chcesz powiedzieć, że jakaś gnida z popapraną osobowością wie lepiej, kto jest godny zostania błogosławionym czy świętym Kościoła? Tak?
Hamuj pietą chłopcze bo się niesmacznie robi.
Ta osoba nie może do biedry iść do roboty bo mszę odprawia🙂
Tak, tak chcę powiedzieć, że całkiem sporo tam gnid..
Chcę np. przytoczyć taką sytuację, że pewien święty został święty ponieważ jego rodzina miała na to parcie. Takie parcie, że ostatnia żyjąca stara panna z rodu została bez majątku bo rodzina przepisała wszystko na kościół (a wierz mi, że było co przepisać) i utrzymywała paru wysoko -postawionych przez całkiem spory okres czasu. Księżulkowie korzystali z dobrodziejstw jaśnie pani -emerytki, pomieszkiwali, zamawiali bardzo im potrzebne środki do życia (np. drogie kosmetyki) - paczki zawsze płatne przy odbiorze po pareset eurusów, bez skrępowania. Oczywiście ich nigdy akurat przy odbiorze nie było.. płaciła emerytka. A podczas czwartkowych obiadów pojawiały się jeszcze wyższe szyszki i debatowały jakie to cuda za życia uczynił zmarły ojciec tej Pani. No i kur... nie uczynił. Więc "wydebatowali", że uczynił po śmierci🙂 I tak to kiedyś ponoć na jego grób przyszło dziecko z problemami jelitowymi, pomodliło się za zmarłego i zostało uzdrowione. I tadammm! Są i cuda. Moja siostra (obecna przy tej szopce) miała polew, że teraz wujkowie będą produkować świętych od sraczki🙂.
I serio nie mieszą wątków.
W temacie nieczystych interesów organizacji KK i jego powiązań już się lepiej nie rozpędzaj, serio. nie chcesz szukać odpowiedzi na zadane przez siebie pytania- to nie szukaj, ale nie przeinaczaj i nie uświęcaj organizacji, której daleko do świętej, szczególnie w siedzibie.
Kto zna trochę watykan od środka wie, że tam większość osób wie kto z kim sypia i ile ma dzieci choć sutannę nosi.
nie przesadzajcie z tą inkwizycją bo wyjdzie, że w Salem też działała
Dałem przykład sekty kościelnej i ojca Dejczera. Jakoś nikogo nie zainteresował , a to stwierdzona sekta w kościele katolickim
(...) Chłopcy to u szewca gwoździe zębami prostują - a niesmaczne to są Pani wpisy, proszę Pani.
Możecie sobie ze Smokiem pójść do ambasady Izraela i zapytać, jak to się stało, że oskarżony w Polsce o ludobójstwo Salomon Morel, komunistyczny oprawca dostał paszport izraelski w 1992r. To jest bardziej aktualne i interesujące - bo jemu podatnicy wypłacali emeryturę za jego "dokonania". Pewnie Watykan naciskał na rząd Izraela. Na rząd brytyjski też naciskali w identycznych sprawach - skoro on też zbrodniarzy nie wydaje do ksenofobicznej Polski.
>
Dodofon: nic skomplikowanego - jest temat, to wyciągasz mema, jak sędzia kartkę na patyku z napisem "inkwizycja", albo "antysemityzm" - i to ma załatwić sprawę.
Inkwyzycja wprowadziła np. prawo do obrony w procesie - czego przedtem nie było i raczej cywilizowała zachowania władców czy notabli miejskich, którzy nie liczyli sie z nikim i z niczym, tylko z tępą brutalną siłą. To, że w każdym systemie prawnym znajdzie sie bydlak, który nadużywa prawa - to oczywiste - tylko dlaczego akurat ten bydlak jest ważny, a nie inny.
Faktycznie stosy, palenie czarownic i podobne praktyki były tam, gdzie inkwizycja miała małe wpływy, albo żadne - robili to głównie władcy świeccy pod różnymi pretekstami, także religijnymi.
Natomiast prawdziwa erupcja bandytyzmu nastąpiła wraz z Reformacją - to Henryk VIII wprowadził patroszenie i ćwiartowanie skazanych, także w imię nowej, lepszej religii - jako stałą praktykę - brytyjska tradycję.
Stosy i bestialskie mordy to głównie dorobek Reformacji.
