KOTY
Hija, Nie ma za co 🙂
Dzisiaj ruda dostała rui... Idzie oszaleć. Mrauczy, miauczy i się wypina. Ścierka do podłogi. Mam dosyć.
A w nocy to już szczególnie koszmar nie do przeżycia. Jak nie zamknę jej w pokoju rodziców (kuweta i miska są w tym pokoju w nocy ;-) podczas rui) to się nie wyśpię.
Koszmar na czterech nogach.
to może to?

jesli nie ksiazka to jakas kociotematyczna bizuteria? nie wiem, co ta osoba lubi...
Czy ktoś ma doświadczenie w montowaniu siatki zabezpieczającej na balkonie? Najpóźniej w czerwcu chcę taką zamontować ze względów bezpieczeństwa, ale nie wiem gdzie bardziej opłaca się ją kupić- w animalii, na allegro, czy może w normalnym stacjonarnym sklepie zoo.? Na allegro znalazłam to:
http://allegro.pl/item612913230_siatka_zabezpieczajaca_okna_bezpieczny_kot_od_ss.htmlCzy istnieje prawdopodobieństwo, że kot będzie wspinał się po siatce? Nie chciałabym zasłaniać całego balkonu, tylko część na wysokość około 1,5-2 metrów. Więc jeśli okaże się, że kot może się po niej wspinać, to jaki jest w ogóle sens jej montowania, skoro i tak może wylecieć przez balkon :/ ?
Cena niska wcale nie jest, więc proszę o rady, żeby nie okazało się, że tylko wywaliłam kasę na bezsens.
Czy montaż jest możliwy własnoręcznie, czy raczej jest to zbyt skomplikowane?
zapewne to zależy od siatki i jej możliwości monatażu, ale wiekszosc, przy odrobinie talentu mozna zamontowac samemu.
czy kot fizycznie mzoe sie wspinac? może, ale czy bedzie trudno powiedzieć. znając twojego.... 😀iabeł:
zorientuj sie w cenach, sprawdź ile gdzie kosztuja i jak wyglądają. siatki na kota nie mam, ale mam na owady, polecam te czarne, bo sa prawie niewidoczne z zewnatrz i widok przez nie tez lepszy. tobie proponuje poleciec do sasiadow wyzej i zapytac o mozliwosc wykorzytania ich balkonu, a w pokou zamonuj zwykla siatke na owada, to bedzie chronic przez kotem i dodatkowo komarami 🙂
okwiat, Ja dzisiaj jadę do kakadu w manufakturze łódzkiej to się zapytam przy okazji jaka cena jest. Też zastanawiam się nad balkonem i moim oknem bo dzieciak ma adhd i muszę go pilnować, raz ją nawet przyłapałam na chodzeniu po zewnętrznej balustradzie balkonu o.0
Odrobina jogi na codzień-sorki za ta dupinkę ale nie mogłam sie oprzeć 😉

tupećki pańcine

masowanie bebzonka

oraz
mały żulik
Notarialna to ja czekam na info.
Nekrofil, ale ja nie chciałabym zakrywać całego balkonu siatką, chciałabym żeby chociaż 1,5m od góry było widac świat, tym bardziej że w pokoju gdzie jest balkon mieszkają dziewczyny, jedna z nich pali, a druga ma świra na punkcie balkonowych kwiatków... 🤔 Więc one raczej też nie byłyby za tym żeby zasłaniać cały balkon. Myślę, że sąsiedzi z góry bez problemu by się zgodzili, ale będzie problem z kasą, bo ja nie dość że od kiedy jestem studentką to cały czas chodzę zadłużona, to mam mega wielki balkon jak na warunki blokowiskowe i taka siatka, która zakryłaby mi caly balkon kosztowałaby około 400zł. Czy jest na volcie ktoś kto już ma zamontowany taki sprzęt? Proszę o pomoc.
czarnapanda moja Kota nie daje się dotknąć do brzucha... 🙄 Zresztą ona w ogóle nie lubi jak się ją dotyka, kiedy nie ma na to ochoty :emot4:
okwiat, A może udałoby się zrobić coś takiego jak zagięcie siaty przed balustradą, w taki sposób, żeby powstał łuk i kota by wskakiwać nie mogła?
O tym nie pomyslałam, ale fakt- to zawsze jest jakiś pomysł. Tylko że zagięcia musiałyby być spore, bo Kota jest niezwykle skoczna i skłonna do chodzenia po ścianach oraz do góry nogami, gdy tylko jest do czego pazury przyczepić... Pomyślimy, a tymczasem ja wciąż szukam kogoś, kto już siatkę ma i może podzielić się wrażeniami.
okwiat moja sama wystawia brzuszek do masowania,preży łapki i grucha jak gołab,pełna ekstaza 😀 ale własnie wiem ze wiele kotów nie toleruje dotykania brzuszka.Moja jak mnie tylko widzi to myk na plecki,bebzonek do smyranka gotowy 😉
okwiat, moja mama montuje taką siatkę dzisiaj. dopytam się wieczorem co i jak i dam znać, cyba ze już po ptokach?
na cwile obecną wiem ze znalazła gościa który się tym zajmuje, ma siatki różnej maści takie od ptaków i je montuje
w czym współlokatorkom bedzie przeszkadzała siatka? tej palącej przecież nie zablokuje dostępu powietrza. ta lubiąca kwiatki będzie musiałą jedynie zrezygnować z tych co zwisają na zewnątrz.
No więc wróciłam z Manufaktury.
Pytałam w kakadu o siatkę i na 'wymiarowe' okno pcv takowa siatka kosztuje 190 zł.
Mogą zamawiać również na wymiar typu balkon czy drzwi siatkowe.
Notarialna to jakoś strasznie drogo. W tym linku który podałam wyżej jest znacznie taniej i to jest siatka specjalistyczna zabezpieczająca przed wypadnięciem kota z balkonu.
okwiat, W kakadu takie rzeczy zawsze były drogie :/
Jedyne co im się chwali to akwarystyka w miarę przystępna i kocie karmy. 🙂
Zastanawiam się czy nie kupić 1,5 kg profilum. Kocica dostałaby kuwetę gratis 😁
:O kuweta gratis? jaka? podrzuć linka jak masz gdzieś 👀 😁
Sklepu internetowego nie mają :/
Ale jak kupię to pokażę 😁
Niestety stonka tylko taka wyszła. Najwięcej jest Fredziszona.

Matko jakie piekne!! tez kcem takiego 😍 ;P
Nie pryskałabym takiej stonki chemią tylko przytulała,miziała i całowała 😍
Absolutnie boskie.
uff, jestem taka szczęśliwa 🤣 💃 Moja Savana, ktora "lubi" zatkać sie od czasu do czasu, znowu miała ten problem.. Od 2 dni bezopet, olej parafinowy, masowanie brzusia, gorąca linia z wetem.. I przed chwilka, poszły 2 maleńkie bobki, twarde, malutkie, ale to znak, ze brzuszek zaczyna powoli pracować, że wszystko wraca powoli do normy 🙂 Mala zaczyna już jeść 🙂, teraz to juz , mam nadzieje, z górki 😅
jeść, tak sie cieszę.. musialam podzielic sie ta moja ulga, radościa, z Wami 😡
to może to?

jesli nie ksiazka to jakas kociotematyczna bizuteria? nie wiem, co ta osoba lubi...
Biżuteria nie bałdzo, bo to prezent dla osobnika płci brzydkiej 😉 Ale książka wydaje się fajna, tylko, że na empiku niby jest, ale bez ceny i zamówić też nie można, a na allegro tylko używana. Mam pecha jakiegoś do tych książek 🙁
Strzyga- te małe są boskie, wklej więcej zdjęć 😀
Stonka jest obłędna, ja chcę takiego! 😀
odp od mojej mamy:
Każdy balkon jest inny, bo ma różne zakamarki, dlatego fachowiec musi dokłšdnie zmierzyć. Nie wiem, ile metrów, ale za siatkę + stalowe linki do naciagu (od góry, w załamaniach balustrady, itd) zapłaciłam 230zł wraz z montażem.
Niwe robiłam tej siatki do podłogi, tylko do poręczy balkonu, poniewaz od poręczy do po podlogi mam trzy płyty z szyby, wiec szkoda było marnowac siatke
Dodatkowo kazałam przyczepic te siatke do poręczy w paru miejscach, poniewaz sa to siatki przeciw ptakom, al kot - jak oprze sie, to taka siatke łatwo odsunie i wylezie, dlatego takie zaczepy do balustrady czy poręczy sš potrzebne)
jeszcze zabudowałam przerwy pomiędzy szybami, wypełniajšcymi dół mojego balkonu, a tam, gdzie nie było szyby, tylko same prety - wstawiłam dwie folie z pleksy.
Za wszystko, lcznie z zakupem pleksy zapłaciłam 400zl.
Firma z B-stoku, od zabudowy balkonów (w ofercie musi miec siatki przeciw ptakom). Wystarczš siatki od większych ptaków, bo nie sa tak gesto, a przez to mniej widoczne
dziękuję kpiku za informacje :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Ja przy kupnie większej paczki paszy dostałam puszkę na żarcie o taką :
To chyba będę na promocje czaić się od dzisiaj 😁
A co do ząbków to tak:
Podniebienie trochę spuchło, a dziąsło zaczerwienione. Wygląda na to, ze albo straciła górną i dolną jedynkę, albo jej same wypadły.
Nic nie krwawi tylko jest lekko zaczerwienione.
A łączenie noska z dziąsłem wygląda na naderwane, na szczęście się goi już.
Koty to dranie! chętnie oddał bym je wszystkie. Chce ktoś może 20 kotów?
Ja do Royala Canin też dostałam puszkę, ale z inną górą i z taką przezroczystą miarką na szerokość 2cm, żeby widzieć ile jeszcze karmy jest w puszce. Notarialna co z tą kuwetą? Ile kosztuje 1,5kg Profilum? Bo ja za Royala zapłaciłam 58zł.