... ślub :) ...

Averis   Czarny charakter
06 lutego 2015 16:10
CzarownicaSa, garbię 😉 Nie wiem czemu tak wyszło. Dziękuje 🙂

Grafi, dziękuję 🙂
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
06 lutego 2015 17:53
Zorganizowałam też tzw. koszyczek, który stanął w damskiej łazience i zawierał chusteczki do higieny intymnej, plastry, panadol, kilka podpasek, mały lakier do włosów, zestaw już nawleczonych igieł w paru kolorach (do dostania w Rossmannie za jakieś 3zł) i agrafki 😉 Moi goście byli mile zaskoczeni, a ja czułam się ubezpieczona 😉

tzw. koszyczki ratunkowe. Będą u mnie koniecznie 😉 parę drobiazgów a może się przydać.
Tez bede robila koszyczki, podpatrzylam u znajomej, super sprawa😉 u niej byly jeszcze rajstopy, lakier do paznocki bezbarwny i wsuwki 🙂😉)

No, domknelam liste gosci, w koncu. A co za tym idzie - zamowila zaproszenia, zawiadomienia 🙂 No i zlozylam wstepne zapytanie o dekoracje 🙂
We wtorek ide sobie probnie zagescic rzesy - musze zobaczyc czy nie beda mnie wkurzac 😀 przy okazji ogarne z kosmetyczka jakis zamysl na makijaz 🙂
No i bielizny i bizuterii zamierzam szukac, potem zamowie jedne buty i zaczne szukac drugich.
I wiyzta u optyka tez mnie czeka po soczewki...
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
13 lutego 2015 10:38
Czy któraś z Was miała może do czynienia z firmą WITT, produkującą obuwie ślubne i wizytowe?
Spodobało mi się kilka modeli i zastanawiam się nad zamówieniem.
Doczytałam też, że firma współpracuje z salonem, w którym zamówiłam suknię, więc upiekła bym dwie pieczenie przy jednym ogniu 😉
Ja zamówiłam i czekam na zaproszenia od http://amelia-wedding.pl/pl/130-melody.html 😀 Jak przyjdą to dam znać czy warto wchodzić z nimi we współpracę😉 Póki co wydaje się wszystko ok, ale opinie w internecie były różne. Plusy sa takie że mają (na mój gust) wiele ładnych wzorów w bardzo niskich cenach.
13 lutego 2015 11:52
Ulalala
Śliczne zaproszenia, sama biorę pod uwagę coś z tym stylu 😉
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
13 lutego 2015 12:02
A a  a a a ... Jutro mam wesele u znajomych,a ja sie pochorowalam 🙁 niby tylko kaszel i problemy z gadaniem, albo jednak az tyle. Bo.czasem chyrlam jak gruzlik.najgorzej,ze wesele.350 km ode mnie. Glupio mi tak poinfowac ze nie przyjade dzien wczesniej. I zastanawiam sie czy iechac cy nie. Czy co robic. Kurde no :/ ale chyba nie pojade.🙁

Edit: poinformowalam mlodych, ze mnie nie bedzie, le moj.M bedzie(to nasi wspolni znajomi) . Jak dojde do siebie,a oni wroca do.wroclawia to sie spotkamy.Ide umierac w meczarniach dalej i szukac pluc do kupna,bo swoje sobie chyba wypluje zaraz..

Grafi a ty tez jakos zaraz nie wychodzisz za maz?🙂
Grafi to juz tydzień po! 🙂
13 lutego 2015 18:28
I nic się nie chwali?? 🤬
Zapewne pochwali sie jak wroci! 😉 Teraz sobie odpoczywa z MĘŻEM :P
14 lutego 2015 08:19
No ja.wlasnie cos kojarzylam ze luty, ale nie pamietalam kiedy 😀 czekam na relacje 😀
Ulalala ja od nich zamawiałam zaproszenia i jestem bardzo zadowolona, tak samo siostra mojego D. 🙂

subaru, Pauli
Ano dziewczyny ja już z obrączką latam i męża ćwiczę, żeby mu słowo żona przez gardło przechodziło.  😂

Ogólnie zdenerwowanie dopadło nie tylko w piątek jak się okazało, że na sali musieliśmy koncepcję ustawienia stołów zmieniać bo nie wyszło tak jak obiecywali a managerka sali mnie próbowała pospieszać. Poza tym luzik (no może nie całkowicie bo jak oglądnęłam nagranie z ceremonii to się okazało, że strasznie skakałam w miejscu a to robię kiedy się denerwuję 🙂 ).

Na weselu ja się wybawiłam za wszystkie czasy, goście też sobie raczej wszystko chwalili. Jedyne co to obsługę na sali trzeba było ganiać, żeby się nie ociągali ale poza tym jak ktoś jest chętny z Wrocławia to mogę wszystko polecić od mojej fryzjerki-makijażystki przez tort, DJa i fotobudkę aż po hotel (chociaż może whitemoon jeszcze naprostuje i podpowie co było do poprawy 😉).

