Re-voltowe Lobby Biuściastych
Julie Ale to nie jest zaden wyznacznik, ze jezeli mialas taki skok w ciazy i po, to design bedzie miala tak samo. Wzrost piersi w ciazy i po, to totalnie indywidualny temat. P.S. Moja kolezanka tez miala M po ciazy! 😉 U mnie na szczescie wzrost trzyma sie w rozsadnych ramach, z czego sie baaaardzo ciesze!
A strojow kapielowych, to szukalabym na allegro, ebayu?
Pandurska, Ja oczywiście jej tego nie życzę, dla mnie to był koszmar.
No i niestety drastyczny wzrost następuje dopiero pod sam koniec ciąży i jak się zaczyna karmić .
Nie słyszałam o przypadku, żeby się nie powiększyły o co najmniej 2-3 rozmiary.
Ja szukam biustonosza, nie stroju kąpielowego. 😉
Szukam na allegro, ale w tak gigantycznym rozmiarze jest mało. 😵
Julie A ja wlasnie znam laski, ktore byly plaskie przed ciaza i takie zostaly po 😉 Wspomnianej b. biusciastej kolezance tez sie za bardzo nic nie powiekszylo po porodzie. Na chlopski rozum mysle sobie, ze duze znaczenie ma tez fakt, ile przybiera sie na wadze w ciazy. Wiadomo, ze tluszczyk b. lubi odkladac sie tez na biuscie i poza rozwojem gruczolow piersiowym jest tez "winowajca" wzrostu. Ja sie nadal modle do mojego biustu, zeby sie wstrzymal i wykorzystal swoje gabaryty do produkcji mleka 😂
Staniki normalne tez bym kupowala przez ebaya uzywane. Niestety to i tak inwestycja, ktora sie mimo wszystko oplaca. Wole miec jeden swietny stanik i prac go na okraglo, niz kilka shitow deformujacych i piersi i optycznie sylwetke.
MAm problem - sukienkę bez pleców i duży biust 😂 Spotkałyście się z biustonoszami które mają silikonowy tył? Najchętniej kupiłabym stacjonarnie w trójmieście ale chyba będzie problem..
Quendi ja pamiętam, że w liceum jeszcze miałam stanik z silikonowym tyłem, nie pamiętam jaka firma, gdzie kupiony, no ale miałam więc takie istnieją 🙂 W Trójmieście polecam Ci w Gdyni na Świętojańskiej sklep Christelle- mają duży wybór biustonoszy i kompetentną obsługę, może coś pomogą 🙂 Obok jest jeszcze jeden sklep- Lingeria, też całkiem ok 🙂
Dziewczyny zamierzam kupić Panache Sports Bra tylko nie łapię się w tych rozmiarówkach... Czy jeżeli z Kingi noszę 65H to Panache 36F będzie dobry? Chciałam kupić w sklepie internetowym bo na stacjonarne czasu za bardzo nie mam i dostępność też licha, chyba że ktoś coś wie o sklepach w Bydgoszczy czy w Toruniu...
Ale 36 to jest obwód 80, więc jak nosisz normalnie 65 to raczej będzie za duży. Celuj w 30 albo 32, nie wiem czy są tak samo ciasne jak Shock Absorbery.
Julie mój aktualny rozmiar to 65i. Nie uktywam, że jest ciężko i zdaję sobię sprawę z tego, że podczas karmienia piersi jeszcze urosną. Aktualnie biust jest jedrny i bardzo ladny. W ciagu dnia noszę biustonosze dla ciężarnych z kolekcji Alles a w nocy sportowy biustonosz bezszwowy Anita. Niestety zdaję sobie sprawę z tego, że to krótkotrwałe rozwiązanie ale mam obsesję na tym punkcie 🙂 Niezbędna okazała się także wizyta u brafitterki. Rozmiar dobrany przez nią różnił się bardzo od tego, który zaproponowały mi panie w sklepach. Biustonosze kupuję przez internet, pozwoliło mi to zaoszczędzić dość dużo.
Jeżeli chodzi o utratę jędrności podczas ciąży i karmienia ważne jest zarówno regularne nawilżanie skory oraz postawa. Lekarz ciągle mówi mojemu partnerowi, że jeżeli chce mieć ładne cycki po porodzie ma być moim "pajączkiem" i wręcz obsesyjnie mnie prostować, gdyż dodatkowy ciężar brzucha i piersi automatycznie powoduje lekkie garbienie.
