Końska Rewia Mody cz. IX (2015)

Zawsze można założyć Rewię Mody West. :-)
wątek zamknięty
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
12 stycznia 2015 18:04
Ej, ten w czaszeczki zarypiaszczy 😀 skąd ten link jest? to "u nas" gdzieś do dostania? Ja lubię takie klimaty  😁
wątek zamknięty
Viridila   ZKoniaSpadłam & NaturalBitsBay
12 stycznia 2015 18:06
maluda, a jak z grubością padu od nich? Co do Rewii Mody West, to zawsze jakieś wyjście, chociaż troszkę bez sensu - chyba, że tutaj tylko klasycznie. Większość osób na forum to klasycy, ale chyba ujdzie przymknąć oko od czasu do czasu 😉 Przecież nie będziemy tutaj "spamować" cały rok 😀iabeł:
Muchozol, o tym wyczuwaniu palców właśnie słyszałam - mój "wzorkowy" na baranku (ten co pokazywałam) jest świetny, gruby itd. W filcowym dokładnie tak jak piszesz - paców też nie wyczuję - i to do niego myślę jedynie nad blanketem, ale nie w formie amortyzacji/pogrubienia - jedynie kolor 😉 Ot, szmatka co by wiecznie wersja "czornyj pad" nie była 😁
A te inne wzory.. trzeciego bym nie ubrała - nie lubię czaszek, brrr... :P Ale pozostałe.. oryginalnie by było (choć ten pierwszy nie jest taki zły) 😂 Już pomijam, że chodzą za mną te ochraniacze w kwiatki i ciekawe czy znajdę coś do kompletu 😀iabeł:
Livia, dla równowagi mogę za jakiś czas wrzucić moją kobyłę z dralonem plum limegreene (+ sprzęt westowy) - nie wiem jak to będzie wyglądać, ale chorowałam na tą derkę 😁
wątek zamknięty
Virdilla, Muchozol, maluda Ja w czaprakach ujeżdżeniowych lubię klasyczną elegancję (chociaż ostatnio sprawiłam sobie używanego Caballowego turkusika... i jest piękny 😉) i np wszelkie odcienie kremowego, brązów, czasami jakieś bordo czy granat- natomiast jeśli chodzi o west to akurat właśnie nie wzorki (jeśli są rzeczywiście ładne, nie a'la piksele) tylko gładkie i jeszcze np pikowane wogóle nie pasują! Moim zdaniem trzeba dopasowywać jakoś ten sprzęt- jak już siodło west to i pad w odpowiedniej konwencji (jakby nie było west jest stylem wieśniackim w pozytywnym tego słowa znaczeniu 😉 ) i nie ma co się tego wstydzić.
A siodło west jest siodłem ławkowym więc ryzykowanie padu bez odpowiedniej amortyzacji, byleby nie był we wzorki (tak jak to słusznie zauważyła Livia) jest delikatnie mówiąc nieodpowiedzialne trochę.
Virdilla- te Classic Equine są świetne- sama za jakiś czas pomyślę nad brązowymi lub ... turkusowymi 😡
wątek zamknięty
Pianka 2 cm. Oprócz padu mam i podkładkę w ich wykonaniu, ponieważ byłam świadoma, że nie dadzą rady uszyć, aż tak grubego. Czyli kolejne 2 cm.
Kasia, dlatego jak już zamawiam to robię to tak, aby był bardzo gruby, co widać w powyższym przykładzie. Pad i podkładka.
wątek zamknięty
Muchozol właśnie weszłam w te 3 linki i mnie rozwaliły 😉 Ale ten modlitewny będzie pasował przecież dla Pielgrzyma 😉
Livia jesli chodzi o blankety to jest cała masa 1- kolorowych Mayatexów, nawet na horsepassion są, popatrz tam. Mayatexy są drogie ale niezniszczalne, warto.
Ja dzisiaj szperałam po tych padach "z górnej półki" i przewinęło mi się sporo jednokolorowych (Muchozol, czarne też były! 😉 )
wątek zamknięty
Budlejowe_love, to żaden błąd, w sklepach są same resztki. Spróbuj tą trawiastą zieleń znaleźć gdziekolwiek, jak będziesz miała szczęście, to gdzieś w czeluściach ebaya znajdziesz

