Dzieci jeżdżące konno

Magda Pawłowicz super sobie dziewczyny poradziły, ale nie mogę się powstrzymać przed uwagą - Napoleonka ma co chwilę pasek policzkowy w oku, jak tylko dziewczynka zadziała hackiem :9
nie ma w oku, ma tuż kło oka, oglądałam to uważnie na żywo. Zmieniłyśmy uzdę na wyjazdową na zawody i nie wzięłyśmy pod uwagę, że takie szerokie poaski przy haku będą przeszkadzać. Ale nie przeszkadzały realnie koniowi, sprawdzałam, zresztą specjalnie przestawiałam hak, przepinałam paski
Czy było już pisane (bo nie pamiętam) jakiej rasy jest Lamia i ew. co ma w papierach? Naprawdę fajna jest!

esef, tu jest jej rodowód:
http://www.bazakoni.pl/lamiaponysport-kajusgb-laszkaponysport

A tu najświeższy filmik. Próbują dziewczynki nowych wyzwań  😀

Rudzik   wolę brzydkiego konia, niż piękną sukienkę
02 czerwca 2015 09:17
brzezinka słodkie cukiereczki. Kobyłka się buntuje, ale widzę Julia zachowuje zimną krew, widać, że już pewnie czuje się w siodle.
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
02 czerwca 2015 09:20
brzezinka bardzo lubię patrzeć na tą parę  😍
Córka świetnie sobie radzi, oby tak dalej  :kwiatek:
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
02 czerwca 2015 15:52
brzezinka ale już dziewczyny śmigają 😜
Rudzik, czasami się buntuje a na filmiku miała wyjątkową fazę 😉
strzemionko, miejmy nadzieję, że zawsze tak będzie 🙂
lusia722, to dzięki tacie trenerowi bo to on czasami ma większe parcie niż Julka 😉

A co tu tak cicho... ❓ Jak tam Wasze maluszki. ? Moje dzieciątka po wczorajszym relaksacyjnym terenie dzisiaj tak śmigały, że aż miło było patrzeć 😀

21 czerwca 2015 21:57
brzezinka absolutnie wspaniałe 😍
brzezinka, Mogę sobie zapisać drugie na dysku i jak będzie potrzeba pokazania PERFEKCYJNEJ pozycji w skoku,  pokazywać? 😍
22 czerwca 2015 08:07
ależ one są idealne!
brzezinka Naprawdę fantastyczne dziewczyny!

To ja też się chwalę podopiecznym:

22 czerwca 2015 09:53
Atea kolejny młody zdolny 😜
Dziękujemy  :kwiatek:

Julie , bierz śmiało, będzie nam miło  🙂
Atea , nie znam się na zaprzęgach ale cały team wygląda bardzo profesjonalnie  😀

Mamy jeszcze świeżutki filmik:
brzezinka, wlasnie obejrzalam filmik. Fantastyczna para!

U nas chwilowy zastoj w nauce, bo nowy nabytek dopiero sie ujezdza.
Majorowa, słodko wygląda a jaki ma charakter..? W czasach młodości jeździłam na pewnym fiordzie nazywał się Wandal i charakterek to on miał adekwatny do swojego imienia  🤣
23 czerwca 2015 13:20
Majorowa boski fiordek. Widzę,  że amazonka już zakochana 😍.

Super się ogląda tak dobrze, świadomie i profesjonalnie prowadzone dzieciaki. Kapitalnie, że mają stworzone takie możliwości i tego Im i Wam zazdroszczę i gratuluję.
brzezinka, niestety wymiary ma zimniaka (w klebie ma niezle ponad 1.50m), a charakter szetlanda 😁 Albo jest tak jak on chce, albo wcale. Wydaje mi sie, ze u poprzedniej wlascicielki niewiele od niego nie wymagano, bo kon przyjechal do mnie kompletnie zielony bez dzialajacego gazu, hamulca i kierownicy. Tak wiec, pomimo ze to 6-latek, dopiero zaczynamy prace nad podstawami.
Zdajarzaja nam sie niezle momenty, ale bywa i tak, ze fruwamy. W kazym razie kilka spektakularnych upadkow juz zaliczylam 😉

lusia722, dziekujemy :kwiatek:
Atea, Ja dopiero wasze zaprzęgowe zobaczyłam. Wygląda to super profesjonalnie! 😀

Majorowa, Słodki fiord. Mówisz, że potrafi wysadzić z siodła? Bo ten bryk na zdjęciu wygląda bardziej śmiesznie niż groźnie. 😉

Ja dorzucę 10-cio letnią córkę mojej teściowej i spasionego kuca felińskiego.
Prowadzę im jazdę góra kilka razy w miesiącu, poza tym nic nie robią (ani ona ani kuc). Tylko czasem jakiś teren na plażę.

