mundialowa, to jak moje ulubione natÓralsi EliPe 😁
[quote author=_Gaga link=topic=11961.msg2398573#msg2398573 date=1438163664]
Nie w jednym miejscu... Warto - na prawdę 🙂
[/quote]
😀iabeł:
Skąd ludzie mają taki sentyment do litreki "ą" i produkują: Waszym córką, jeżdżę konną 🤔wirek:
Wcześniej był chyba boom na pisanie "om", to teraz ludziom się wydaje, że wszędzie powinno być "ą" 😵
Za to bardzo wciągnął mnie Szwecki serial Äkta människor('Real Humans' albo 'Prawdziwi'😉.
Nie mogę się napatrzeć na aktorów jak grają huboty 😜
No nie zdzierżę podwójnego błędu w tak prostym słowie 😀iabeł:
Przymiotniki piszemy z małej, a zamiast c powinno być dz...
O, zapomniałam o pierwszym 😉
sorrki, pisałam z telefonu i sie zagapiłam :kwiatek:
(...). Ze swojego doświadczenia widzę, że siedząc w domu koń do Ciebie nie przyjdzie(...)
No siedząc w domu koń nie przyjdzie, faktycznie. 😂
nie ogarniam tego 😂 ogłoszenie pierwsza klasa 😁
2 Pokoję 1 osobę i 1 dwuosobowy do wynajęcia ! . Mieszkanie znajduję się na ulicy Leszetyckiego nie daleko pętli autobusowej.Świetny dojazd na wszytskie Uczelnie (23, 26 ,44,42,13,29.17,18.... i N3)mieszkanie jest 3 minuty drogi na przystanku .Obok znjadują się ( apteka , poczta , stokrotka , 2 Lewiatany ,żabka .salon kosmetyczny ,fryzjer , 1 przystanki dalej biedronka i real )Cena za wynajem pokoju 2 osobowego 600 zł bez dodatkowych opłat.tj .300 zł od osoby. Cena za pokój jedno osobowy 500 zł bez dodatkowych opłat
galopada_ no polska język trudna język. 😉 Doceń, jaki konkretny wynajmujący, bo info o cenie napisał zrozumiale!
Strażacy nikogo nie ewakułowali,
Pokaż mi swój kantar ,a ja ci powiem z skąd pochodzi twój koń
niech sobie każdy wybierze swoją wersję 😁
"Oddam w dobre rece psa owczarek niemieck dlogowlosego ma 3 lata jest zlym psem doskonale sie do pilnowania posesji jest duzym psem masywnym dlugo siersc ma co mu daje uroku.oddam tylko w dobre rece.chetnych zapraszam do obejrzenia psa," 😂
Poza błędami... To zły = dobry do pilnowania...
Człowiek sobie otwiera ogłoszenia, a tu mu po oczach daje KĄPLET. 😵 🤣
http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/152600?kategoria=12
ale dzienki bogu pasuje. Jeszcze co prawda nie patrzałam jak dla mnie...
😁
[quote author=Euforia_80 link=topic=6756.msg2439038#msg2439038 date=1445635720]
przesówało
[/quote]
I ku uciesze rządnej tłuszczy.
Ależ mam dzisiaj szczęście do trafiania na byki językowe. 😁
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/31542Trzyma tępo.Szkoda, że nie trzyma inteligentnie. 😂
Jeszcze gdzieś widziałam:
zagwostka.
Wrrr..... irytujące.
To co koń ma na głowie to kantaro-ogłowie. W celu dopasowania robiłem krutrze paski wędzidłowe.
[...]
Chryste Panie, JAK to jest możliwe, WSZYSTKO mi opadło 😲
Powodowany niezdrową ciekawością wszedłem na wątek o konikach polskich i po przeczytaniu ostatnich dwóch stron uważam, że RomanAG, powinien w tym roku dostać jakiś puchar zwycięzcy. Jego błędy ortograficzne wybiły mi oczy. To, o czym napisała Alten wyżej to tylko malutka próba możliwości tego pana. 👍 👍
Widziałam wiele więcej błędów, ale ten rzucił mi się w oczy najbardziej. Ja nie mówię, że nie można nigdy zrobić błędu, sama je robię... Ale niektóre to już przesada 😁
Cz w kontekście mierzenia jest takie słowo jak "zamierzyć"? Ciągle spotykam się ze słowami "zamierzymy te buty/zamierz te buty". To poprawna forma? Nie powinno być "przymierz"? 🤔
Moim zdaniem błąd.
Zamierzać można coś zrobić, ewentualnie można zamierzyć się na kogoś.
Buty można przymierzyć albo zmierzyć (chociaż zmierzyć po może bardziej na długość - no ale z kolei w moim rejonie zawsze było zmierzenie butów).
Z kolei mnie nieodmiennie irytuje "ubierz czapkę". I jakikolwiek inny element ubrania.
Ubrać to można się. Ewentualnie choinkę.
Też mi się wydaje, że nie powinno się mówić "zamierz buty". Ale słyszę to po pierdyliard razy dziennie i już sama nie wiem... 😵
Zapewne jakiś regionalizm.
co do ubierania, to ja też sama często ubieram bluzkę, mimo że wiem, że nie powinnam. tutaj prof. Bańko mistrzowsko:
http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/Buty-ubrac-wlozyc-czy-zalozyc;6822.html 😁
a tego "zmierzyć" nie znalazłam, zawsze można do nich napisać (tylko nie zaczynać od "witam", to błąd) 😉
CzarownicaSa, jesteś pewna, że nie "zmierz"?