o tej zieleni mówicie? 🙂
http://dobry-kon.pl/opis/5101786/czaprak-drobnopikowany-hkm-vs.html
wątek zamknięty
Viridila   ZKoniaSpadłam & NaturalBitsBay
12 stycznia 2015 18:29
maluda, mnie się nie chce bawić w "pad + podkładka", dlatego nie zamawiałam nic od nich 👀 Ale 4 cm to nawet sporo, a jak będzie pod siodłem ok to luz 🙂
kasiakliczkowska, mnie się wzorki podobają - zygzaczki, kolory, jakieś różne wariancje w temacie 😀 Klasyka to zupełnie co innego - nawet bym tych dwóch stylów nie porównywała za bardzo - i tam za nic bym nie "włożyła" takich szmatek - ale np. zostawiłam sobie swojego Caballa (granat-malina), bo zwyczajnie go lubię, kij, że raczej nie użyję już (może dojrzeję do sprzedaży za jakiś czas) 🙂 O, nie zaglądam na horsepassion w zakładkę "na show", a tutaj bum - faktycznie są Mayatex'y.. może się w tym roku dorobię choć jednego - najpierw ochraniacze w kwiatki 😁

minerwa, a to nie miało być DL? 😉
wątek zamknięty
Nie wiem, dziewczyny ogólnie płaczą, że nie ma juz tych czapraków - wg mnie są 😉.
W HKM aktualnie 4 odcienie zieleni w Dl są dostępne i 3 odcienie w VS 😉
wątek zamknięty
O, nie zaglądam na horsepassion w zakładkę "na show", a tutaj bum - faktycznie są Mayatex'y.. może się w tym roku dorobię choć jednego - najpierw ochraniacze w kwiatki 😁

Tak, ich "położenie" jest mylące 😉)) Jak kupowałam tam Mayatexy, których nie było na stronie- jak znajdziesz w sklepie zagranicznym jakiś wzór, który Ci się spodoba, to myslę, że KArolass może każdy sprowadzić (przynajmniej w moim przypadku tak było)
wątek zamknięty
Livia miałam wenę, to wstawiłam koszmarki 😀iabeł:. A co tam - same ładne rzeczy muszą być 😁?
zembria wszystko niezastąpiony ebay.com 😁. W Polsce nie dostaniesz żadnego z nich. Ale można u Niemców próbować - jak szukałam sprzętu dla siebie, to większość, oprócz USA, była dostępna też w Niemczech. No tylko, że ja to tak na spokojnie lubię 😁.
Viridila aa to źle zrozumiałam z tym blanketem 😡. A z tymi ochraniaczami, to patrz jaki zbieg okoliczności 😁. Bo model Legacy to i mi się pdoba, tylko kolor ten.
kasiakliczkowska ja jednak nawet w weście wolę jakoś tak skromnie 😉. Moje siodło na przykład, nie jest treningowe, jest zdobione całe wzdłuż brzegów, ale delikatnie 😉. A z tym Pielgrzymem to poprawiłaś mi humor 😁. Tylko mąż takiego w życiu nie kupi.
wątek zamknięty
Rudzielc_23, może być na sucho? Pozwolę sobie do ogłoszenia wstawić link: http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/152682
Na koniu mam takie mocno poglądowe, bo letnie i w mocnym słońcu, więc słabo to wygląda 🤣 Kolor jest jasny, bladawy i dużo zależy od światła, bo potrafi być całkiem soczysty i mocno przygaszony.
wątek zamknięty
Jak dla mnie dziewczyny, możecie faktycznie założyć rewię west. Z chęcią bym tam zaglądała. Jak zobaczyłam w wątku west koszule pokazowe, to pół dnia net przeglądałam, nie mogąc wyjść z podziwu. Kocham błyskotki 😀
wątek zamknięty
Końsko-jeździeckie wydanie Rewii z okazji Wośp-u   🙂
(tak wiem, owijki znowu zjechały, ale to już całe szczescie postój, wiec zaraz poprawiłam  😉 )
wątek zamknięty
hihi niciaki się mnożą  😀
wątek zamknięty
TheWunia nie widzę zdjęcia?  🙁
wątek zamknięty
Teraz powinno być 😉
wątek zamknięty
Budlejowe_love   - Kuc Grupy D ? - Tak owszem 177 cm w kłębie <3
12 stycznia 2015 22:30
ikarina, w pasi koniu twierdzą że mają tą trawiastą zieleń (przynajmniej na stronie ) skoro tak bardzo Ci się marzy spróbuj 🙂

kitty, WoW chyba się zakochała w twojej Niciolekcji

wątek zamknięty
wątek zamknięty
Livia, Mam nadzieję 🙂 Kumpela zamówiła razem ze mną leśną zieleń, jestem ciekawa jak na żywo to cudo, bo strasznie mnie kusi, ale coś mi się wydaje, że na siwym nie bardzo 😉 (oby :hihi🙂
Muchozol, naprawdę tak bardzo obchodzi cię opinia innych? Masz świetnego konia, a skoro mówisz, ze super ci się na niej jeździ, to w czym problem? Jeden koń załapuje szybciej, drugi wolniej. Mucha jest niepowtarzalna! Nie robisz niczego dla innych. Robisz to dla siebie. A żeby nie całkiem offtop - niezła z niej elegantka 😁
Rudzielc_23, proszę, dorzucę jeszcze jedno od siebie: - niestety miałam kiwi tak dawno temu, że nawet nie mam zdjęcia na koniu, bo użyłam go aż raz 😉

