Frania, to ja Ci opiszę moje doświadczenia :-)
Cats Best Eco Plus - nosi się niemiłosiernie, wg mnie bardzo śmierdzi. Plus, że można go wyrzucać do WC.
Benek Corn - nie lubię go, ale używam go, jak uczę kocięta korzystać z kuwety - nie wbija im się w łapki a jak zjedzą, to nic się nie stanie. Dla dużych kotów go nie używam, bo j/w - wg mnie go czuć. Można też wyrzucać to WC.
Tigerino Canada - w miarę, ale mógłby się lepiej zbrylać. Nie da się wyrzucać do WC.
Golden Grey (zwykły) - fajnie się zbryla, ale kiepsko maskuje zapachy. Nie do WC.
Golden White - idealnie się zbryla, super maskuje zapachy i sam pięknie pachnie. Trochę się niestety nosi. Nie do WC.
Najlepszy z najlepszych jaki mialam, to Słowacki Zverlit Ultracompactm (Superjemna), można kupić w PL ale za ogromne pieniądze (na Słowacji czy w Czechach kosztuje ok. 10zł za 6kg, tu 18zł 6kg 🙁 ). Kupuję go jak jestem na wystawie w którymś z tych krajów, no ale nie moge kupić całej palety (bo jak do domu zabrać), więc jak się kończy, kupuję Golden White.
Ponieważ bentonity nie wrzucają się do WC, korzystam z tego ustrojstwa:
http://www.litterlocker.pl/. Wkłady kupuję na allegro za 1,90zł (tj samą folię i ją sobie wtykam do wkładu). To najlepszy zakup, jakiego dokonałam ;-)
Aha - przy bentonitowych żwirkach, trzeba ich DUŻO sypać do kuwety.
Używalam też Benka Compact, ale bardzo się zepsuł i grudki rozpadały się przy dotknięciu łopatką 🙁