no właśnie mi się zdawało, że to będzie zdanie złożone, nei wiem czemu tak sobie pomyślałam
dzięki za odp. :kwiatek:
i dzisiaj zapytałam o to na poczcie. Pani również była zdziwiona, że nie patrzyli na kod tylko miejscowość i stwierdziła 'że zawsze się patrzyło na kod'
czy angielskie relationship odnosi się tylko do związku chłopak-dziewczyna, czy można go użyć też użyć jak się mówi o relacji przyjacielskiej? albo z członkiem rodziny?
jak najbardziej, można powiedzieć, że masz "friendly relationship", albo, że masz "good relationship with your parents"
Czy ktoś ma konto na goldenline i może mi pomóc z ustawieniami prywatności?
Widzę, że coś się pozmieniało. Wcześniej miałam takie ustawienia, że mojego profilu nie dało się odnaleźć przez google. Chciałabym to zostawić...
Co to jest mleko odtłuszczone odtworzone? W sensie co to znaczy, że odtworzone?
branka,
Mleko odtłuszczone odtworzone powstaje poprzez odtworzenie, czyli dodanie odpowiedniej ilości wody do mleka zagęszczonego niesłodzonego lub mleka w proszku.
A po co się to robi? Nie prościej po prostu dać mleko?
Pewnie to optymalizacja kosztów transportu półproduktów.
Wydaje mi sie że chodzi o oszczędności.
Takie mleko w proszku czy też zagęszczone ma dłuższy termin przydatności do spożycia.
Do masowej produkcji dodajesz tylko proszku , lub mlecznego koncentratu zalewasz wodą i gotowe.
Ale oczywiscie mogę się mylić bo to tylko takie moje rozumowanie
O pisałam jednocześnie z cervus
Skąd to się wzieło?

The Walking Dead + żarcik, że Bohun był kozakiem?
Tez nie rozumiem tego typu komiksow 🤔wirek: (chodzi konkretnie o ten w sensie obrazkow, nie sam zart)
CzarownicaSa, też nie ogarniam. W tym sensie, że rozumiem, że to kadry z serialu, żart z Bohunem e... na upartego też rozumiem, nie ogarniam czemu to ma być niby takie śmieszne w połączeniu z tym serialem i czemu uparcie piszą tam "Coral", jak to dziecko ma w filmie Carl na imię (że niby jego ojciec tak to imię, po hamerykańsku wymawia? Coral?) Już chyba nawet kiedyś gadałyśmy o podobnym komiksowym żarcie z tego samego serialu, hmm...
Gdzie znajdę przykładowy protokół do oceny küra? Na stronie PZJ się niczego nie dogrzebałam 👀
Mozna gdzieś pojedynczo kupic sztućce? Potrzebuje dwie łyżeczki..
Obojętnie jakie? Na pewno są w InterM. ale w Ikeach itp też dostaniesz
Gdzie znajdę przykładowy protokół do oceny küra? Na stronie PZJ się niczego nie dogrzebałam 👀
nie znajdziesz
kur to jest progam dowolny, czyli zawodnik ma wkonać określone elemeneyt, w dowolnej kolejności
a sędzia dostaje liste, że zawodnik ma w przejeździe wykonać to, to i to, no i może jeszcze tamto, a potem ocenia od 1-10 wykonanie, bez względu na kolejność
w końcu to programdowolny 😀
oceny (1-10) są takie same jak przy każdym innym programie
jak gdzies znajdę, co oznaczają i za co się daje poszczególne noty, to ci wkleje do tego wątku 😀
Mozna gdzieś pojedynczo kupic sztućce? Potrzebuje dwie łyżeczki..
W każdym większym markecie np Koronie, Carrefourze, Tesco itp na dziale z talerzami itd.
Elbus
wygoogluj sobie "przepisy dyscypliny ujeżdżenia"
ii tam masz skale ocen (1-10)
oraź masz tam też rozdział "wytyczne dla sędziów do oceny programów dowolnych"
poczytaj, może to coś ci pomoże 🙂
Elbus, puste arkusze kura są wśród programów ujeżdżeniowych, na nich jest fragment opisu sposobu oceny. Pewnie to wiesz, ale warto w to się wczytać.
Wiem, wiem, że to program dowolny, czyli de facto programu nie ma, ale właśnie chodzi mi o pusty arkusz oceny 😉
halo, właśnie nie mogłam się tam tego dogrzebać, chyba źle szukam.
Elbus, będzie z najwyższym numerem z danej klasy, np. C4, CC7
O, tej informacji mi brakowało - dziękuję :kwiatek:
E., Achaja dziękuje :kwiatek:
Czy jest jakieś wsparcie techniczne Facebooka? Znajomy ma problem i parę pytań odnośnie prowadzenia strony na fb i nie możemy znaleźć żadnej infolinii 😎 albo chociażby maila kontaktowego...
A może ktoś prowadzi stronę i mógłby nam pomóc z odpowiedzią na parę pytań?
szepcik, niby ja, ale nie jestem jakoś wyjątkowo "oblatana", więc nie wiem, czy będę potrafiła pomóc 😁
Też coś tam wklejam, może coś poradzimy
Również prowadzę fanpage'a, możesz śmiało pytać :kwiatek: