rudziczek - koszt utrzymania konia mocno zależy od okolicy. Ja swoje dwa trzymam w jednej z droższych okolicznych stajni i wychodzi mnie za dwójkę ok. 1500zł miesięcznie licząc z dojazdami, kowalem, szczepieniami, przysmakami itp. Mając je w tańszej stajni mieściłam się w 1100zł. Trzymając konia przy domu jest to koszt ok. 200-300zł miesięcznie. Jednak są koszty z mojej okolicy - w takiej Warszawie to bym za to pewnie jednego konia nie utrzymała.
Nie mówie o wypadkach - ja mam na to zupełnie osobny fundusz "czarnogodzinowy". Tak więc, niezależnie od ogłoszenia, nie możesz zakładać, że wszędzie trzeba mieć taką a taką kwotę miesięcznie dla konia 😉
Ludzie zbierają na głupsze cele. Wpłacają grube sumy na uratowanie kota dachowca, który nie ma szans na normalne życie, na fundacje, które żerują na ludzkiej naiwności i dobrym sercu, czemu by więc od razu potępiać inicjatywe dziewczyny, która rzeczywiście chce pomóc koniu i są szanse, że oboje będą szczęśliwi?
Kurczaki, tak zareklamowałyście, że jej chyba 5zł dorzucę, niech ma 😉
keirashara mi też na miesiąc ze wszystkim utrzymanie dwoch koni wychodzi 1500zl, czasem nawet troche mniej (wyjazdow na zawody nie doliczam bo wyjezdzac nie musze, to tylko jak chce i sa pieniadze).
Ale duzo chca za tego konia, bo 10 tys. Moim zdaniem to duzo za konia po przejsciach. Ale nie da sie dogadac z wlascicielem by placic jakimis mniejszymi kwotami za tego konia (tzw. na raty- nie mylic z kredytem)?
Na fb już była burza i pisała, że te 10 tys. to nie jest cena konia. Ale na co jej reszta kasy to już nie wiadomo, bo "nie musi się nikomu tłumaczyć". Więc nie wiadomo, może być na utrzymanie konia, może być na rower :P
Nie sądzę by zebrała te 10 koła, no ale wpłaty są dobrowolne, niech se zbiera.
naovika, czekaj a co w tym dziwnego?
serio są takie treningi ? Myślałałąm że powinno być treningi dojazdowe 😀 😂 🤦
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
30 lipca 2015 08:22
naovika, są 😉 czyli skupione głównie na dosiad i działanie dosiadem. Z resztą tak jak w opisie ogłoszenia 🙂
Koń mógłby przytyć, widać że nie jest w treningowej kondycji, ale żeby zaraz zamorzony? 😉
Edycja, wydawało mi się że skądś tego konia znam, i okazało się że jeździłam na podobnej klaczy po Rolandzie. To była niezła petarda, szybko się spalała. Trzeba było stawać na rzęsach żeby przypakować 🙂
Jak dla mnie, na chwilę obecną, kondycja tego konia ani do jazdy ani do rodzenia ("najlepiej do hodowli" sugeruje ogłoszenie). Jedna z danych nie pasuje do reszty - cena, przeznaczenie lub koń widoczny na zdjęciach.
Konik się raczej "zepsuł"*, z tego co można wyczytać między wierszami.
A kobyła jest chuda, totalnie bez mięśni, ale nie określiłabym tego jako kondycją głodową.
Po raz kolejny zgadzam się z kajpo :kwiatek:
* w sensie zdrowotnym
Wrzucam do zadziwiających nietypowych, bo nietypowe jest, a z
adziwiające POZYTYWNIE (tak dla odmiany).
KLIK
Luna chyba nie rozumiem- co w nim takiego pozytywnego? 🤔
To już nie zrozumiesz 🙁 bo ja nie mam jak ci tego wyjaśnić. A żadnej nieoficjalnej reklamy nie chcę ogłaszającemu robić bo to też nieładnie. No i pewnie bym wspomogła konkurencję - to też nieładnie.
Ja też nie chwytam. Ani co w tym zadziwiającego, ani pozytywnego.
No nie zrozumiem... bo dla mnie to zwykłe ogłoszenie o tabliczkach. Raczej krypto-reklamę w tym wyczuwam 😉
Mnie zachwycił pomysł i wykonanie. Mi na boksy pasuje to jak pięść do oka, co nie zmienia faktu że mnie zachwyciło, i się tym dzielę. Od kryptoreklamy jestem daleka, bo trzeba przyznać że nie do każdej stajni będzie to pasowało.
"Zuzanna Kurzownik jest absolwentką Uniwersytetu Przyrodnicznego w Poznaniu na wydziale Hodowlii i Biologii Zwierząt i kierunku Zootechnika ze specjalnością Hipologia. Posiada również tytuł Technika Weterynarii. Już od najmłodszych lat startowała w ujeżdżaniu, skokach i WKKW. Jej największą pasją – zaraz obok koni – są psy. Od wielu lat prowadzi hodowlę bullterrierów miniaturowych. Obecnie jest również Instruktorem Jazdy Konnej i sędzią PZJ. Zuzanna przekazuje naszym kursantom swoją wiedzę z zakresu prowadzenia jazd oraz dzieli się wskazówkami, które czerpie z wieloletniego doświadczenia w tej dziedzinie."
Oczywiście musi być to nieszczęsne ujeżdżanie. Ogłoszenie o kursie dla instruktorów na oficjalnej stronie Efib.pl to firma zajmująca się kursami w Poznaniu
Blucha tak bardzo w dobrej kondycji 😵
może to nie ogłoszenie ale tak sie promuje stajnia w mojej okolicy... jazda prowadzona przez osobę dopiero się uczącą ledwo jeździć na koniu, plus za duża jak dla mnie dziewczynka na 18-sto letniej kucynce...western pro... a później ludzie myślą że tak west wygląda... niezła mi to popisówka...
https://www.facebook.com/marlena.liskiewicz/posts/1178603982165401?pnref=story&__mref=message_bubblezresztą na czym tam się prowadzi jazdy to zostawia wiele do życzenia przez mądrych nazywana stajnia melinka... tylko prywatne konie tam wyglądają reszta konia to taki widok:
https://www.facebook.com/470059693031720/photos/a.557006424337046.1073741830.470059693031720/575714865799535/?type=3&theatertylko koni żal...
ten "kask" mówi sam za siebie.
skraweknieba przeciez twój kon jest u nich na zdjeciu...
Rudzik a co cie tak rozsmieszylo w normalnym ogloszeniu?
OBIBOK Pani przyganie zdrowego, spokojnego niekontuzjowanego za darmo.
Ja chętnie przygarnę za darmo Volvo XC90 sprawne, mało jeżdżone
Rudzik , mnie to nie śmieszy , mnie to wkurza 😀iabeł: coraz więcej takich ogłoszeń , albo szukąjacy tak naiwny albo szuka naiwnego , a jak wystawiam do sprzedaży kucyka to dzwonią tacy co uważają że powinnam ich po stopach całować jak przyjadą i wezmą ZA DARMO 🤔wirek:
blucha, na serio dzwonią do ciebie ludzie i mówią, że wezmą kuca, ale za darmo? 😲