Poczta Polska

strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
16 września 2014 13:00
No to już nie ma wątpliwości że to reklama  😎  Teraz jeszcze będzie post w wątku o firmach kurierskich, który podsunęłam w wątku o sklepach internetowych.
opolanka   psychologiem przez przeszkody
16 września 2014 16:26
Ja zaglądam do skrzynki - awizo. Powtorne. Pierwsze bylo podobno 3 wrzesnia. Nikt go nie widział. Ja rozumiem, ze przy paczce nie chce im sie nosić i z automatu awizuja. Ale to byl list, cienki, priorytet, ważny...
Poczta moze przyjąć skargę. A co mi po ten skardze...
wysłałam paczkę zwrotnią do sklepu internetowego i na stronie emonitoring.poczta-polska.pl od godziny 10:22 mam napisane, że przekazano przesylkę do doreczenia a jest juz wieczór. Czy w przypadku zostawienia przez listonosza awizo odbiorcy również widnieje taki komunikat? Kurcze, zależało mi na czasie :/
hanexxx, no ale jak do sklepu, to raczej awizo nie zostaje. Wydali do doręczenia, więc status zmieni się pewnie wieczorem lub jutro-listonosz musi wrócić i się rozliczyć. Spokojnie 🙂
Dworcika  :kwiatek:
Pursat   Абсолют чистой крови
14 października 2014 15:57
Jest możliwe, żeby list polecony prio zaginął? 9 października nadałam taką paczkę i wczoraj (albo nawet w ubiegły piątek przy dobrych wiatrach) powinna być w miejscu swego przeznaczenia. Przed chwilą dostałam informację od koleżanki, że nadal nie ma paczki i na jej poczcie nic o takiej przesyłce nie wiedzą. Na stronie śledzenia widać tylko tyle:

Istnieje opcja, że przez czyjeś niedopatrzenie przesyłka w ogóle nie opuściła jeszcze urzędu? Jutro rano się tam przejdę, teraz już mają zamknięte... 🤔
ash   Sukces jest koloru blond....
20 października 2014 14:19
Jak długo "idzie" przesyłka zwykła?
Kupiłam coś na forum, zostało wysłane listem zwykłym w zeszły wtorek i niestety nadal nie ma.
Sprzedająca nie ma potwierdzenia bo wysłała to jako list nierejestrowany  😵
Jak do konca tygodnia nie dojdzie to obawiam sie, ze spisana na straty.
20 października 2014 14:47
No bosko!!!!
ash w zeszłą srodę został do mnie wysłany list polecony (chyba ekon.), do dzisiaj go nie dostałam. Trasa listu całe 38km.....
20 października 2014 16:55
siwaaa, pocieszasz mnie!!! No nic, czekam z nadzieją ze przesyłka dotrze do mnie.
Sama mam nadzieję, że do mnie dotrze. Dziewczyna była na forum ( ale jakoś nie mogę jej znaleźć). Profil na fb nawet znany, więc mam nadzieję, że mnie nie oszuka. W końcu daleko nie mam...
  😉
Mój list ekonomiczny, polecony szedł ostatnio 2 dni. Aż się zdziwiłam.
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
20 października 2014 20:51
to ja mam chyba jakieś szczęście do poczty polskiej (oj, żebym nie zapeszyła!) bo priorytet idzie max 3 dni a ekonomiczna też szybko. Ostatnio dużo wysyłam i jestem pozytywnie zaskoczona  🙂
Co to za przesyłka,jak w trackingu pokazuje się jako rodzaj usługi: usługa pocztowa  ❓ ❓ ❓ Zawsze jak coś wysyłałam to wpisane tam było paczka priorytetowa/ekonomiczna.
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
21 listopada 2014 09:37
Co to za przesyłka,jak w trackingu pokazuje się jako rodzaj usługi: usługa pocztowa  ❓ ❓ ❓ Zawsze jak coś wysyłałam to wpisane tam było paczka priorytetowa/ekonomiczna.

usługa pocztowa to: Ekstra24 - odpowiada kurierowi, Paczka24 - odp. paczce priorytetowej, Paczka48 - odp. paczce ekonomicznej 😉
bajaderka-zorro, przepraszam za off topic, ale co oznacza Twój podpis pod awatarem? Bo pomijając wulgaryzm to albo jest tam masa błędów, albo to jakiś slang. Możesz wytłumaczyć?
22 listopada 2014 19:44
bajaderka-zorro, przepraszam za off topic, ale co oznacza Twój podpis pod awatarem? Bo pomijając wulgaryzm to albo jest tam masa błędów, albo to jakiś slang. Możesz wytłumaczyć?

to wers z piosenki Diary of Dreams - Victimized, tak jest napisane, może celowo z błędem, ale tak jest i nie da się wytłumaczyć tego co autor miał na myśli 😉
bajaderka-zorro, ok faktycznie w tekstach tak się to wyświetla - to już nie wnikam więcej 😉
madmaddie   Życie to jednak strata jest
28 listopada 2014 20:52
jak się odbywa odbiór paczki z punktu PP? kupiłam towar dziś i nie wiem z czym to się je  👀
29 listopada 2014 14:23
jak się odbywa odbiór paczki z punktu PP? kupiłam towar dziś i nie wiem z czym to się je  👀

zapewne dostaniesz smsa/maila z powiadomieniem, że przesyłka oczekuje na odbiór w danej placówce PP, udajesz się tam, stajesz w kolejce, jak już dostaniesz się do okienka mówisz że masz przesyłkę do odbioru, okazujesz dowód i po ptokach :P
madmaddie   Życie to jednak strata jest
29 listopada 2014 16:04
dziękuję  :kwiatek:
Chciałabym wysłać malutką rzecz do UK (Londynu), bransoletkę i może jeszcze coś mini, zmieści się w małą kopertę na 100%. Jak najtaniej to wysłać? Poczta Polska, kurier? Ma ktoś może doświadczenie, ile idzie taka przesyłka? Zależy mi żeby doszła przed danym terminem
czy przesyłki Pocztex dostarcza listonosz, ktory zwykle do nas przychodzi czy ktoś inny, w sensie kurier?
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
23 lutego 2015 14:58
Do mnie przynosi listonosz.
23 lutego 2015 20:28
czy przesyłki Pocztex dostarcza listonosz, ktory zwykle do nas przychodzi czy ktoś inny, w sensie kurier?

jeżeli jest wielkości listu to może listonosz, jeżeli większy to powinien kurier, aczkolwiek P.P. to firma absurdów, więc wcale bym się nie zdziwiła jakby było inaczej 😉
Hej, ile czekaliście maksymalnie na pieniądze z wysyłki za pobraniem? Przesyłka została odebrana w czwartek, minęły 4 dni robocze leci 5 a ja dalej nie mam pieniedzy. Na poczcie mówili mi, że czas oczekiwania to 2 dni robocze (na konto). Zaczynam się martwić, kwota była niemała...
desire   Druhu nieoceniony...
26 lutego 2015 08:56
olga96, spoko, ja najdłużej czekałam 10 dni 😉 a na poczcie też mi mówili, że ''2 dni i pieniądze będą''..  😁
desire dziękuję  :kwiatek: juz panikuje, bo to za siodło i kwota niemała  😵
juz sprawdzałam, czy na pewno jest dobry nr konta i wszystko się zgadza
3 dzień czekam na kuriera 48  😵 miał byc dzisiaj najpóźniej a wg. strony emonitoring.poczta-polska.pl najwcześniej mogę sie spodziewać jutro, ehh troche mi to nie na rękę. Oni dzwonią przed dostarczeniem przesyłki?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się