Poszukiwany/poszukiwana
stokrotka
napisz jeszcze po, którym Barnabie, bo aktualnie w rasie młp kryją dwa ogiery o takim imieniu 😉 walewicki po Bolivarze i janowski po Emirze
Napisała Stokrotka 😉
ojciec BARNABAm. po EmirSkoro się Bocian znalazł , to może i
Ormen oo się znajdzie ?
Siwy wałach , hodowli SO Białka ur 4 maja 2003
Matka - Oriana po Europejczyku
Ojciec - William po Endelu
http://www.finisz.pl/zdj_pok.php?id=5095http://www.finisz.pl/zdj_pok.php?id=5089http://www.finisz.pl/zdj_pok.php?id=5078http://www.finisz.pl/zdj_pok.php?id=5227W 2006 roku dzierżawiłam go gdy stał na Służewcu , wiem że potem wrócił do Białki i był oferowany na sprzedaż na przetargach . Może ktoś go kupił , bo od Białki nie mam odzewu czy wciąż u nich jest ?
Poszukuję konia małopolskiego o imieniu Belg.
Urodzony- 20.01.2004r.
maść-siwa
wzrost-159cm
mata- Belga po Beczudo
ojciec- Agat po Hindostan
został sprzedany 05.03.2008 roku
Jeździłam na Belgu sporo czasu i strasznie go pokochała,zaufałam i przywiązałam się, lecz niestety nasze drogi rozeszły się, a ja nie wiem nawet jak się czuje.. Słyszałam,że został sprzedany w okolice Warszawy. Więc jak ktoś ma jakie kolwiek informacje o Belgu to bardzo proszę o kontakt,ponieważ strasznie za nim tęsknie i chciałabym wiedzieć co u mojej pierwszej i nigdy nie zapomnianej miłości słychać;***
jak coś to albo na pw lub w odpowiedziach..🙂😉
z góry dziękuje :kwiatek: :***
Czy ktoś kojarzy konie z dawnych czasów Parku Skaryszewskiego- stajni Tarpan?
Wena (bułana fiordo coś), Wenek (bułany, syn Weny), Fatun (gniade, duże i złośliwe😉), Empatia (gniada już starsza młp), Egon (gniady syn Empatii stał kiedyś u Talarka pod Wawą) itd? czy ktoś cokolwiek wie na ich temat?
Poszukuję a nawet bardzo pilnie poszukuję
KLACZY urodzonej w okolicy 2001 roku.
ojciec: BOLIVAR xo
matka: WILCZA wlkp (HUK-WIWANDA)
podobno została sprzedana w okolice WARSZAWY
Bardzo proszę o kontakt wszystkie osoby, które mają jakiekolwiek wiadomości na temat
tej klaczy.
Może ktoś ma informacje o miejscu, gdzie stoi teraz klacz AGRAFA m.Agfa po Cardiff xx o. Huk
klacz gniada b.o.
Szukam 2 koni,którymi się swojego czasu zajmowałam ponad cztery lata.. Zostały sprzedane w czerwcu 2007 roku w okolice Poznania wiem że na umowie jest miejscowość Kamień.
Wałach o imieniu West srokaty ok 12-14 lat NN.Chodził pod siodłem i w bryczce.
Jego charakterystycznym znakiem była miała plama na gniadym zadzie przypominająca kształt-logo NIKE

Wałach Kapri teraz ma 8-10lat gniady z 2 skarpetkami na lewych nogach i małą gwiazdką. Po og.Diatos xx
Czymś charakterystycznym u niego jest blizna i zgrubienie na tylnej bodajże prawej nodze między stawem pęcinowym a skokowym kontuzji którą miał jako źrebak.

Mam adres z umowy kupna sprzedaży który podali mi byli właściciele tych koni. Chciała bym sie dowiedzieć jak się mają...i czy mają dobrze i czy dalej są u tych ludzi lub gdzie trafiły...Jak się toczą ich losy.
Jeśli czyta ktoś z Poznania i miałby możliwość podjechania i zobaczenia z wielką chęcią podam adres na pw.
Czy ktoś ma informację o wał. LANOS, który do listopada 2008 stał u p. Rusak w Gliwicach?
Czy może ktoś z Was zna wałacha o imieniu KAJTEK ?
Nieduży, ok. 150 cm w kłębie, siwy, w typie araba.
Nie ma nawet paszportu, według obecnego właściciela jest NN.
Ma ok. 4 lata, został przywieziony na Podlasie z okolic Poznania jakiś rok temu.
może ktoś miał z nim styczność jak jeszcze był w Poznaniu (okolicach)? 🙂
Pewnie to nie możliwe zebym go znalazla... ale..
Szukam wałacha/ogiera zimnokrwistego teraz bedzie mial 3 lata powinien byc brudnokasztanowaty, z łysiną, białe 2 skarpety o ile dobrze pamietam( byl sprzedany do handlarza jako zrebie) i ogon powinna byc szara(platynowa) . Mial paszport na imie Brzask wpisana matke: Łezka i ojca Buler. Jesli ktos zna lub widzial podobnego do opisu prosze o kontakt... postaram sie wrzucic ostatnie zdjecia jakie mam.
Poszukuję
wałachów
Allegro sp (Loxley-Arzona młp /Oregon xx) ur. 2001, ciemnogniady
i Alabster sp jego polbrat po og. Emetic, ur. 2003
a także wał. Armani młp (Lancetnik młp - Arizona/Oregon xx)
Może ktoś wie co się dzieje z wałachem Don Rodrigo?
Gniady, ok. 170cm, z "poczuciem humoru", skakał do N. Był w rękach właścicieli SK Nowa Wioska, ale chyba go już tam nie ma.
Poszukuję
wałachów
Nie wiem, czy to ten sam, ale na Bródnie stał taki koń. Skoczek.
ten z bródna to kasztan z odmianami 😉
Poszukuje klaczy Omega od Ostroga po Satyr urodzonej 2000 roku maść gniada niestety zdjęć nie posiadam z tego co wiem miała jakąś kontuzje nogi do hodowli nadawała się idealnie ponieważ miaŁa dobry trakeński rodowód. Bardzo prosze o jakieś wiadomości co sie z nią dzieje może ktoś ja zna.Poszukuje tej klaczy ponieważ jest to matka mojej klaczki.Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Poszukuje klaczy - Granada /Granda my wołalismy na nią Merry.
Nie wiem nic o tym koniu. Niestety, pozostały mi tylko zdjęcia. Dziś klacz miałaby ok. 7-8 lat.
Merry była prywatną własnością znajomego który z przyczyn finansowych musiał konia sprzedać do handlarza- okolice Nowej Soli- lubuskie. Od tamtej pory słuch o koniu zaginął. 😕
Wiem, jeszcze tyle, że klacz dała dwa źrebaki. A i mówi się, że miła też problem z przednimi nóżkami. Nie wie na ile prawdziwe sa te informacje. Jeśli ktokolwiek widział lub ktokolwiek miał do czynienia z Merry bardzo proszę o kontakt na priw.
Może komuś rzuciły się w oczy dwa takowe folgluty:
Orient ( Dietmar - Opalia/Dipol ) - gniady chyba b/o, ur. 1996, wzrost około 165. Był w stajni Saranyu w Sopocie, potem podobno gdzieś na Mazurach.
Antek ( Tioman Island - Alagash/Lord Ballina ) - ur.1998, ciemnogniady b/o, wzrost około 162, hodowli i dawniej własności p. Armatyńskiego.
Możliwe, że nadal są gdzieś w pn Polsce.
Ja w sprawie Kajtka wałaszka ,napodkałam na ogłoszenie może to ten Kajtek .
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1893154_kon_walach_kajtek_7_lat.html życze powodzenia w poszukiwaniu :kwiatek:
szukam siwej klaczy wlkp Fraza po Frant od Kwatera po Kaprys ur 13.05.95 hod. Fiałkowski. byly wlasciciel twierdzi, ze kobyla poszla do hodowcy, w zwiazku mowia ze na uboj. kobyla siwa w jablkach ale na szyji wychodzi hreczka, kon trudny, bardzo do przodu. mozliwe ze poszla na innym paierze, prawdopodobne, ze na dolnym slasku. duza, ladna, nerwowa i histreyczna. bardzo prosze, jesli ktos wie gdzie ona jest (jesli jest) o info. chcialabym tyklo wiedziec, ze zyje. wyjezdzajac miala zapleciona czerwona kokardke w grzywie. kon sprzedany w marcu 2006 r. niepotwierdzona informacja, ze moze przebywac w okolicy milicza. zdjecia:

no i moze ktos zna mojego Herszta- matka Hrabina sl ojciec Lais sf po Guidam. gniady bez odmian. pieciolatek. wychodowany pod wieluniem, podobno byl pod poznaiem, podobno cos z kawaleria mial wspolniego. kiwaczek (w sensie- tkacz) 😉
Szukam kogoś kto wie, gdzie znajduje się gniada Palma sp, z czterema skarpetkami niskimi, rzekomo kobyła z Rzecznej. Wiem, że powinna być gdzieś za Mińskiem Mazowieckim.
Szukam 2 gniadych klaczy małopolskich po ogierze Len Lenka i Laszka, od Mapy i Lutni, hodowli prywatnej spod Łomży. Jedna była kiedyś w okolicach Olsztyna. A także już wałacha Leman po Len.
Czy ktoś zna może konia Demencja - duża, ciemnogniada folblutka, żywiołowa, wiele lat temu chodziła w podwrocławskich szkółkach. Druga klacz to Zjawa - gniado-srokata, niezbyt wielka, bardzo spokojny koń z niej był, obie były chyba jednego własciciela.
Oprócz tego szukam klaczy Bajka xx - gniada, miała łysine na pysku, była własnosć p. Mioduszewskiego. Miałam przez jakiś czas kontakt z dziewczyną, która wiedziała gdzie klacz jest, ale coś już nie mam. Bardzo mi zalezy na jakichs informacjach o niej i jej ewentualych źrebakach, gdyś jest matką mojej kobyłki i była moim ukochanym koniem - baardzo chciałabym ją jeszcze kiedys zobaczyć...A jakby była możliwosć, to odkupić od kogoś(choć z tego co wiem, takiej możliwości nie ma)... bardzo proszę o informacje, gdyby ktoś coś wiedział o Bajce 🙂
Wiesz co, ja wiem, że ty kiedyś pisałaś, że Bajka jest u jakiejś dziewczyny, ale... ja jakieś 3 lata temu próbowałam załatwić konia na okres letni do dzierżawy, do szkółki. I dzwoniłam do Mioduszewskiego - i on mi wtedy zaoferował dwie kobyły, w tym Bajkę właśnie. Potem, to było jak szukałam konia do kupna, czyli dokładnie 2 lata temu - dzwoniłam znowu do niego i jego syna, co mają na sprzedaż - i między innymi znowu zaoferował mi Bajkę. A to oznacza, że musiała być wtedy jeszcze jego własnością. Ale przyznam, że nie wiem jak jest teraz.
Swoją drogą fakt - tego konia dało się lubić 🙂, pierwsze kroki moje jeździeckie stawiałam na niej i jeszcze jednej xx, tamta niestety z tego co wiem już nie żyje 🙁
A masz namiary do Mioduszewskiego? Może do niego zadzwonie.. szkoda, że niewiedziałam że była na sprzedaż, kupiłabym ją... teraz tez bym ją kupiła bez zastanowienia i liczenia pieniędzy...za każda kwotę...
oooo, pomyliłam się.
Nie doczytałam dalej. Przepraszam!
[quote author=Lanka_Cathar link=topic=472.msg233992#msg233992 date=1240207866]
Poszukuję
wałachów
Nie wiem, czy to ten sam, ale na Bródnie stał taki koń. Skoczek.
[/quote]
Allegro jest ciemnogniady, na głowie nie ma odmian, także pozostaje szukać dalej
Poszukuje klaczy Jawa, jest to gniada klacz angloarabska .. posiada wąską łysinkę na pyszczku.. koronka na prawym przodzie i obu tyłach.
Matka : Jaskierka
Ojciec : Equin
Rok ur .. to 2003 lub 2004
szukam informacji na temat koni chodzących kiedyś w rekreacji w KJ Borowa ( może Wrocław będzie coś wiedział )
wałach OBIBOK - siwy, wzrost ok. 160. Został sprzedany w 2004 i słuch po nim zaginął.
klacz Liza, gniado-tarantowata też około 160 cm. jak byłam na ostatnich zawodach w Borowej nie widziałam jej nigdzie.
wałach Hektor, gniady ok 165 cm. sprzedany podobno do skoków, też około 2004 roku - nie widziałam go nigdy na zawodach okolicznych chyba, że jest to ten Hektor startujący z kj Bachmat

nie mam niestety żadnych danych dotyczących ich pochodzenia ale może się uda 🙂
W Bachmacie są chyba dwa Hektory, jeden kuc, a drugi ten wielki Hektor. Jak ja tam jeździłam to był młodym koniem, miał z 6-7 lat te kilka lat temu i był wielgaśny, nie wiem czy to ten sam? Może odezwij się do pana Jacka, on ci powie skąd ma Hektora 😉
szukam zdjec klaczy Marsylia wlkp . skarogniada . i ogiera Pamir xo karosrokatego.
konie staly w malopolsce, okolice Pszczyny.
Ruda_H Obiboka wziął handlarz, podobno ktoś go wziął do bryczki. Handlarz był chyba z okolic Wielkopolski.
Liza na bank stoi w Borowej i chodzi w rekreacji, w zeszłym tygodniu rozmawiałam m.in. o niej z ludźmi tam jeżdżącymi.
Hektora wziął p. Tokarski, przypadek sprawił, że ma drugiego konia po Qumbalu o tym imieniu. Ten borowski to pewnie w rekreacji chodzi.
Branka o Bajkę, Zjawę i Demansję pytaj Marka. O ile Bajka ma szanse jeszcze być w jego rękach, tak o Zjawie i Demansji nie słyszałam odkąd poszły gdzieś w świat z Chwalimierza jak jeszcze tam bywałam (czyli do 1999 roku).
Na pw wysyłam Ci namiary.