... ślub :) ...

drugie. piękne są.  💘
ale i pierwsze też mają w sobie "to coś" 🙂
mi tez pierwsze, reszta ma dla mnie za duzo wszystkiego 🙂
Pauli, dwójka 🙂

subaru2009, tak, bukiet robiłam sama 🙂
mam zaproszenia!😉)

subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
24 lutego 2015 16:46
Pauli ja jestem za tymi: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-slub-gody-rocznica-piekne-i5100135565.html
Achaja śliczny ! 🙂
faith stylowe, ładne 🙂

Ok, a czym się różnią zaproszenia a zawiadomienia ? W sensie takim, czy zawiadomienia wysyłacie wcześniej czy są one dla osób zaproszonych tylko na ceremonię, a na wesele już nie ?
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
24 lutego 2015 16:54
Moim faworytem są chyba jednak te pierwsze, proste i eleganckie. Czekam jeszcze na opinię Piotrka, chociaż i tak zdaję sobie sprawę, że dla niego to i tak wszystko jedno 😉

faith
Bardzo ładne 🙂
Szkoda tylko, że ta para jest słabo widoczna.
A bo takie zdjecie profeszjonal trzasnelam :P na zywo widac, chcialam w bieli delikatne bardzo, takze jestem zadowolona 🙂
My zawiadomienia mamy nie-imienne i na sama ceremonie slubu 🙂
24 lutego 2015 17:49
Tak czy inaczej, bardzo ładne 😀

Mężczyzna wybrał te http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-slub-gody-rocznica-piekne-i5100135565.html , więc nie będę się już chyba więcej zastanawiać i jutro je zamówię.
Tylko pomyślałam sobie, że ładnie będą wyglądały te w kolorze złotym, ale z niebieską wstążką.
My mamy napisane "zaproszenie na slub" i w srodku tylko zaproszeniena ceremonię, bez wesela. Ale powszechnie to zawiadomienie
Wiem, że zależnie od regionu zawiadomienia funkcjonują, albo nie - to jest rodzaj zaproszenia na sam ślub, dla dalszych znajomych, kolegów z pracy, etc. 🙂
Ulalala, faith, a pisałyście coś w zaproszeniu apropo kwiatów / kopert?  🙂 Byłam prawie pewna, że nic takiego w naszym zaproszeniu nie będzie, a tu znowu za radą teściowej mam wątpliwości.

Pauli , zaproszenia będą spersonalizowane czy do wpisywania? 🙂
ja mam :

Ci, którzy szczęście przyjdą dzielić z nami
Niech nie biorą kwiatów-te zerwiemy sami
Kupon totolotka lub butelkę wina
Niech dla Młodej Pary każdy w ręku trzyma
25 lutego 2015 10:22
wiadb
Cały czas się waham.
Ustaliliśmy wspólnie, że imiona i nazwiska gości chcemy wpisać sami, natomiast datę, godzinę i miejsce ceremonii wolałabym mieć nadrukowane, ale żeby móc podjąć ostateczną decyzję, musimy czekać do 2 marca na potwierdzenie z urzędu, że mamy zielone światło 😉

Co do prośby o pieniądze i nieprzynoszenie kwiatów, nie chcę żadnych wierszyków, wymyśliłam sobie, że do zaproszenia można by dołączyć bilecik z informacją, że w sprawie prezentów prosimy kontaktować się ze świadkiem, który będzie wyposażony w listę i udzieli stosownych informacji. Ciekawa jestem, czy takie rozwiązanie się sprawdzi.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy rodzicom również wręczałyście zaproszenia?
Ja na temat prezentów nic nie chciałam pisać, bo nie będę sugerować gościom aby kupowali rzeczy, na które być może nie mają tak dużych funduszy. Co będzie to będzie, dla mnie to akurat mało ważne😉
Chciałam tylko uniknąć sterty kwiatów, które padną po 2 dniach.

My zaproszenie daliśmy, tak samo jak świadkom;p Nie wiem czy tak się robi, ale to też dla mnie forma pokazania zaproszeń itp, żeby byli we wszystko wtajemniczeni;p
25 lutego 2015 11:13
Ulalala
Ja również nie chciałabym nikomu niczego narzucać, raczej myślałam o tym, że świadek będzie informował zainteresowanych o tym, że zamiast piątego miksera wolelibyśmy pieniądze, ile kto może i chce. Według mnie to taka najmniej inwazyjna forma.
Śliski temat z tymi prezentami.
w sprawie prezentów - jak ktoś nie chce dać kasy sprawdzają sie tzw BONY np. do IKEA, do MediaMarkt czy innych sklepów (np. z wyposażeniem jak ktoś się mebluje)
Dziewczyny ja nie pisałam nico formie prezentów a dostałam tylko 1 komplet serwisu do kawy a reszta w kopertach. Więc spoko, goście znają dzisiejsze potrzeby młodych 😉
No my umiescilismy wszystko wlasnie w formie wierszyka - ze zamiast kwiatow - chetnie ksiazki i jesli prezenty to chetnie w kopercie 😉
Pauli fajne zaproszenia! Ja też wybrałabym drugie  :kwiatek:

Jestem właśnie na etapie wymyślania treści zaproszeń. I obrabiania rysunku co jest dla mnie dramatem bo o ile rysuje odręcznie to programy graficzne są dla mnie czarną magią!