Ej no, dziewczyny, końska rewia mody west to też rewia mody! 😉 Fajnie się ogląda i czyta! Ten pad w czachy zarąbisty, nie wiedziałam, że jest aż tyle tego do wyboru tak naprawdę. Do tej pory kojarzyło mi się... bez obrazy... z nudą, a tu proszę! 😀 Ale jeśli macie ochotę zakładać osobny wątek, to chętnie zajrzę 😉
minerwa, ooo, jakie ładne... Chyba muszę przestać wchodzić w ten wątek 😵 😉
wątek zamknięty
emptyline   Big Milk Straciatella
13 stycznia 2015 00:06
Libeerte, Precelek, Grattiena no moja, tak jak mówisz, jest np. podpisana: źródło: re-volta.

Mi to tam nie przeszkadza, jak się gdzieś znajdę na takiej stronce proszę tylko czasem, żeby podpisano fotkę i już. Komu to szkodzi? I tak wystawiamy się publicznie. 🙂 Ja nie trawię i tępię tylko przypisywanie sobie moich zdjęć, albo zgrozo, konia.
wątek zamknięty
harja dziękuję :kwiatek:. Trochę jednak mnie obchodzi co inni myślą - zawsze przyjmuję krytykę i zastanawiam się co zrobić, żeby to poprawić. Mucha kiedyś była do jazdy okropna, ale trening pod dobrym okiem zdziałał cuda, nawet nie wiedziałam, że tyle można wypracować.
Ten kolor kiwi jest super 💘.
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
13 stycznia 2015 11:00
Viridila, koniecznie wrzuć swoją w tym dralonie 🙂 Ja się pocieszam, że chociaż klasyczne dereczki ciągle będę mogła kupować 😁

kasiakliczkowska, haha, racja, że west to taki wieśniacki styl 🙂 Zauważyłam właśnie blankety w Horse Passion, też nie zaglądałam wcześniej do zawodowego działu - kolory są piękne! Podpowiesz w jakich padach szperałaś, że były jednokolorowe? 🙂

Muchozol, spoko, czasem klasyczne koszmarki też tu lądują 😁

anai, w sumie możemy spróbować, i zobaczyć jak się temat przyjmie - najwyżej wrócimy tutaj 🙂 Tym bardziej, że drugi temat mógłby być ogólniejszy - nie tylko sprzęt koński, ale też koszule i ogólnie wszystko, co się westu tyczy 🙂

TheWunia, bardzo fajnie! Piękne masz ogłowie 🙂

kitty, Niciaki uzależniają 😁

harja, na siwym mi się taka zieleń nie widzi, ale zobaczysz 🙂 Za to każdy fiolet jest strzałem w 10 🙂

edit: Założyłam westernowy wątek szmatkowy: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,96809.0.html 🙂
wątek zamknięty
wątek zamknięty
ma ktoś foto na koniu czapraka - br burnt brick?
wątek zamknięty
harja, budyń dziękuje za zdjęcia. Własnie idzie do mnie to kiwi i bardzo byłam ciekawa, bo w sumie to na każdym zdjęciu ten kolor wygląda inaczej, ale wydaje mi się  ze jest bardzo podobny do jarpolowej limonki i mam nadzieję że te owijki  które kurzą się w pace będą pasowały :-P
wątek zamknięty
A ja mam w domu próbkę tego kiwi i zupełnie mi sie nie podoba, a na zdjęciach wygląda wszędzie super 🙄
wątek zamknięty
Czy ktoś kojarzy, który internetowy sklep jeździecki ma duży wybór owijek Jumptec?
Naszło mnie na skompletowanie owijek do ulubionych czapraków no i sobie przypomniałam, ze przecież Jumptec kiedyś miał np. pasujące do gelba, w ogóle dużo kolorów było. Tylko jak teraz patrzę, to prawie nigdzie ich nie ma, albo jest po kilka kolorów.
wątek zamknięty
Ja mam owijki JumpTeca (właśnie te pasujące do gelba), ale ja kupowałam już używane, a jak chciałam dokupić jeszcze jedne do innego czapraka, bo jakościowo mi się spodobały, to również nie mogłam znaleźć.

http://www.gnl.pl/dla-konia/bandaa-e-i-podka-adki/bandaa-e-polarowe/bandaze-polarowe-jump-tec.html

Znalazłam! Oczywiście przedtem nie pomyślałam o gnl.pl, a teraz już za późno  🤔
wątek zamknięty
Libella u nas w Szczecinie ma ich duży wybór Galopada.

KLIK
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.