Czemu "naturalsi" wzbudzają tyle kontrowersji?
Widzę, że ktoś tam śledzi nasze forum i fotkę pozyczył 😁
dorolga czy to Twoj biedny koń jest "skneblowany" skośnikiem ? 😉
ta smutne oczka paczą 🙄 Masz z nimi zdrowie dyskutować Darolga 😉
Nawet ja nie umiem z tych oczu wyczytać nic więcej poza $$$, które wtopiłam w walkę o nie 😁 Wróżbici, Maciej przy nich wymięka 😁
A bo ja jeszcze się nie wypaliłam, bo to moja pierwsza bitwa z tą sektą - tak z rzadka w ten wątek wchodziłam (żeby się nie denerwować) i tak bardzo unikałam klikania w podsyłane w nim linki (tym razem nie wytrzymałam, faaak!) 😁
Aż nie wytrzymałam i sama im wrzuciłam komentarz... Ciekawe, czy będą chcieli mnie zjeść. 😁
Przykre w sumie to, że Ci ludzie naprawdę chcą jak najlepiej dla swoich koni i wierzą ślepo w te pokręcone teorię 🙁 To naprawdę wygląda jak jakaś sekta.
Szkoda, że powodem zainteresowania się w te kursy jest brak spotkania na swojej drodze jeździeckiej prawdziwego profesjonalisty. Wydaje mi się że panuje taka luka szkoleniowa wśród ludzi którzy by sobie chcieli pojeździć sobie trochę w kółko po placu, trochę w teren. Nie zależy im na pokazywaniu się na zawodach, ale coś czasem mają ochotę by ktoś im coś powiedział. Wtedy to całe JNBT wpasowuje się idealnie. Bo dzięki niemu nie pojedziesz na zawody, nie wygimnastykujesz konia, nie polepszysz jego przepuszczalności tutaj obietnicą jest naturalne porozumienie z koniem (cokolwiek to znaczy :zemdlal🙂.
Ja mam jeszcze jedno pytanie tutaj chyba nie zadane. Czemu tam nikt nie ma kasków 🤔 Na klasycznej klinice skokowej, czy ujeżdżeniowej coś takiego byłoby niedopuszczalne.
Po tych zdjęciach i opisach to widać jedynie wielką ignorancje wszystkiego. Od nienaruszalnych dogmatów jeździeckich, po coś tak oczywistego jak zasady BHP.
Będę Ci bardzo wdzięczna jeśli miałabyś czas i ochotę napisać jak funkcjonuje Twój koń, rozumiem, że z drugim okiem wszystko jest ok? Działam trochę na rzecz zwierząt, mam jednego kota bez oczu, drugiego z jednym okiem i bardzo mnie interesuje- jak różne zwierzęta radzą sobie z niepełnosprawnością. 🙂
Taki off topic.
A Wy, jako klasycy, moglibyście wykorzystać popyt na wiedzę i krzewić dobrą- organizować własne kursy np o wedzidłach, dobraniu, dopasowaniu 🙂. Taki luźny pomysł, do przemyślenia. :kwiatek:
Naturalsi, u nas dostatek - jednoocznych, bezocznych, ślepych, półślepych, półwidzących. w zależności od charakteru i momentu, w którym straciły wzrok - radzą sobie różnie
Mam prośbę, czy możecie wraz ze mną wszędzie gdzie się da w komentarzach prosić o dowody (zdjęcia filmy) na to, że:
"Andrzej wsiadając po godzinnym treningu zaprezentował na nim pięknie zebranego, na luźnej wodzy, z kontrolą tempa od dosiadu, zebranego konia."
I na to, że:
"Casablanca nosiła wysoko szyję i głowę mocno wyciągniętą do przodu, opartą o kontakt z wędzidłem, zbyt przepadając przodem i w konsekwencji spiesząc. Po treningu mieliśmy w ładnej ramie zebraną klacz niosącą pięknie od zadu."
No bo przecież skoro było to zwieńczenie "treningu", zakończone sukcesem, to czemu nie ma tego na zdjęciach/filmach 🤔
Koty niewidome (wyadoptowałam dwa- trzeci został ze mną) po nauczeniu się topografii mieszkania nie odbiega niczym od reszty. A Twój niewidomiak?
Off topic ale ten wątek z tego słynie, nie pogonicie mnie? Wszystko przez darolgę 😁
Julie proszę bardzo. Ale pewnie zostanie to zignorowane. 😉
Aldona Kozlowska Słowem proszę o ustawienie łba
Lubię to! · 4 min. temu
Nie wiem jak to skomentować.
no wiecie, prosić to można długo...
To już widziałam. 😁
Murat, Daj link, bo nie mogę znaleźć. 🙂
Julie, ja pod albumem napisalam. Liczysz na odpowiedz? 😉
Julie, ja też pod albumem.
darolga, czytałam, nawet już coś pisałam, ale olałam, bo tak mi ciśnienie podniosło, że chyba by się nie obyło bez wulgaryzmów pod koniec 🤣
To jest tak chore, jak oni wierzą w te pierdolety bezsensowne, że nawet mnie to nie bawi. Irytuje mnie taka zaślepiona durnota. Aż nie wierzę, że ci ludzie są autentycznie TAK BEZDENNIE GŁUPI 🤔wirek: Nie mogę już tych farmazonów czytać. Fanatyzm jak w religiach. Zaraz powstaną organizacje full natural, które będą walczyć o godny byt biednych koni spętanych skośnikami ze smutnym oczkiem. I będą marsze, petycje, palenie sklepów jeździeckich, pikiety na zawodach.
Aaa już widzę. 😀
Super!
Apeluję do wszystkich ludzi dobrej woli o zamęczanie ich pod albumem pytaniami o dowody na rzekome super efekty pracy w postaci ZEBRANYCH koni! :kwiatek:
też się wpisałam pod albumem
Wiecie co, jesteście wszyscy jak niewierny Tomasz. Skoro Pan Andrzej mówi/pisze że po jednorazowym treningu koń pięknie pracuje w zebraniu, to tak na pewno było. A wszystkie te śmieszne opowiastki jak to latami trzeba konia prawidłowo szkolić, przechodzić stopniowo przez wszystkie poziomy piramidy szkoleniowej by w końcu osiągnąć zebranie to trzeba między bajki włożyć, a ich twórców wysłać na kurs JNBT!
O jezzzu, oplułam się herbatą, dostałam kociokwiku, trzęsiawki i do tej pory nie mogę się uspokoić! 🤣 😁 😂
Jakoś mam wrażenie, że jesteśmy ignorowane. Czyżby niewygodne pytania 😉
(z tego, co mi wiadomo, oni uwielbiają grzebać ludziom po profilu i galeriach i wyciągać różne zdjęcia na poparcie tego, że wszyscy robią krzywdę swoim koniom - z jednej strony cieszę się, że mam zablokowany profil dla osób spoza znajomych, z drugiej aż mi żal, bo ciekawa jestem, co by na mnie wyciągnęli :hihi🙂
ElaPe, oj boje sie ze ktos moze nie zalapac szydery 😁
ElaPe, oj boje sie ze ktos moze nie zalapac szydery 😁
ale może przy okazji sobie wyguglują co to takiego ta piramida szkoleniowa i czemu aż tyle lat się nad nią pracuje 😉
Ja chętnie bym Wam pomogła, ale ciągle się waham 😉 Za to dzielnie wszytsko lajkuje 😀