Pisze z telefonu, więc przepraszam za błędy.
saganek,
BRA BOUTIQUE
ul. Piekary 43
Toruń
kujawsko-pomorskie
87-100
BRAMIRACLE
ul. Krasińskiego 8
Bydgoszcz
kujawsko-pomorskie
85-008
idź i przymierz, bo obwodem 36 obwiążesz się na 2 razy 😉
ekhem wielkie dzięki :kwiatek: do Bramiracle dzwoniłam mają więc tylko trzeba podjechać, już się cieszę, tym bardziej że teraz więcej czeka mnie nie tylko jazd ale też innej aktywności fizycznej... Trzeba zacząć coś z sobą robić, bo kondycja mhhmmm słabiutka...
Planuje zamówienie w Brastop www.brastop.comJeśli ktoś jest zainteresowany podłączeniem się to proszę o informację (na PW)
do wtorku, 27 stycznia.
Ja się zastanowię 😉
A dziś do mojej kolekcji dołączyła Freya Lyla
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Za duże zdjęcie (dozwolona wielkość 800x800)
Przypominam 🙂
Planuje zamówienie w Brastop www.brastop.com
Jeśli ktoś jest zainteresowany podłączeniem się to proszę o informację (na PW) do wtorku, 27 stycznia.
szepcik da się kupić bieliznę tej firmy stacjonarnie? 👀
Freya? Oczywiście, pewnie w każdym sklepie.
Tzn w jakim "każdym sklepie"?
Oświećcie mnie - Masquerade to jest linia Panache? A Fanstasie - Freya?
szepcik, dawno pytałaś, ale odpowiem - może nie do końca linia, a bardziej pod-marka.
Firma Panache Lingerie ma marki: Panache, Cleo, Masquerade, Sculptresse i Sporta,
Wacoal (kiedyś Eveden) ma Freyę, Fantasie, Fauve (wycofana), Elomi i Huit.
Dzięki. Czyli teoretycznie rozmiarowo nie powinno różnić w obrębie jednej grupy?
Dzięki. Czyli teoretycznie rozmiarowo nie powinno różnić w obrębie jednej grupy?
Myślę, że nie.
W razie czego znalazłam ponownie super staniki do jazdy i sportów, normalne biustonosze tylko zapinane z przodu i z tyły mają trójkąt, zapobiega ściąganiu się ramiaczek co mnie osobiście zawsze irytuje, spod fraka i koszuli łapanie w rękawiczkach ramiaczek, które zawsze mi spadają.
Dodaje linki:
Nr 1:
http://www.halens.pl/moda-damska-bielizna-5773/biustonosz-z-fiszbinami-515595?variantId=515595-2125&imageId=141415840833287028Nr 2:
http://www.halens.pl/moda-damska-bielizna-5773/biustonosz-z-fiszbinami-514415
Tylko rozmiarówka ograniczona...
Jest niemiecka, troche czesto wieksza i taka "pelniejsza" ale akurat w tych modelach faktycznie nie ma "Szalu". mnie ratuja ramiaczka.
Dzięki Edytce :kwiatek: moje cyce mają w czym pływać bez obawy, że ode mnie odpłyną 😉 jak trochę wyzdrowieję, to będą testy na basenie 🙂
kobiety, gdyby któraś potrzebowała mam na sprzedaż Panache Sport w rozmiarze 36DD jest nowy tylko bez metek, siostra nie trafiła z rozmiarem 😉 info na pw
Mam problem z jednym biustonoszem. I tylko z tym jednym.
Fajny, sportowy, wygodny, dobrany idealnie. Był idealny do czasu, po jakichś 4 miesiącach (mam od pół roku) zaczęło się swędzenie pod biustem, ale tylko od wenętrznej strony, pot miał nieprzyjemny zapach, skóra podrażniona, zaczerwieniona bardzo. Zdjęcie go na jakiś czas i zamiana na inny (żeby nie było niedomówień, zmieniałam, a raczej prałam po przyściu do domu i rano znów zakładałam wyprany i suchy stanik, co 3-4 dni) poprawiło sytuację, powrót, już pierwszego dnia spowodował nawrót potówki, teraz chodzę w innych i jest wszystko ok.
Co zrobić, stanik jest w bardzo dobrym stanie, nie uwierający, bez fiszbin no i mój ulubiony, dość dobrze trzyma mój biustr rozmiar 85C. Może jakieś wkładki sepraujące skórę pod biustem od materiału są? Nie chciałabym się pozbywać tego stanika, ale nosić też nie mogę 🙁
E: koszmarne literówki 🤔
Bisha, no nie wmówisz mi, że stanik w rozmiarze 85C jest na Ciebie idealnie dopasowany 🤣 No raczej nic nie zrobisz, nie ma żadnych podkładek pod stanik.
Chyba się zgubiłam? 🤣 Odnośnie pierwszej częsci, nie wkładek 😁
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
01 lipca 2015 23:26
Bischa, może proszek? Źle wypłukałaś? Albo ma wredne szwy i na to rady nie ma
Scottie , czemu 85C miałoby nie być dobrze dopasowane? 👀