Dzieci jeżdżące konno

Rudzik   wolę brzydkiego konia, niż piękną sukienkę
20 kwietnia 2015 06:02
skoki to nie moja bajka, ale te ciasne najazdy to chyba mistrzostwo świata. Kucyk z gumy i mamy w końcu czy się pochwalić w wielkim świecie.
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
20 kwietnia 2015 12:38
Brzezinka Twoje dziewczyny jak zawsze zachwycające.

Szkoda w sumie, że kucykowy sport w Polsce wymiera.
Szkoda w sumie, że kucykowy sport w Polsce wymiera.

To naprawdę tragedia , bo z kucykowców wyrosło pokolenia naprawdę fantastycznych jeźdźców. Ale cóz , tak bywa. Trochę kryzysu , idiotycznych decyzji i efekt mamy. 🙁
mila   głęboka rekreacja
21 kwietnia 2015 10:29
Mam nadzieję, że kucykowy sport w Polsce ruszy... Wasze dzieciaki są świetne, chciałabym siedzieć jak dziecię brzezinki 😉

Mój synek na razie uprawia gimnastykę nakonną. To już 3 zajęcia. Jest w najmłodszej grupie dzieciaków, sam wśród dziewczynek.

Z innej beczki - wiecie, że nasi berajtrzy mają świetną opinię w Verden?

mila, też fajna forma aktywności jeździeckiej.  🙂

A mojemu dziecku zaangażowanie nie mija. Wręcz przeciwnie, jeździ codziennie  i zgrywają się z kucką coraz fajniej.  🙂

mila   głęboka rekreacja
24 kwietnia 2015 15:30
brzezinka - nic dziwnego 🙂 trzymam kciuki za jeździecki rozwój pary
kolejna wymyślona historyjka
anabell91,regularnie od jakichś czterech tygodni. Od piątego roku życia wsiadała bardzo sporadycznie.  🙂
Co do stroju (np. bryczesy) to moim zdaniem nie warto inwestować w drogie rzeczy bo dzieci strasznie szybko wyrastają. Warto zainwestować w dobry kask i kamizelkę, czyli te elementy jeździeckiej garderoby, które wpływają na bezpieczeństwo. Tym bardziej, że niektóre kaski mają regulację obwodu i mogą posłużyć długo. Ale może zanim zaczniesz inwestować w sprzęt  idź z córką do szkółki ( tam mają niezbędne wyposażenie) niech najpierw spróbuje czy faktycznie jej się to spodoba bo może się okazać, że ona bardzo chce ale po jednej czy kilku jazdach jej to minie.  😉
brzezinka, Strzał w 10 ta wasza kucka, prawda? 😀 Jak zwykle podziwiam zachwytem.  😍
Jeśli o wypinacze chodzi, to uważam w takich wypadkach za jak najbardziej zasadne. Ale widzę, że na wytoku też się dobrze dogadują.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
27 kwietnia 2015 21:25
brzezinka, anabelle ma na swoim koncie 2 posty, oba o equshopie, więc...
27 kwietnia 2015 21:29
Brzezinka widzę, że Księżniczki z jazdy na jazdę lepsze 😜.
U nas była lipa, bo musiałam wsiadać ja i popsułam kucyka. Na szczęście dzisiaj wsiadły dzieci i się naprawił, ale jutro kontrolnie trener dopada Księciunia.
Dzisiejszy Książę w swoim żywiole
lacuna   Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie..
27 kwietnia 2015 22:03

I nie wie jaką czapkę dziecku kupić  🤔wirek:
28 kwietnia 2015 08:19
brzezinka, twoje dziewczyny niezmiennie Nas inspirują i zdjęcia masz cudne.

lusia jak to popsułaś kucyka? Taki fajny kucyk i się popsuł? na gwarancji?
mila, Julie,lusia722, Rudzik  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

brzezinka, Strzał w 10 ta wasza kucka, prawda? 😀 Jak zwykle podziwiam zachwytem.  😍
Jeśli o wypinacze chodzi, to uważam w takich wypadkach za jak najbardziej zasadne. Ale widzę, że na wytoku też się dobrze dogadują.

