M jak mieszkanie czyli wszystko o urzadzaniu:)

A ja mam elektryka z uprawnieniami, ale bez piećzątki. Może być?

tak fajnie sobie zrobiliśmy sypialnię... łądnie wygląa, wszystko się zmieściło, w miarę funkcjonalnie.... tylko... zapomnieliśmy, że trzeba ustawić łóżeczko dziecka🙂
i gdzie je teraz wsadzić😀
ash   Sukces jest koloru blond....
02 stycznia 2015 12:04
deksterowa, elektryk musi postawić pieczątkę w karcie gwarancyjnej.
Czyli nie wystarczy podpis,,? ma wszelkie uprawnienia, dokumenty, a nie ma pieczątki, bo nie prowadzi firmy (chyba).
02 stycznia 2015 12:22
deksterowa, nie jestem pewna. Może zadzwoń do sklepu i zapytaj.
Może wystarczy nr pozwolenia z podpisem i ksero tego pozwolenia ( w razie naprawy gwarancyjnej)
kujka   new better life mode: on
02 stycznia 2015 13:18
Dostalam na swieta od tesciowki jej obraz handmade. Pasuje? 🙂
(Moj shitowy telefon nie byl w stanie ladnie zlapac tego obrazu niestety)
troche mdlo... 🙂
02 stycznia 2015 18:22
nerechta, to co bys powiesila?
(Tylko nic z konmi, to imo strasznie pretensjonalne...)
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
02 stycznia 2015 18:28
kujka, skąd masz takie lampki!?

Kanapę masz jak Hiacynta Bukiet  😁

Mocny kolorowy akcent. Jakaś abstrakcja. "Pikasy" jakieś.
kujka, mnie się podoba całkiem 🙂 ale zależy co lubisz 😉

JARA, lampki się nazywają cotton ball lights i najłatwiej kupić je w necie chyba 😉
[url=https://www.google.pl/search?q=cotton+ball+lights&espv=2&biw=1366&bih=624&source=lnms&sa=X&ei=E-OmVNTsN4X6UOePgMAL&ved=0CAUQ_AUoAA&dpr=1#q=cotton+ball+lights]LINK LAMPKI[/url]
kujka, ile ludzi tyle opinii. Mi sie ogolnie bardzo podoba -ale bym wymienila pokrowiec kanapy 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
02 stycznia 2015 18:35
Anaa, o dzięki! Od dawna szukam lampek, które nie będą (typowymi) lampkami choinkowymi! 😍
02 stycznia 2015 18:46
kujka, skąd masz takie lampki!?

Kanapę masz jak Hiacynta Bukiet  😁

Haha wiem! I dza ta babciowosc ja uwielbiam 😀 ale wzbudza mieszane uczucia i wiem ze niektorym sie nie spodoba nigdy 😉

Kupowalam lampki na cottonovelove. Mozna samemu skomponowac zestaw 🙂 polecam!

Hmm... przy lepszym swietle i aparacie postaram sie zrobic lepsze zdjecie i wrocic tu z nim ktoregos dnia.
kujka mi się podoba, ale nie w połączeniu z kanapą.
kujka, mnie się podoba, moim zdaniem do tej kanapy nie pasują żadne kontrastowe kolory czy mazy na scianie.
A co się stało kotełowi, że jest kloszem? 🙁
kujka, poszłabym na całość i dorobiła obrazkowi szeroką ramę... w róże 😀 Dekupazem np.
emptyline   Big Milk Straciatella
03 stycznia 2015 09:41
kujka, a wy już macie wreszcie meble? 🙂
03 stycznia 2015 12:47
emptyline, nie 🙁

Cricetidae, minicat go ugryzl w tylek, goi sie ale kolnierz musi byc zeby bigi sobie tego nie lizal...

halo, ułaaa... znaczy w taki kontrolowany kicz bys poszla? Nie wiem czy mam odwage 😉

Co do kanapy to nosze sie z zamiarem kupienia bardziej stonowanego pokrowca (jakies szare paseczki czy cos e ten desen) i wymieniac sobie co jakis czas, zeby nie bylo nudno. Ale najpierw meble. To odrobine wiekszy wydatek 😉
Ale się napaliłam  😜 znalazłam mieszkania w okolicy, która zawsze mi się marzyła. Cena niewygórowana. Latami przejeżdżałam tamtędy i zawsze się tam gapiłam...

Obraz z końmi nie będzie pretensjonalny jeśli będzie udany
W Skórzewie koło Poznania, w galerii Mallwowa są obrazy z końmi które powalają, są dosłownie przepiękne,ukazujące piękno konia w całym tego słowa znaczeniu.Jednym słowem polecam.
szepcik no i? Kupujesz?

