Pensjonaty we Wrocławiu

Znowu gdzieś tam wypłynął temat stajni-widmo, co to się ma niby gdzieś w okolicach Bielan budować, na pełnym wypasie ponoć.
Ktoś coś wie???  👀

A to nie chodzi czasem o tę koło Kątów? Coś tam jest, chyba z karuzelą i wielkimi planami, póki co bez hali, gdzieś chyba w ogłoszeniach mi mignęło.
epk, ale przeciez w weekend tez jezdze 🙂 to sie nie liczy ?
Uznaj mi 🙂
Bombal nie mam pojęcia właśnie. A gdzie koło Kątów???
Ta stajnia jest koło Kątów w Szanowie.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
10 stycznia 2015 12:22
Szymanowie.
To chyba bliżej Mietkowa jest niż Kątów.
Bliżej Kątów, to chyba nawet gmina Katy jest.
10 stycznia 2015 23:41
Do Mietkowa jest 5km ;-)
Wiecie coś na temat tej stajni w Szymanowie? Widzę, że dosyć tanio tam jest  😲
Plus czy wiecie może w w Szafirze jest pensjonat?
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
11 stycznia 2015 18:08
Szymanów ma stronę ?
11 stycznia 2015 18:16
dzięki 🙂
Ale o który Szymanów ty pytasz Subaru? Bo to co na tej stronie piszemy to to: http://re-volta.pl/stajnie/info/lovely_stable_828
Podlinkowana jest strona stajni w Szymanowie koło Wałbrzycha
11 stycznia 2015 19:47
właśnie znalazłam wcześniej tą teampodkowka, ale coś mi za daleko Wrocławia była. Jednak jak wrzuciła linka aspiw to myślałam, że potwierdzone 🙂
Dokładnie chodzi mi o to, co na stronie piszecie 🙂 Dziękuje  :kwiatek:
Fakt nie ta, ale za to ślicznie.

Łaciata   Forever in my heart ♥
11 stycznia 2015 21:15
caverra - Mój kolega był tydzień temu bądź dwa w Szafirze, właścicielka powiedziała, że prowadzi pensjonat i będzie jedno wolne miejsce od lutego. Koszt 900zł
Szafir to ta stajnia na Jagodnie?
Łaciata   Forever in my heart ♥
11 stycznia 2015 21:21
alnama - Tak.
A nie było tak w Szafirze, że w weekendy czy niedziele stajnia była zamknięta? W końcu dla tych co pracują czy się uczą, to ważne.
11 stycznia 2015 21:33
w niedzielę zamykali
no to trochę beznadziejnie, dla ludzi pracujących/uczących się faktycznie kiepsko :/ a i  cena nie zachęca za bardzo
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
12 stycznia 2015 02:28
[quote author=Perlica link=topic=170.msg2261067#msg2261067 date=1420666727]
Ja bym własnej nie chciała -mega obowiązek i upierdliwce pensjonariuszki jak np.zima,  😁 co to się jej zachciało na rowerze do stajni  😜

Ale tak prawdę mówiąc to chyba też bym nie chciała mieć swojej stajni, masa zachodu i pewnie większość czasu stracona na tematy organizacyjne szeroko pojęte... No i uwiązanie pełne.
[/quote]

mówił Wam ktoś kiedys że marudzicie ? 😉 Myśle że jest tyle samo plusów co minusów, ja chyba nie wyobrażam sobie juz trzymac konia u kogoś  😀iabeł:

Jeśli chodzi o Szymanów koło Kątów to byłam. Bardzo ładna nowiutka stajnia z wewnętrzną myjką, korytarz wewnętrzny plus z każdego boksu wyjście na mały wyłożony kostką padok - super sprawa przy konieczności aresztu boksowego 🙂 Boksy wyłożone matami, trociny. Niewielka ujeżdżalnia z profesjonalnym podłożem, karuzela wyłożona matami, pastwiska zasilane. Wszędzie czyściutko, bardzo miłe właścicielki, konie zadbane. W planach hala. Nie zdecydowałam się wstawić konia tylko dlatego, że na razie stajnię zamieszkują same klacze 😉
mówił Wam ktoś kiedys że marudzicie ? 😉 Myśle że jest tyle samo plusów co minusów, ja chyba nie wyobrażam sobie juz trzymac konia u kogoś  😀iabeł:

