Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

flygirl Wyrabiają po pierwszym oddaniu. I wtedy jedne centra wysyłają, a w innych odbierasz np przy kolejnym oddawaniu krwi.
No mi właśnie nie wyrobili po pierwszym, inaczej bym nie pytała. 🙂
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
09 lutego 2015 19:45
A oddawałaś w Lublinie? Tam dostaje się książeczkę jak oznaczą grupę krwi, z tego co pamiętam można się zgłosić kilka tygodni po pierwszym oddaniu, albo przy kolejnym odebrać. Nie wiem jak jest w innych miastach.
Póki co oddawałam tylko w Szczecinie. 😉 I oddaję mniej lub bardziej regularnie od 2012 roku i dalej nie mam książeczki. 🤔
09 lutego 2015 19:53
Ooo to może w Szczecinie w ogóle nie mają książeczek? Bo w Lublinie muszą wkleić do książeczki naklejkę z tym samym numerem co na worku z krwią, więc trzeba mieć ze sobą książeczkę żeby w ogóle oddać..
Powiedzcie mi jak to jest z przelewami w innej walucie?
Kupuje siodło z nimieckiego ebaya za euro, a moje konto jest w złotówkach, czy bank może to zamienić? Czy trzeba wpłacić euro i dopiero przelać ?
Nie, bank automatycznie zrobi przewalutowanie transakcji.
Freska   Trakeńska Szczęśliwa Miłość
10 lutego 2015 09:47
TheWunia można i tak i tak, ale do wpłaty euro w banku chyba potrzebne jest konto walutowe. A jak nie masz walutowego to dzieje się tak jak napisała K i T ale jest to droższa "wersja". Przy małych kwotach nie ma to jakiegoś większego znaczenia.
Ile jest ważna recepta? Mam na niej wpisaną datę wydania a przy dacie realizacji krzyżyk.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
10 lutego 2015 13:42
Miesiąc. Na antybiotyk tydzień.
1. Gdzie kupię olej migdałowy (stacjonarnie)?

Zielarnia na Hożej, bliżej pl. Trzech Krzyży.
Czasem lepiej wcześniej zadzwonić czy mają.
po czym wiadomo, że ktoś zablokował nasz nr komórkowy? Raporty wtedy przychodzą normalnie?  😡
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
11 lutego 2015 10:18
[s] Mam kilka fajnych, starych zdjęć na naszej-klasie, chciałabym je sobie ściągnąć na kompa ale nie bardzo wiem jak 👀 Normalnie zawsze klikałam na zdjęcie pp myszki i brałam "zapisz obrazek jako...", ale tu takiej opcji nie mam. I jako bardzo zdolny informatyk- zgłupiałam 😁
Pomoże ktoś? :kwiatek:[/s]

Eee... nieważne 😁
link
"Burza przed ciszą..." - co to znaczy/
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
11 lutego 2015 14:34
Tania, poziom dziennikarstwa wp.

hahahaha, idealne podsumowanie Strzyga  👍

😂
Ja się dopatrywałam ukrytego sensu, niepojętego dla mojej głowy. Nawet pomyslałam, że to byłby fajny tytuł dla książki czy opowiadania.
11 lutego 2015 16:45
Mi bardzo spodobało się zasłyszane w radiu "zamarzł z wychłodzenia"  😁
Jeżeli sprzedam gry, które u mnie działały, płyty nie są porysowane itp., ale u kupującego z jakiegoś powodu nie zadziałają, to czy ja mogę mieć z tego powodu jakieś nieprzyjemności? Muszę zwrócić pieniądze? Niby to ode mnie nie zależy, zwłaszcza jeśli u mnie wszystko było ok, ale czy na jakiejś podstawie może wtedy kupujący złożyć na mnie jakąś skargę? Czy nie ma w ogóle takiej możliwości?
opolanka   psychologiem przez przeszkody
11 lutego 2015 20:59
Pytałam w wątku o perfekcyjnej pani domu, bezskutecznie, więc może tu.

