KOTY

Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
19 kwietnia 2009 23:19
Hija, Nie ma za co 🙂

Dzisiaj ruda dostała rui... Idzie oszaleć. Mrauczy, miauczy i się wypina. Ścierka do podłogi. Mam dosyć.
A w nocy to już szczególnie koszmar nie do przeżycia. Jak nie zamknę jej w pokoju rodziców (kuweta i miska są w tym pokoju w nocy ;-) podczas rui) to się nie wyśpię.

Koszmar na czterech nogach.
cieciorka   kocioł bałkański
19 kwietnia 2009 23:35
to może to?

jesli nie ksiazka to jakas kociotematyczna bizuteria? nie wiem, co ta osoba lubi...
okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
20 kwietnia 2009 09:40
Czy ktoś ma doświadczenie w montowaniu siatki zabezpieczającej na balkonie? Najpóźniej w czerwcu chcę taką zamontować ze względów bezpieczeństwa, ale nie wiem gdzie bardziej opłaca się ją kupić- w animalii, na allegro, czy może w normalnym stacjonarnym sklepie zoo.? Na allegro znalazłam to:

http://allegro.pl/item612913230_siatka_zabezpieczajaca_okna_bezpieczny_kot_od_ss.html

Czy istnieje prawdopodobieństwo, że kot będzie wspinał się po siatce? Nie chciałabym zasłaniać całego balkonu, tylko część na wysokość około 1,5-2 metrów. Więc jeśli okaże się, że kot może się po niej wspinać, to jaki jest w ogóle sens jej montowania, skoro i tak może wylecieć przez balkon  :/ ?
Cena niska wcale nie jest, więc proszę o rady, żeby nie okazało się, że tylko wywaliłam kasę na bezsens.
Czy montaż jest możliwy własnoręcznie, czy raczej jest to zbyt skomplikowane?
cieciorka   kocioł bałkański
20 kwietnia 2009 09:52
zapewne to zależy od siatki i jej możliwości monatażu, ale wiekszosc, przy odrobinie talentu mozna zamontowac samemu.
czy kot fizycznie mzoe sie wspinac? może, ale czy bedzie trudno powiedzieć. znając twojego....  😀iabeł:
zorientuj sie w cenach, sprawdź ile gdzie kosztuja i jak wyglądają. siatki na kota nie mam, ale mam na owady, polecam te czarne, bo sa prawie niewidoczne z zewnatrz i widok przez nie tez lepszy. tobie proponuje poleciec do sasiadow wyzej i zapytac o mozliwosc wykorzytania ich balkonu, a w pokou zamonuj zwykla siatke na owada, to bedzie chronic przez kotem i dodatkowo komarami 🙂
20 kwietnia 2009 09:57
okwiat, Ja dzisiaj jadę do kakadu w manufakturze łódzkiej to się zapytam przy okazji jaka cena jest. Też zastanawiam się nad balkonem i moim oknem bo dzieciak ma adhd i muszę go pilnować, raz ją nawet przyłapałam na chodzeniu po zewnętrznej balustradzie balkonu o.0
Odrobina jogi na codzień-sorki za ta dupinkę ale nie mogłam sie oprzeć 😉

tupećki pańcine

masowanie bebzonka

oraz mały żulik

20 kwietnia 2009 10:37
Notarialna to ja czekam na info.
Nekrofil, ale ja nie chciałabym zakrywać całego balkonu siatką, chciałabym żeby chociaż 1,5m od góry było widac świat, tym bardziej że w pokoju gdzie jest balkon mieszkają dziewczyny, jedna z nich pali, a druga ma świra na punkcie balkonowych kwiatków...  🤔 Więc one raczej też nie byłyby za tym żeby zasłaniać cały balkon. Myślę, że sąsiedzi z góry bez problemu by się zgodzili, ale będzie problem z kasą, bo ja nie dość że od kiedy jestem studentką to cały czas chodzę zadłużona, to mam mega wielki balkon jak na warunki blokowiskowe i taka siatka, która zakryłaby mi caly balkon kosztowałaby około 400zł. Czy jest na volcie ktoś kto już ma zamontowany taki sprzęt? Proszę o pomoc.

