wasze ulubione seriale

Gillian   four letter word
24 kwietnia 2015 22:12
z punktu widzenia ratownika - ten odcinek jest zajebiście frustrujący :/
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
24 kwietnia 2015 22:31
Gillian czemu?
24 kwietnia 2015 22:34
bo masz czterech poszkodowanych, w tym jeden a  potem dwóch czerwonych czyli pilnych, zero sprzętu, zero wsparcia.
Człowiek się przyzwyczai, że ma wszystko pod ręką a potem ciężko sobie wyobrazić jak możnaby pomóc bez niczego. Masakra.

A że nie zrobili gościowi z widocznym urazem głowy tomografii to jest po prostu przegięcie pały.

Edit. O rany, mocowanie rurki intubacyjnej na plaster...  🙄 dobrze chociaż, że nie defibrylowali asystolii  🤔wirek:

Straszny odcinek, zryczałam się naturalnie jak dzika świnia, jest mi okropnie źle, dobili mnie tym Chasing Cars bo to zawsze łamie serce. ALE nadal mam nadzieję, że jakoś go wskrzeszą no. I se będę ją mieć aż do następnego sezonu, o.
Gillian, sorry, ale Dempsey nie wraca w następnym sezonie. Będzie sezon postDerek. Pewnie ostatni.
24 kwietnia 2015 23:42
No to nie oglądam. Foch.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
24 kwietnia 2015 23:51
Oni mniej więcej jak w grze o tron...

A ja tymczasem oglądam twin peaks, bo nigdy nie widziałam.
25 kwietnia 2015 06:08
Strzyga nie no, tu Ci bohaterowie giną tak co 2-3 sezon, w GoT co 2-3 odcinek 😁 I nie umierają wszyscy na raz 😜

Ale reakcja Meredith była bardzo rzeczowa i taka...  bez emocji. No nie pasowało mi to. Miłość jej życia umarła a ONA pociesza lekarzy i robi im wykłady...? 🤔 Bardzo mi swoją matkę w tym momencie przypominała...
Generalnie lubię ten serial bo widać, jak postaci przez te filmowe kilka lat się zmieniają. Meredith, kiedyś diablo emocjonalna, płacząca i rozchwiana- teraz konkretna, spokojna, rzeczowa, wręcz zimna. A kto pamięta wrednego, chamskiego Aleksa? 😁 A teraz? Łagodny baranek i przyjaciel. "Kapo" siejąca postrach w szpitalu, teraz biegająca i prosząca(!) o pomoc jej pacjentom(chyba najbardziej rozczarowująca mnie zmiana postaci). Zmieniły się mocno. Fajnie, bo widać, jak część z nich z postrzelonych, pewnych siebie podlotków na stażu stała się poważnymi lekarzami.

Mam w ogóle parę pytań, bo ja po angielsku z chmarą dzieci oglądałam i 3/4 nie rozumiałam 😉
Wiem, że Derek został odłączony z powodu śmierci mózgowej(?), ale co było jej bezpośrednią przyczyną? W sensie jaki uraz?
Z jakiego powodu te dzieciaki tak się śpieszyły?
Ja też nie mogłam się doczekać nawet na angielskie napisy  😁 Derek miał uraz głowy i jakiś krwotok w mózgu i przez to, że nie zrobili TK to o tym nie wiedzieli i jak się skumali to było za późno i jego mozg był zbyt uszkodzony.
25 kwietnia 2015 06:32
Dzięki :kwiatek:
Bez sensu... przy takim wypadku chyba zawsze najpierw robiło się TK głowy, a potem leciało na stół- zwłaszcza, jeśli w sumie pacjent był w miarę stabilny... beznadziejna śmierć 🙁
Ciekawa jestem, czy Shonda pokaże, jak pociągają tego neurochirurga do odpowiedzialności. Bo to chyba głównie z jego winy było?
25 kwietnia 2015 08:44
CzarownicaSa, zawsze ale to zawsze, pierwsze co to TK po wypadku, zwłaszcza z ciężarówką, zwłaszcza z widocznym urazem, zwłaszcza jeśli pacjent nie mówi... :/ aż mi się wszystko telepie ze złości. Co im da otwarcie brzucha, jak leje się do głowy. Jeśli pacjent ma stabilne parametry i jest wydolny oddechowo to się zasuwa na głowę, to badanie zajmuje całą minutę.
Neurochirurg przyszedł z opóźnieniem to fakt, ale cała wina nie leży tylko po jego stronie.

Masakra. Jakbym nie wiedziała o co chodzi, to bym się przejmowała. A jak wiem - to się tylko wściekam 🙁
Polecicie jakiś serial o 'normalnych' ludziach? Już mnie trochę męczą te wszelkiego rodzaju wilkołaki, wampiry, hybrydy i XVI-wieczni królowie. Potrzebuję normalności. 😜 Teraz z takich zostali mi tylko Greysi i Castle, a na oba trzeba czekać. Muszę znaleźć coś, co ma co najmniej ten jeden sezon i jest normalny. 🙂 Najlepiej w klimacie Gotowych na wszystko, ale wszelkie kryminalistyczne, o lekarzach itp. też z chęcią obczaję.
Suits widziałaś? 😉
Ooo aż 4 sezony, dzięki ci. 🙇 Dzisiaj w nocy odpalę utorrenta. 🙂
flygirl

Orange is new Black (kobiety w zakładzie karnym)

My Mad Fat Diary (w końcu serial o nastolatkach, który przedstawia faktyczne problemy)

Mozart in the Jungle (uroczy serial o orkiestrze symfonicznej)

Wszystkie doskonale mieszają wątki komediowe z dramatycznymi (podobnie jak Desperate Housewife) i wszystkie oglądałam z wielką przyjemnością.

