M jak mieszkanie czyli wszystko o urzadzaniu:)

Dodo chyba pora zmienić fachowca bo wrzodów przez niego dostaniesz. 😉 masakra ze ciągle coś partaczy...
Dodofon ale ten gość przecież na tym traci, bo rozumiem, że za to, co zostało wypierd**** on płaci i to jego strata prawda? a musi Ci zrobić tak, jak chcesz.
Tylko te nerwy...

maleństwo już tylko do przodu. Chatka puchatka będzie 🙂
ja za nic mu nie zapłaciłam
Pomna problemów znajomych - płacę jak zrobią.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20242282/
ma któraś z was taką roletę? Jak się sprawdza system zapinek i montowanie?
zrobili balustradę - DOBRZE
escada, miałam na myśli terminy dzięki którym w razie nieotrzymania kredytu nie stracicie kasy wpłaconej do dewelopera jako zaliczka/zadatek.
Wypłacamy niecały jeden procent 😉 no i jest to zadatek który przepada jeśli nie dostaniemy kredytu.
escada, eee to luz. My mieliśmy 5% wartości.
U nas kredyt jest na 90%, dopłata na ponad 9%, wiec zostaje niecałe 2000zl. Niestety tyle musimy zaryzykować.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
02 czerwca 2015 18:11
escada a w której części Wro kupujecie ? 😉
Oporów 🙂
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
02 czerwca 2015 21:48
no to rześko 🙂
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
09 czerwca 2015 11:02
Czy ma ktoś z Was może kuchnię w stylu angielskim?  🙂
Podpisaliśmy umowę deweloperska  🏇 oczywiście nie obyło się bez problemów bo były błędy w transzach...
Gratulacje!!!
No to teraz się chwal pomysłami i zdjęciami, po cos posucha w wątku, a tak lubię go czytać 😀
Ciężko mi się chwalić jak nie wiem czy dostaniemy kredyt 😉 choć teoretycznie sytuacja wygląda dość dobrze 🙂

Całe mieszkanie będzie utrzymane w tonacji biało szarej z elementami koloru, w salonie będzie to zieleń, w łazience czerwień a w sypialni fiolet, wszelkie szafy będą lustrzane. Ze wstępnego projektu uda mi się spełnić marzenie o wielkiej szafie tylko na buty, może wejdzie moje ponad 60 par  😁 mój men ma w planach mocno zaangażowac się w sprawę oświetlenia typu podświetlane półki w łazience, zagłówek w sypialni, ściana w salonie z motywem białej cegły. Ogólnie ikea stajl w wersji prostej z możliwością schowania wszystkiego co się da 😉 taras z paletowym wypoczynkiem, zachowanie max dostępnej przestrzeni ogródka.

Takie dzielenie skóry na niedźwiedziu 😉

Doczekać się nie mogę  🏇
escada, brawo! Wreszcie coś się tu znowu ruszy 😁

A ja... yyyy... jeszcze nie zamontowaliśmy lampy w łazience i żyliśmy sobie spokojnie z dyndającą żarówką. Żarówą w sumie, bo to taka wielka kula. Ale kabel się wyprostował i mi za nisko bimbało. Chciałam poprawić i urwałam wszystko w pizdu. To tyle z remontowych postępów.