Julie, myślę że to był bardzo dobry wybór. Ma czasami swoje humorki ale generalnie jestem bardzo zadowolona.  🙂
lusia722, nie wierzę, że zepsułaś księciunia  🤣 Ja musiałam wczoraj wsiąść, żeby naprawić. Zmieściłam się nawet w siodło 15 cali 😉  Sorki za mały 🚫

Strzyga, więc....co ?
Zapytała grzecznie więc odpowiedziałam. Przepraszam, że nie sprawdziłam wcześniej  ile i jakiej treści ma posty na forum  😵

28 kwietnia 2015 09:51
brzezinka fajnie ci w tej kucce!  😀
brzezinka, Strzydze chodzi tylko o to, że to jedynie reklama, a nie użytkownik, więc w sumie nie warto wchodzić w dyskusję.
28 kwietnia 2015 12:09
Rudzik na gwarancji i regularnie serwisowany 😁
Już naprawiony...trenerowi zajęło to chwilkę 😵, ale tak to jest jak się nie potrafi jeździć 😡
Wstawiłabym zdjęcia z dzisiaj, ale to wątek o dzieciach, więc zmykam do kucyków 😉
Jak tam mija Wam kolejny dzień majówki...? U nas dziś krew, pot i łzy. Poleciały pierwsze łezki u Julki, jakoś kucka miała na początku jazdy wyjątkowo zły humor. No ale bywa i tak nie zawsze jest różowo. Chociaż koniec końców dziewczynki się dogadały 🙂

Ale na początku było tak 😉

Potem nastąpiło porozumienie.

Kucka i kucka :-D a jakie jej imie?
Marysia,  na imię ma Lamia 🙂
brzezinka, super razem wygladaja!

Moja corka jezdzila dzisiaj pierwszy raz w zyciu w westowym siodle, na westowym koniu (barrel horse). Kolezanka z klasy obchodzila urodziny w stajni i kazde z dzieci mialo okazje sie przejechac. Jak zobaczyli, ze moja mala umie jezdzic, to pozwolili jej galopowac wokol beczek. Stwierdzila, ze 'barrel racing' jest spoko i ze siodlo westowe jest znacznie wygodniejsze od klasycznego, ale poki co, dyscypliny zmieniac nie zamierza 😀
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
03 maja 2015 11:52
brzezinka cóż za opanowanie!
Majorowa widać ten błysk w oczach a uśmiech bezcenny 🙂
brzezinka  piękne zdjęcia

U nas też nie raz bywały upadki, niektóre z łzami, niektóre ze śmiechem , ale za każdym razem był powrót w siodło. I dalej uśmiech na twarzy . 🙂
Trzeba uważac , by nie pokazać dziecku , że się wystraszylismy jego upadkiem , bo wtedy bynajmniej u nas zaczynały się lęki i zahamowania.
Polecam spacery waszych pociech wraz z kucykami, podnoszą wiarę w siebie i motywują. 🙂

Zdjęć nowych nie mamy . Ale kilka starszych wrzucę.
Moja 2,5 latka  😍 Jest szał na konie !
i muszę pochwalić mlodą ! wrzucilam ją na konia- miało być aby na chwilkę, żeby tylko usiadła bo był to pierwszy raz po czym Zośka stwierdziła że najpierw musi założyć kask  👍
myślalam że będzie się bała w ogóle usiąść w siodle, a skończyło się na dobrych 20 minutach spaceru !
Mała dziarsko trzymała się za przedni łęk
a ja byłam w szoku że taki brzdąc może mieć tak rewelacyjną równowagę! Pieknie bujały jej bioderka z kazdym krokiem kobyły
Oby jej został zapał!
Tatuś już zaczął szukać mini kucyka 🙂
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
10 maja 2015 17:43
Ja mojej Rajce nie mogę koni pokazywać, bo jest pisk, krzyk i awantura- ona CHCE NA KONIA 😵
Siedziała 3 razy w życiu. Po ostatnim razie gdy ją ściągnęłam był taki żałosny płacz, że aż mi się zbierało.
A co tu tak cicho..? Odświeżam, dawno nas tu nie było  😉

sotniax, brawo dzielna dziewczynka. Teraz tylko pielęgnować te chęci  🙂

A u mojego dziecka zapał nie mija. Wczoraj kucka miała jakiś wyjątkowo humorzasty dzień bo Julka nie mogła sobie z nią poradzić. Była bardzo do przodu, ponosiła i nie mogła się na niczym skupić. Musiałam interweniować i trochę wyprostować księżniczkę. Pojętna z niej bestia bo potem całkiem fajnie współpracowały 😀
Filmik:

i fotki:

brzezinka Zazdroszczę córce możliwości nauki na kucyku 🙂 Ja 6 lat temu, w wieku 9 lat zdarzało się niestety, że uczyłam się na takim wielkoludzie. Teraz w wieku 15 lat w końcu się spełniam i trenuję na kucyku 😀

a jeszcze mam film, wszystkie przejazdy dzieciakowe
ja muszę moim filmiki nakręcić tylko nigdy nie ma jak 🙂

Wypinacze też sporadycznie używam i uważam, że są czasem uzasadnione.. Zapinam je dość luźno i głównie po to aby kucki nie schylały się co mniej silnym dzieciom do trawy na poboczach placu....

Czy było już pisane (bo nie pamiętam) jakiej rasy jest Lamia i ew. co ma w papierach? Naprawdę fajna jest!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się