Co mnie wkurza w jeździectwie?

Piątego możecie wejść, większość idzie do szkoły 😉.
xxagaxx, nie wiem czy to nie dlatego, że przepisy dyscypliny muszą być w oparciu o przepisy FEI, natomiast regulamin rozgrywania KRAJOWYCH może dopuszczać inne zasady - ustalone przez związek danego kraju. Stąd ostrogi, skoro chcieli wprowadzić zgodę na jazdę bez - musieli to dopuścić w regulaminie naszych zawodów. Bo międzynarodówki są w oparciu o przepisy FEI i tam już PZJ nie może wydawać zgody bądź nie 😉

Kiełzn nie potrzebowali zmieniać to zostały gdzie są 😉
[quote author=Ktoś link=topic=885.msg2253089#msg2253089 date=1419803106]
a można jeździć parkury z magicznymi różdżkami??? 👀
[/quote]

można, Zuza Gowin jeździ, chyba nawet z taką jak wstawiła jestemzlasu 😍

Brak kucykowych derek mnie wkurza, tak btw 👿
Może nie wkurza, ale przeraża - jak nastolatki chcą się brać za rozczyszczanie kopyt... 👀 Brrr.
desire   Druhu nieoceniony...
29 grudnia 2014 15:38
DressageLife, wracając  do tematu nie przestrzegania zasad jazdy panujących na ujeżdżalni to.. kobieto, jak ja Cie rozumiem !  Tyle, że ja mam ten problem jako osoba z ziemi, jak musze co jazde krzyczeć dzieciakom (a w zasadzie to młodzieży 14-15 lat która już dość długo jeżdzi, ale z słuchem i pamięcią mają problemy) które nie są pod moją opieką, jak powinny się zachowywać na ujeżdżalni.  Co jazde ! 😵  Ostatnio (o dziwo)  jedna z tych osóbek przeprosiła moją dziewczynke, bo spowodowała niebezpieczną sytuacje i nie patrząc, akurat dziwnym trafem wtryniła się stępem pod sam nos konia galopującego po ścianie..  Co mam jakąś jazde w tej stajni to muszę zaczynać dzień od ->  'dzień dobry, pamiętajmy o zasadach panujących na ujeżdżalni i kulturze jeździeckiej', a i tak większość ma to w de.  Chociaż zauważyłam, że dorośli bardziej się starają i zwracają uwagę, szanują. Gorzej z dzieciarnią (młodzieżą), bo nie dość że potrafi odpyskować to i na obcego instruktora sobie popsioczyć  (oczywiście nie na placu tylko gdzieś w szatni przy innych młodych jeźdźcach), porażka.  🙄 
gdzie tam dorośli się starają. moja podopieczna kiedyś się ostro zderzyła z panem wiekowo pod 60 (?). ona galopowała po ścianie, a on kłusował. POMIJAJĄC fakt, że jechali na mijanie się lewymi ramionami (pan musiałby wjechać do wewnątrz) to po ostrym zderzeniu i prawie wyleceniu z siodeł OBYDWOJGA Pan powiedział, że on nie czuje się winny. bo dziewczę wcześniej wciąż jeździło wewnątrz koła (cóż, trudno inaczej, gdy on galopował a my kłusowałyśmy dopiero) a teraz ośmieliło się wyjechać na ścianę.

nie wspominając już o parkowaniu owego pana centralnie w najeździe na przeszkodę.  🤔wirek:  😵

(gwoli ścisłości, Pan też nie jest nowicjuszem w jeździectwie, ale najwidoczniej kompletnym ignorantem jeżeli chodzi o zasady poruszania się na ujeżdżalni)
Bo niektórzy myślą, że jak mają kasę i płacą to mogą sobie robić co chcą.

Mnie wkurza natomiast dyskryminacja i chamskie odzywki dla młodych jeźdźców z zagranicy. Rozumiem, że nie każdy lubi Rosję, Ukrainę czy inny kraj ale to też ludzie i nie są winni temu, że mają taką a nie inną sytuacje w kraju. Ale jak słyszę tekst dziewczyny (która trzyma sobie konisia za hajs rodziców którzy ledwo co utrzymują sami dom i jej zachcianki) do  instruktorki pt 'Niech mi zjedzie ze ściany bo zaraz do Putina zadzwonię' to mi włos na głowie się jeży.... po co takie idiotyczne zachowanie ? Smutne. Po prostu smutne.
desire   Druhu nieoceniony...
29 grudnia 2014 16:00
Kahlan, chodzi mi o to, że jak podniose głos (😉)na temat jakie są zasady na ujeżdżalni i że kulturalnie byłoby ich przestrzegać to dorośli po przypomnieniu jakoś bardziej potrafią ogarnąć.  Ale głównie mi tu chodzi o rekreacje vs. trening 😉  dzieciaki znów myślą, że skoro potrafią zagalopować i skoczyć jakiś krzyżak 30 cm ustawiony na ścianie, to są mistrzami i słuchać się nikogo nie muszą.  😎  Najbardziej zresztą rozwala mnie to, że ja obcym musze przypominać o tych zasadach, a ich trener stoi i się patrzy, bo.. sam ich nie zna.  😵 
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
29 grudnia 2014 19:47
Orzeszkowa, ja też 🤣 jest purpurowa 😉