Ja z prezentów ślubnych bardzo chciałabym obraz Lecha Batora w prezencie. I chyba umówimy się z naszymi co bardziej zamożnym znajomymi czy by nam nie ufundowali takiego cacka zrobionego na zamówienie.

Paru naszych gości z zagranicy uważa dawanie pieniędzy za jakieś faux pas i dla nich specjalnie zrobimy krótką listę prezentów. Szczególnie Niemcy mają takie problemy  🙄
kujka   new better life mode: on
25 lutego 2015 14:38
salto piccolo, to w sumie ciekawe, bo z kolei Arab dalby kase albo zloto (a pewnie jedno i drugie). Czeczen również sypnąłby kasą. Dla nich kupowanie prezentów jest kompletnie bez sensu 😉
kujka mnie samą to bardzo zdziwiło! Ale np Hiszpanie powiedzieli, że wolą też coś namacalnego co nam będzie o nich przypominać. Może ma to sens - niewiadomo kiedy nasze losy znowu się zejdą.

Opracowałam już nasze logo-herb na zaproszenie. Jest urocze chociaż lekko mnie załamuje mój brak wprawy w rysowaniu.. Teraz pora wymyślić jakąś sensowną ramówkę i będzie projekt wstępny gotowy  😅
Pauli ja też jestem za tymi zaproszeniami, które wybrała subaru i twój przyszły mąż. 😉 A odpowiadając na pytanie, tak myśmy dawali rodzicom zaproszenia, żeby mieli na pamiątkę. 🙂

salto piccolo pochwal się proszę 😀
Grafi na razie przeżywam wielkie porażki i niedociągnięcia. Jak będzie coś namacalnego to pokażę  😵
My też dawaliśmy rodzicom zaproszenia - obraziliby się, gdyby nic nie dostali :p

Co do prezentów, to mieliśmy wierszyk o winie zamiast kwiatów na ślub. O typowych prezentach nic, bo nie mieliśmy typowej listy zachcianek. Jeśli ktoś pytał, to bez kozery mówiliśmy, że wolelibyśmy kopertę. W sumie trochę żałuję, bo nie dostałam ani jednego serwisu, ani ręczników, ani porządnego żelazka, a przydałyby mi się! XD
25 lutego 2015 17:57
Miło mi, że zaproszenia się podobają 🙂
Kliknęłam je już na Allegro, dostałam projekt wnętrza (treść wpisałam własną), czekam teraz na wizualizację wybranej wersji kolorystycznej 🙂

Narzeczony zasiał jednak ziarno niepewności co do godziny ceremonii, ja wymyśliłam 17😲0, on zasugerował wcześniejszą, a jak to było u Was?

salto piccolo
Jestem bardzo ciekawa efektów Twojej pracy! 😉

Achaja
Tak sobie teraz myślę, że chyba faktycznie, jeśli goście będą mieli dylemat co kupić, skonsultują się z nami, lub naszymi rodzicami. 
Ja tez mam msze na 17😲0 🙂
A to dlatego ze chce sie wyspac i na spokojnie przygotowac a nie zrywac sie o 6 🙂
Uff, nie zjedzcie mnie bo to są na razie zabawy na poznanie tej cholernej grafiki komputerowej (najprostsze z najprostszych..). Zaproszenie miało być urocze i rustykalne. Troszkę się wstydzę wrzucić to do internetu no ale trudno  😡
To powstało jako pierwsze (napisy są przypadkowe w celu zabawy z rozmieszczeniem i czcionkami, poza tym tytułujemy się Sarenką i Jastrzębiem  :hihi🙂. Jako tła użyłam zdjęcia papieru ekologicznego na którym będzie na pewno drukowane.

I druga wersja:

edit.
Mam i trzecią i chyba będę kombinować w tę stronę, folkową. Tylko nie w tym nasyceniu kolorów oczywiście.

edit. 2
Ej no przepraszam, że tak wstawiam ale mam jeszcze czwartą wersję i chyba nad tą będę pracować żeby to miało ręce i nogi  😁
Bardzo oryginalne 🙂 Dla mnie wersja 1 lub 2 sa naj! Sam rysunek jest bardzo bogaty wiec IMO z folkowym motywem wszystkiego jest za duzo. Jednak ja jestem fanka minimalizmu wiec jestem nieobiektywna. 🙂 Sam pomysl super! U nas tez zaproszenia beda drukowane na takim papierze ekologicznym.
A mi się bardzo podoba welon i cylinder 😀 I ogólnie całe zaproszenie ostatnie bardzo fajne (pierwsze wydaje mi się mało ślubne) , ale też po przeczytaniu postu wiadb mam trochę wrażenie że jest tego sporo tam 😉
salto według mnie albo pierwsze, albo trzecie, jeżeli Ci zależy na akcentach folkowych, chociaż dałabym je w jednym kolorze. sam wzór jest już wystarczająco charakterystyczny. 🙂

natomiast na pewno nie szłabym w stronę 4. no sarenka z welonem i jastrząb z cylindrem... nie, przepraszam, ale mi to ni dy ry dy. 😁 ale to oczywiście moja opinia. :kwiatek:

Pauli u nas ślub był o 13, ale tylko ze względu na późniejszy obiad weselny. Gdybyśmy organizowali wesele to na pewno byśmy celowali w godzinę 17-18.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się