paznokcie, żele, tipsy

Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
01 kwietnia 2015 08:02
kupiłam te folie ale chyba są dwa rodzaje, jak oglądałam filmik to pani nakładała folie na lakier po utwardzeniu i było ok, moje folie nie przyklejają się w ten sposób i muszę kupić klej  😵 .
Na ten moment paznokcie wyszły tak:

(w rzeczywistości kolor bardziej intensywny chyba, że to mój monitor ma słabe kolory)

chciałam na ten kolor przykleić śliczną czarna koronkę ale muszę czekać teraz na klej  🙄
Jakich lakierów używasz? Ja mam cały zestaw z Semilaca i jestem zadowolona, bo mają piękne kolory w przystępnej cenie i faktycznie tydzień temu zakładałam a one są w nienaruszonym stanie. Nawet mimo tego, że trochę zalałam skórki to nigdzie nie odłażą. No jestem zachwycona 😜
01 kwietnia 2015 09:42
Bazę  i top mam z  Gelish
kilka kolorów z Gelich z COSMETICS ZONE i kilka z EM Nail (ten róż jest z EM Nail)
Wszystkie fajnie sie trzymają 2 tygodnie i dłużej ale odrost już przeszkadza. Moim zdaniem wszystko zależy od paznokci, wcześniej lakier nie wytrzymywał nawet dwóch tygodni ale od kiedy biorę witaminy na włosy i paznokcie kolor utrzymuje się ponad dwa tygodnie więc stan płytki ma wielki wpływ na trwałość lakieru.
20 kwietnia 2015 10:26
Podbijam
Potrzebuje preparat do usuwania hybryd , jaki możecie polecić?
Remover z Semilaca. Jest na bazie acetonu ale z dodatkiem lanoliny, więc moczenie w nim paznokci nie ma na nie takiego złego wpływu.

Zamówiłam płytki z bornprettystore i parę ozdóbek 😅 poradziłam sobie 😁
20 kwietnia 2015 13:14
dzięki  😉

mój nowy nabytek

A używałyście hardera z Semilaca?
Taaak. najtrudniejsza część to przyklejanie szablonu 😂 i błąd, że zabrałam się za to przed wyjściem do pracy, bo jeden paznokieć mi wyszedł jak ta lala, taka byłam z siebie dumna 😉 a w pozostałych hard mi się dostał między paznokieć a szablon i jeszcze pozalewałam skórki 🙄 więc musiałam to ściągnąć, ale przynajmniej nie stawiały oporu i ładnie zeszły. Ale ja mam dwa do odbudowania, bo się złamały całkowicie a resztę chciałam przedłużyć o 3 mm. Jutro na spokojnie jeszcze raz się za to zabiorę, tylko za te złamane. Mogę wstawić zdjęcia jak mi to wyszło 🙂
20 kwietnia 2015 22:04
  Mały lifting  😉

Fruity jelly wstaw koniecznie🙂 mi bardziej chodzi o utwardzanie jak pęknie moj paznokieć ale opcja przedłużania tez ciekawa🙂
Euforia to folia?

Wlasnie wyczailam,ze CS wprowadził hybrydę 3in1 bez bazy i top. Przejrzałam na szybko opinie i ponoć całkiem spoko. Chyba sobie zamówie na próbę bo ostatnio mam mało czasu na tradycyjne hybrydowanie a to by dość mocno skosiło czas robiena szponów😉
Julita ja używam, jestem bardzo zadowolona. Co prawda po dwóch tygodniach już tak ładnie nie wygląda, bo odrost i zdarza mi się, że pęka miejscami. Moje dwutygodniowe mają się tak :
Hera odtłuszczasz przed nałożeniem koloru?

Ja dla pewności pociagnę resztę paznokci cienką warstwą harda dla utwardzenia płytki, a na pęknięcie paznokcia widziałam gdzieś filmik z naklejeniem łatki wyciętej z torebki od herbaty na nieutwardzoną jeszcze bazę i dopiero pod lampę, a potem normalnie kolor i top.
21 kwietnia 2015 08:35
Julita tak folia.
fruity_jelly, odtłuszczam tylko przed nałożeniem bazy. Bardo dobrze sie trzymają, jak zrobilam mamie jakiś czas temu to przez bram czasu miesiąc je nosiła i totalnie nic się nie działo 🙂
21 kwietnia 2015 20:52
Folia mi zeszła  podczas  mycia naczyń  👿 , nałożyłam na utwardzony top i przykryłam jeszcze  raz topem i dzisiaj wszystko się  odkleiło  👿 . Jak się ktoś damą  nie urodził to nie naudaje  😵 .
Moje wypociny. Kciuk przedłużony na szablonie hardem, kolor lakieru to Pink Peach Milk ale prześwietlony i nie wyszedł taki jaki jest w rzeczywistości.
Stan wyjściowy:

I po:

23 kwietnia 2015 09:13
fruity_jelly kolorek wyszedł super, fajna sprawa z tym przedłużaniem.
Najgorzej to przykleić te cholerne szablony. Bo samo nałożenie harda to żadna filozofia. Zdecydowanie łatwiej było mi dopasować i przykleić szablon pod takiego krótkiego złamasa niż jak chciałam przedłużyć pozostałe, takiej długości jak widać na zdjęciach.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
23 kwietnia 2015 11:46
a to moje dzisiejsze żele  😀

Zrobiłam sobie takie cuś na wesele, chyba nieźle wyszło jak na różowy lakier za 5zł z Tesco  😀

Jakich lamp używacie do domowego utwardzania lakierów hybrydowych?
Ja kupowałam cały zestaw razem z lampą z Semilaca, lampa UV 36 W czyli na 4 żarówki.
30 kwietnia 2015 09:06
zastanawiam się nad zmiana kształtu paznokcia, czy kształt migdałowy jest bardziej narażony na uszkodzenia, złamania. W tej chwili mam taką długość i kształt

Czy z tego można już uzyskać pożądany efekt?

Edit
A dzisiaj  ;
kujka   new better life mode: on
01 maja 2015 10:41
Euforia_80, imo duzo ladniejszy ksztal maja teraz 🙂
01 maja 2015 21:53
Dzięki kujka
Nie jest to jeszcze taki migdałowy jak bym chciała ale bałam się tak od razu. Następnym razem jeszcze bardziej spiłuje obrzeża. 
Kupiłam jakiś żelo lakier hybrydowy bo mi się  kolor strasznie spodobał ale nie jestem zadowolona bo jest za mało  elastyczny i przy ugięciu się paznokcia pęka. Od wczoraj naprawiałam już 2 paznokcie, a jak szłam do łóżka  załatwiła kolejny  😤

edit:
moje wczorajsze wypociny.
ciepłe:

chłodniejsze

zimne
18 maja 2015 11:28
będę robić hybrydy i chciałabym użyć folii transferowej, teoretycznie robię tak jak być to powinno ale falia nie trzyma sie paznokcia czy mogłabym prosić o instrukcje jak dokładnie powinnam nakładać aby efekt był trwały.
Ja kładłam folie na utwardzony kolor (bez kleju) pozniej malowałam topem i było ok.
20 maja 2015 07:18
Niestety nie trzyma się, chyba mam folię beznadziejną bo nie chce się czepić kleju  😵 więc zrobiłam coś takiego z użyciem brokatu

nie wiem czy to mój monitor zmienia barwę ale w rzeczywistości kolor nieco bardziej intensywny.
Moje najnowsze

I poprzednie

Wszystkie przedłużone hardem, moje naturalne mają teraz może milimetr, bo urżnęłam na zero.
09 czerwca 2015 08:21
mam dwa pytania:
Czy Semilac Hard zdejmuje się z paznokci tak jak zwykły lakier hybrydowy?
Szukam jakiegoś fajnego lakieru hybrydowego w kolorach neonowych, ok. 10ml w przystępnej cenie. Polecicie coś ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się