Planuje pokrycie swojej czteroletniej klaczy SP jakimś ciekawym ogierem (najlepiej wszechstronnie uzdolniony, ale bardziej skoczek). Kobyłka jest kara i wykazuje objawy taranta (tarantowane wymię, chrapy i okolice oczu, miejscami małe kępy siwych włosków, w grzywie i ogonie również zdarzają się długie, siwe włosy). Odpada tarant, ale interesowałby mnie źrebak kary, kasztan, ładnie malowany gniadosz lub jak najbardziej siwek 🙂
Kobyłka nigdy wcześniej nie miała źrebaka, więc będzie to nasze pierwsze bobo 😉 Polonia jest po Colombo V (kary, SP) od Prima (siwotarantowata, typ pogrubiony).
Jest utalentowana skokowo, chętnie skacze i im wyższe przeszkody tym chętniej idzie. Jest delikatnej budowy, suche nogi, mała głowa, ogon krótki i rzadki, mimo że chodzi cały czas na łąkach, jest na trawie to jest straszną chudziną (tak, jest odrobaczona). Z natury jest mega płochliwa, ale bardzo grzeczna także zależałoby mi na dobrym charakterze źrebaka. Rozglądam się za ogierami ale nic ciekawego nie widze. Wpadł mi jedynie w oko ogier Cedrus znajdujący się w Stadzie Ogierów Starogard. Ma ktoś wyrobioną opinie na jego temat?
Aha, kobyła ma 165cm.
Cena stanówki max. 1000zł, najlepiej w okolicach warmińsko-mazurskiego, pomorskiego lub ewentualnie kujawsko-pomorskiego.
Nie mam pojęcia jakiego ogiera jej wybrać, jeśli znacie coś godnego polecenia, sprawdzone źrebaki po nim to prosze o pomoc 🙂 Niestety, nie siedze w temacie a to nasze pierwsze krycie i czuje się jakbym miała swoją pierwszą jazdę 🙂
http://www.bazakoni.pl/polonia-colombov-primaJeszcze jedno, ma ktoś opinie na temat ogiera Colox Cup stojącego w Zastawnie?