czarnapanda moja Kota nie daje się dotknąć do brzucha...  🙄 Zresztą ona w ogóle nie lubi jak się ją dotyka, kiedy nie ma na to ochoty  :emot4:
20 kwietnia 2009 10:49
okwiat, A może udałoby się zrobić coś takiego jak zagięcie siaty przed balustradą, w taki sposób, żeby powstał łuk i kota by wskakiwać nie mogła?
20 kwietnia 2009 10:56
O tym nie pomyslałam, ale fakt- to zawsze jest jakiś pomysł. Tylko że zagięcia musiałyby być spore, bo Kota jest niezwykle skoczna i skłonna do chodzenia po ścianach oraz do góry nogami, gdy tylko jest do czego pazury przyczepić... Pomyślimy, a tymczasem ja wciąż szukam kogoś, kto już siatkę ma i może podzielić się wrażeniami.
okwiat moja sama wystawia brzuszek do masowania,preży łapki i grucha jak gołab,pełna ekstaza 😀 ale własnie wiem ze wiele kotów nie toleruje dotykania brzuszka.Moja jak mnie tylko widzi to myk na plecki,bebzonek do smyranka gotowy 😉
kpik   kpik bo kpi?
20 kwietnia 2009 12:35
okwiat,  moja mama montuje taką siatkę dzisiaj. dopytam się wieczorem co i jak i dam znać, cyba ze już po ptokach?

na cwile obecną wiem ze znalazła gościa który się tym zajmuje, ma siatki różnej maści takie od ptaków i je montuje

w czym współlokatorkom bedzie przeszkadzała siatka? tej palącej przecież nie zablokuje dostępu powietrza. ta lubiąca kwiatki będzie musiałą jedynie zrezygnować z tych co zwisają na zewnątrz.
20 kwietnia 2009 13:31
Kpik będę bardzo wdzięczna za informacje od mamy ile zapłaciła za siatkę i czy montaż jest trudny. Z tego co wyliczyłam będzie potrzebna mi długość 8m i wysokość (jeśli chcę zakryć wszystko) jakieś 3metry plus minus, ciężko stwierdzić na oko. Zapytaj też jeśli możesz czy można kupić tą siatkę od tego samego faceta o ile koszty nie są wygórowane. Z góry dzięki  :kwiatek:

Zrobione przed chwilką  😁

20 kwietnia 2009 13:48
No więc wróciłam z Manufaktury.
Pytałam w kakadu o siatkę i na 'wymiarowe' okno pcv takowa siatka kosztuje 190 zł.

Mogą zamawiać również na wymiar typu balkon czy drzwi siatkowe.
20 kwietnia 2009 13:50
Notarialna to jakoś strasznie drogo. W tym linku który podałam wyżej jest znacznie taniej i to jest siatka specjalistyczna zabezpieczająca przed wypadnięciem kota z balkonu.
20 kwietnia 2009 13:52
okwiat, W kakadu takie rzeczy zawsze były drogie :/
Jedyne co im się chwali to akwarystyka w miarę przystępna i kocie karmy. 🙂

Zastanawiam się czy nie kupić 1,5 kg profilum. Kocica dostałaby kuwetę gratis 😁
20 kwietnia 2009 14:06
:O kuweta gratis? jaka? podrzuć linka jak masz gdzieś  👀  😁
20 kwietnia 2009 14:24
Sklepu internetowego nie mają :/
Ale jak kupię to pokażę 😁
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
20 kwietnia 2009 14:58
Niestety stonka tylko taka wyszła. Najwięcej jest Fredziszona.