Btw.
Netflix wypuścił nowy serial - Daredevil i jest niewiarygodnie dobry  💃 Wszystkie Arrow, Flesh, czy Shiled mogą się schować i nie pokazywać. Polecam każdemu, nawet jeśli nie jest fanem Marvla.
Dziękuję, zapisuję. :kwiatek:
flygirl, ode mnie How to get away with murder, Elementary, My mad fat diary tez oglądałam - całkiem spoko 🙂, a The Big Bang Theory ogladalas? Pierwsze sezony są  mega fajne  😀
Też nie. 😉 Jednak trochę jest tych normalnych seriali, nie wiem czemu ja cały czas się pakuję w jakieś nieżyciowe. 😁
GA - ale dol  🤣 przesadzili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  🤣
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
25 kwietnia 2015 12:37
CzarownicaSa, ja to w ogóle nie mogę na tablecie oglądać, bo mi na większości stron wyrzuca, że nie mam zainstalowanego adobe flash player, a z tego co wiem to ta firma wycofała się z robienia tej aplikacji na tablety 🙁...

próbowałaś używać przeglądarki Dolphin? Ona ma wbudowanego flasha z tego co pamiętam 😉
flygirl, nie wiem co lubisz, ale może np:

-Mentalista (ale to typowy procedural, ale jak lubisz Castle to może ci podpasuje)

- Justified (kocham tych bohaterów, akcent i ten klimat )

- w klimacie How to Get away with murder jest jeszcze Scandal

-House of Cards (typowo polityczny, ale klimat ma nieziemski)
Facella   Dawna re-volto wróć!
25 kwietnia 2015 20:48
Nadrabiam Castle'a, jestem już tylko 2 odcinki do tyłu, z czego jeden wciąż nieprzetłumaczony. Jutro będę znowu na bieżąco  💃
a ja po tym co się stało w GA przestaje oglądać ten serial. A po maturze z chęcią wrócę do Parenthood, Gilmore Girls i Friends- najlepsze seriale  <3
25 kwietnia 2015 21:47
Ja byłam z nim ponad 5-6 lat, będę i teraz- do końca. Nie opuszczę go 😉
Szkoda, głupio to zrobili... ale co poradzić. Nic.
xxagaxx Mentalista oglądnięty, House of Cards na bieżąco, resztę zapisuję. :kwiatek:
flygirl, devious maids są super. Hart of dixie też.
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
26 kwietnia 2015 09:21
Beznadziejny ten odcinek Greysów. Śmierć Dereka równie głupia co śmierć Hanki Mostowiak po uderzeniu w kartony. Cały odcinek słaby, nudny a z medycznego punktu widzenia po prostu nielogiczny (ogólnie w serialu jest sporo medycznych gaf no ale z tym CT to już przegięcie..). Jednym słowem żenada. Oglądam od lat podobnie jak Czarownica, więc zostanę do końca, ale jest mi przykro że zmarnowali taki serial.

Są jeszcze inne godne uwagi seriale z medycyną w tle? Uwielbiałam Ostry Dyżur.

Wciągnęłam się w Suits ale kilka odcinków przed końcem zaczął mnie potwornie nudzić i nie jestem w stanie przez to przebrnąć. Brakuje mi "mojego" serialu  😉
ja tak samo... dla mnie wszyscy bohaterowie sa fajni wiec nie przestane ogladac ze wzgledu na jednego z nich... tyle lat, no nie moglabym przestac chyba  🤣

smarcik znasz Saving Hope? Baardzo fajny. Co prawda skonczyl sie 3 sezon i nie wiadomo czy bedzie dalej.. a moment konca oczywiscie beznadziejny  🤣
Tez ciagle szukam jakiegos fajnego medycznego serialu jeszcze, lubie Body of proof chociaz to bardziej kryminalne, a na youtubie ogladam wszystkie (co znajde) serie dokumentalne - 24hrs in A&E, Boston Med, NY med... bardzo fajne 🙂
26 kwietnia 2015 11:40
smarcik, Trauma? oglądałaś?
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
26 kwietnia 2015 11:47
Dzięki dziewczyny, zobaczę oba  :kwiatek: Saving hope znalazłam dzisiaj w googlach i stwierdziłam, że może być ciekawe, o Traumie jeszcze nie słyszałam. Będę miała co oglądać, jeszcze raz dziękuję  😜
bianca   At first I'm shy but then comes wine.
26 kwietnia 2015 15:01
Nigdy nie byłam tak sfrustrowana podczas oglądania odcinka jak dzisiaj. Jeszcze trafił do niedokwalifikowanego szpitala.. Ale czułam już to, jak zobaczyłam, że parkuje na środku drogi, no czułam to. A zadowolona po obejrzeniu trailera, odpaliłam ten odcinek, żeby sie zrelaksować.. :/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się