Pandurska ale cudna istotka 😍
Julie mam około 6 km w jedna stronę, ale Tymek wyszedł mi trochę naprzeciw. Tak czy siak zrobiłam na niej z 10 km i dlatego zapewne to był pierwszy i ostatni raz kiedy wybrałam sie po syna na desce 😂
gwash świeżo miele siemię. Przepis na wegańską wersje ciasta marchewkowego, ale można dać jeszcze jaja. Marchewkę można zastąpić cukinią, ale to lepiej w sierpniu.
- 3 większe marchewki, -szklanka maki gryczanej( migdałowej),- 1/3 szklanki stewii, -od pół do 3/4 szklanki oleju ryżowego,- zalane ciepłą wodą 3 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego,- 1,5 łyżeczki sody i dodatki w zależności od preferencji ( cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, suszone owoce, mleko kokosowe, wiórki kokosowe, kakao, karob, orzechy wszelkiego rodzaju).
Marchewki zetrzeć, mokre składniki połączyć z mokrymi i dodać stewie, suche z suchymi. Później zmieszać wszystko razem, dodać marchewkę, ewentualnie dodatki i do piekarnika na 45 minut w 180*C.
Tymek dalej wybrzydzający :/. Wczoraj pochwalił mój chleb. No niemożliwe 🙇.
O tyle dobrze, że obaj jedzą właściwie wszystkie zupy, wiec tam im upycham co trzeba. Tylko za zjedzenie dyniowej trzeba prawie płacić . Ostatnio ciągle na tapecie makaron z pesto. Ale za Tymkiem nie nadążysz 😎. Zrobiłam jakiś czas temu zupę z kaszy gryczanej. Bez komentarza, to była porażka, małżonek zabijał mnie wzrokiem, a Tymon zjadł dokładkę 🤔.
Dla Iwa wszystko za to jest pyszne. No może cukinia niekoniecznie.
udorka co to za herbata z netto ?
dea na szybko- 10 minut roboty. Smażę cebule z utarta marchewką z duża ilością, kurkumy, kminu. W międzyczasie gotuje sie kasza gryczana lub jaglana.