Ogłowia

lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
17 marca 2015 21:15
Burza Bo to Stubben 🤣. A poważnie to chodziło mi, żeby szerszy nachrapnik przymierzyć, bo na co dzień to mamy składaka totalnego z cienkim nachrapnikiem.
I chciałam porównawczo.

lusia722, mi się bardziej podoba w cienkim szczerze mówiąc. Ale słabe porównanie bo Stubbeny to takie topory, że mogą dostać Topora Roku i Stulecia od razu... 😉 Czarny składak, długi naczółek i raczej cienki nachrapnik.
tajnaa mam co prawda inne tej firmy, bo to: http://tiny.pl/xhqwr, ale jeśli wszystkie mają takie porządne to polecam z całego serca. To moje jest mięciutkie, bardzo dobrze uszyte i z dobrej skóry, a to chyba najważniejsze. Ja ze swej strony polecam hh 🙂
a jak wychodzą rozmiarowo?
anetakajper   Dolata i spółka
18 marca 2015 11:38
Ja mam też to ogłowie co jagoda1966 Koń 179 cm kantar xfull, ogłowie full i jest na 2 dziurce od góry - paski wędzidłowe
o, to zawyżona rozmiarówka. Dzięki bardzo 🙂
anetakajper
jagoda1966

A jak z obwodem nachrapnika w HH?

(ja xfulle kupuję , bo w fullach mi się mój kucyk nie zapina... :zemdlal🙂
anetakajper   Dolata i spółka
19 marca 2015 08:03
Obwód pasuje znakomicie również zapinam na przedostatnią dziurkę 🙂 i zostaje jakieś 10 cm wolnego paska z dziurkami.
To ogłowie jest przecudowne! Full starczy naprawdę na dużą głowę.
Ja miałam problem bo paski od nachrapnika w innych ogłowiach wchodziły kobyle na kość jarzmową

Ja miałam problem bo paski od nachrapnika w innych ogłowiach wchodziły kobyle na kość jarzmową

No własnie - to jest problem! Skąd ja to znam.... 😂
19 marca 2015 17:47
Burza dziękuję za radę, teraz zbieramy fundusze i szukamy :kwiatek:
lusia722, i co stanęło na podium, czy składak? 😀
19 marca 2015 19:14
Szukam takiego jak Busse Glamour tylko bez lakieru. Ma nachrapnik węższy niż Stubben i szerszy niż nasz składak i profilowany naczółek.
Chyba, że ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?
Ja w moim musiałam w nachrapniku dorabiać dziurek, bo akurat w tej częście jest bardzo wąziutka, ale reszta pasuje jak ulał. Głowa stndardowe ful z wyjątkiem pyska właśnie.
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
20 marca 2015 08:07
Help

Czy gdzieś kupie brązowe wodze szyte na okrągło?  :kwiatek:
21 marca 2015 06:58
z innej baczki

czy to ogłowie jest dobrze dopasowane do Fuerte?

jestem zielona w hannowerach.. więc potrzebuję pomocy  :kwiatek: :kwiatek:

arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
21 marca 2015 08:00
juliadna, mnie się wydaję, że nachrapnik powinien być trochę wyżej. Hanower musi leżeć na kości, tak aby nie utrudniał oddychania.
21 marca 2015 08:16
arivle o oki! 🙂 dziś poprawię i też się tutaj zjawię 🙂
juliadna, wyżej, ale najprawdopodobniej nachrapnik jest za wąski w części nosowej. Metalowe kółeczka powinny wypadać blisko wędzidła, tak, żeby pasek policzkowy układał się możliwie podobnie do pasków policzkowych.
Ja na Zombiego musiałam nachrapnik specjalnie dorobić.

Nie wiem czy tu cokolwiek widać, ale jakoś tak:

[img]https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10441951_763093817085616_7394287302004719939_n.jpg?oh=24e91df8e9f39724556a01453be0281d&oe=55B6DE20[/img]

Edit: o, to lepsze:
[img]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10431511_763094083752256_2631750007774462492_n.jpg?oh=4d265efa0bc372694c88a9aabd018424&oe=5576F2FA&__gda__=1434248514_317371f854b6571ca4d38d786f0ea2bc[/img]
juliadna a zdradzisz, co to za ogłowie? :kwiatek: i w jaki rozmiar tu założyłaś za chłopaka? 🙂
Pierwszy raz widzę konia, któremu ładnie w takim nachrapniku.
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
21 marca 2015 14:49
kto zna kogos godnego polecenia do zrobienia naczolka bling fioletowego najlepeij na brazowej skórce :kwiatek:
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
21 marca 2015 16:53
Zairka, może zgłoś się do horse_art? 😉
malinowaa udało się coś cyknąć z oryginalnym naczółkiem.
Jakość fot niestety nie powala, no ale tak z biegu i wycinane z większych  😉

Skóra trochę już zmiękła i powoli zaczynam być zadowolona  😀

karolciaequilano   marzenia się spełniają
21 marca 2015 19:30
Czy posiada ktoś ogłowie HKM NADINE z lakierowanym nachrapnikiem 🙂 jak z jego jakością?
Czy jeśli w hanowerze ta szeroka część odstaje to znaczy że nachrapnik jest w tej części za duży czy twardy? Bo u katasi jest nowy i niby skóra twarda a tak ładnie przylega  🤔
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
21 marca 2015 21:13
Katasia, no i jak dla mnie bomba 🙂 Ale jak już koniecznie będziesz chciała zmieniać naczółek na jakiś bardziej blink to myślę, że tylko na jakiś cieniutki 😉

EDIT: Nigdy nie podobały mi się konie w nachrapnikach hanowerskich, a tu już dwa takie widzę, którym jednak pasuje...   😜
Poproszę o pomoc w dobraniu bardziej "zdobnego" naczółka dla pana ze zdjęcia :kwiatek:. Tranzelka to Schockemohle Charlotte ( kolor expresso ze srebnymi okuciami). Bardzo ją lubię i chciałabym zmienić jedynie naczółek.  Myślę, ze w opadającym mogłoby być Vimto całkiem ładnie. Moze ktoś ma jakiś pomysł :kwiatek:?
Najlepsze jakie mam na razie zdjęcie najtańszego ogłowia ever z naczółkiem dokupionym 😀
Ogłowie Horze Novara + naczółek Otto Schumacher.

Nie jest zle prawda? Musze sobie tylko jeszcze jakiś opadający naczółek sprawić bo ten to taki oszukany za duży, który ściemnia, ze chce być opadającym i ewentualnie czekam na konia, który będzie miał łeb jak sklep 🙂
Katasia - jak dla mnie to ogłowie na Twoim koniu prezentuje się świetnie!  💘

Aż mnie przez was na szło na próbe wyciągnięcia swojego hanowera z paki  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się