Natomiast w oficjalnej narracji - funkcjonuje protestancka etyka pracy. Ta etyka to są pierwowzory obozów koncentracyjnych - tzw. workhausy. Doktryna brytyjska została sformowana przez Johna Dee w XVIw. (był też w Polsce z wizytą) - który napisał królowej brytyjskiej poradnik, jak uzasadniać prawnie, że cały globus należy do Korony - wystarczyło, że ktoś gdzies pojechał i zaznaczył na mapie - i to już było brytyjskie. Tak to działało do 1945r. - kiedy to USA uznały, że należy to ukrócić, bo to oni są panami świata, a nie jakieś ćwoki w perukach.
Wraz z reformacją narodziła sie propaganda antykatolicka - wraz z memem Inkwizycji - co zostało twórczo podjęte przez filozofów niemieckich i angielskich, także historyków (czyli twórców propagandy) - i tak to się toczy.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Barbara_ZdunkWyżej link do ostatniej ofiary stosów w Europie - spalonej na stosie w Reszlu, w 1811r., na terenie ówczesnych Prus, przez świeckie władze miejskie. Nie trzeba wielkiej wiedzy - by sprawdzić, jaka religia panowała wtedy w Prusach - była to prywatna religia Hohenzollernów - protestantyzm - którym nie zarządza Watykan. I pomimo tych faktów zawsze jest tak, że za te trupy odpowiada polski ksiądz katolicki z jakiejś mazowieckiej wioski, papież, Watykan i etykietuje sie to Inkwizycją. To jest ten sam schemat propagandowy, jak z polskimi obozami koncentracyjnymi. najpierw była to pomyłka, potem "coś w tym jest" - a potem to już całkiem za to odpowiadamy (nawe nakręcono kilka filmów na ten temat) - np. kotbury uważa, że to polscy Salezjanie stworzyli narodowy socjalizm i go kultywują w ukryciu, grożąc ludziom ( w tym jej osobiście) śmiercią czy procesami sądowymi. Ta linia propagandowa jest kontynowana np. ostatnio znalazł się Polskim Radio jakiś włoski tym razem śmieć - ważny polityk - bo ambasador Włoch w Moskwie (
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1426850,Wloski-historyk-uwaza-ze-Polska-jest-odpowiedzialna-za-pakt-RibbentropMolotow) i ten włoski śmieć, o przepraszam jego Ekscelencja Pan Ambasador - twierdzi, że to Polska odpowiada za zawarcie tajnego paktu Ribbentrop-Mołotow.
Ja nie zamierzam tolerować nawet - nie mówiąc o polemice z takim gównem, które nas wpycha w jakieś winy za niepopełnione zbrodnie.
Człowiek na poziomie - nie przyłącza sie do propagandy wroga - i ocenia fakty w ich całokształcie, a nie wybiórczo - tyle i aż tyle.
Bez urazy - jesteś za inteligentna i na poziomie, by dać się tak podpuszczać prymitywnej propagandzie - jak np. kolega Smok - który mnie wczoraj zaszczycił memem, który miał dowieść zbrodniczości kleru w oparciu o biskupa, skazanego przez komunistów, w procesie pokazowym. Przeciw temu skazaniu protestował cały świat - nawet Żydzi z Nowego Jorku- ale to Smok wie lepiej, ze to był zbrodniarz, bo on wierzy komunistom.
Muzułmanów w takiej postaci, jak to jest w Anglii czy paru innych krajach - nikt tolerował nie będzie - i nie pomoże pokazywanie Polakom kartki, z napisem "inkwizycja" - że mają być grzeczni i cicho siedzieć, bo kilka państw zrobiło pierdolinik z Bliskiego Wschodu i Afryki Pólnocnej w imię chorych wizji porządku świata.
Tak swoją drogą, nie dziwi was bierność Niemiec kiedy rzekomo mają taki duży problem z emigrantami? To przecież kraj, który zdołał przekonać połowę Zachodniej Europy, że Euro to dobry pomysł, kiedy byle głupek po skróconym kursie ekonomii wie, że to się nie opłaca nikomu poza Niemcami i może Francją. To kraj, który sobie pogrywa z Polską jak mu się podoba i w ogóle ma największe wpływy w Unii Europejskiej. I taki kraj nie potrafi sobie poradzić z panoszącymi się imigrantami? Bo rozumiem jeszcze motywację, żeby w ogóle ich wpuszczać - wystarczy spojrzeć na zastępowalność pokoleń i wiążące się z tym problemy z wypłacaniem emerytur, by wiedzieć, że skądś trzeba wytrzasnąć ludzi, którzy będą dla nich pracowali.
