Pytanie do znawców.
Konin dostaje teraz wysłodki + otręby pszenne.
Zamówiłam mu tą paszę:
http://www.muehldorfer.pl/horse/product.php?id_product=23Skład:
50% jęczmień (tostowany i walcowany)
39% kukurydza (tostowana i walcowana)
2,5 % melasa z buraków cukrowych
2,0% nasiona słonecznika
1,5% soja
1,5% siemię lniane
0,5% ekstrakt topinamburu
.................
Chcę mu dalej podawać wysłodki razem z tym musli - pytanie czy powinnam dodawać otręby pszenne żeby zachować bilans fosforowo/wapniowy, czy obecny w musli jęczmień wypełni tą rolę?
Zastanawiam się też czy ew otręby żytnie miałyby podobny wpływ bilansowy jak pszenne (wolę podawać żytnie).
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: