Pensjonaty we Wrocławiu

stały dostęp do siana jest czym innym niż zadawanie siana raz dziennie.
Znam stajnie, w których twierdzą, że zadają siano trzy razy dziennie, a kiedy nie wejdziesz - koń na samej ściółce, bo dostaje dosłownie garść na karmienie. Wolę stajnię, w której uczciwie piszą, że karmią raz dziennie i jest to do oporu (zostaje do następnego zadania). Sama tak robiłam prowadząc stajnie - miałam duże boksy i paśniki do dyspozycji, które nigdy nie były puste.
Trzeci rodzaj stajni to najgorszy typ - obiecują, że dają, a rano koń i tak siana nie widzi, tylko idzie na cały dzień na klepisko (bez trawy i siana).
espana jeśli są paśniki to rozumiem, bo przynajmniej się nie marnuje, natomiast rzucane na ziemię przy koniu który lubi siano zdeptać wystarcza na 3 h a 2/3 robią za ściółkę.
czy ktoś wybiera się oglądać stajnię w Szewcach? co prawda dowiedziałam się co mnie interesowało ale może ktoś ma własne spostrzeżenia, może być na priv.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
26 marca 2015 17:54
Jak nie zapomnę to ja się wybieram 🙂
ja pojadę z kumpelą bo ona mocno zainteresowana,
mi wszystko z rozmowy odpowiada ale stronię od ludzi a tam pensjonat i rekreacjo-amatorski sport ma być pełną gębą więc póki mam konia jakiego mam wolę jeździć sama i nie wysłuchiwać zbędnych komentarzy.
W Rościsławicach zmiany, kończą przenosić hale w nowe miejsce( będzie nowe podłoże kwarcowe), po poprzednim miejscu zyskujemy plac zewnętrzny
(też z kwarcem) oświetlony. zakupiono też karuzelę, część elementów już dowieźli  😅

Oooo super zmiany!
epk,  idziemy w luksus  🙂
aspiw, Fajnie, fajnie - oby więcej takich stajni 🙂.
U mnie za parę dni mija już pół roku, od kiedy jestem w Krzyżankach i muszę przyznać, że jest super. Konie są świetnie karmione, mają profesjonalną obsługę 24/24, praktycznie każda kwestia jest do dogadania, w stajniach czysto, ścielone grubo, siana w opór, generalnie żyć nie umierać 🙂 no i mamy fantastyczny czworobok ^^
taggi   łajza się ujeżdża w końcu
29 marca 2015 07:04
i karuzelę 😎 a w planach jeszcze myjka wewnętrzna i solarka 😅 😍
Nasz plac w trakcie zmian

po przebudowie ma mieć wymiar 40x80
A jak nowe stajnie? Już dobudowane?
epk, to pytanie do mnie?
Tak, tak - jesienią (późną) słyszałam, że miały się dobudować nowe boksy -właśnie koło wiosny.
W dobudowie będą boksy ale w stajni hodowlanej, ruszyła machina w sprawie budowy nowej stajni, ale jak ktoś jest zainteresowany to sprzedały się dwa konie sportowe i mamy dwa boksy wolne.
Dzięki za info  :kwiatek:
Czy ktoś był w Szewcach ( w nowej stajni) bo z zewnątrz to wygląda mało ciekawie.
Troszke nie w temacie, ale trocheowszem. Czy macie pojecie gdzie w najblizszej okolicy Partynic znalezc nocleg? W miare tani? Znam tylko hotel Argo, ale tam mie ma miejsc w terminach ktore mnie urzadzaja 🙁
Novotel Wrocław.
Wyścigowa 35, 53-011 Wrocław
71 339 80 51 accorhotels.com

Hotel Bacero
Ołtaszyńska 107, Wrocław
71 339 75 50 hotelbacero.com.pl

Hotel ibis budget Wrocław Południe
Wyścigowa 35, 53-011 Wrocław
71 360 89 91 accorhotels.com

Hotel Śląsk
Oporowska 60, 53-434 Wrocław
71 361 20 61 hotel-slask.pl

Kwatery Dla Firm - Śpioch, tanie noclegi we Wrocławiu i okolicy
Partynicka 5, 53-031 Wrocław, Przyjaźni 45, 53-030 Wrocław kwaterydlafirm.pl
533 555 257
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
18 kwietnia 2015 21:38
Kto teraz stoi w krzyzanowicach i moge go chwile na pw pomolestowac? :kwiatek:
Zapraszam na pw 🙂
szukam stajni na północy wrocławia która przyjmie ogiera z wrzodami
wymagane karmienie 4 x dziennie, stały dostęp do dobrej jakości siana
A my już przebieramy kopytkami przed wyczekiwaną przeprowadzką do nowego domu dla Norda 🙂
W stajni Oli Świętochowskiej trwają ostatnie prace wykończeniowe i 1 czerwca można będzie się już przenieść.

Szkoda mi Hanny, bo mam z domu tylko 10 km i mijam ten ośrodek w drodze do pracy i mam ogromny sentyment do tego miejsca. Jednak pomimo wspaniałej infrastruktury warunki dla koni nie są idealne, a dla takich z problemami oddechowymi wręcz fatalne. Nord po wizycie dr Blanki Wysockiej dostał rekomendację zmiany ogólnie warunków bytowych, a opuszczenie budynku dużej stajni w trybie natychmiastowym.

Zawsze narzekałam, że po wschodniej stronie Wrocławia nie ma stajni bez konieczności godzenia się na kompromisy. Trzeba było wybrać, albo bardzo dobre warunki dla konia, albo infrastruktura (hala, dobry plac, karuzela).
Ufam, że u Oli będzie dwa w jednym 😉
edyta, na stajnię Oli to już pół Wrocławia czeka 🙂
Ja nie w temacie  🙂, a gdzie ta stajnia ?
aspiw, w Chrząstawie Wielkiej.

epk, my już mamy boks wybrany  😁 cieszę się okrutnie, choć tak jak pisałam - żal mi opuszczać Hannę jako miejsce, ale czara goryczy pensjonariusza się przelała.
No i zdrowie konia zawsze na pierwszym miejscu.
A ktoś jeszcze oprócz Edyty planuje przeprowadzkę?  🙂
Z Hanny na 100% jeszcze dwa konie oprócz Norda.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się