I jeszcze pokażę co najlepiej zrobić z małym dzieckiem, które nie jeździ (i mam nadzieję nigdy nie będzie):

😁

Obiecałam sobie, że nigdy więcej nie poprowadzę jazdy z nim u boku, tak jak to się kilka razy zdarzyło w przypadku teściowej i jej córki.
Niby był bardzo blisko mnie, ale w pewnym momencie znalazł się dwa metry od biegnącej z drugiej strony płotu kobyły. 😵

lusia, brzezinka, Julie Dziękujemy, młody fajnie progresuje, mimo, że trenuje tylko raz w tygodniu 🙂 To dopiero jego drugie zawody z tym koniem, wcześniej jeździł naszą Roską.

Julie Bardzo fajnie wyglądają! Kucu gruba beka  😂 Ale już wyczytałam, że u Was na trawce tak je ładnie nadyma  😁
Julie, dziekuje :kwiatek: Te wesole bryki w galopie da sie wysiedziec, ale zdarzala mu sie robic takie zwroty na zadzie, ze koncze wiszac na szyi i gleba. Juz teraz go troszke lepiej poznalam, wiec jestem w stanie lepiej przewidziec takie akcje, ale poczatki bywaly bolesne 😁
A ja się pochwalę 😀

WYsłałiśmy zdjęcie na konkurs kalendarzowy Polskiego Pony Klubu Oddziału Północnego i wygraliśmy 😀 Swoją stronę mamy w maju i jako nagrodę dostaliśmy czaprak , który jeszcze do nas idzie pocztą. Mam nadzieję , że dojdzie w przyszłym tygodniu , bo wybieram się na Mazury i chciałabym go już ułożyć na kucyku 😀
Fotograf to Rafał WItka , Rafalfotofoto.

A tym zdjęciem wygraliśmy
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogromna fota
Julie, zdjęcia z klatką są rozbrajające. I jak widać dziecko wydaje się być zainteresowane taką formą zabawy. 🤣 Kuc fakt, trochę utył ale generalnie całkiem fajny obrazek razem z małą przedstawiają. I żebyś widziała jak ja Wam zazdoszczę możliwości tych plażowych terenów 😜
A moje maluszki wytrwale trenują. Zaczęły się wakacje myślałam, że Julkę do babci jednej czy drugiej poślę a ona nawet o tym słyszeć za bardzo nie chce.

28 czerwca 2015 21:17
Julie Hahaha klatka najlepsza 👍
brzezinka to obie zapakuj babciom 😁
29 czerwca 2015 10:08
Majorowa, no kawał słoninki wam się trafił.
Julie jesteś po prostu genialna! Mam rozwiązanie dla mojej nadreaktywnej młodszej córeczki: śmietnik na ujeżdżalnię i wszyscy szczęśliwi.
brzezinka ja moją wysłałam na obóz do naszej stajni: ona jest ze swoim koniem, a ja mam 10 dni spokoju. Wilk syty i owca cała. Nie masz takiej możliwości?
lusia jak Księciunio, wydobrzał?
29 czerwca 2015 11:46
Rudzik dziękuję, już dobrze.
Po MP wracamy do pracy.
lusia722, to jest jakieś wyjście 😉
Rudzik, moja "mieszka" w stajni i chciałam ją na trochę oderwać od koni. My z mężem jeszcze nie mamy urlopów więc jak co roku chciałam ją wywieźć do babci.  🙂
Chociaż z drugiej strony się zastanawiam jak ma takie chęci to niech jeździ. Wakacje dopiero się zaczęły.  Wczoraj skoczyły swoje pierwsze 80 cm 🙂

29 czerwca 2015 14:13
brzezinka no, faktycznie, bo wy jeździcie u siebie. Na obóz wyjazdowy z koniem jeszcze chyba za mała. Ja bym się bała jeszcze Wikę wysłać samą z Kucykiem do obcej stajni. Co do filmu rewelacja, widać że żadna się spina przed skokiem, tak lekko im to wychodzi.
brzezinka  Co do filmu rewelacja, widać że żadna się spina przed skokiem, tak lekko im to wychodzi.

Kucka zachowuje się jak profesjonalistka, jeszcze się nie zdarzyło żeby się zatrzymała, wyłamała albo zrobiła coś głupiego. A to strasznie pozytywnie wpływa na Julkę. Nabiera pewności siebie i wiary we własne możliwości.  🙂
wpadam ze świeżymi fotkami, Natka przesiadła się na jeszcze mniejszego kucyka i zdecydowanie na dobre jej to wyszło, łatwiej ułożyć te krótkie nóżki 🙂. Nie mam zdjęć jak dziewczynki jeżdżą, ale po jeździe zrobiłyśmy dzisiaj kilka ujęć w nowym kapeluszu, oczywiście nie obyło się bez pytań z serii "dlaczego kowboje mogą jeździć w kapeluszach a ja muszę w kasku?" 😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się