Zdjęcia mam na razie tylko jakieś od znajomych no i z fotobudki, także mogę się pochwalić dekoracjami, bukietem, jeszcze raz moimi ślubnymi butami (swoją drogą znajomi mi mówili, że nie wyobrażali sobie mnie w całym ślubnym stroju i dodatkach ale jak zobaczyli buty to stwierdzili, że to cała ja 😉 ). I zdjęciem z whitemoon z fotobudki. Niestety koło północy byłyśmy już lekko sfatygowane.  😁

Grafi gratulacje
18 lutego 2015 09:50
Gratuluje i wiecej zdjec 🙂 kto nastepny?🙂
Grafi, gratuluję! 🙂

Ulalala, ja też od nich zamawiałam. Trzeba było BARDZO przypilnować ułożenia tekstu na zaproszeniach plus BARDZO przypilnować literówek, ale efekt końcowy był bardzo bardzo ładny. 🙂
Grafi, Kahlan,  Dzięki, trochę mnie uspokoiłyście 🙂 Fakt literówki u mnie też były, nie wiem jakim cudem, bo tekst był kopiuj-wklej przecież, a nagle w środku tekstu brakowało jednej litery . Jakby robili to specjalnie hahaha. No ale dobrze, dziś dostałam mailowo "paragon", liczę więc, że niedługo pojawią się u mnie🙂

Grafi, Gratuluje! Pięknie to wszystko wygląda na zdjęciach , a przede wszystkim Ty 🙂 Coś chyba przeoczyłam, ale czemu takie buty? 😀 Od początku do końca w nich byłaś?
Niestety, tekstu nie umieszczali chyba na zasadzie "kopiuj-wklej". A momentami, w konwersacji mailowej miałam wrażenie, że rozmawiam z jakimś automatem lub totalnym bezmózgiem. 😵

Ale finalnie udało się wytłumaczyć DRUKOWANYMI literami o co mi chodzi. 😁 Także końcowe wrażenia na plus. Sam kontakt bardzo sprawny. 🙂
18 lutego 2015 12:10
Grafi
Gratulacje! 😀
Koniecznie pochwal się zdjęciami fryzury (oczywiście jestem ciekawa całokształtu 😉 ), bo mniej więcej o czymś takim myślałam dla siebie.

Ja mam wieści z frontu, w walce my vs. USC 0:1 🙁
Podanie o ślub poza urzędem zostało odrzucone bez czytania, kierowniczka najpierw powiedziała nam, że nie ma możliwości wyjścia poza urząd, a potem powiedziała "zobaczymy co tam państwo napisali w podaniu, bo przyznam szczerze, że nawet go nie czytałam" 😵
Poczułam się jakby ktoś dał mi w twarz, zostaliśmy całkowicie olani przez panie urzędniczki, które pewnie w perspektywie mają już ten 1000zł, który trzeba zapłacić, jeśli chce się wyjść z urzędu, co w zasadzie dały nam do zrozumienia.

Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak, że zostaliśmy wpisani na 5.06, na godzinę 14:30 😵
Nie mam pojęcia jak to wszystko ma wyglądać 🙄
Grafi, Ty wiesz, ze było super! Fotobudka to genialny pomyśl, wspaniala,pamiątka! Ogólnie ze strony goscia powiem, ze naprawdę bylo ekstra! Dj fajnie gral, jedzonko dobre (do tej pory mam ochote na ten makaron ze szpinakiem!!!), no zabawa przednia! Dawno takiego fajnego wesela nie mialam! 😉
Grafi gratulacjeeeee! 💃

My wlasnie nauki przedmalzenskie zalatwiamy, zaproszenia w toku🙂
Grafi ale piekna suknie mialas!! Pokazesz jeszcze jakies foty zeby bylo Cie cala w niej widac?? 🙂 Swietnie wygladalas, buty rzadza  🤣
Grafi, GRATULACJE! Więcej fot poproszę. Ciekawa jestem torta.
Pauli, nie zrażaj się, my walczyliśmy łącznie z 8-9 miesięcy i też parę odmów dostaliśmy. Pisz podania, odwołuj się, pisz skargi - finalnie na pewno się uda, tylko nie poddawajcie się za szybko!
Chuda, subaru, Kahlan, Ulalala, Pauli, faith, nerechta, yegua Dziękuję!  :kwiatek:

Ulalala jeśli chodzi o zaproszenia to u mnie żadnych problemów przy zamawianiu nie było, raz poprosiłam o przesunięcie wierszy tekstu i było ok, literówek też żadnych nie zrobili. Może akurat mało zamówień mieli w tym czasie i dlatego lepiej im poszło. 🙂 A jeśli chodzi o buty to ja jestem zmarzluchem, więc stwierdziłam, że jak mam w zimie wychodzić na dwór to muszą być ciepłe (a jeszcze nas sesja na śniegu - oby - czeka). Na sali się oczywiście przebrałam w baleriny bo bym się ugotowała inaczej. 😀