Czy używacie orzechów do prania? takich jak te na przykład
lub kuli ekologicznych?na przykład takich

link
"Burza przed ciszą..." - co to znaczy/

Obstawiam, że jest to celowe przyciąganie czytelnika. W portalach informacyjnych stosuje się różne "chwyty", by internauta kliknął w dany link. A z kliknięcia jest kasa, więc dziennikarz konstruuje sam tekst, jak i linkowane tytuły tak, by jak najwięcej osób weszło na podstronę. Czasem tytuły opierają się na tabloidowych nawoływaniach typu "afera!", a w innych przypadkach dziennikarze stosują taką grę słów 😉

Teraz ja zapytam, a właściwie poproszę o pomoc 😉
Jakie języki obce uważacie za orientalne (ale z takich, których nauka staje się ostatnio modna) i dlaczego, według Was, warto się ich uczyć?

Ślicznie proszę o pomoc :kwiatek:
miałam kiedyś kulę, ale efekt żaden. Pierwsze pranie jeszcze jako tako, ale być może to sprawka resztek proszku i płynów w zakamarkach pralki. Orzechów nie miałam.
opolanka odpisałam w "perfekcyjnym" wątku  😉.

Teraz ja zapytam, a właściwie poproszę o pomoc 😉
Jakie języki obce uważacie za orientalne (ale z takich, których nauka staje się ostatnio modna) i dlaczego, według Was, warto się ich uczyć?

Ślicznie proszę o pomoc :kwiatek:

Orientalne to m.in. arabski, turecki, jidysz. Nie powiem ci, którego warto się uczyć, bo samemu trzeba o tym zdecydować. Warto uczyć się języka, którego będziesz używać (praca, liczne wyjazdy za granicę lub pobyt stały). Pierwsze co mi przychodzi do głowy - arabski w przemyśle naftowym, ale to tylko przykład. Skąd takie pytanie?
Gosia, dzięki 😉 Piszę tekst nt. 5 powodów, dla których warto uczyć się języków orientalnych.

Nie muszą być te powody sprecyzowane dla poszczególnych języków, tylko ogólnie dla określanych mianem "orientalnych". Wiadomo, względy zawodowe to punkt pierwszy, a reszta? Podróże zagraniczne, poznawanie kultur - coś jeszcze przychodzi Wam do głowy? Mój mózg już dziś nie pracuje, dlatego będę wdzięczna za podpowiedzi :kwiatek:
mundialowa, myślę, że to może być coś chwytliwego w cv, coś co nas odróżnia od innych kandydatów na dane stanowisko. Poza tym wydaje mi się, że osoba znająca jakiś mniej popularny język może łatwiej znaleźć pracę np. jako tłumacz.
Gosia, dzięki 😉 Piszę tekst nt. 5 powodów, dla których warto uczyć się języków orientalnych.

Nie muszą być te powody sprecyzowane dla poszczególnych języków, tylko ogólnie dla określanych mianem "orientalnych". Wiadomo, względy zawodowe to punkt pierwszy, a reszta? Podróże zagraniczne, poznawanie kultur - coś jeszcze przychodzi Wam do głowy? Mój mózg już dziś nie pracuje, dlatego będę wdzięczna za podpowiedzi :kwiatek:

Zmiana wyznania
Zamążpójście
Plany zawodowe (szpieg, terrorysta)
Na wypadek zostania zakładnikiem
Do podsłuchiwania orientalnych sąsiadów
Na wypadek wojny
Czy ktoś korzysta z aplikacji Badoo ?

Nie wiem o co chodzi, ale wczoraj coś mi wyskoczyło, że ,,wyczerpały mi się supermożliwości" ? coś takiego. Nie mogę teraz zobaczyć kto mnie polubił. Wyświetla mi się ,, Sprawdź, czy ty też polubisz 181 osób, które odpowiedziały ,,Tak" w chybił-trafił"  🤔
Jak kliknę opcję ,,pokaż te osoby" to wyświetla mi się coś, żeby zapłacić  🤔wirek:
Bez jaj bankrutować nie zamierzam, przez głupią aplikację, ale podoba mi się, bo gadałam już z dwa fajnymi osobami. Da się coś z tym zrobić ?  👀
Alaska, zapłacić 😁 Chyba każdy taki portal randkowy ma jakieś konto premium, bez którego niewiele zrobisz.
Serio nie da się tego obejść? I chcesz mi powiedzieć, że dziesiątki tych ludzi, płacą 11 zł tygodniowo?  😵
Jakby to z 5 było można przeżyć, ale w skali miesiąca to robi się 44 zł. To przecież koń za to ma marchewek na 3 miesiące.  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się