Ogólnie rozglądam się za nowym narożnikiem, bo obecny jest chyba starszy niż ja 😉
Będzie się działo ale dopiero sierpień lub wrzesień 😉
13 czerwca 2015 09:13
escada szafa na wymiar?
Raczej nie, prędzej ikea, dwie napewno, pozostałe dwie zależnie jaki będzie wymiar wnęki jednej i drugiej, ale raczej są robione pod standardowe szafy 😉
13 czerwca 2015 09:43
Ja w prawie całym mieszkaniu mam skosy. Najgorzej to z kuchnią, nie dość że małe pomieszczenie to tylko szafki dolne wchodzą w grę bo nie ma jak inaczej.
A w garderobie oczywiście też skos ale na szczęście pomieszczenie duże i mimo tego skosu jest większe pole do manewru.
A szafa marzy mi się na całą ścianę, na wymiar  🙂
U nas ponad 280 cm wysokości, wiec górne szafki kuchenne będą chyba metrowe 😉
13 czerwca 2015 11:32
Super  🙂 najważniejsze to je dobrze zagospodarować.
U nas np. na wstępnym projekcie kuchni szafki są wszędzie gdzie się da, nawet malutkie obok piekarnika np. na ręczniki.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
14 czerwca 2015 12:15
agull   Dążąc do celu
19 czerwca 2015 11:54
My olejujemy 😉

a czy mogłabyś podrzucić nazwę firmy, nazwę produktu  :kwiatek:
V33, do dostania w kazdym leroyu czy praktikerze
agull   Dążąc do celu
19 czerwca 2015 11:59
dziękuję bardzo  :kwiatek:
Ostatnio baaardzo mi pomogłyście (dziękuję Ci demon) i teraz mam nadzieję, że też poratujecie. Muszę na wczoraj kupić umywalkę i kibelek oraz zdecydować gdzie je zamontować w łazience. Nie będę wklejała łazienki bo trochę pozmieniana względem planu domu w każdym razie jest wąska, a długa i zakończona oknem pionowym. Na przeciwko okna są drzwi. Długie ściany są z cegły. Dom przypomnę z bala.

Mam dwa pytania:
1) Czy istnieje jakiś logiczny, praktyczny sposób urządzania takiej łazienki? Wstępnie planuję umywalkę od drzwi, dalej kibelek i na końcu pod oknem prysznic. Nie wiem czy lepiej kibelek na jednej ścianie, a na drugiej umywalkę? Pralki tam nie będzie. Jaka powinna być głębokość prysznica? Planuję odpływ w podłodze i bez brodzika. Praktyczne to?

2) Muszę kupić ten nieszczęsny kibelek i umywalkę jutro. Ma być klasycznie, by pasowało do cegieł i bala a przede wszystkim TANIO. Na co zwracać uwagę? Będzie podwieszany. Kibelek kupować i od razu umywalkę?

Wykończy mnie to wykańczanie. 🥂
nada - mam podobną łazienkę ale może trochę dłuższą i trochę szerszą (ale proporcje podejrzewam podobne). Na końcu będzie wanna bo jednak jej potrzebuje. Po prawej grzejnik, potem umywalka. Po lewej prysznic albo prostokątny może na zasadzie walk-in ale nie wiem czy się zmieści (też rozważam opcję bez brodzika), a następie kibelek podwieszany. Dużo innych alternatyw nie byłam w stanie wydumać. Nie jestem przekonana do okna przy prysznicu... Mnie wykończenie też wykończy - na razie w łazience ograniczyłam się do wanny i kibelka. Zobaczymy co zostanie z funduszów i czy starczy na resztę. Ogólnie to nie lubię robić na dwa razy, i wolę po prostu mniej i trochę sobie poczekać zamiast dwa razy wykańczać
falabana Dzięki za ekspresową odpowiedź. Czyli kibelek jest vis a vis umywalki...hmmm... kibelek obok umywalki czy na przeciwko? W życiu nie myślałam, że przez taki dylematy będę zarywać noc.  🤔wirek:

Nie wzięliśmy większego kredytu i teraz się szczypiemy by zrobić niezbędne rzeczy, ale się wprowadzić. Będzie więc mega surowo 😉 Podłogi, umywalka, kibelek i prysznic. Łazienka na górze ma mieć wannę, ale góry na razie nie czepiamy się. Wyprowadzamy jedynie rurki.

p.s. ma któraś z was żeliwne kaloryfery w nowym domu? My właśnie takie planujemy w piwnicy. Wydaje mi się, że bardziej pasują do cegły no i niezaprzeczalną zaletę mają - cena  💘
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się