No nie wiem... Jak sobie pomyślę, że miałabym ogarniać i robotę, i stajnię to dziękuję, postoję 🙂

Ten Szymanów całkiem sobie rześko wygląda, a kto to prowadzi??
[quote author=caverra link=topic=170.msg2264012#msg2264012 date=1420973251]

Jeśli chodzi o Szymanów koło Kątów to byłam. Bardzo ładna nowiutka stajnia z wewnętrzną myjką, korytarz wewnętrzny plus z każdego boksu wyjście na mały wyłożony kostką padok - super sprawa przy konieczności aresztu boksowego 🙂 Boksy wyłożone matami, trociny. Niewielka ujeżdżalnia z profesjonalnym podłożem, karuzela wyłożona matami, pastwiska zasilane. Wszędzie czyściutko, bardzo miłe właścicielki, konie zadbane. W planach hala. Nie zdecydowałam się wstawić konia tylko dlatego, że na razie stajnię zamieszkują same klacze 😉
[/quote] a ile kosztuje?
Ok , juz widze
[quote author=zima link=topic=170.msg2261291#msg2261291 date=1420707544]Znowu gdzieś tam wypłynął temat stajni-widmo, co to się ma niby gdzieś w okolicach Bielan budować, na pełnym wypasie ponoć.
Ktoś coś wie???  👀

A to nie chodzi czasem o tę koło Kątów? Coś tam jest, chyba z karuzelą i wielkimi planami, póki co bez hali, gdzieś chyba w ogłoszeniach mi mignęło.
[/quote]

Ja kiedyś słyszałam, że w tych okolicach ma powstać stajnia pana Andrzeja Horoszki (?)

Ten Szymanów całkiem sobie rześko wygląda, a kto to prowadzi??

Forumowiczka mega5 z mamą, właściciele mieszkają na miejscu http://re-volta.pl/stajnie/info/lovely_stable_828
W ogłoszeniach jest trochę zdjęć http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/32307
Szafir to ta stajnia na Jagodnie?

nie, Szafir to Lamowice przystanek dalej.

Nie można przyjeżdżać w niedzielę nawet jeśli coś się dzieje koniowi, no i kiedy jadą na zakupy i zawody.
Z autopsji nie polecam- nie informują o stanie zdrowia konia (podejrzenie kolki, krwawiące rany), karmią jak chcą- w sumie to robią co uważają za słuszne bo  są najmądrzejsze. korzystanie z hali o szerokości chyba 12m  jest utrudnione w godzinach popołudniowych bo prowadzą rekreację, a rano człowiek jest niemile widziany.
Dawno temu zrezygnowali z pensjonatu bo było mnóstwo skarg na opiekę i podejście do pensjonariuszy.
Wystarczy wpisać w re-voltową przeglądarkę Szafir i otworzą się strony z wypowiedziami byłych pensjonariuszy- chyba, że coś się zmieniło ale taki typ ludzi się nie zmienia.
P/S Nie boję się, że mnie pozwą za moją wypowiedź bo byłam pensjonariuszem 🤣
Szafir  jeszcze Wrocław  ul. Sarnia- widziałam z okien dopóki nie zabduowali szeregówkami 🙂
ale faktycznie to chyba dzielnica Lamowice
12 stycznia 2015 17:49
rosek0, dawaj do nas 💃

Sarnia to nadal Wrocław i nadal Krzyki. Dokładnie między Wojszycami a Jagodnem. Koniec świata prawie 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się