Końska Rewia Mody cz. IX (2015)

ikarina  może ten nowy niciak popcorn albo burgund??
ja to był fiolet załozyła ale to moje zboczeństwo :P
wątek zamknięty
ikarina, burgund! Ewentualnie jakiś fiolecik albo właśnie słomkowy.
wątek zamknięty
harja dzięki 😀. Dla Muchy też nad niebieskim myślałam, ale jakoś - niee, nie da rady 🙂.
Livia dzięki - też ten niebieski to dla mnie strzał w 10 😉. A zamiast z Muchą, to powinnam się z jakimś nowym koniem pokazać, ale jakoś tak ona mi pasuje 🙂.
wątek zamknięty
ikarina, burgund! 😀 Mam i już go kocham, chociaż konia jeszcze nie widział 😁
wątek zamknięty
Viridila   ZKoniaSpadłam & NaturalBitsBay
11 stycznia 2015 22:15
Muchozol, róż! 😀 Mnie zawsze do karych koni pasowały wszelakie fiolety.. może w tę stronę? 😉
Livia, tak jak dziewczyny piszą - w brązie bardzo fajnie to wygląda 🙂 U nas taki pad by już nie przeszedł, bo dopiero by się wszystko zlało 😁

Tak dołączając do westowych padów, moje gniade w wydaniu "brąz, brąz, beż, zieleń, brąz" 😁
wątek zamknięty
Viridila oj nie, tylko nie róż 😁. Zależy mi na skromnym i stonowanym "wizerunku" i tak pozostanę 😁. U Ciebie super wszystko pasuje kolorystycznie 👍. Nawet skórzany sprzęt masz w tym samym kolorze - ja się bardzo z tym namęczyłam, więc to bardzo doceniam 🙂.
wątek zamknięty
Pursat   Абсолют чистой крови
11 stycznia 2015 22:45
Znaleziony kiedyś w necie. Mimo, że takie radioaktywne kolory niespecjalnie mnie ruszają, to tutaj jak dla mnie bomba. 😍

wątek zamknięty
Miałam sobie kupić ten komplet. Szkoda, że się spóźniłam i HKM przestał produkować te czapraki :/
wątek zamknięty
Nie wiem czy to kolory, czy ten obłędnie czysty koń  😁....
wątek zamknięty
Budlejowe_love   - Kuc Grupy D ? - Tak owszem 177 cm w kłębie <3
12 stycznia 2015 04:54
ikarina, kto Cię wprowadził w ten mylny błąd ? https://pasi-konik.pl/pl/p/HKM-Czaprak-ujezdzeniowy-z-biza/1385 ja tam widzę że są jeszcze produkowane i to we wszystkich kolorach tęczy :P
wątek zamknięty
Budlejowe_love, to żaden błąd, w sklepach są same resztki. Spróbuj tą trawiastą zieleń znaleźć gdziekolwiek, jak będziesz miała szczęście, to gdzieś w czeluściach ebaya znajdziesz
wątek zamknięty
Fair Play też ma taka zieleń i nawet podobne pikowanie.
wątek zamknięty
Tylko te hkmy ciężko doprać zwłaszcza jasne a szkoda bo fason mają super.
wątek zamknięty
Mam gorącą prośbę, czy ktoś ma może zdjęcia cabalowskiego kiwi? Będę bardzo wdzięczna.
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
12 stycznia 2015 13:20
ikarina, też nad tym ubolewam! Niestety wybór kolorystyczny w weście prawie nie istnieje 😁 Za taki pad bordo szczerze dałabym się pokroić. Na twoją fajna byłaby słomka z żółci, bordo i granat to klasyka, może jakiś beż? Jasny fiolet myślę też dałby radę 🙂

harja, rany, oberżyna na pewno będzie szałowa na Kubie 🙂

Muchozol, jak to z nowym koniem? 🙂

Viridila, jakby był fiolet, to byłabym pierwsza, która by go kupiła... szkoda, że te pady west mają bardzo ograniczoną kolorystykę, i do tego większość ma te dzikie wzorki 😁 Za to wy bardzo fajnie w tych kolorach wyglądacie 🙂

Pursat, łoł, faktycznie, jak na takie zestawienie to efekt jest świetny 🙂
wątek zamknięty
Livia bo z jednej strony wiem, że powinnam kupić coś nowego - dołuję się słysząc, że "Mucha nie da rady". A z drugiej jej daleko do emeryta mimo pełnoletności, a mi się na niej za fajnie jeździ (nie sądziłam, że to kiedykolwiek powiem). Więc chcę się "przemóc" i kupić jej zastępstwo.
wątek zamknięty
Livia, trzeba uderzać do Caballa, aby ofertę o pady west rozszerzyli 😉

escada, ja miałam hkma pistację i super wyglądał, nie było problemów z brudami 😉

W ogóle strasznie ubolewam nad tymi hkmami, jak mogli zrobić takie świństwo i przestać je produkować  👿

edit - i bardzo dziękuję za rady 😀 Urodziny mam już wkrótce, może razem z Mille będziemy je celebrować  😲 😲
wątek zamknięty
12 stycznia 2015 14:20
ikarina, Jarpol robi pady west, sama mam kilka i są piękne. Ale jak już pod siodło trzeba czegoś grubszego, z wkładką amortyzującą specjalną, to niestety wybór jest bardzo mały... tu jednak funkcjonalność bardzo przeważa nad wyglądem.

