M jak mieszkanie czyli wszystko o urzadzaniu:)

Gillian   four letter word
06 maja 2015 14:44
Po ciężkich bojach udało się złożyć warunki zabudowy. Teraz pewnie kolejny miesiąc/dwa czekania nie wiadomo na co 🙂
Tak na podsumowanie radochy - to foto z dzisiaj, widać nasz róg na którym będziemy mieli narożne okna 🙂 Jak zielono 😍

06 maja 2015 14:55
Dzionka, czaaadzik!
Gillian, dopiero zobaczyłam twój post z góry - też czadzik! Mówisz, że na jesieni zaczynacie budować?
maleństwo   I'll love you till the end of time...
06 maja 2015 14:59
Gillian, pozostaje wierzyć, że "ale za to pomyśl, jaką satysfakcję będziecie mieli, jak się w końcu uda sfinalizować" 😉

Dzionka, łiiii! Już "rośnie"!

To jak się tak już chwalimy...

Panie na włościach! Działa zarezerwowana, w poniedziałek finalizujemy! Póki co takie przestrzenie, ale docelowo będzie jeszcze kilka domów zasłaniało mi ten widok 😉 Las tuż obok, rzeka, jezioro. Działka 1000m2, w pełni uzbrojona. Nie wiem, czy jestem bardziej szczęśliwa, czy przerażona 😉

maleństwo, o wow, przebiłaś nas obie 😀 Ale tempo!! Kiedy startujecie z budową? Jestem w szoku, hehe
06 maja 2015 15:04
Bo trafiła nam się taka okazja, że trzeba było brać! Za to z budową jeszcze się zejdzie, bo nasz wybrany wykonawca ma pierwsze wolne terminy na lipiec 2016, a nie znaleźliśmy innego z równie dobrymi cenami 😉
maleństwo, a gdzie ta działka? Daleko od Olsztyna? Jak wizja przedszkola i dojazdów do pracy? Gratki, bardzo się cieszę 🙂
06 maja 2015 15:07
maleństwo, gratulacje 🙂 🙂 🙂 🙂

mam nadzieję, że urobimy się szybciej, niż do jesieni 🙂
06 maja 2015 15:13
Dzięki!

Dzionka, jakieś 15-18km do miasta, dojazd bdb drogą, akurat wyjeżdża się na nasze obecne osiedle, a tu mam 90% zajęć - i szkołę, i prywaciarzy. Przedszkole jest we wiosze. Trochę się cykam, jak ja dam radę jako wiejska baba... Ale w sumie to nie taka wieś-wieś, tylko osiedle mieszczuchów, którzy mieli dość miasta 😉 Będą sąsiedzi, będą inne dzieci, tuż obok mieszka koleżanka męża z pracy, która też ma bobasa, o rzut beretem mieszkają moi teściowie nr 1 (czyli ci fajni), będzie łatwiej małą dziadkom podrzucać :p Dużo zalet.
malenstwo - brzmi super!

Dzionka - cograts!!! A róg faktycznie genialny i zazdroszczę bezpośredniego widoku na drzewa - tylko mam nadzieję, że jest pewność, że nie postawia Wam pod oknem drugiego bloku albo innej niespodzianki? 
Dworcika   Fantasmagoria
06 maja 2015 17:34
Dziewczyny gratulacje!
Ale jestem ciekawa co tam narobicie 😉

Dzionka, 59 mieszkań=maleństwo? Hyhy... u nas jest 12 😁
ash   Sukces jest koloru blond....
06 maja 2015 17:56
Maleństwo gratulacje!!!!! Brzmi super!!!
Gilian gratki! Trzymam kciuki za szybką budowę!
Dworcowa, u nas w bloku tylko 40 mieszkań 🙂 u Ciebie to juz wypas ze tylko 12.
Niecałe dwie strony wątku, a tyle pozytywnych wiadomości! Gratuluję wszystkim nowym paniom na włościach 😅
Dworcika   Fantasmagoria
06 maja 2015 18:48
ash, "Dworcowa" 😁
No u nas to już vipowsko wręcz. Ale fajnie tak kameralnie 🙂

u mnie w bloku 8, na dodatek nie słychać sąsiadów (nawet gdyby hałasowali 😉). Dla mnie idealna ilość, ale teraz takich małych bloków się nie buduje...
Gilian super!
maleństwo gratulacje! Zdradzisz jaka cena za metr u Was? Ciekawa jestem jak to się ma do cen u mnie🙂