edit: znalazłam lepszą fotkę:
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
29 grudnia 2014 21:45
Ktoś ale postaraj się bardziej, cały niebieski zestaw i tylko purpurowa różdżka 😵. No po prostu nie pasuje  😁.
nie pasuje, bo to moja różdżka... przyjaźń to magia  🏇
A.kajca   Immortality, victory and fame
30 grudnia 2014 08:44
Wkurza mnie, że wynurzenia jak na poprzedniej stronie trafiają się zawsze kiedy przez kilka dni nie mam czasu na forum 😫 i jak w końcu wejdę to mogę sobie najwyżej poczytać... To niesprawiedliwe!
30 grudnia 2014 15:28
Łączę się we wkurzeniu 😉 albo wątki są zamykane zanim je znajdę
Facebookowi weterynarze!! Jak można pisać komuś jak leczyć konia, widząc jedynie mało wyraźne zdjęcie... Do tego uznać, że weci nie są prawie potrzebni, jak ma się kilka leków...
A.kajca   Immortality, victory and fame
31 grudnia 2014 00:37
Taaa... jak ma się diazepam, laudanum i clopixol to rzeczywiście weci nie są prawie potrzebni... w ogóle mało co jest potrzebne. A facebookowym wetom życzę powodzenia przy operacyjnej kolce...
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
31 grudnia 2014 01:28
Orzeszkowa Zuzi bacior ma klapkę kwiatek, a nie gwiazdkę 😜.
A poza tym są czadowe.
31 grudnia 2014 11:33
Taaa... jak ma się diazepam, laudanum i clopixol to rzeczywiście weci nie są prawie potrzebni... w ogóle mało co jest potrzebne. A facebookowym wetom życzę powodzenia przy operacyjnej kolce...

Eeee tam najskuteczniejszym lekiem jest morbital, po jego podaniu jakiekolwiek leczenie przestaje być potrzebne a tym bardziej weci.
Skąd macie takie cudne różdżki ??
Facella   Dawna re-volto wróć!
31 grudnia 2014 12:15
Pewnie ze sklepu  😁
Klami w decathlonie byly i w horse trade.
Klami, dla Ciebie  złoty : klik
Facebookowi doradcy znow... Co zrobic jak kuc boi się petard? Zamknij w boksie z psem/kura/królikiem. No błagam...
To mnie dobija  😵
Mnie tylko zastanawia po jaka cholere tracicie czas na czytanie takich pierdol i jeszcze sie tym wkurzacie 😉
faith, ja czytam jak pojawia mi się na głównej FB. Jestem w tych grupach (bo to często w tych o sprzedaży sprzętu) i wszystko mi się wyświetla. Szkoda mi tylko koni, których właściciele korzystają z facebookowych rad.
To trzeba sobie odznaczyc powiadomienia, a do grup zagladac jak czegos potrzebujesz 😉 jak ktos jest na tyle durny zeby z takich rad korzystac - no to zadna krucjata na fejsie/forum mu nie pomoze, sorry, dla mnie to jakis idiotyczny sposob na spedzanie czasu czytanie takich bzdur i jeszcze emocjonowanie sie nimi.
To nie powiadomienia, po prostu się wyświetla na stronie głównej jak ktoś znajomy skomentuje, napisze coś, albo jest dużo komentarzy. I tylko wkurza mnie to, że konie cierpią na głupocie ludzi.
Mi też właśnie się pojawia na tablicy ;/
Też mi tego typu posty napsuły krwi zanim się zorientowałam, że to można wyłączyć. A teraz posty ekuss o Islandii, biedna dziewczyna się naużera z nimi a głową muru nie przebije. Ale co kraj to obyczaj, u nas czasem wcale nie jest lepiej  😂.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
01 stycznia 2015 21:03
nie pasuje, bo to moja różdżka... przyjaźń to magia  🏇

🏇

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się