Pauli kurcze, na tych zdjęciach, które mam w tej chwili nie widać jej za dobrze, nie mam też żadnego z tyłu ale wrzucam jedno na teraz i dodam więcej jak tylko dostanę i coś się odpowiedniego znajdzie. 🙂 Odnośnie urzędu to tak jak pisze Dzionka - nie poddawaj się. Macie jeszcze trochę czasu, więc się uda. Będę trzymać kciuki!

whitemoon w takim razie bardzo się cieszę i dziękuję  :kwiatek:, tym bardziej, że już na tylu weselach byłaś, że masz z czym porównywać. 😀 (mmm, zapiekanka ze szpinakiem  🍴 )

nerechta dziękuję  :kwiatek: na razie wrzucam pojedyncze klatki z filmiku bo okazuje się, że nie mam żadnego zdjęcia gdzie widać całą sukienkę, zobaczymy co nam przyśle fotograf. 🙂

yegua tort cały czekoladowy o niezbyt wdzięcznej nazwie Sergiusz z cukierni Carolin & Simon http://www.siemionko.pl/. Jest absolutnie genialny i przepadłam dla niego od pierwszego skosztowania. 😉
Grafi, cudnie wygladalas.
hehe, mieszkam w pobliżu tej cukierni 🙂
Pauli wczoraj w wiadomościach było o wychodzeniu urzędników z urzędów na śluby, ze ok kiedyś(hymm nie wiem od kiedy nie wsłuchiwałam się  :głupi_łeb🙂 poprostu bedzie to ich obowiązek jeśli para bedzie o to prosiła .Więc nie poddawajcie się  😉
Pauli, oni nistety specjalnie Ci odmowili...od marca zapłacisz tysiaka i sie zgodza. Dotychczas nie bylo to uregulowane, czyli nie placilo sie nic lub wiadomo...co laska do kieszeni urzednika... 😉
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
19 lutego 2015 12:00
Pauli wczoraj w wiadomościach było o wychodzeniu urzędników z urzędów na śluby, ze ok kiedyś(hymm nie wiem od kiedy nie wsłuchiwałam się  :głupi_łeb🙂 poprostu bedzie to ich obowiązek jeśli para bedzie o to prosiła .Więc nie poddawajcie się  😉

Aktualnie siedzę w temacie, z powodów nazwijmy to pracowych 😉

Od 1 marca br. będzie możliwość wzięcia ślubu poza USC, ale:

-należy złożyć podanie do kierownika USC, w którym będą informacje o miejscu ceremonii, jej dacie i godzinie
-kierownik może się na to zgodzić, o ile termin mu pasuje. Jeżeli tak nie jest, to proponuje inny. Gdy para się zgodzi/dogadają się, ceremonia faktycznie może odbyć się poza USC
-koszt takiej imprezy to 1000 zł + 84 zł za akt zawarcia małżeństwa
-miejsce ceremonii musi gwarantować zachowanie powagi i doniosłości ceremonii, ale również bezpieczeństwa wszystkich  jej uczestników.

😉

Mam nadzieję że mnie poratujecie🙁
Własnie dostałam informację od fotografa, że z przyczyn osobistych wypowiada umowę...
Od kilku godzin szukam czegoś konkretnego ale niestety wszyscy mają zajęte terminy na sierpień tego roku🙁
Możecie kogoś polecić?? Szukam osoby która wykona typowo artystyczny reportaż.
20 lutego 2015 09:42
Grafi
Wyglądałaś zjawiskowo! 😀

Pauli, oni nistety specjalnie Ci odmowili...od marca zapłacisz tysiaka i sie zgodza. Dotychczas nie bylo to uregulowane, czyli nie placilo sie nic lub wiadomo...co laska do kieszeni urzednika... 😉

Niestety, doskonale zdaję sobie z tego sprawę 🙁
Urzędniczka w sumie nawet powiedziała nam wprost, "wiecie państwo, teraz płaci się za wydanie aktu ślubu, a po wejściu w życie ustawy 1000zł, jest różnica, prawda?"
Smutne, że urzędnicy w naszym kraju zamiast pomagać, rzucają kłody pod nogi.

martva
Zdawałam sobie sprawę z tych faktów, ale łudziłam się, że może uda się coś ugrać jeszcze za obowiązywania starych przepisów.

Nie ma się co rozwodzić, skoro temat jest już przyklepany, 2 marca mają do nasz dzwonić z USC i ustalimy wszystkie szczegóły, podanie zostało u nich, więc nie będziemy musieli składać go drugi raz.
Zostanie tylko przyjąć na klatę narzekanie rodziców i ewentualne pretensje, że "bezsensownie wydajemy pieniądze" 🙄

W poniedziałek jedziemy po obrączki, nie mogę się już doczekać 🏇

Zastanawiam się jeszcze nad winietkami a stoły, pytałyście gości o imiona i nazwiska osób towarzyszących, czy na stole może stać bilecik dla osoby towarzyszącej, bez imienia?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się