Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania
Agnieszka, dziękuję! Bardzo mi miło to slyszeć 🙂 Dasz radę na spokojnie ze wszystkim :kwiatek:
Wichurkowa, ekstra masz brzuch 😀 Niezmiennie się nim jaram 💃
U mnie nudy urlopowe, biegam, ćwiczę, plażuję i robię jakieś wianki cuda z dietą 😁 Wiszę sobie na drążku, ciężko mi idzie podciąganie się na nim, ale wiszenie też dobra rzecz 🙂 Dzisiaj zostałam miło doceniona przez kilku chłopaków, gadali sobie po angielsku pewnie myśląc, że blondynka nie zrozumie, ale dużo pozytywów zebrały moje nogi, zwłaszcza łydki i plecy. Zastanawiali się jaki sport uprawiam 😁

I tak dumam teraz kieeeedy i jak ja zejdę z tych 5% tkanki tłuszczowej 😵
A u mnie kolejny dzień na 5, waga pokazuje 1,2 kg w dół od początku diety🙂
A, pokaze Wam jeszcze moj zad -10kg

I 10kg temu
Dziewczyny jakieś ćwiczenia na górną połowę brzucha? Dolna jest bardzo kształtna, a z górą gorzej. Tylko bez hardkoru, bo ja kondycyjnie bardzo słabo, po 10 minutach przeróżnych ćwiczeń mam zazwyczaj mroczki przed oczami i jest mi słabo, dlatego też spektakularnego efektu nie oczekuję.
Ja z ćwiczeń na brzuch lubię programy Natalii Gackiej, Centrum Sportowca i w sumie z Szymonem Gasiem też są w porządku, takie lajciki. Nie są długie i myślę, ze do wykonania wystarczy trochę chęci - nie są mocno wymagające.
Ja zawaliłam wczorajszy i dzisiejszy dzień - chipsy, piwo, gofry z bitą śmietaną i polewą, pizza 😤 Dziewczyny do mnie przyjechały na dwa tygodnie na czas praktyk i co chwilę coś. Od jutra muszę wrócić do swojego planu, nie chcę nadrobić tak szybko tych kilogramów i coraz lepiej wyglądającego brzucha.
Strzyga u mnie brzuch robi się podczas treningu siłowego potem tylko dopełnienie max 10min treningu na brzuch. Na górne partie robie brzuszki w przód na maksa 3 serie po 50 na zmianę podciaganiem nóg w zwisie 3x15
Ja na brzuch nie robie w sumie nic. Czasem po silowym wpadam na moment na lawke i cisne po prostu brzuszki do oporu, tzn. tyle, az mnie tak bali brzuch, ze sie juz nie moge podniesc a cale cialo drzy z wysilku.