Muchozol, czyli docelowo chciałabyś mieć dwa konie, Muchę dla frajdy i coś nowego, młodszego, do rzeźbienia? 🙂 Ambitny plan, mnie ledwo starcza czasu na jednego konia 😁
wątek zamknięty
Livia odpisałam na fb, żeby tu nie zaśmiecać 😉.
wątek zamknięty
12 stycznia 2015 15:24
Livia, za to w wescie plus jest taki, że jak masz pad filcowy/neoprenowy to na niego możesz sobie zarzucać blankety (chyba nie pomieszałam xD). Osobiście tak zamierzam rozwiązać swoją wizję kolorystyczną - pad filcowy + kolorowy kocyk 😁

Mnie w klasyce przy czekoladowym siodle na niej nic nie pasowało.. teraz też same brązy i nagle pasuje mi praktycznie wszystko - a do dzikich wzorków już się przyzwyczaiłam chyba, wręcz zaczynają mi się podobać. Chociaż np. czegoś takiego bym nie założyła http://www.chicksaddlery.com/page/CDS/PROD/1031/CB8905 - ale może to kwestia czasu 😁
wątek zamknięty
Viridila to zobacz sobie taki padzik 😁 - klik.
wątek zamknięty
Ja go chce.  😍
wątek zamknięty
Idealny na pielgrzymke 😁
wątek zamknięty
A te logo.  😁
To się zamaluje!
wątek zamknięty
A czemu od razu zamalować? Jak ktoś jest mocno wierzący, to fajna sprawa 😀
wątek zamknięty
Jeżeli jest, bo jak nie jest to ma problem.  😉
wątek zamknięty
12 stycznia 2015 17:32
Muchozol, no ok.. trochę nie w moim guście, ale ładne kolory - tylko ja mam gniadą bestię + sprzęt w podobnym odcieniu i by się wszystko zlało 😀
Te mi się bardzo podobają (wersji białej, brązowej i błękitnej jestem ciekawa jak by wyglądała): KLIK tylko pokonuje mnie cena na razie 🙁 U nas tylko grube na baranku ew. filcowy gruby.. A korci mnie zamówić sobie jakiś jarpolowy lub może caball by się podjął.. Wiem, że jeszcze Okunka.Art (jakoś tak?) robiła westowe, ale na gąbce - chociaż jakby zrobiła cienki pad, to jako blanket mógłby robić do filcowego.. 🤔
Plus jest taki, że wchodząc do sklepu i widząc masę ładnych padów/czapraków klasycznych mogę sobie jedynie pomacać i powzdychać, a portfel bezpieczny 😁
wątek zamknięty
Są też inne wzory 😁.
Chyba, że jeszcze takie:
- [url=http://i.ebayimg.com/00/s/NTcwWDcwMA==/z/sGMAAOSw1vlUrLwG/$_12.JPG]klik[/url]
- [url=http://i.ebayimg.com/00/s/NTQ3WDcwMA==/z/IGYAAOSwnDxUmIXu/$_12.JPG]klik2[/url]
- [url=http://i.ebayimg.com/00/s/NTAzWDcwMA==/z/P2EAAOxyeglTZ9kj/$_12.JPG]klik3[/url]

Viridila żartowałam z tym padem dla Ciebie 😉. Chodziło mi o to, że te wzorki nie są jeszcze takie straszne, jak się spojrzy na niektore inne pady 😁.
Blanket nie może robić za "pogrubienie"/dodatkową amortyzację. One są cienkie.
Dobry pad po złapaniu między dwa palce będzie na tyle gruby, że ich nie wyczujesz. Np. Reinsman męża, który wstawiałam na poprzedniej stronie, jest sporo cieńszym padem od mojego WonPada, ale i tak paluchów nie wyczujesz 😉. A i po ugniataniu go wszelakim też czuć jak "pracuje".
wątek zamknięty
Viridila, Caball by się podjął. Mój nowy pad west jest od nich.
wątek zamknięty
12 stycznia 2015 17:59
Viridila, widziałam ostatnio piękny, chabrowy blanket... za jedyne 200 zł 😉 Zresztą nawet blankety rzadko są jednokolorowe, tutaj też królują dzikie wzorki 😉

Muchozol, o rany, jakie okropieństwo 😂 To już jest takie... obnoszenie się 😉 Chociaż ten czaszkowy... nawet nawet 😁

W ogóle "zahukałyśmy" cały wątek, zaraz nas dziewczyny klasyczne wygonią 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.