No ale jak teraz widzą, że muzułmanie się tylko panoszą, psują i ciągną socjal, to czemu z nimi nie robią porządku? Kraj, który sobie pogrywa całymi narodami w Europie? Albo problem imigrantów wcale nie jest taki palący, jak przedstawiają to media i to wszystko jest rozdmuchane przez ludzi uprzedzonych - albo Niemcy mają jakiś inny, dziwny plan na destabilizację dobrze funkcjonującej gospodarki. Tylko po co?
busch, mnie się wydaje, że to jest jajeczko bardzo nieświeże. Bardzo. Jest taki mem, na złość nie mogę znaleźć, gdzie grupa hinduskich dzieci śmieje się i wytyka palcami jednego małego "kręconego" blondaska - dziwo.
Proporcje ludzkości (ile obywateli w którym kraju) są powszechnie znane. Europa oficjalnie głosi "wolność, równość, braterstwo". A drogi do Europy dla rzesz... niezadowolonych ze swoich okolic z dnia na dzień stają się szersze, i szerzej dostępne. Tego nie da się powstrzymać, obawiam się. Bez rzezi.
Nie mam pojęcia, jak sobie światli włodarze Europy wyobrażają rozwiązanie problemu. Chyba już jest "po ptokach". Prosta konsekwencja oficjalnego głoszenia "ideałów", w które za huk się nie wierzy (ani nie praktykuje). Że wszyscy jesteśmy ludźmi, że trzeba pomagać słabszym, że każda kultura jest równouprawniona... Głoszono te tezy ale nie ma chętnych dla ponoszenia ich konsekwencji.
A to już nie tez czasy, jak po Ustawach Norymberskich, gdy "światłe społeczeństwa" ubolewały nad losem Żydów, ale żeby dać im azyl to już nu nu.
Opowiadał mi znajomy o swoim długim pobycie w Afryce. W różnych jej zakątkach. Spytałam (przepraszając za naiwność) jak to jest, że zielone afrykańskie kraje są takie dzikie i biedne. Jak to jest, że pani o kulach z Akcji Humanitarnej musi jechać im studnie kopać. Czemu nie wykopią sobie sami? Jak to jest, że biali ludzie prowadzili tam farmy produkujące żywność a po ich wygnaniu wróciły tam zarośla. No o takie sprawy pytalam w domyśle mając: dlaczego ci ludzie opuszczają swój kontynent o takim potencjale.
Pan westchnął i rzekł:
-Bo im się nie chce. Zwyczajnie nie chce nic robić. I nie robią. A idą do Europy bo są przekonani, że tu wszystko im będzie dane.
No. Taka opinia o migrantach z Afryki. I ja ją podzielam.
OT-wiem, bo nie o islamie, ale tematyka tego wątku się rozrosła w dyskusji.
bo są przekonani, że tu wszystko im będzie dane.
Idąc dalej tym OT , takie są inencje głosowania na PIS i szukania zmian. Bo ludzie myślą że będzie im DANE ! Że prezydent im nawali a Premier wytrzepie kase z koszyka i wysypie jak manne z nieba.
A propo's Islamizacji . W latach 70/80 - tych Polacy oraz Polskie firmy na potęgę budowały . Irak , Iran, Libię , Syrię , Kongo ,Turcję oraz wiele innych krajów z tamtego zakątka . Wojsko Polskie szkoliło w swoich jednostkach armię Libijską , Syryjczyków , szkolilismy Terrorystów z państwaIslamskich ( choć z dozbrajania ich zawsze słyneli Czesi ) i ogólnie mieliśmy bardzo roz;ległe kontakty z państwami Islamskimi . Polacy wyciągali dypolomatów Amerykańskich z Iraku kiedy ich wywiad oraz słynne brygady specjalne nie mogły nic zrobic .Byliśmy w ekstralidze jeśli chodzi o wywiad na świecie. Pomijam że wiele osób z krajów Islamskich na potęgę przyjeżdżało i gościło w POlsce . Robiliśmy gigantyczne inwestycje w krajach Arabskich . I dla waszej wiedzy imigracja z tamtych krajów do Polski była śladowa , a turystów mnóstwo. Nikt z nich jakoś nie myślał o ucieczce do raju , czyli do POlski . A dzisiaj walą drzwiami i oknami 😲 Co się takiego u nas zmieniło na dobre że wszyscy chca do nas ?