Moj brzuch z dzisiejszego poranka, z troche innej perspektywy, ublagalam mlodego, zeby zrobil zdjecie- zrobil jedno 😁
Cierp1enie, ja po 10 brzuszkach mam ochotę umrzeć 🙂
jak szybko odchudzić łydki? albo zmniejszyć ich mięśnie? nie mieszczę się w oficerki! 🙁 ostatnio naprawdę dużo jeżdżę na rowerze albo łażę, założyłam i zonk, nie dopinam zamka :/ poradźcie coś, mądre ludzie.
Gillian, może zwyczajnie spuchły, przy takich upałach nie trudno o nabranie wody. Pijesz odpowiednio dużo?
Ja za to cały czas w rozjazdach i szczerze mówiąc jem co mi się nawinie, a pracując w takim miejscu to w sumie dużo się nawija 🤣 ciasno mi we wszystkim, chodziłam do tej pory w luźnych szortach to jak dzisiaj musiałam założyć normalne spodnie to przeklinałam świat 😀iabeł: Dzisiaj dzień owocowo-warzywny a potem ruszam z konkretniejszą dietą. Całe szczęście na brak ruchu nie narzekam, więc powinno w miarę szybko wrócić do normy 😁
Strzyga, a zwykłą deskę może porób? Ona dość sensownie angażuje całe ciało.
maiiaF, pije, pije. Urosły albo przytyły, ciężko stwierdzić 🙁
Gillian, zeby je wysmuklic teraz, to bedziesz musiala troche popracowac, ale po sobie moge powiedziec, ze moze akurat sa na takim etapie, ze spuchly i za kilka dni miesien odpusci.
Ale jestem strona po treningu. Dziś ostatni dzień obwodów. Na treningu byłam z mężem i siostra, teraz to moja silka ma w 100 procentach rodzinny klimat hahahha
zen, deska, czyli? Jestem kompletnym ćwiczeniowym laikiem. Uprawiałam kiedyś jogę i wspinaczkę, byłam ze 3 razy na aerobiku, nie jestem ćwiczeniowym wyjadaczem.
Moje brzucho. Widać też boczki, ale w nie zapewne trzeba by zainwestować o wiele więcej wysiłku, więc jestem w stanie z nimi żyć.
na boczki tez deska, Strzygo 🙂 side plank.
za namowią przyjaciela, zapisalam się na siłkę... idę jutro pierwszy raz, karnet opłaciłam na 2 miesiące z góry. mam stres... nie wiem co mam tam ze sobą jutro począć:P pewnie dojadę na 16:30, a chce być o 18:30 na treningu funkcjonalym, wiec coś bedę musiala porobić przez 2 godziny. mam wrazenie ze pojde tam i bedę stremowana jak cholera, stanę na srodku i bede miec wrazenie, ze wszycy się na mnie gapią. mam nadzieje, że dorwę jakiegos instruktora zeby mi podszepnał dwa słowa... chciałabym w koncu zaczac jakis rozsądny trening siłowy.
Deska czyli inaczej plank- podpór na przedramionach 😉
tutaj w miarę sensownie tłumaczą. Myślę, że jak znajdziesz czas 4 razy w tygodniu na kilka serii desek w różnych wariantach (np. 4 serie po 45 sekund każda, wybierz ze 3-4 warianty deski) przeplatane sprintem w miejscu lub skakanką (30-60sek), to zobaczysz po miesiącu efekty 🙂
zen, to brzmi sensownie =)
Dla dziewczyn pytających o to "
jak wysmuklić nogi", AL zrobiła "ściągę". 🙂 Można przykleić na pierwszej stronie wątku -
tuńczyku?
http://hpba.pl/nogi/
Dodany link w pierwszym poście. 🙂
Dziewczyny - głównie te co chodzicie na siłkę, crossfit itd. Jakie polecacie spodnie do ćwiczeń. Chodzi mi o takie za kolano, żeby podczas przysiadów, rozgrzewki czy po prostu wypinania tyłka nie było widać bielizny. Niestety te, które mam teraz prześwitują jak się mocniej wypnę, niezależnie od koloru i jednak sprawia to spory dyskomfort szczególnie jak na początku treningu robimy mocny streching i zazwyczaj idziemy jeden za drugim od ściany do ściany z ćwiczeniami. Najchętniej z tych tańszych, bo ciągle chudnę, więc dopóki nie osiągnę wagi docelowej nie chce inwestować większej ilości pieniędzy w rzeczy, które niedługo znowu wymienię.
Dzięki :kwiatek:
Ja mam z lidla uwielbiam je i w sumie lepiej mi się nosi niż np adidas czy inne co mam a leginsow sportowych mam duuuuzzooo
Ja własnie mam z lidla, takie szare co teraz będą w poniedziałek też, ale to bardzo cienki materiał i jak się robi przysiady czy "psy" to widać wszystko, co uświadomiła mi dziewczyna robiąca psy przede mną w tych samych spodniach a w stringach ćwiczyć nie umiem.
Ja mam szorty z 4F, na razie sluza ok, mam szorty ze sportowej kolekcji h&m, tez sa ok. Mam tez nike i je uwielbiam i sie dopasowuja do tego, jak sie zmienia moje cialo, no ale ja oscyluje w rozmiarach 36-38, wiec to w sumie niewielka roznica. Mozna trafic na nike w promocjach roznych i sie bardzo oplaca wtedy. O, mam jeszcze getry z KappAhl i tez sobie chwale.
ja nie mam szortów z 4F ale mam inne ciuchy i z moich obserwacji wynika, że nie są warte swojej ceny. szmaty 😉
To ja drugi (?) miesiac ciuram szorty i bluze i top, prane co drugi, trzeci dzien i naprawde nie mam sie do czego doczepic. Szorty u mnie jednorazowe sa, tzn. wkladam na trening i nara po treningu do pralki. Moj przyjaciel jest sponsorowany przez 4f i tez ciura ich ciuchy i mowi, ze tylko na razie skarpety nie przezyly proby czasu 😁
może zależy co 😉 ja mam bluzy i wyglądają niefajnie, a nie były mocno noszone, bo na co dzień chadzam w swetrach. kurtka wygląda źle, bez porównania z Bergsonem ciuranym na wszelkie możliwe sposoby od 5 lat 😉
Wpadam z kolejnym pytaniem. Zaczęłam robić deskę. Jak bardzo mocno czuję odcinek lędźwiowy (a mam sporą lordozę), to znaczy, że mam słabe mięśnie czy się krzywdzę?
A sprawdzałaś, jaka jest technika robienia planka? Trzeba tak trochę podwijać biodra, żeby lepiej napiąć mięśnie brzucha i nie zwisnąć sobie odcinka lędźwiowego. Zwykle na filmikach na youtube opisują to bardziej obrazowo. Polecam pooglądać, bo w desce dużo trzeba rzeczy kontrolować, zaraz zaczniesz pilnować biodra, a podniesiesz za bardzo tyłek i nie będzie to już tak bardzo pomocne.
Strzyga mnie też bolało w tym miejscu po każdej desce,ale to tylko dlatego że sie nie pilnowałam i robiłam ją źle. Trzeba tak jak mówi busch podwinąć biodra,i odcinek lędzwiowy pilnować żeby nie robiło się tak "wklęsłe plecy" tylko żeby była linia prosta. Napinam mocno brzuch i wypycham tą część kręgosłupa poprzez brzuch żeby linia pleców była prosta.
I wczorajsze siłkowe zdjęcia:-) I coś dalej mi tłuszczyku spada bo te legginsy z bardzo obcisłych w pasie są coraz luźniejsze 😀