A mój blok ma 2 mieszkania. Znaczy w sumie 4 ale w mojej klatce tylko dwa 🙂
06 maja 2015 19:19
Dzięki wszystkim! Teraz o niczym innym nie możemy gadać, tylko o naszym domku i co tam w nim będzie (no, generalnie, na początek, wszystko to, co w obecnym mieszkaniu, poza meblami kuchennymi, które się rozpadają i łazienką, a kieeeeedyś się urządzi bardziej na wypasie).

Muffinka, te działki wyjątkowo miłe cenowo, bo między 33 a 36zł za metr. Nie znaleźliśmy tańszych, do tego uzbrojonych.
No tak. To super.
Działki w miejscu gdzie ja chciałabym dom kosztują między 400 a 600 zł za metr kwadratowy. Także ten tego...może jak wygram w totka.
Dworcika   Fantasmagoria
06 maja 2015 19:39
Nie orientuje się w cenach, ale patrząc na Wasze wypowiedzi to zastanawiam sie czy jedna zera zjadła czy druga tak szasta 😉
06 maja 2015 20:12
maleństwo, masz, zaraz zwariujesz 😉 http://extradom.pl/

a to nasz  😍
http://extradom.pl/projekt-domu-murator-m132-wariantowy-WAJ2306
06 maja 2015 20:25
Muffinka, ile??????? Łomamuniu.... A gdzie to???
No my w naszej cenie znaleźliśmy jeszcze jedną, ale tam to 30 arów i nieuzbrojona, więc i tak by wyszło dużo drożej.

Gillian, bardzo ładny! Nasz będzie drewniany z bala, czy tam pół-bala, mocno skromny, ale wszak my jesteśmy bida małżeństwo z bida psem z bidula i w bida samochodach, to i dom musi pasować 😉 (tak się śmiejemy, zaczęło się od komentarza pani u jubilera p.t. "co, bida obrączki?"😉. No i mniejszy, ok. 75m2 plus taras i 4 pokoje. Jak będzie klepnięty projekt, to się pochwalę.
maleństwo, wow, jak tanio! W okolicach, gdzie moi rodzice mają dom, ceny działek kształtują się w okolicach 100 zł za metr, a to "tylko" okolice Radomia.

Dzionka, bardzo ładnie wygląda Wasz przyszły widok z okna 🙂

Gillian, gratulacje i trzymam kciuki, żeby szybko udało się przebrnąć przez formalności. Btw. nie wiem jak to się moim rodzicom udało, ale działkę kupili w październiku/listopadzie, a ekipa zaczęła kopać pod fundamenty w marcu.
Dziewczyny gratuluję, budowy, kupna działki i spełniania marzeń o własnych 4 kątach. Fajnie macie 🙂
06 maja 2015 21:06
ewuś, pewnie mieli media na działce i nie musieli odrolnić gruntu 🙂
Dworcika nie pomyliłam się w ilości zer, niestety.
maleństwo Mysiadło popd Warszawą. 
Tak ze ten...jak juz się chwalimy... Ze wstępnych rozważań ze można by się przenieść na swoje... Dzisiaj negocjujemy z deweloperem 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
07 maja 2015 06:35
Dworcika, :P słownik w iPhonie robi psikusy
escada, a jednak nowe, dobra decyzja, czekam na szczegóły :-)
To jak już się wszyscy chwalą to i ja też 🙂
Taki projekt http://extradom.pl/projekt-domu-iskierka-poszerzona-SLL1049

a stan na wczoraj taki jak na zdjęciu:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się