Pytanie - czy ktoś wie o co w tym chodzi i mógłby wyjaśnić? Czy to tylko "zapasy" nad zwłokami dzika i zdobywanie punktów na zasadzie "do koła wrzuć"? 🤔
to jest jakaś psychoza!!! w 19 minucie: zasady fair play, bije się swojego konia, konia przeciwnika, samego przeciwnika, ciągnie własne wodze, jak i wodze przeciwnika... pomijam brak jakiegokolwiek zabezpieczenia i głowy tuż przy końskich kopytach podczas podnoszenia ścierwa z ziemi wielce cywilizowana rozrywka PS to Kazachstan jest
To się nazywa BUSKASZI ale obejrzałam kawałek i dalej nie dałam rady ,walą konie nachajkami gdzie popadnie, po głowie ,był nawet koń z zakrwawionym pyskiem, masakra.
tutaj to nawet nie wiedzą gdzie ten dzik, a jak go już znajda to nie są w stanie dźwignąć go z ziemi, a konie szarpią i leja jakby to coś miało zmienić. Co za idiotyczny sport, bez zasad i reguł, zero troski o konie do bólu i do oporu ile koń da rady.
Wystarczyło by zmienić kolor koszuli na czarny zastąpić człowieka moze trochę śmielszym i wtedy chciałabym zobaczyc to '' zaufanie tylko do jednego czlowieka''
"Obywatel" jest podejrzanie skulony i spięty, wykonuje powolne ruchy znienacka zmieniające tempo i ogólnie taki jest w stylu "przyczajony tygrys, ukryty smok". A koń czyta jego mowę ciała po swojemu i się denerwuje.
Koń (szczególnie młody) nie tylko obywatala w bialej koszuli by obwąchał ale i wszystkie rzeczy których się boi lub są nowe , ( np. folia, biale plastikowe krzesło, stos drewna)
[quote author=Murat-Gazon link=topic=348.msg2283989#msg2283989 date=1423052582] "Obywatel" jest podejrzanie skulony i spięty, wykonuje powolne ruchy znienacka zmieniające tempo i ogólnie taki jest w stylu "przyczajony tygrys, ukryty smok". A koń czyta jego mowę ciała po swojemu i się denerwuje. [/quote]
Murat, jak dla mnie obywatel zachowuje się normalnie. Widać że koń nie boi się człowieka ( inaczej nie interesowałby się nim, nie dawał dotykać), tylko czegoś co na nim jest, możliwe że kurtki. Miałam kiedyś przypadek, kiedy zwykły koń bał się małej dziewczynki w zestawie ubrań w nietypowym jaskrawym kolorze.