Matko jakie piekne!! tez kcem takiego 😍 ;P
Nie pryskałabym takiej stonki chemią tylko przytulała,miziała i całowała 😍

Absolutnie boskie.
uff, jestem taka szczęśliwa  🤣  💃 Moja Savana, ktora "lubi" zatkać sie od czasu do czasu, znowu miała ten problem.. Od 2 dni bezopet, olej parafinowy, masowanie brzusia, gorąca linia z wetem.. I przed chwilka, poszły 2 maleńkie bobki, twarde, malutkie, ale to znak, ze brzuszek zaczyna powoli pracować, że wszystko wraca powoli do normy 🙂 Mala zaczyna już jeść 🙂, teraz to juz , mam nadzieje, z górki  😅
jeść, tak sie cieszę.. musialam podzielic sie ta moja ulga, radościa, z Wami  😡
to może to?

jesli nie ksiazka to jakas kociotematyczna bizuteria? nie wiem, co ta osoba lubi...

Biżuteria nie bałdzo, bo to prezent dla osobnika płci brzydkiej 😉 Ale książka wydaje się fajna, tylko, że na empiku niby jest, ale bez ceny i zamówić też nie można, a na allegro tylko używana. Mam pecha jakiegoś do tych książek 🙁

Strzyga- te małe są boskie, wklej więcej zdjęć 😀
20 kwietnia 2009 20:09
Strzyga drugie obłędne  🙇
20 kwietnia 2009 20:14
Stonka jest obłędna, ja chcę takiego! 😀
kpik   kpik bo kpi?
20 kwietnia 2009 23:49
odp od mojej mamy:

Każdy balkon jest inny, bo ma różne zakamarki, dlatego fachowiec musi dokłšdnie zmierzyć. Nie wiem, ile metrów, ale za siatkę + stalowe linki do naciagu (od góry, w załamaniach balustrady, itd) zapłaciłam 230zł wraz z montażem.
Niwe robiłam tej siatki do podłogi, tylko do poręczy balkonu, poniewaz od poręczy do po podlogi mam trzy płyty z szyby, wiec szkoda było marnowac siatke

Dodatkowo kazałam przyczepic te siatke do poręczy w paru miejscach, poniewaz sa to siatki przeciw ptakom, al kot - jak oprze sie, to taka siatke łatwo odsunie i wylezie, dlatego takie zaczepy do balustrady czy poręczy sš potrzebne)
jeszcze zabudowałam przerwy pomiędzy szybami, wypełniajšcymi dół mojego balkonu, a tam, gdzie nie było szyby, tylko same prety - wstawiłam dwie folie z pleksy.

Za wszystko, lcznie z zakupem pleksy zapłaciłam 400zl.

Firma z B-stoku, od zabudowy balkonów (w ofercie musi miec siatki przeciw ptakom). Wystarczš siatki od większych ptaków, bo nie sa tak gesto, a przez to mniej widoczne
21 kwietnia 2009 12:23
dziękuję kpiku za informacje  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Bischa   TAFC Polska :)
21 kwietnia 2009 12:36
Ja przy kupnie większej paczki paszy dostałam puszkę na żarcie o taką :

21 kwietnia 2009 12:49
To chyba będę na promocje czaić się od dzisiaj 😁

A co do ząbków to tak:
Podniebienie trochę spuchło, a dziąsło zaczerwienione. Wygląda na to, ze albo straciła górną i dolną jedynkę, albo jej same wypadły.
Nic nie krwawi tylko jest lekko zaczerwienione.
A łączenie noska z dziąsłem wygląda na naderwane, na szczęście się goi już.
Wredny   po prostu; zły człowiek
21 kwietnia 2009 12:56
Koty to dranie! chętnie oddał bym je wszystkie. Chce ktoś może 20 kotów?
21 kwietnia 2009 17:52
Ja do Royala Canin też dostałam puszkę, ale z inną górą i z taką przezroczystą miarką na szerokość 2cm, żeby widzieć ile jeszcze karmy jest w puszce. Notarialna co z tą kuwetą? Ile kosztuje 1,5kg Profilum? Bo ja za Royala zapłaciłam 58zł.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się