... ślub :) ...

Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
21 kwietnia 2009 22:23
Repka ma na początku maja jakoś ślub
Dopiero teraz zwróciłam uwagę...W&W i vill_18 macie ślub tego samego dnia??
Noooo, Repka już w stresie przedslubnym, zwłaszcza że toczę wojnę ze złotnikiem o skończenie naszych wymarzonych obrączek  😤

Zairka przecudowna ta twoja sukienka. I wogóle to super razem wyglądacie. Ja się też na bank poryczę na błogosławieństwie i mi pewnie już zostanie do końca ceremonii  🤔wirek:
Sunny, to ty też 13 czerwca??
No to z 13.06 będzie dłuższa relacja🙂😉

Po długich przemyśleniach i rozmowach robimy przyjęcie weselne w tym samym mcu gdzie planowaliśmy na 30 osób.Kamień spadł mi z serca.Przyjedzie mój chrzestny którego widuje średnio co 4 lata 💃
Jutro biegnę do krawcowej bo kiecke czas zacząć szyć, a potem zamówić obrączki.
Nie ma to jak organizacja ślubu na ostatnią chwilę  🏇
[quote author=W&W link=topic=34.msg235586#msg235586 date=1240381544]
Sunny, to ty też 13 czerwca??
[/quote]
Tak, też 😀
W piątek moja sukienka będzie gotowa do pierwszej przymiarki, paraliżuje mnie na samą myśl o tym weselu... Całe to przedstawienie na ponad 100 osób...
to 13 czerwca dniem voltowcy ślubów 😀
moi rodzice tez mieli 13 czerwca 😉
dziewczyny swietna data, w tym roku szczesliwie beda obchodzic 22 rocznice! 😅
Noooo to mam wielkiego stresola, ponieważ szanowny pan złotnik-debil nas wykręcił i nie mamy obrączek i mało prawdopodobne, żeby ktoś nam w ciągu tygodnia zrobił je takie jakimi chcieliśmy  😀iabeł:
Wszyscy nam mówią, żeby kupić jakiekolwiek, a kiedyś sobie zrobić to co chcieliśmy, ale to już nie to samo. 🙁
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
23 kwietnia 2009 17:41
Repko, możesz podać jego namiary ku przestrodze dla innych? Czemu nie zrobił tych obrączek?
Repka - ja to w ogóle myślałam, że obrączki to tak z tydzień przed ślubem się robi. Jakie było moje zdziwienie u kolejnego złotnika, że to tak nie da rady  😁 kupiliśmy na allegro z mega ekspresową wysyłką. Ja i tak nie noszę.
My kupowalismy obrączki u jubilera w centrum Warszawy. Jednego dnia pojechalismy obejrzeć, przymierzyć i zamówić a za jakieś 7 dni były gotowe i wygrawerowane.
a macie coś takiego jak wieczór panienski? jak go spędzacie? kto go powinien zorganizować?
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
24 kwietnia 2009 08:29
Ja miałam🙂
Powinna organizować świadkowa, ale ze w moim przypadku świadkowa była dojeżdżająca to zorganizowałam sobie sama.
Wynajełam loże w klubie, zaprosiłam koleżanki bez partnerów of course i bawiłyśmy sie po babsku🙂 Picie, ploteczki, potancuchy😀
Los zrządził że  w tym samym klubie tego samego wieczoru oranizowany był wieczór kawalerski tak że miałyśmy z kim sie bawić 😀iabeł: 💃
Można sie poprzebierać np Ciebie za aniołka a reszta kobietek za diabełki itp🙂
W&Wvill_18 , jako, że ślubujemy jednego dnia mam do Was pytanie z serii organizacyjnych...
Jak stoicie z sukienkami, obrączkami, fryzjerem, makijażem, florystką ?

Wynajełam loże w klubie, zaprosiłam koleżanki bez partnerów of course i bawiłyśmy sie po babsku🙂 Picie, ploteczki, potancuchy😀
Los zrządził że  w tym samym klubie tego samego wieczoru oranizowany był wieczór kawalerski tak że miałyśmy z kim sie bawić 😀iabeł: 💃

No to ja miałam identycznie, włącznie z wieczorem kawalerskim hehe  😀
a i jeszcze miałam jakieś głupie 10 zadań do zrobienia, im dalej tym głupsze  👿
Sunny,  sukienka juz jest, fryzjer i makijaż już wiem gdzi i u kogo, obraczki zamawiam w maju ale juz tez wiem gdzie i u kogo a kwiaty 2 tygodnie przed ślubem 😀
Ojej W&W widzę, że u Ciebie to idzie pełną parą.., bo ja na razie dopiero zaczynam się tym wszystkim zajmować.. Dobrze, że chociaż sukienka mi się podoba - dziś byłam na pierwszej przymiarce mojego własnego egzemplarza (zamówiona na początku grudnia) , ale wydadzą mi ją dopiero I dzień przed ślubem na moje własne życzenie 🙂
moja też jest w salonie dwa tygodnie przed ślubem mam ostateczną przymiarke a odbieram ją w piątek 12 czerwca 😀
Ja swoją sukienkę też odbieram jakoś dzień lub dwa przed ślubem.
Mi została jeszcze próbna fryzura, ale nie wiem jeszcze do jakiego chce fryzjera więc mam problemik 😉
Nie mamy też żadnej ozdoby na auto i nie wiemy co chcemy 😉
Buty odbieram jakoś w maju, bo się robią. A kwiaty to oczywiście na początku czerwca ale przynajmniej wiem już w jakiej kwiaciarni 😉

A wieczór panieński oczywiście zamierzam mieć i mam nadzieję że zorganizuje mi go siostra ze świadkową.
Repko, możesz podać jego namiary ku przestrodze dla innych? Czemu nie zrobił tych obrączek?