Smok10, yyy, skoro to Polacy jeździli tam do nich budować, to chyba raczej powinieneś zapytać, co u nich się zmieniło, że już nam nie płacą za budowanie? Co do odpowiedzi, wystarczy się przyjrzeć co wyprawiają Stany Zjednoczone w tamtym regionie już od dziesięcioleci...
Kojarzy ktoś Saddam Husajna? Tego złego pana z Iraku, którego USA musiało się pozbyć, żeby błogosławieństwo demokracji spłynęło na Irak? Dość niezręczna sprawa, bo do 1988 jego działalność była bardzo na rękę USA i wspierali go w wojnie z Iranem.
Prawda jest taka, że USA ma bardzo duży wkład w obecny chaos w tamtym regionie, ale oczywiście się nie poczuwa do problemu uchodźców, których może wcale by nie było, gdyby nie nieustanne 'zainteresowanie' Stanów tym rejonem.
Smok10, nie znam nikogo, kto myśli, że "będzie mu dane". Nawet napruci pod sklepem już nie liczą na datki.
PO przegięła z żyłowaniem szarych obywateli - i tyle. Dziwne nie jest, bo jak trafnie zauważył znajomy, kapitalizm właśnie na tym polega, żeby wielu nie miało nic, żeby niewielu mogło mieć dużo. I ok, tylko nie warto "owieczek" doprowadzać do desperacji.
Uśmiałam się czytając projekt rewolucyjnych zmian w zasiłkach rodzinnych. Nie macie pojęcia, jak będzie dobrze! Do 2019 roku zasiłek na dziecko wzrośnie o całe 30 PLN 💃 (obecnie 106 PLN). I pewnie kilka tysięcy więcej osób będzie uprawnionych.
"Problemik" w tym kraju jest jeden - że pracuje z 10-15% ludności w wieku produkcyjnym. Przy czym za pracę uważam osiąganie dochodów pokrywających koszta utrzymania 2 osób. Za 40h/na tydzień. I nie dlatego nie pracują że leniwi.
Smok10, nie znam nikogo, kto myśli, że "będzie mu dane". Nawet napruci pod sklepem już nie liczą na datki.
Liczą , liczą , te dodatkowych 30 zł to pewno z 10 butelek pysznego winka . 😉 Jak ktoś im obiec więcej butelek z zasiłku to napewno oddadzą nie niego swoje głosy .
Smok10, yyy, skoro to Polacy jeździli tam do nich budować, to chyba raczej powinieneś zapytać, co u nich się zmieniło, że już nam nie płacą za budowanie? Co do odpowiedzi, wystarczy się przyjrzeć co wyprawiają Stany Zjednoczone w tamtym regionie już od dziesięcioleci...
Kojarzy ktoś Saddam Husajna? Tego złego pana z Iraku, którego USA musiało się pozbyć, żeby błogosławieństwo demokracji spłynęło na Irak? Dość niezręczna sprawa, bo do 1988 jego działalność była bardzo na rękę USA i wspierali go w wojnie z Iranem.
Prawda jest taka, że USA ma bardzo duży wkład w obecny chaos w tamtym regionie, ale oczywiście się nie poczuwa do problemu uchodźców, których może wcale by nie było, gdyby nie nieustanne 'zainteresowanie' Stanów tym rejonem.
Ten zły pan , trzymał ich wszystkich za mordę więc był względny spokój. Dzisiaj mają demokrację czyli mogą się wyrzynać do woli.
Amerykanie obiecali wszystkim kto im pomoże podział łupów , w tym także i Polsce, ale jak zwykle , obiecanki cacanki a głupiemu radośc . Choć w sumie , lepiej że nic nie dostaliśmy i w 2008 po 5 latach zawineliśmy się stamtąd.
Smok10, te 30 PLN nie wystarczy na jeden podręcznik. Może na jeden syrop (bezalkoholowy), bo nie na antybiotyk.
Mówię co widzę. Menele pod sklepem prosili o datki, już nie proszą - bo nie dostają.