Słuchajcie, mam pytanie...potrzebuje do salonu szafki pod tv, stolika koło kanapy, komody, jakiejś półki i stołu z krzesłami. Nie mam szans znaleźć wszystkiego z jednej kolekcji bo zawsze coś nie pasuje. Znalazłam teraz w Agata Meble kolekcje z której pasuje mi szafka pod tv, komoda i półka. Ale stoliczek i duzy stół odpada z różnych powodów.
Czy to wszystko musi być z jednej kolekcji? jak to połączyć żeby pasowało? Czy jak duzy stół będzie zupełnie inny ale w podobnym kolorze to będzie jakoś współgrało?
Na razie muszę jedno sprzedać, żeby kupić... i aż się boję jechać pooglądać te mieszkanka, żeby sobie smaka nie narobić, a potem żałowac, że poszły.

Muffinka meble nie muszą być z jednej bajki. Można np. do nowoczesnych mebli kupić stary, antyczny stół. Stoliczek przy kanapie w ogóle może być totalnie z innej bajki 😉
04 stycznia 2015 14:13
Anaa, skróć link proszę, rozjechał cały wątek nawet na kompie nie da się czytać normalnie. Dzięki
ash, voila 😉
04 stycznia 2015 19:00
Anaa, senkju bardzo bardzo 🙂🙂
szepcik a no właśnie tylko chyba do tego trzeba mieć zmysł ktôrego mi brakuje 😉
Muffinka, mam podobny problem z brakiem zmysłu, więc jak znajdę coś to pytam zaufanych ludzi, takich których mieszkania mi się podobają i wiem, że powiedzą mi szczerze, że coś jest do kitu.
To muszę poszukać takich znajomych 😉
Słuchajcie, mam pytanie...potrzebuje do salonu szafki pod tv, stolika koło kanapy, komody, jakiejś półki i stołu z krzesłami. Nie mam szans znaleźć wszystkiego z jednej kolekcji bo zawsze coś nie pasuje. Znalazłam teraz w Agata Meble kolekcje z której pasuje mi szafka pod tv, komoda i półka. Ale stoliczek i duzy stół odpada z różnych powodów.
Czy to wszystko musi być z jednej kolekcji? jak to połączyć żeby pasowało? Czy jak duzy stół będzie zupełnie inny ale w podobnym kolorze to będzie jakoś współgrało?

Muffinka, a nie myślałaś aby wszystko zamówić u jednego stolarza? wybrać jeden kolor drewna np.blaty stołów (nogi), blat i boki szafki pod tv, półka - będą wszystkie płaszczyzny w jednym kolorze. Szafkę tv- fronty np. z mdf? Jeśli będzie plan to można to rozłożyć w czasie. My tak właśnie robimy...rozłożyliśmy w czasie realizacje wszystkiego 🙂 Co do krzeseł...na razie nic nie wybrałam, te krzesła które chciałam, Ikea mi wycofała- mam trzy ze starego mieszkania 😉 myślałam,że za jakiś czas dokupię kolejne i tu zonk 🙁
Pomyśl nad tym co się Tobie podoba i szukaj wykonawcy 🙂
Nam stół będzie robił ten sam gość co zrobił schody ( nie wiem kiedy, na razie mamy stół ogrodowy) 🙂 najważniejsze jest dla mnie to aby było to samo drewno 🙂

ps. szukam zestawu jakiś czyścików, szczoteczek o różnej wielkości, gęstości i szerokości ktoś coś widział?  👀 😜
kujka  gdybyś chciałą się pozbyć kiedyś narzuty... pamiętaj o mnie 😉

muffinka  kurcze... teraz widzę że masz 100 proc rację, że trzeba kupować meble z jednego zestawu. My mamy z 2 różnych w salonie i trochę kijowo to wygląda, ale może się opatrzy i przestanę zwracać na to uwagę... podrzucę zdjęcia kiedyś, choć nie ma się czym chwalić. Mało tego, pianino będzie zupełnie od czapy bo w zupełnie innym kolorze, mało tego, podniszczone dosyć. Czy są firmy specjalizujące się w wymianie obudowy pianin lub naklejeniu okleiny??

póki co wrzucam kilka zdjęć - łazienka i wc. Wc w stanie ukończonym (fajnie wyszło, tylna ściana w ciemnych płytkach, boczne w jasnych), a łazience brakuje jeszcze prysznica, lustra i pralki. Mam problem z kupnem lustra. Nijak nie mogę znaleźć żadnego pasującego mi.

Nie mówiąc już o żyrandolach do każdego z pomieszczeń, będziemy żyć z żarówkami chyba 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się