A pewnie że podam, to złotnik z Sobótki, Robert Bednarczyk. Zlecenie przyjął, mówił że da radę, nie ma problemu, itp. Po czym trafił do szpitala, no ok, każdemu się może zdarzyć, ale wyszedł już dawno, rozmaiwałam z nim i mówił, żeby się nie martwić że zdązy, że za tydzień będą gotowe. A potem np. umawialiśmy się na przymiarkę - zamknięte....potem już na odbiór czegokolwiek, to np. dzwonił żeby zapytać kiedy będziemy, bo coś ma załatwić i żeby zdążył....po czym nie było go o umówionej godzinie. A potem to już wogóle, wyszło że np. w czwartek miały być gotowe obrączki, ale go nie zastaliśmy, a w ponioedziałek okazywało się że obrączki jeszcze w połowie prac.... ja już normalnie z wściekłości ryczałam.D
Ale na razie udało nam się znaleźć złotnika we Wrocławiu, który się podjął zrobienia tego do czwartku. Dziś rano przyjął zlecenie, a przed połiudniem już miał przetopione złoto i rozwalcowane na wałek, więc jest szansa. Także trzymać kciuki mocno, żeby zdążył, a będziemy mieć naprawdę niepowtarzalne obrączki, pięknie ręcznie robione, przez jednego z lepszych grawerów we Wrocku.

A ja panieńskiego nie robię. I mój narzeczony kawalerskiego też nie. Doszliśmy do wniosku, że szkoda kasy na organizację czegokolwiek. I tak jakoś chyba też nam energii do tego już zabrakło.

W&Wvill_18 , jako, że ślubujemy jednego dnia mam do Was pytanie z serii organizacyjnych...
Jak stoicie z sukienkami, obrączkami, fryzjerem, makijażem, florystką ?

Sukienka w lesie
Obrączki jeszcze bardziej w lesie
Fryzjer, musze znależć innego
Makijaż jw
Florystka tak jak obrączki

Czyli ogólenie pada na mnie biały strach.zamierzam w przyszłym tygodniu załatwić to wszystko(powodzenia sobie życze)

Wieczór panieński organizuje mi świadkowa (ami), a właściwie weekend panieński w domku na wsi.Bierzemy dużo dobrego żarełka, grilla, psa do pilnowania obejścia, miały być niebieskie drinki ale mi zostanie kompocik i rumianek.Już się nie mogę doczekać 😅
Mi Panienski siostra zoorganizowala w domu... szkoda, ze zdjecia na aparacie, bo sie dzialo  🤣 Lacznie ze striptizerem, ktory niestety dostal zakaz zblizania sie do mnie, bo bym na sumieniu zdrade zaraz przed weselem miala  😂 Ale jeszcze tej samej nocy do mojego przyszlego meza wrocilam, bo zatesknilam  😍
Hej dziewczyny!

We wrzesniu mam slub brata. Mam byc swiadkiem... Nie mam pojecia w co sie ubrac. Poradzicie cos?  😕
Karolas, w sukienkę :P, byle nie białą.
Szczupła, ładna dziewczyna jesteś,
weź kogoś zaufanego ze sobą i ruszajcie na podbój sklepów.
Hej dziewczyny!

We wrzesniu mam slub brata. Mam byc swiadkiem... Nie mam pojecia w co sie ubrac. Poradzicie cos?  😕

pogadaj też z "panną młodą"
jak ona to widzi  😉

sprawdz kto jest świadkiem drugiej strony - jeżeli też dziewczyna możecie się pokusić o równy strój ;-)
z Panna Mloda slaby kontakt, bo mieszkaja w UK... Swiadkiem z drugiej strony jest chlopak.

Sukienka.... Ale jaka?  😜
opolanka   psychologiem przez przeszkody
27 kwietnia 2009 16:05
to zależy, jaki lubisz styl. Może być krótka, może być długa.

Na przykład 😉

Coś takiego: suknia plus marynarka

Lub coś bardziej "balowego":

Lub krótkiego:

Wszystkie pochodzą ze strony: http://www.lisaferrera.pl/

edit: tylko do kościoła (jeśli biorą kościelny) koniecznie coś na ramiona (zakiet lub bolerko),
dziekuje!

Ta opcja "balowa" podoba mi sie bardzo  😜

Moze Deborah mnie czyms poratuje... Inaczej to chyba nigdy sama niczego nie wybiore.
opolanka   psychologiem przez przeszkody
28 kwietnia 2009 07:08
Ja już wczęsniej się chwaliłam sukienką, którą kupiłam na wesele w tego własnie salonu. Piszą, że idealna dla świadkowej, choc ja sadzę, że za ciemna 🙂

Salon polecam, sukienki wykończone rewelacyjnie. Ceny co prawda powalają, ale za jakość się płaci 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się